Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El número dos del Partit Demòcrata Català (PDeCAT), David Bonvehí, ha anunciado este viernes en rueda de prensa que llevará a la Fiscalía la grabación y difusión de la conversación en la que se le oye decir que si el 'procès' soberanista fracasa tendrán que elegir a un candidato "autonomista" para unas futuras elecciones. La antigua Convergència apunta a ERC como responsable de la filtración y le pide cuentas por ello porque en la grabación, hecha pública el pasado miércoles por Catalunya Plural -un medio asociado de eldiario.es-, se oye también a dos dirigentes republicanos locales que estaban comiendo en el mismo restaurante de Manresa (Barcelona) en el que Bonvehí estaba reunido con cargos de su partido, según informa La Vanguardia.

Te invitamos a escuchar un documento sonoro que nos va trasladar a 1992. España vivió un hecho sin precedentes: la celebración de unos Juegos Olímpicos. La elegida para este evento fue la ciudad de Barcelona, símbolo en aquel momento del cambio que estaba experimentando una España que abandonaba la Transición y se preparaba para dar el salto a la modernidad. Se cumple en este 2017 el 25º aniversario de los Juegos Olímpicos de Barcelona.

 

En un tuit breve y con este juego de palabras. Así ha respondido Carles Puigdemont a la postura estadounidense respecto a sus aspiraciones independentistas. El presidente insinúa que estos comunicados son un asunto más nacional que internacional. La oposición, en cambio, los ve lógicos. Desde Ciudadanos reprochan a Puigdemont que perjudique la imagen de los catalanes con sus viajes. El PSC asegura que la internacionalización del proceso soberanista no está funcionando. Los populares han presentado los documentos que -dicen- prueban que Puigdemont mintió.

Setmana Santa. Entre avui i demà 410 mil vehicles surten de l’àrea de Barcelona cap a la costa i la muntanya.

El temps. Tenim quatre dies per davant que aniran acompanyats d’un temps relativament tranquil.

Després del comunicat. Per Puigdemont demostra l’interès internacional i l’oposició considera que és el normal.

A Barcelona. Dos adults que treballaven en el mateix lloc moren pel bacteri que causa la meningitis C.

Caixa o faixa culer. El Barça reflexiona de com tornar a aixecar el vol el Madrid i l’Atlètic guanyen amb solvència a Europa.

Dijous Sant. Veurem com es preparen la “Dansa de la mort” de Verges i la processó del silenci de Badalona.

Setmana Santa. Entre avui i demà 410 mil vehicles surten de l’àrea de Barcelona cap a la costa i la muntanya.

El temps. Tenim quatre dies per davant que aniran acompanyats d’un temps relativament tranquil.

Després del comunicat. Per Puigdemont demostra l’interès internacional i l’oposició considera que és el normal.

A Barcelona. Dos adults que treballaven en el mateix lloc moren pel bacteri que causa la meningitis C.

Caixa o faixa culer. El Barça reflexiona de com tornar a aixecar el vol el Madrid i l’Atlètic guanyen amb solvència a Europa.

Dijous Sant. Veurem com es preparen la “Dansa de la mort” de Verges i la processó del silenci de Badalona.

El Gobierno de Estados Unidos considera que Cataluña es "un asunto interno" español y está "profundamente comprometido a mantener la relación con una España fuerte y unida", según ha afirmado en un comunicado la embajada estadounidense en Madrid. Este comunicado se difunde días después de que el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, viajara a EE.UU. para hablar sobre el proceso secesionista catalán y de la visita de dos congresistas estadounidenses a Barcelona. Tras señalar que España y EE.UU. están unidos por la historia y los valores comunes que sustentan su asociación, la embajada dice que ambos países trabajan en estrecha colaboración en una serie de desafíos mundiales, incluyendo la promoción de la cooperación internacional, la paz y la seguridad y la prosperidad económica.

