Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'home que dissabte va quedar ferit crític en rebre un tret d'un mosso després de robar un cotxe i intentar envestir una patrulla ha mort a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Els fets es troben sota investigació judicial i també de les mateixes unitats del cos de Mossos, que sempre que hi ha un ús de l'arma reglamentària analitzen si s'han complert els protocols d'actuació.

El litoral català retrocedeix any rere any per l'efecte urbanístic, del canvi climàtic i dels temporals cada vegada més freqüents. Un 9% de les platges poden quedar totalment erosionades el 2035. L'abocament de sorra es mostra totalment insuficient.

La vintena de carrers engalanats de Gràcia ultimen els detalls abans del tret de sortida de les festes aquest dilluns amb el pregó. Queden hores perquè el barri s'ompli de visitants i tornin les tradicionals aglomeracions.

Luz Casal emociona el públic de Cap Roig on ha presentat el seu nou treball discogràfic.

El Barça ja és a Madrid per jugar al camp del Getafe. Només Marcos Alonso i Iñaki Peña no han pogut ser inscrits.

  • El conductor mirava d'escapar d'un control i va intentar envestir la patrulla a l'autovia A-7
  • Un agent va disparar un tret que va travessar el vidre davanter del vehicle i va impactar contra el crani de l'home
  • Afers Interns ha obert una investigació per esbrinar si l'actuació policial s'ajusta al protocol reglamentari

Es coneixen popularment com a Llàgrimes de Sant Llorenç i deixen el seu rastre al cel durant les nits d'estiu. Diuen que són com un gra d'arròs, amb molta activitat interior, i un gran recorregut. Es poden veure des de juliol fins a setembre, però el pic és aquest cap de setmana. Per no perdre's detall de la pluja d'estels convé situar-se a un lloc ben fosc i tenir una mica de paciència.

Bones dades pel sector turístic aquest mes d'agost. Durant la primera quinzena s'està registrant una ocupació molt alta gràcies al turisme local però també en bona part a la recuperació definitiva de l'arribada d'estrangers. El nivell de reserves del darrer tram de la temporada estiuenca auguren uns resultats entre molt bons i excel·lents.

Passar l'agost a primera línia de platja, pot arribar a ser gairebé impossible. Enguany el lloguer d'un apartament en localitats de costa com Palamós, tot i moderar-se lleugerament, no baixa dels 1.000 euros per setmana. Tot i aquest encariment, la demanda és sostinguda i l'apartament continua sent una de les opcions més escollides pels turistes que ens visiten.

La calor extrema de l'agost evidencia els riscos de treballar a l'aire lliure, especialment en sectors com la construcció. Tot i els canvis de normativa introduïts per reforçar les mesures de protecció, aquestes prevencions no sempre es compleixen. Es tracta d'adaptar els plans de prevenció a l'escalfament climàtic, cosa que contempla fins i tot aturar l'activitat quan s'enfila el termòmetre, sense retallar sous. Els sindicats es queixen que no hi ha mecanismes per controlar el compliment de la normativa i manquen dades fiables.

Pont d'agost amb ocupacions que freguen el 90%, sobretot a la costa. Catalunya es manté com una de les destinacions preferides pels turistes estrangers. A les carreteres, els Mossos d'Esquadra reforcen els controls per millorar la seguretat a la xarxa viària.

L'alta afluència de visitants encareix el preu de les segones residències, tant de compra com de lloguer. Malgrat l'increment dels tipus d'interès, els preus no donen símptomes d'esgotament i la demanda tampoc.

Els Perseids, o 'llàgrimes de Sant Llorenç', acaparen l'atenció dels aficionats a l'astronomia. Per no perdre's detall de la pluja d'estels convé situar-se a un lloc ben fosc i tenir una mica de paciència.

El Barça i el PSG fan oficial el traspàs de Dembélé per 50,4 milions d'euros. El club blaugrana corre ara per inscriure el màxim de jugadors de cara al debut a la Lliga contra el Getafe. El porter Marc-André ter Stegen repassa a les càmeres de RTVE els principals reptes de la temporada.

Comprovació d'hidrants, elements decoratius i a les façanes, revisió dels cables... Són dies previs a l'inici de la festa major de Gràcia i els bombers de Barcelona inspeccionen el terreny per poder avançar-se en cas d'incendi. Miren especialment l'accessibilitat dels carrers, que són estrets i els complica una mica més la feina. També donen alguns consells als veïns, com per exemple, recollir la roba estesa els dies de correfoc, cercavila o les matinades de foc. Dies en què hi haurà un dispositiu in situ per a més seguretat.

