Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), adverteix que sancionaran als municipis que no hagin presentat dades de consum o el pla d'emergència per sequera: "Volem que els municipis despertin i facin inversions". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, preveu que l'àrea de Barcelona entri en fase d'emergència a finals de novembre o principis de desembre, "si plou el mínim històric". Defensa les restriccions en comptes del tancament de la xarxa d'aigua, que "pot produir malbaratament de l'aigua". I explica que s'estan notant reduccions del consum d'aigua, però demana "més passos".

Daniel Sirera critica com un "error" que l'alcalde de Barcelona Jaume Collboni incorporés als comuns al govern municipal: "Estarà faltant a la paraula. A mi se m'enganya una única vegada". El president del Grup Municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona creu que el moviment podria arribar per pactes a escala estatal o un compromís amb Ada Colau. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura creure que el batlle votarà favor de la proposició a favor de l'amnistia presentada per Junts ERC al consistori. En clau estatal, nega haver negociat amb Junts per investir Núñez Feijóo: ho redueix a "una tafaneria" personal. Defensa que no es pot negociar amb Junts, com ha dit el líder popular català Alejandro Fernández, perquè planteja "és inviable", i no els van demanar "res pels catalans", sinó "solucions personals". I no descarta que Díaz Ayuso acabi presidint el PP.

Carles Riera assenyala la "possibilitat" que Junts se sumi a la "desactivació del conflicte" que considera que ha fet ERC: "D'acord amb el pujolime més clàssic, cercar un nou encaix dintre de l'Estat" El diputat de la CUP-G espera que republicans i juntaires no renunciïn a la unilateralitat a canvi de l'amnistia: "Implica renunciar a l'autodeterminació". "Se sumaran al que fins ara ha estat la política d'ERC", insisteix sobre Junts. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que espera "poca cosa" del discurs del president Pere Aragonès al debat de política general: "S'ha dedicat a desactivar el conflicte i ha governat amb el programa del PSC i pels interessos de la patronal". I defensa "actualitzar i adequar" l'estratègia de la CUP a l'escenari polític actual: "Hem desenvolupat una estratègia política adequada al cicle polític anterior".

Aquest dimarts a aquesta hora al Congrés de diputats s'estarà debatent la proposta d'Alberto Núñez Feijóo per ser investit president. El PP nega que estigui apel·lant al transfuguisme de manera que tot sembla indicar que no aconseguirà els suports necessaris. Mentrestant ERC ha desvelat avui que ja s'estan intercanviant documents amb el PSOE sobre l'amnistia.

En menys de 24 hores, Alberto Núñez Feijóo se sotmetrà al debat d'investidura. Un debat que si no hi ha canvis, serà fallit perquè hi arriba sense els suports necessaris.

Operació tornada del primer cap de setmana llarg de la tardor per la festivitat de La Mercè. Des de les 12 del migdia han tornat ja a l'àrea metropolitana de Barcelona 50.000 vehicles, una quarta part dels que ho han de fer avui.

Una de les dues campanes de Granyena de Segarra fa 80 anys que va emmudir. Una gelada la va esquerdar i ara, els campaners del poble han posat en marxa una campanya de micromecenatge per dur-la a Àustria a restaurar.

El pols dels populars ahir al carrer, es traslladarà demà al Congrés dels diputats, amb protagonisme llavors sí, només per Núñez Feijóo. Dia 26, 12 del migdia. Data i hora prevista pel seu discurs d'investidura, que prepara a consciència, avui no té res a la seva agenda pública, un debat que es pot convertir en un nou cara a cara amb Sánchez. Amb l'amnistia al centre, però també amb l'ombra del transfuguisme.

I ell, és Sánchez, avui a la celebració del dia europeu de les llengües. 

Ahir acusava des de Gavà als populars de buscar vots entre els socialistes. Denúncia que reitera avui la ministra i portaveu del PSOE. 

Malgrat que Feijóo està només a 4 vots de la seva investidura, difícilment tirarà endavant. Per alguns el seu discurs de demà és el primer com a cap de l'oposició.

