Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El conseller de Salut Boí Ruiz confia en arribar a un acord perquè els metges de L'Hospital de la Vall d'Hebron no facin vaga indefinida de tres dies a la setmana a partir de l'octubre. Ho va dir anit al programa "59 segons" on va anunciar que ampliarà de 30 a 60 dies els terminis de pagament a les farmàcies. El col.legi de farmacèutics diu que això els debilitarà encara més i ja busquen noves alternatives de finançament./Associacions d'afectats per la Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple, fibromiàlgia i fatiga crònia demandaran la Seguretat Social perquè, segons que diuen, no reben l'assistència sanitària que necessiten. A més defineixen com un "autèntic calvari judicial" el procés que han de seguir perquè se'ls hi reconeguin les pensions./José Tomas, Juan Mora i el català Serafín Marín posaran diumenge el punt final a 100 anys d'història de la Monumental de Barcelona, única plaça catalana on encara es fan curses de braus. I ho fan amb les entrades exhaurides. El parlament va prohibir les corrides ara fa un any arran d'una iniciativa legislativa popular./Tarragona viu, aquests dies, la seva Festa Major. Entre els actes més destacats de la jornada? L'actuació castellera de les 4 colles locals. Hi anirem en directe!/Els ajuntaments també fan mans i mànigues per arribar a tot... Així, l'ajuntament de Lleida ha decidit cobrar als ciutadans que s'hi casin, cosa que ja fan altres consistoris... A partir d'ara, casar-se a la Paeria costarà 100 euros als lleidatans i 200 als nuvis de fora de la ciutat./Avui han començat a traslladar el mosaïc que van trobar a la vila romana de la Sagrera de Barcelona, al costat de les obres de l'AVE./ I encara a Barcelona, l'ajuntament ha començat el curs polític amb un ple extraordinari en defensa del sistema d'immersió lingüística./L'Espanyol es va imposar ahir al Getafe amb un gol de Pandiani al temps afegit. Els blanc i blaus sumen així la segona victòria de la temporada, en un partit en el que l'equip va tornar a mostrar dues cares. Dolenta a la primera meitat i amb moltes ocasions de gol a la segona.

El conseller de Salut Boí Ruiz confia en arribar a un acord amb els metges de L'Hospital de la Vall d'Hebron.

Demanda contra la Seguretat Social. Malalts de sensibilitat química múltiple i de fibromiàlgia diuen que no estan ben atesos.

Punt i final. La Monumental de Barcelona celebra diumenge l'última cursa de braus.

Tarragona està de Festa. Els castellers de la ciutat homenatgen avui Santa Tecla.

Pandiani, decisiu. L'Espanyol guanya el Getafe per 1 a 0 amb un gol de Pandiani al minut 92.

El conseller de Salut Boí Ruiz confia en arribar a un acord perquè els metges de L'Hospital de la Vall d'Hebron no facin vaga indefinida de tres dies a la setmana a partir de l'octubre. Ho va dir anit al programa "59 segons" on va anunciar que ampliarà de 30 a 60 dies els terminis de pagament a les farmàcies. El col.legi de farmacèutics diu que això els debilitarà encara més i ja busquen noves alternatives de finançament.

Associacions d'afectats per la Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple, fibromiàlgia i fatiga crònia demandaran la Seguretat Social perquè, segons que diuen, no reben l'assistència sanitària que necessiten. A més defineixen com un "autèntic calvari judicial" el procés que han de seguir perquè se'ls hi reconeguin les pensions.

José Tomas, Juan Mora i el català Serafín Marín posaran diumenge el punt final a 100 anys d'història de la Monumental de Barcelona, única plaça catalana on encara es fan curses de braus. I ho fan amb les entrades exhaurides. El parlament va prohibir les corrides ara fa un any arran d'una iniciativa legislativa popular

Tarragona viu, aquests dies, la seva Festa Major. Entre els actes més destacats de la jornada? L'actuació castellera de les 4 colles locals.

L'Espanyol aconsegueix la segona victòria de la temporada gràcies a Pandiani. El davanter uruguaià va sentenciar el Getafe amb un gol al minut 92. Mentrestant, al Barça, Afellay estarà 6 mesos de baixa perquè a l'entrenament d'ahir es va trencar el lligament creuat del genoll esquerre.

Els parquets borsaris europeus han tornat avui a registrar importants pèrdues. A Espanya, els valors lligats al sector bancari són els que més han baixat. L'actualitat que mira a les entitats bancaries no es limita, però, solsament al mercat borsari. A casa nostra, Unnim i Catalunya Caixa estan en un procés de recapitalització que podria implicar que l'estat, a través del Frob, arribés a controlar el 70% del seu capital.

