Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Sis anys després d'anunciar que deixava la lluita armada, per fi avui ETA ha lliurat el seu arsenal. Ho han confirmat els considerats verificadors del desarmament de l'organització terrorista. Han facilitat a les autoritats judicials franceses la localització de 8 amagatalls amb 120 armes de foc i 3 tones d'explosius. La compareixença s'ha fet a la localitat francesa de Baiona. A les tres de la tarda comença l'acte central d'aquesta jornada organitzada pels anomenats Artesans de la Pau i que escenifica el desarmament d'ETA. El govern francés ho veu com un gran pas mentre que l'espanyol no reconeix l'acció i adverteix que ETA no rebrà contrapartides. L'octubre del 2011 va ser quan ETA va anunciar que deixava les armes. D'aquest tema en parlem avui a l'entrevista de l'informatiu, amb el periodista Antoni Batista, que ha escrit diversos llibres sobre ETA

La jove figura del jazz Andrea Motis presenta en viu el seu nou disc "Emotional Dance". Anit en va poder gaudir un públic entregat a la sala Jamboree de Barcelona on torna a actuar aquesta nit. Un nou treball, amb el seu inseparable i mestre Joan Chamorro, que inclou tres temes propis i suposa un gran salt internacional amb actuacions al Japó i a Alemanya.

Al litoral català han tingut molta feina pera conseguir tenir les platges preparades després dels diversos temporals d'aquest hivern. L'opció més habitual és posar-hi sorra però els exprts ens adverteixen que no és la millor. El dron de L'Informatiu ha sobrevolat les platges Malgrat de Mar i Blanes per analitzar-ho. Autora: Hortensia Vélez

EL MINISTRE DE FOMENT ANUNCIA QUE ES REPRENEN LES OBRES DE LA SAGRERA
Les obres de la zona de la Sagrera es reprendran abans de l'estiu i, concretament, les de l'estació ho faran el tercer trimestre d'aquesta any. És el compromís que ha adquirit el ministre de Foment a la reunió que ha mantingut a l'ajuntament de Barcelona amb l'alcaldessa Ada Colau. 

CRÍTIQUES AL TO QUE VA FER SERVIR GABRIEL RUFIÁN A LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ
Gabriel Rufian sorpres per les critiques que ha aixecat al Congrés la seva agra intervenció en la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya. El diputat d'Esquerra diu que fitxan-se en ell es tapa la magnitud de l'escandol de la conspiració que creu van organitzar de Alfonso i Fernández Díaz.

EL BARÇA SUPERA EL SEVILLA AMB UNA XILENA DE SUÁREZ I UN DOBLET DE MESSI EN 8 MINUTS
El Barça manté el pols amb el Madrid pel títol de lliga després de la contundent victòria contra el Sevilla per tres a zero. Luis Suárez, de xilena, i Messi amb un doblet van sentenciar l'equip de Sampaoli en vuit minuts.
 

Les obres de la zona de la Sagrera es reprendran abans de l'estiu i, concretament, les de l'estació ho faran el tercer trimestre d'aquest any. És el compromís que ha adquirit el ministre de Foment a la reunió que ha mantingut a l'ajuntament de Barcelona amb l'alcaldessa Ada Colau que ha demanat el màxim d'esforç perquè sigui una realitat. Colau també ha celebrat que els pressupostos de l'estat incorporin els 10 milions que han permès congelar les tarifes del transport públic.

Al Congrés, polèmica arrel de la comissió d'investigació sobre si s'haurien utilitzat estructures de l'estat per perseguir l'independentisme. Les principals crítiques se les ha emportat el diputat d'Esquerra, Gabriel Rufián, pel to que va utilitzar contra l'ex director d'Antifrau. Crítiques a les que s'han sumat els seus socis del PDECAT. Rufian s'ha mostrat sorprès que les crítiques siguin per ell i no per les paraules de l'exministre Fernández Díaz afirmant que és víctima d'una conspiració.

Us parlarem de la nova inversió d'Amazon a Catalunya i us ensenyarem com és Ferrariland. Avui ha inaugurat les instal·lacions i demà les obrirà al públic. 70 mil metres quadrats situats al costat del PortAventura i dedicats a Ferrari i al seu creador. En total són 11 atraccions que esperen ajudar que tot el complex d'oci de Vilaseca rebi un milió de visitants més a l'any.

La nova temporada de Masterchef es presenta avui a Barcelona amb la presència de tots els seus protagonistes que defineixen aquesta nova edició del concurs de Televisió Espanyola com la més extrema per les circumstàncies en les que s'han fet moltes proves.