Fraudulenta, diu, perquè sap que es presenta sense els suports necessaris. Esquerra, que insisteix a donar per descomptada l'amnistia apressa els socialistes.

La primera votació de la investidura de Feijóo, serà dimecres, Necessita majoria absoluta i posa en marxa el compte enrere cap a noves eleccions. La segona, divendres, suficient amb més vots a favor que en contra.

Tot plegat, enmig de la ressaca de la manifestació dels populars a Madrid en contra de l'amnistia.

El Consell de Ministres ha declarat avui com zona greument afectada per emergències els municipis damnificats per les pluges torrencials causades per la Dana de principis de mes. En el cas de Catalunya els aiguats es van concentrar a Alcanar, Ulldecona i Santa Bàrbara, amb nombrosos danys materials. Els alcaldes demanen al ministeri que es redueixen els terminis, de prop de 3 anys, per cobrar les subvencions estatals.

10 detinguts pels aldarulls la darrera nit de les festes de la Mercè de Barcelona, alguns al voltant dels concerts de Palau Reial.

Arxivada la causa per injúries suposadament comeses en una paròdia sobre la Verge del Rocío.  

Pallassos Sense Fronteres fa 30 anys que arrenca somriures a tot el món. A Espanya compta amb més de mil artistes voluntaris que ja han fet més de 500 expedicions. Hem pogut parlar amb el seu fundador, en Jaume Mateu, conegut com el Tortell Poltrona.




Jordi Évole ens presenta No me llame Ternera, documental que ha presentat al Festival de Sant Sebastià sobre la història de l'exdirigent de la banda terrorista ETA. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reconeix decepció en certs moments amb el testimoni de Josu Urrutikoetxea: "No vaig trobar assumpció de responsabilitats i penediment", diu, defensant que s'ha de considerar com un assassí. El periodista celebra la "reconciliació col·lectiva" veient el resultat, i admet que a Urrutikoetxea li va molestar assabentar-se "per altres" que el documental anava al festival de cinema. Évole veu "difícil" una amnistia per presos d'ETA "havent-hi crims de sang pel mig". I lamenta que es posi a totes les víctimes del terrorisme en el mateix sac: "L'ús que fan de les víctimes és maquiavèl·lic"

  • Els populars carreguen contra el PSOE per estar disposat a negociar una mesura "que està fora de la Constitució"
  • Pedro Sánchez participa a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà on hi defensa avançar en el diàleg i la convivència

En el Dia Mundial de la Recerca en Càncer, visitem dos dels principals pols d'investigació científica en aquest àmbit que hi ha a Barcelona. D'una banda, l'Institut Oncològic de la Vall d'Hebron (VHIO), i de l'altra, l'Institut de Recerca Biològica (IRB). Entre tots dos acumulen prop d'un miler de projectes i assajos clínics sobre oncologia, cosa que situen Catalunya en una posició capdavantera en publicacions sobre càncer.

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, denuncia en un acte multitudinari a Madrid que l'amnistia és una "indignitat" i que suposa un "frau". "Espanya no va votar democràticament que visquem aquesta tessitura", ha afirmat. Davant de milers de persones i envoltat de dirigents i exdirigents del partit, Feijóo ha assegurat que concedir l'amnistia als responsables del procés implica atacar la "igualtat" de la ciutadania a Espanya sense que hi hagi "consentiment" de la majoria. "La llei ha de ser igual per a tots començant pels polítics", ha argumentat, perquè "si no són iguals és una tupinada". El líder del PP ha acusat el líder socialista, Pedro Sánchez, de ser el "responsable" i al PSOE de ser "còmplice".

El president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest diumenge que el president popular, Alberto Núñez Feijóo, “apel·la a la pitjor de les corrupcions” quan promou el transfuguisme. "Van de mal en pitjor", ha dit. En un discurs durant la Festa de la Rosa del PSC a Gavà, Sánchez també ha dit que el PP "es boicoteja a sí mateix" quan promou una manifestació a Madrid contra l’amnistia i la investidura d’un president socialista a pocs dies de la seva. Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha descrit com un "autèntic insult" que el PP vulgui "comprar voluntats" per una investidura que els socialistes consideren “fallida”.