L'ajuntament de Barcelona creu que el capital privat pot ser un element clau per tirar endavant un projecte per trencar barreres arquitéctoniques i obrir la ciutat A Collserola. Despres de l'obertura de Barcelona AL mar amb les olimpiades, ara volen fer el mateix respecte a la serra barcelonina.

Tècnics de l'Institut Geològic de Catalunya han examinat avui l'esquerda de 200 metres que ha aparegut a la Conca de Barberà. Els efectes d'aquesta esquerda afecten ja a una quarantena de cases i s'ha hagut de prohibir la circulacio al centre de la localitat.

El sindic de greujes reivindica la tasca de la institució que representa, en defensa dels drets de les persones. Rafael Ribó es queixa que la institució del sindic està poc promocionada pels poders públics.

El Barça ha tornat a entrenar-se aquesta tarda després de l'empat a 2 aconseguit a València. Xavi ha valorat positivament l'actuació de l'equip, sobre tot a la segona part, i ha destacat que si continuen així els resultats seran millors. El de Terrassa no ha volgut parlar gaire ni de l'arbitratge d'ahir ni del Reial Madrid.

L'Estat espanyol podria controlar a través del fons de Reestructuració Bancària, el FROB, fins al 70% del capital dels bancs creats per Unnim i Catalunya Caixa. Els consells d'administració de les dues entitats es reuneixen demà per explicar els plans de recapitalització que s'han pactat amb el Banc d'Espanya. El procés es tanca la propera setmana.

L'Hospital de Sant Pau ha presentat un expedient de suspensió d'ocupació que afectarà 1.500 treballadors, el 38% de la plantilla. Això suposarà el tancament de 84 llits i del servei de consultes externes els divendres. Els sindicats alerten que el sistema sanitari català està a punt de col·lapsar-se.

Aquesta esquerda de 200 metres de llarg i quatre centímetres d'amplada travessa el poble de Barberà de la Conca, a Tarragona. Amenaça l'estabilitat de 40 cases i ha obligat a prohibir l'accés i la circulació pel centre. Tècnics de l'institut geològic de Catalunya s'han reunït avui amb l'alcalde per investigar què ha provocat l'esquerda.

Mig milió de conductors catalans tenen més de 65 anys... Una xifra que es doblarà en els propers 20 anys. Segons el RACC moltes de les infraccions que fan aquests conductors acaben en accidents. Per això, demanen adaptar les infraestructures per facilitar la conducció. A més, la meitat de les víctimes en atropellaments són ancians.

El Barça empata a dos a Mestalla davant d'un gran València. L'equip d'Unai Emery va dominar la primera part, però els blaugrana es van refer, van igualar el partit gràcies al quart gol de Cesc a la lliga i, fins i tot, van tenir oportunitats per guanyar. A més, Messi va reclamar dos penals.

En mans del FROB. L'Estat podria controlar fins el 70% d'Unnim i CatalunyaCaixa.

Expedient de suspensió. Afecta a 1500 treballadors de l'Hospital de Sant Pau.

Travessa tot el poble. Una esquerda de 200 metres de llarg i 4 centímetres d'amplada a Barberà de la Conca.

Conduir amb més de 65. Moltes de les infraccions que fan aquests conductors acaben en accident.

Cesc salva un punt. El Barça empata a València gràcies a la connexió entre Messi i Cesc.

Els treballadors de televisió espanyola s'han concentrat aquest matí a la redacció del centre de producció de Sant Cugat per manifestar el seu rebuig a la decisió presa ahir pel Consell d'administració de RTVE de poder accedir als guions dels informatius. Dirigents polítics, representants sindicals i el Consell d'Informatius de la televisió pública ha manifestat la disconformitat amb aquesta decisió per considerar que vulnera la feina professional dels periodistes i atempta contra la llibertat d'informació. Els quatre consellers del partit popular i el conseller nomenat a proposta de Convergència i Unió que ahir van votar a favor de la mesura han anunciat que demanaran que s'anul·li aquest acord. També el PSOE ha demanat als seus consellers que reconsiderin la seva abstenció.El consell d'administració va prendre la decisió amb els vosta a favor dels consellers designats per PP y Ciu, l'abstenció dels PSOE, Esquerra REpublicana y CCOO. Els consellers d'Izquierda Unida i UGT hi van votar en contra. Aquesta noticia ha tingut des de anit un ampli ressò mediàtic i polític . El president de la Generalitat també s'hi ha referit aquest migdia

Ni pel fet de ser la seva última compareixença abans de la retirada política, hi ha hagut cortesia o pietat. Mariano Rajoy ha estat dur, molt dur, en el comiat al president Zapatero. Li ha dit que deixa una herència enverinada, que no va saber diagnosticar la situació económica i que va mentir als ciutadans. Zapatero, a qui moltes vegades s'ha definit com antropológicament optimista,NO ha trencat el seu tarannà i s'ha manifestat convençut que Espanya se'n sortirà.

