Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La teoria de la truita perfecta és molt fàcil: una paella i un ou. Tot i això, la combinació no sempre surt bé. Pau Arenós és un expert en invents a la cuina, i no només els fa, també els tasta i fa un llibre que ha vingut a presentar a ‘Punts de vista’: ‘Cocina en casa’. Un conjunt de receptes ‘resultonas’ per fer amb tota la família.

La teoria de la truita perfecta és molt fàcil: una paella i un ou. Tot i això, la combinació no sempre surt bé. Pau Arenós és un expert en invents a la cuina, i no només els fa, també els tasta i fa un llibre que ha vingut a presentar a ‘Punts de vista’: ‘Cocina en casa’.

Amb 25 anys, Valèria Sorolla és una artista totalment multidisciplinària. Teatre, cinema, televisió i música, i tot just comença. El 30 de setembre es va estrenar ‘La consagración de la primavera’ de Fernando Franco, un film on és la protagonista. La pel·lícula es va estrenar al Festival de Cinema de Sant Sebastià i va encapçalar el rànquing de la crítica.

Acabem el programa amb l’actuació d’Anna Andreu. L’artista de Sant Quirze del Vallès té un estil que es caracteritza per la senzillesa, tant pel que fa a les lletres com per l’acompanyament musical. Presenta el seu segon treball ‘A mida’ i el pròxim 23 d’octubre actuarà a Budapest.

A més, totes les novetats teatrals i cinematogràfiques amb Miriam Tortosa i Desirée Defez 


En el espacio gastronómico de RNE en Castilla y León, Entre pecho y espalda, hablamos de Carne de Ávila. La primera carne reconocida con el sello de Indicación Geográfica Protegida, síntoma de una producción que goza de buena salud y de un producto destacado en la industria cárnica nacional. Charlamos con José Juan Vila, presidente de la IGP Carne de Ávila, y con Alberto Rosado, del restaurante Montecarlo de Las Navas del Marqués. Conocemos las características de la raza avileña, la utilidad de la ganadería extensiva para el campo y trucos para cocinar en casa un chuletón de Ávila como si tuvieramos una parrilla. Y como hay más que chuletón, también otras recetas como guisos o hasta un cachopo. Buen provecho.

'La recepta perduda' ha viatjat aquesta setmana a la Barceloneta, un barri que és la bomba, i no sols perquè s'hi va crear la tapa més famosa de Barcelona. Bressol de la cuina marinera de la ciutat, en el capítol d'aquesta setmana hem descobert el suquet de peix, un plat que reuneix tota la seva essència: humil, d’aprofitament i sorgit dalt d’una barca.

Sílvia Abril ha conegut a Rosa Lloret i la seva filla Gladys Roca, que li han ensenyat la recepta del suquet del seu sogre i avi, un pescador del barri. En el seu recorregut per descobrir els secrets del suquet de peix, Sílvia Abril ha passat pel Moll de Pescadors, on, de la mà de Cristina Caparrós, fundadora de La platjeta, ha conegut de primera mà com és l’ofici de pescador a la ciutat.

A més, s'ha capbussat per veure amb els seus propis ulls com és el mar d'aquest barri tan mític de Barcelona.

Sílvia Abril ha descobert a 'La Recepta Perduda' que la Barceloneta no té res a envejar a la Costa Brava. Cercant la recepta del suquet de peix, la presentadora s'ha topat amb Andrea Camposada, una biòloga marina que assegura que la platja més popular de Barcelona no és només de sorra i aigua.

Per demostrar-ho, Andrea Camposada ha proposat a l'actriu i humorista catalana fer una sortida de snorkel per les proximitats de la platja.

Sílvia Abril ha viatjat aquesta setmana a la Barceloneta buscant la recepta d'un plat de la cuina marinera per excel·lència: el suquet de peix. Aquest barri situat al costat de la platja amaga molts secrets. Un d'ells és l'origen d'una de les tapes més populars de Catalunya: la bomba.

La van inventar el pare i l'àvia de Josep Maria Solé, qui ha explicat a 'La Recepta Perduda' com va sorgir la idea, quina influència ha tingut i els motius pels quals considera que aquest plat creat el 1955 a 'La Cova Fumada', ha tingut tant d'èxit.

Sílvia Abril ha viatjat a Tossa de Mar per descobrir la recepta del 'Cim i Tomba'. Pel camí s'ha trobat amb Evarist March, botànic del Celler de Can Roca. Un home que es dedica a viatjar per Catalunya a buscar plantes silvestres que puguin ser interessants per cuinar. A Tossa de Mar, concretament, trobem el fonoll marí. Una planta amb moltes propietats nutritives i un gust salat.

  • Peña: "Me lanzo a cocinar de maneras ancestrales, lo que complica las recetas y las hace más divertidas”
  • La nueva temporada del programa del chef Javier Peña en La 1 de TVE es una aventura gastronómica internacional
  • A lo largo de 13 programas nos muestra lugares, recetas y sabores de diferentes lugares del planeta
  • Todos los episodios disponibles de Comerse el mundo en RTVE Play | Consulta miles de recetas en Cocina RTVE

Javier Traité, historiador y divulgador, explica a Mapi, la reina del conocmiento de TVE, dónde se creó la comida rápida. Parece reciente, pero es otra de esas cosas que llevamos siglos haciendo. La comida rápida es inherente a las sociedades urbanas antiguas. Donde había una gran población concentrada, que no podían cultivar su alimento, alguna solución había que darles para comer. Encontramos ejemplos en las ciudades romanas, que rebosaban de esas cauponas, esas tascas o tabernas a las que los romanos iban a tomarse unos caracoles o unos vinos y se iban a su casa. Igual en las medievales, como en Londres del siglo XII, donde había restaurantes junto al río y, cuando la gente no tenía espacio o tiempo para comer, iban allí ricos y pobres y tenían un menú según su presupuesto. Y no olvidemos a los vendedores ambulantes. Hombres y mujeres que iban con sus carromatos vendiendo pasteles de carne o de pescado que enloquecían a los estudiantes y que la gente compraba incluso desde las ventanas de su casa. Así que el origen de la comida rápida se sitúa en las ciudades de la antigüedad. Pero, como siempre, nuestra referencia cercana es la antigua Roma.