En el que portem d'estiu, la policia local de Platja d'Aro ha comissat una trentena d'ampolles de gas del riure. El gas s'inhala amb globus i en segons provoca una sensació d'eufòria i benestar. Es pot aconseguir per uns 5 euros la dosi. Sanitat alerta que pot comportar riscos per a la salut. Els experts diuen que en consums molt elevats fins i tot la mort. És el primer estiu que a Platja d'Aro detecten joves inhalant gas del riure al carrer, un consum que segons l'Observatori Europeu de les drogues està augmentant entre els joves.

Dia de molta mobilitat. Comença l'operació sortida d'agost i coincideix amb el pont del 15 d'agost, que molts aprofiten també per començar vacances. L'aeroport de Barcelona té previstes avui més de 1.000 operacions. També s'espera la sortida de 350.000 vehicles.

Viatjar aquest any és més car que la temporada passada. El preu dels carburants i dels paquets turístics repunta i fa que la inflació del juliol augmenti i se situï al 2,3%. Els qui es moguin en cotxe els costarà omplir el dipòsit, de mitjana, entre 85 i 93 euros.

La platja de Barcelona és de nit i matinada un refugi per a un centenar de persones que hi dormen. Els veïns de la Barceloneta denuncien que conviuen amb un campament de subsaharians als quals ara s'hi sumen turistes rodamons. 

Els 18 turistes espanyols i la seva guia, que estaven atrapats al nord d'Etiòpia ja estan evacuats en helicòpter a una ciutat segura. Segons l'agència de viatges, demà mateix podran volar fins a la capital on agafaran un vol internacional per a tornar a Espanya.

Espanya aconsegueix una classificació històrica per a les semifinals del mundial.

Alguns cartells, pintures i dibuixos, obra de l'artista Alphonse Mucha, s'exposen ara al Palau Martorell de Barcelona.  

 



 

Un inici vacacional que es nota a les carreteres, a les estacions de tren i. en un dels punts amb més moviment: l'aeroport del Prat... Només avui estan previstes gairebé 1.000 operacions.

Una operació sortida també per carretera... El servei català de trànsit preveu que des d'aquesta tarda surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona 350.000 vehicles. 

Uns conductors a qui els costarà més omplir el dipòsit. L'encariment dels carburants ha fet que la inflació repunti el mes de juliol. Ho fa en 4 dècimes i se situa en el 2,3% a Catalunya. 

Amb la inflació disparada, molts busquen alternatives per viatjar d'una manera més econòmica en plena temporada alta. 

Al barri de Gràcia de Barcelona els veïns enllesteixen els guarniments dels carrers. Queden tres dies per donar el tret de sortida a les festes... I aquest matí els Bombers els han visitat per donar-los consells de prevenció





  • Es tracta d'un lot de Milka MMMaax Lufflé Caramel de 250 grams que s'ha distribuït a Catalunya i altres comunitats
  • Ja se n'ha ordenat la retirada i es demana a les persones al·lèrgiques a la llet, soja i avellana que no en mengin
  • Els preus pugen un 0,2% amb relació al juny després de dos mesos consecutius de baixades
  • La inflació interanual creix unes dècimes, tant la general (2,3%) com la subjacent (6,2%)
  • Els aliments frescos continuen sent els majors responsables de l'encariment dels preus, sobretot l'oli

El zoo de Barcelona aplica mesures especials per tenir cura dels animals davant l'increment de les temperatures.

L'objectiu és refrescar i entretenir els animals durant els episodis de calor intensa. Assegurar la ventilació dels espais, la seva correcta hidratació o incorporació de gelats a la seva dieta són algunes de les mesures que s'adopten per apaivagar la calor d'aquests dies.

Els nudistes denuncien que estan perdent les seves platges i que els que fan servir banyador s'estan apropiant cada vegada més d'aquests espais que tenen tradició nudista. El nudisme es pot practicar a qualsevol platja catalana, tret que el municipi en qüestió ho prohibeixi expressament, però hi ha 70 platges i cales a tota Catalunya amb aquesta característica. Des de la federació demanen reunir-se amb el departament d'igualtat per sol·licitar que es senyalitzin millor i es respectin aquests espais.