La federació de pares d'alumnes de Catalunya es queixa que els nous horaris escolars derivats de les retallades perjudiquen la conciliació familiar. La FAPAC fa costat a la Generalitat en el tema de la immersió i denuncia que els tribunals vulguin suplantar el poder legislatiu.

El conseller de cultura critica l'actitud negativa de l'estat envers la llengua catalana. Ferran Mascarell, que avui ha presentat un informe sobre l'ús del català, diu que al carrer hi ha un 22% de ciutadans que no el parlen.

Els especialistes alerten de les seqüeles físiques i psicològiques que pateixen els cuidadors dels malalts d'Alzehimer. Recorden que darrera de cada malalt i ha familiars i auxiliars sotmesos a un estrés límit degut a les atencions constants que necessiten els malalts.

El Barça es posa a prova aquest vespre a València. Després de golejar l'Osasuna, els blaugrana visiten un dels camps més complicats de la lliga amb l'objectiu de sortir com a líders. Guardiola creu que per guanyar a Mestalla necessitaran fer un partit gairebé perfecte

Aplaudiments que han estat una de les poques mostres de què avui ha estat la última sessió de control a José Luís Rodríguez després de 7 anys i mig com a president. Una sessió en què la situació econòmica ha tornat a enfrontar Zapatero i Rajoy. El cap l'oposició ha acusat el president de deixar una herència enverinada.Zapatero, però, s'ha mostrat confiat en què Espanya sortirà de la crisi i ha demanat, per al país, líders que ofereixin alguna cosa i no només atacs. Un ple que també ha estat l'últim per al portaveu d'Esquerra Republicana Joan Ridao. Sí repetirà Josep Antoni Duran i Lleida, que avui no ha pogut assistir a la sessió de control.

Uns 112mil catalans tenen alzheimer. Darrera d'aquesta malaltia hi ha una família que, sovint, pateix seqüeles físiques i psicològiques. Tot i els avenços mèdics encara no s'ha trobat solució per aquesta malaltia que s'ha convertit en la primera causa de demència en les persones de més de 65 anys.

La plataforma d'afectats per a la hipoteca estudia noves fòrmules per evitar els desnonaments com ara acampades en els casos en què no es concreti la data d'execució hipotecària. Fins ara ja han aconseguit aturnar-ne una setantena. Desde la plataforma s'insisteix en què es posi en lloguer els pisos executats i que s'aprovi la dació en pagament.

I ens col.larem en el rodatge de l'última pel.lícula del director Fernando Trueba "L'artista i la model" , que roden a Girona i Ceret. Ambientada en la França ocupada dels anys 40, la pel.lícula serà en francès i està protagonitzada per Jean Rochefort, Aida Folch i Claudia Cardinale. La pel.lícula compta amb la col.laboració de Televisió Espanyola.

El Barça visita aquest vespre al València amb l'objectiu d'aconseguir el lideratge de la lliga; si el Betis li ho permet... Guardiola però avisa que necessitaran fer un partit perfecte per guanyar a Mestalla. Piqué continua recuperant-se i no ha viatjat amb l'equip.

L'última sessió. Zapatero s'acomiada del Congrés.

Dia Mundial de l'Alzheimer. La malaltia afecta 112.000 catalans i la xifra es podria doblar en vint anys.

Evitar els desnonaments. Faran acampades quan no es concreti la data d'execució hipotecària.

L'artista i la model. Fernando Trueba roda la seva darrera pel.lícula a Girona i al sud de França.

El campió contra el líder. El Barça vol guanyar a Mestalla per prendre-li el lideratge al València.

El govern tripartit portava un ritme d'endeutament insostenible; 1 de cada 3 euros que es gastava no tenia cobertura amb els impostos. Són algunes de les dades que ha donat a coneixer aquesta tarda el Conseller d'economia. Son xifres d'una auditoria externa que va encarregar el govern d'Artur Mas en fer-se càrrec de la Generalitat. Els pitjors pressagis sembla que s'han complert i a hores d'ara el govern català treballa amb una previsió de déficit que puja al 4'2%.

El banc dels aliments, la fundació que recapta menjar pels necessitats, diu que s'ha triplicat el número de persones a les que ajuden. La fundació constata que la crisi afecta a classes socials que fins ara no havien necessitat el seu ajut.

L'abandonament d'animals ha crescut d'un 20% l'últim any. La crisi, que converteix la mascota en una despesa, i la cria incontrolada de cadells per part de particulars contribueixen a aquest fenòmen.

Els responsables de la Sagrada Familia preveuen que les obres del temple expiatori podrien acabar-se l'any 2028. La gran afluència de visitants al monument, el més visitat d'Esapnya, farà que a partir d'ara les entrades s'hagin de reservar per internet.

