Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Segons el consistori, la palmera datilera tenia tres possibles afeccions, però cap d'elles prou "determinant" com per causar-ne la caiguda. Així, patia estrès hídric, com la majoria dels arbres de la ciutat, tenia un estretament a la part alta del tronc, però per sota del nivell de risc, i un niu de cotorres, però no d'un gran pes.

L'Ajuntament va revisar la palmera al març després de queixes veïnals, però no hi va trobar cap "anomalia determinant". També havia estat revisada al novembre del 2020 i al novembre del 2021 sense trobar-hi cap incidència greu.

Bandera groga a bona part del litoral català. Hi ha mala mar: les onades s'aixequen més d'1 metre i en algunes zones, superen els 2 metres d'altura. Creu Roja demana responsabilitat als banyistes, que sovint desconeixen el significat de les banderes i no fan cas de les advertències. Ho hem comprovat amb un equip de socorristes

Risc alt d'incendi al Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Empordà. Bufa vent del nord i la baixa humitat i la sequera que arrossega el territori agreugen el perill. Per això s'han tancat els pars naturals d'Els Ports, Cardó-Boix i Cap de Creus. Protecció Civil fa una crida a extremar les precaucions.

Els Mossos busquen els autors de la profanació de més de 160 nínxols al cementiri de Montjuïc, a Barcelona. Ho feien per robar les joies i els objectes de valor. De moment no hi ha detinguts.   

Dembélé marxa rumb a París per acabar de tancar el seu traspás al Paris-Sain-Germain.

La jornada d'aquests socorristes de Gavà comença amb un entrenament. Així comproven l'estat del mar i decideixen quina bandera ha d'onejar a la platja. En dies de fort onatge com avui, la precaució ha de començar tan bon punt entrem a l'aigua. Aquest estiu, els 14 socorristes de Gavà han fet 29 rescats, una xifra rècord que atribueixen als dies de mar remoguda i a una major afluència a la platja. Els grups de més risc, menors i persones grans.

El 600 era un cotxe molt modest, però que suposava fer un salt qualitatiu si en tenies un. Va ser el símbol de l'anomenat 'desarrolisme' econòmic de l'Espanya dels 60, que va tenir una progressió econòmica i va posar sobre rodes aquest país. El seu preu era de 65.000 pessetes i representava el salari mitjà espanyol de 3 anys i mig. El 3 d'agost del 1973, ara fa 50 anys, el cotxe costava 74.000 pessetes i suposava el salari de les 3 quartes parts d'un any.

Entre els carrers del barri de Gràcia va passar la infància i l'adolescència fins al servei militar. Aute va morir l'abril de l'any 2020. Segons la legislació, han de passar 3 anys fins que el districte de Gràcia proposi a l'Ajuntament de Barcelona posar-li la placa. Es tracta d'una iniciativa promoguda per una plataforma d'homenatge a Aute, que pretén fer visible el fet que el barri hagi tingut entre el seu veïnat una figura important de la música i la cultura.

Fumar empitjora un tipus de mal de cap molt concret. Un estudi internacional en què ha participat Vall d'Hebron ha demostrat l'efecte del tabac en el qual es coneix com a "cefalea en agrupaments" i, tot i que és poc freqüent, científics i pacients asseguren que és un dels més dolorosos.

És la pitjor temporada dels últims deu anys pel que fa a la xifra d'ofegats. 19 persones han mort a les platges catalanes des que va començar l'estiu. Continua en estat crític l'home que ahir van rescatar de la platja del Miracle. En aquesta platja tarragonina s'han ofegat 3 persones. Vista la situació, l'ajuntament ha decidit ampliar el servei de socorristes fins a les vuit del vespre. 

Avui el risc d'incendi és alt sobretot al Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Empordà. El vent del nord que bufa, juntament amb la baixa humitat i la sequera que arrossega el territori agreugen el perill. 

P2 Els Agents Rurals han activat el nivell de 3 del Pla Alfa, el màxim, a 23 municipis de 5 comarques. Les autoritats fan una crida a extremar les precaucions. 

Després d'un incendi es necessiten entre 5 i 20 anys perquè el bosc es torni a regenerar. Hem tornat a Santa Coloma de Queralt on fa dos anys es van calcinar 1.700 hectàrees. 

Els Mossos d'Esquadra investiguen 162 profanacions de nínxols que s'han detectat al cementiri de Montjuïc... les darreres a mitjans del mes passat. S'ha intensificat la vigilància i de moment no hi ha detinguts.





Fa dos anys que un incendi descontrolat pel vent i la calor va cremar 1.700 hectàrees a Santa Coloma de Queralt.

 Avui el lloc afectat per l'incendi es va recuperant gràcies a les tasques de reforestació que fan conjuntament els propietaris dels terrenys i els enginyers forestals d'Acció Climàtica. La prioritat ha estat prevenir les pèrdues de sòl per erosió.

Es necessiten uns 5 anys per tornar a gaudir d'una cobertura vegetal i 20 anys per tornar a tenir pins grans.