Als esports, avui destaquem que el Barça manté el pols amb el Madrid pel títol de lliga després de la contundent victòria contra el Sevilla per tres a zero. Luis Suárez, de xilena, i Messi amb un doblet van sentenciar l'equip de Sampaoli en vuit minuts. Els suplent blancs però van resistir la pressió i van guanyar a Leganés per 2 a 4.

OBRES DE LA SAGRERA. EL MINISTRE DE FOMENT ES COMPROMET A REPRENDRE LES OBRES DE LA ZONA ABANS DE L'ESTIU.

POLÈMICA AL CONGRÉS. CRÍTIQUES AL TO QUE VA FER SERVIR GABRIEL RUFIÁN A LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ.

FERRARILAND. S'INAUGURA EL NOU PART TEMÀTIC DEDICAT A FERRARI AMB 70 MIL METRES QUADRATS D'ATRACCIONS.

TORNA MASTERCHEF. LA NOVA TEMPORADA DEL CONCURS DE CUINA DE TVE ES PRESENTA COM L'EDICIÓ MÉS EXTREMA.

ARRIBA AL FINAL EN FORMA. EL BARÇA SUPERA EL SEVILLA AMB UNA XILENA DE SUÁREZ I UN DOBLET DE MESSI EN 8 MINUTS.

La Audiencia de Barcelona ha ordenado investigar si la muerte de diez pacientes del servicio de cirugía cardiaca del Hospital Vall d'Hebron de Barcelona en verano de 2015 están relacionadas con los recortes en el centro y modificaciones en las listas de espera, denunciadas por un exjefe de este servicio. En un auto, la Audiencia deja sin efecto el sobreseimiento de la causa dictada en julio de 2016 por el Juzgado de Instrucción 27 de Barcelona al estimar el recurso interpuesto por el doctor Manuel Galiñanes, que fue cesado por el Instituto Catalán de la Salud (ICS) de su cargo de jefe de servicio de cirugía cardíaca del Vall d'Hebron en noviembre de 2015 por no cumplir, supuestamente, los requisitos para el puesto, tras atribuir dos muertes a los recortes sanitarios decretados por la Generalitat.

  • El govern català reitera, malgrat les últimes suspensions del Tribunal Constitucional, que vol tirar endavant el referèndum. Una consulta sobre la qual Oriol Junqueras ha aclarit avui que d'aquí a un parell de mesos ja se'n sabrà la data. Més tard, en la sessió de control a l'executiu català, el president Puigdemont ha dit que encara no es pot posar la data ni definir la pregunta perquè volen mantenir fins al final l'aposta per un referèndum acordat amb l'Estat
  • Des de l'oposició, Ciutadans augura que el camí dels independentistes acabarà amb unes eleccions i el PP recorda que la justícia actua amb fermesa./ Les inversions del govern a Catalunya han centrat les preguntes que els grups catalans han fet al Congrés a l'executiu de Mariano Rajoy./ El fiscal general de l'Estat ha tingut avui una primera reunió de treball amb els màxims representants de la Fiscalia catalana. 
  • Avui s'ha reprès el judici del cas Palau amb el testimoni de la secretària de Fèlix Millet. Ha assegurat que creia que tots els diners en efectiu que Millet utilitzava per al pagament de les seves despeses personals provenia dels negocis familiars. També ha explicat que Millet mantenia contactes amb polítics d'alt nivell de diversos partits. A més, ha reconegut que Fèlix Millet va lliurar sobres en diverses ocasions a l'extresorer de convergència, Carles Torrent.
  • L'Audiència de Barcelona investiga si la mort de 10 persones del servei de cardiologia de la Vall d'Hebron l'estiu del 2015 està relacionada amb les retallades que la Generalitat va aplicar al centre./ Els Mossos d'Esquadra han detingut a Terrassa una noia de 19 anys per un presumpte delicte de captació i adoctrinament en l'àmbit del terrorisme Gihadista
  • El Barça recupera a Messi i a Piqué per rebre avui al Sevilla al Camp Nou. Un dels partits, a priori, més complicats que els queda a la lliga. El Madrid, en canvi, s'ha permès deixar fora de la convocatòria a Cristiano, Bale i Kross pensant més en l'Atlético que en el derbi a Leganés.
  • La companyia de dansa Wang Ramirez ha presentat avui al Mercat de les flors els dos espectacles que es poden veure fins diumenge.