  • Última hora de la investigació sobre l'atac contra l'autobús del Borussia Dortmund d'ahir al vespre. La fiscalia alemanya ha confirmat fa poca estona que investiguen les explosions seguint la hipòtesi que es tracta d'un atemptat islamista. La policia ha trobat al lloc dels fets 3 textos enlloc dels 2 que van apareixer en un primer moment, i confirma que tots ells apunten a un atac gihadista. Per tant, descarta la hipòtesi de l'extrema esquerra com una pista falsa.. La investigació continua oberta i, de moment, hi ha un sospitós detingut que encara no ha ingressat a presó. / En l'atac van resultar ferits un policia, afectat per l'ona expansiva,..... i el jugador del Borussia i ex del Barça, el català Marc Barta, que ha estat operat amb èxit d'un òs renact al braç. L'Informatiu ha pogut parlar amb el pare del jugador quan era a punt de volar cap a Dortmund.....
  • La crònica política passa avui per les crides a la unitat que fan els dirigents del PDECAT i d'Esquerra arran de les discrepàncies sorgides sobre l'organització del referèndum d'independència./ Últim comiat a Carme Chacón a Esplugues de Llobregat, la població on va néixer i on va ser regidora la dirigent socialista desapareguda diumenge.
  • El Departament de Salut ha presentat avui el nou pla d'urgències per als pròxims 4 anys. Un dels principals objectius és descongestionar les urgències./ Més casos de robatoris a la gent gran. A Barcelona una dona ha estat detinguda per estafar gairebé cent mil euros a la dona gran que cuidava./ I la Guàrdia Civil ha intervingut 15.000 pollets decoratius de mones de Pasqua, que venien de contraban i que podien suposar un risc per als nens per la seva mala qualitat.
  • Cares serioses a l'entrenament del Barça d'aquest migdia després de la desfeta d'anit al Juventus Stadium de Torí./ Malgrat l'experiència del que va passar a París ara fa un mes, l'equip blaugrana va tornar a repetir els mateixos errors i va encaixar un resultat que li complica molt el pas a les semifinals de la Lliga de Campions.
  • La cantant HELENA MIQUEL, que va ser la veu de Delafé y las Flores Azules, s'estrena en solitari amb un disc de composicions pròpies i en el que també toca el baix. "El sol en la sombra" no és només un debut sinó un punt i apart en la seva ja llarga trajectòria.

ATAC A DORTMUND: MARC BARTRA ES RECUPERA DE L'OPERACIÓ PER LES FERIDES PATIDES PER LES EXPLOSIONS
Marc Bartra es recupera de l'operació pel trencament del radi que va patir ahir al vespre com a conseqüència de l'atac que l'autocar del Borussia Dortmund va patir. L'equip es desplaçava cap el seu estadi per disputar el partit d'anada dels quarts de final de la Champions contra el Mònaco. De moment, no hi ha una autoria clara. La fiscalia investiga dues cartes trobades a la zona: una de caire islamista i l'altra antifeixista.

DESASTRE A TORÍ: EL BARÇA PERD 3 A 0 AMB LA JUVE I ES COMPLICA EL PAS A LES SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS
Un partit en què els blaugrana hauran de tornar a fer una remuntada històrica si volen seguir endavant a la Champions. Anit, a Torí, l'equip va sortir-ne escaldat, i tècnic i jugadors van parlar de falta d'intensitat.

ÚLTIM COMIAT: ELS VEÏNS DE CARME CHACÓN OMPLEN L'AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DEL LLOBREGAT
A la política repassarem les crides a la unitat que han fet dirigents del PDECAT i d'Esquerra després de les seves discrepàncies d'ahir pel referèndum. A més, BETA estarem a l'ajuntament d'Esplugues de Llobregat on a aquesta hora finalitza l'últim comiat a Carme Chacón. Des de migdia polítics i veïns han passat pel saló de plens per retre-li homenatge i reconèixer la seva personalitat.

UNA NOVA ESTAFA: UNA DONA HAURIA ROBAT MÉS DE 98MIL EUROS A UNA MALALTA D'ALZHEIMER DE 81 ANYS A QUI CUIDAVA
Nova estafa a gent gran a Barcelona. En aquesta ocasió els Mossos han detingut a la cuidadora d'una dona de 81 anys i malalta d'Alzehimer a qui hauria estafat més de 98 mil euros. Van ser els familiars de la víctima els que van denunciar a la cuidadora després de detectar grans desviaments de diners.

BARCELONA, PLENA A VESSAR
A Barcelona, l'altíssima quantitat de turisme i les bones temperatures fan que la platja, a aquesta hora, estigui més que plena.

Dimecres de sol, nuvolades i petits ruixats de tarda, temperatures suaus.

Dijous, dia radiant de sol i de calor, perquè les temperatures rondaran entre 25 i 30º.

La recta final de la Setmana Santa seguirà la dinàmica de matins assolellats, tardes amb nuvolades i possibilitat de ruixats (sobretot dissabte) i amb unes temperatures típiques de la primavera.