El Barça viatja demà a València en busca del lideratge de la lliga, amb permís del Betis. Després de golejar l'Osasuna, els blaugrana volen demostrar que aixequen el vol guanyant l'equip d'Unai Emery. Guardiola ha convocat els 18 jugadors disponibles, entre els quals encara no hi és Piqué.

Sí a l'impost de patrimoni. Per a la seva aplicació caldrà una modificació legislativa.

Retallada al Pla Renova't. Ajudes de fins a 350 euros per a canviar els aparells domèstics per uns més eficients.

Obres de la Sagrada Família. Podrien estar acabades en 15 anys. La venda d'entrades es farà per internet.

Plaga de rates. Els treballadors de l'Audiència de Girona conviuen amb els rosegadors.

Assalt al liderat. El Barça vol sumar dues victòries aquesta setmana davant el València i l'Atlètic.

TORNEN ELS INDIGNATS. Els han desallotjat de la borsa. Han protestat davant de bancs

Els indignats han tornat a ser avui protagonistes. Primer han BLOCAT l'entrada a la Borsa de Barcelona, d'on han estat desallotjats, i després han protestat en diverses seus bancaries, sempre de forma evident, però pacífica. Denuncien una crisi que cada vegada HO fa tot més precari, uns poders publics que semba que no s'en surten i un horitzó, sobre tot entre el jovent, ple d'incerteses.

Decisió del Constitucional. Prohibeix aplicar la llei de l'aranès. La Generalitat vol que es retiri el recurs

La Generalitat reclama al govern central que retiri el recurs contra la llei de l'aranès i deixi d'obstinar-se contra la pluralitat lingüistica. El Tribunal Constitucional ha prohibit avui l'aplicació de la llei que considera l'aranès llengua d'us prioritari a la Vall d'Aran.

Lladres detinguts. Assaltaven pisos de xinesos. 1 milió d'euros en robatoris

Els mossos d'esquadra DES-ARTICULEN una banda que s'havia especialitzat en robatoris a habitatges de ciutadans xinesos. La policia ha detingut 7 persones a qui imputa quasi 100 robatois per valor d'1 milió d'euros.

Els robots que venen. Els fabrica una empresa catalana. S'utilitzaran a aeroports i grans superfícies

Qatar és el primer pais que s'interessa per comprar robots humanoides que fabrica una empresa catalana. Es preveu que en poc temps aquests robots siguin habituals com auxiliars pel public dels aeroports, estacions de tren i superficies comercials.

Festa grossa. La selecció espanyola de bàsquet celebra l'Europeu amb l'afició a Madrid

La selecció espanyola de bàsquet ha celebrat aquesta tarda a la plaça de Callao a Madrid el segon campionat d'Europa consecutiu. L'afició ha aclamat els 12 jugadors de l'equip d'Scariolo però sobre tot al millor del torneig, Juan Carlos Navarro.

Els vehicles que contaminin menys tindran un descompte del 20% als peatges d'accès a Barcelona. La mesura, que s'inclou en el pla de qualitat de l'aire de l'area metropolitana, es començarà a aplicar l'1 de gener al peatge de Vallvidrera i és previst que s'amplii, de forma progressiva, als de Mollet, el Garraf i el Maresme. La mesura beneficiarà un 8% de vehicles i segons el conseller de Territori i Sostenibilitat el cost de la mesura es pagarà encarint el peatge a la resta d'usuaris.

Un grup d'indignats talla el passeig de Gràcia després de ser desallotjats de les portes de la borsa de Barcelona. Hi portaven dos nits acampats contra les entitats bancàries a les que consideren responsables de la crisi. Les fortes mesures de seguretat han evitat que bloquegessin l'apertura de la borsa.

Els Mossos detenen 7 persones per formar part, presumptament, de la banda organitzada més especialitzada en robatoris amb força en pisos. Els detinguts, que no tenien antecedents, assaltaven immobles de ciutadans xinesos a Espanya i altres països de la Unió Europea. Se'ls atribueixen uns 90 robatoris.

Pas endavant en la recerca d'una vacuna contra el virus de la Sida. Investigadors de l'IrsiCaixa i de l'Hospital Clínic identifiquen unes proteïnes que estimulen la resposta immunitària conta el VIH. De moment s'estan fent proves amb animals. Per això els metges insisteixen que la millor cura, és la prevenció.

La selecció espanyola de bàsquet es torna a proclamar campiona d'Europa a Lituània. L'equip d'Scariolo va superar França, a la final, per 98 a 85 amb una gran actuació de Juan Carlos Navarro. L'escorta blaugrana va fer 27 punts i va ser escollit millor jugador del torneig.