 

Per primera vegada els 59 quilòmetres que s'han de construir entre les estacions de Montcada Bifurcació, on comença la via única, i Osona estan en marxa. Les obres de la segona via ja són visibles entre Parets i la Garriga. També a Vic. La resta de trams es troben en diferents fases de licitació. El projecte inclou la construcció d'una nova estació a Mollet i un túnel a la vall del congost, en un dels trams més complexos. 

El desdoblament entre Barcelona i Vic permetrà reduir en 20 minuts la durada del trajecte. El ministeri espera tenir en funcionament la doble via l'any 2030. Fa dècades que els passatgers reivindiquen el desdoblament de l'R3.  

L'edat no ha de ser un filtre. Ho té clar la Mercè, que té 53 anys i en fa dos que busca feina. Dirigia un departament en una multinacional, però durant la pandèmia es va quedar a l'atur. Experts en recursos humans admeten que en els últims anys ha augmentat la discriminació per edat. És clau, diuen, que els candidats sèniors defensin en una entrevista el que poden aportar.

La majoria de les persones a l'atur de més de 45 anys són dones poc qualificades i sobretot del sector serveis, segons Comissions Obreres. El departament de Treball ha aprovat un pla d'acció fins al 2026. Es reforça l'orientació a les oficines de treball per aquest col·lectiu i la formació en tecnologia.

La pista olímpica del Polo acollirà del 28 de setembre a l'u d'octubre una nova edició de la Final de la Copa del Món de salts. Serà la desena consecutiva, però no serà l'última. El contracte amb la FEI, que s'acabava aquest any, s'ha renovat per 4 temporades més.

A partir del 2024, però, Barcelona només reunirà als 8 millors equips del món, que s'hauran de classificar a quatre competicions prèvies a Abu Dhabi, a Ocala, Saint Galen i Rotterdam, i a Espanya com a amfitriona. 

El club barceloní fa 111 anys que organitza un Concurs de Salts Internacional de categoria cinc estrelles, la màxima puntuació internacional, que aplega cada any la flor i nata d'aquest esport que converteix el Polo i Barcelona en la catedral de l'hípica mundial.

Es declara per primera vegada a Catalunya l'estat d'emergència per sequera a 22 municipis de l'Alt Empordà i 2 del Baix Camp. Beuen de l'aqüífer del Fluvià i la Muga i del pantà de Riudecanyes. L'Agència Catalana de l'Aigua vol evitar manca de subministrament.

Catalunya tanca juliol amb un repunt de l'atur però amb rècord d'ocupació per tercer mes consecutiu. S'han creat 11.000 llocs de feina. Tot i això, hi ha 1.600 persones més aturades. La majoria dones, a qui s'agreuja la situació quan tenen més de 50 anys.

Alves no recorrerà l'auto que el processa per agressió sexual. La jutgessa li ho ha notificat en una vista en què no ha declarat, però s'ha mostrat disconforme amb el relat dels fets. Ha dipositat la indemnització per a la víctima.   

El Barça tanca la gira americana amb una victòria per 0 a 1 davant el Milan. Ansu Fati fa l'únic gol d'un partit que Dembelé ja no ha jugat. Xavi admet que està decebut per la decisió del francès de marxar al PSG, mentre el club intenta negociar una suma superior als 25 milions d'euros pel jugador.  

Sitges es bolca amb Manuel Turizo en l'únic concert que el colombià fa a Catalunya en el marc de la gira mundial '2.000'. Hem parlat amb ell sobre la seva música i d'èxits tan populars com 'La Bachata'.

La síndria i el meló són els productes estrella d'aquest estiu al Parc Agrari del Baix Llobregat. Els pagesos preveuen una collita espectacular. 

La manca de productes a Múrcia i Almeria s'ha traduït en una pujada dels preus. Ara un meló està per sobre de l'euro i la síndria dels 80 cèntims. Així i tot, la demanda no para de créixer als mercats municipals. Una demanda que cada any creix més. Perquè els consumidors prefereixen productes de proximitat.

La jutgessa li ha comunicat avui personalment en una vista i ara ja està pendent de judici. El seu advocat, Cristóbal Martell, diu que Dani Alves no recorrerà per a poder agilitzar el procés.
L'advocada de la víctima, Ester Garcia, assegura que Alves no ha declarat. Segons sembla, Alves hi hauria ha consignat la fiança encara que a l'advocada no li ho han notificat


Mesures que es prenen per evitar que tinguin problemes d'abastiment d'aigua de boca... L'Agència Catala de l'Aigua, Olga Rodríguez, limita el consum a totes aquestes poblacions. 

Tanquem el juliol amb un repunt de l'atur però amb rècord d'ocupació per tercer mes consecutiu. A Catalunya s'han creat 11.000 llocs de feina. Tot i això, hi ha 1.600 persones aturades... el que suposa la dada més baixa per un juliol des de 2008.

La líder de Sumar proposa reformar el reglament del Congrés perquè s'hi pugui utilitzar el català, el gallec i el basc.  

Dani Alves no recorrerà l'auto que el processa per agressió sexual. La jutgessa li ha comunicat avui personalment en una vista i ara ja està pendent de judici.

El públic del Festival Jardins de Terramar ha ovacionat el cantant colombià Turizo només començar el concert.