Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Quan el Teatre Victòria es fa fosc, comença el viatge interior dels dos protagonistes. Bailaor i músic es troben i s'enfronten a les seves emocions sobre l'escenari. És el resultat d'un llarg procés de sinceritat entre els dos artistes. Han compartit i reviscut les seves tempestes internes. Ara els donen vida a 'Baile de Bestias'. Un dolor que es contorsiona en el cos de Carmona, que ha après a ballar amb les seves pròpies bèsties. 

Dels gairebé 900 medicaments que avui costa trobar a les farmàcies catalanes, la majoria es poden substituir per un altre, però hi ha 3 famílies de medicaments que no tenen relleu. No trobar un medicament implica que el pacient ha de tornar al metge perquè li faci una altra recepta, i això, demora el tractament. Als hospitals també en pateixen les conseqüències, però asseguren que, de moment, no cal patir. La causa de la manca de certs medicaments, diu el Col·legi de farmacèutics, és multifactorial: des de la falta de matèries primeres i l'increment de costos fins a la deslocalització dels centres de producció al sud-est asiàtic.

Autoprotegir-se davant les pluges intenses i torrencials d'aquesta tardor. És el consell que Protecció Civil dona als més de 700.000 catalans que viuen en les zones més inundables. Seran fenòmens difícils de predir i que poden fer mal si no es fa cas de les alertes.

El Congrés ha aprovat l'ús de les llengües cooficials. Amb els vots en contra de PP i VOX. Un ple en què novament s'hi ha colat el debat sobre d'amnistia després que Sánchez n'hagi aplanat el camí. El PP l'acusa de frau i el PSOE tanca files amb el president en funcions després de les crítiques d'antics líders del partit.  

Preocupació al sector farmacèutic per què falten uns 900 medicaments a les farmàcies catalanes. Alguns per tractar la diabetis, les arrítmies i les nàusees. Molts no es poden substituir i tampoc hi ha d'altres amb el mateix principi actiu.

El Barça renova Alejandro Balde fins el 2028. El lateral esquerre diu que compleix el somni que tenia des de petit d'arribar al primer equip. Joao Felix confirma que es va rebaixar el sou per poder jugar aquesta temporada a les ordres de Xavi.

És el flamenc de la superació de les pors. El ballarí Jesús Carmona ha estrenat el premiat 'Baile de Bestias' per primera vegada a Barcelona al Teatre Victòria. Acompanyat per la música en viu de Manu Masaedo.

Amb 10 vots de diferència el Congrés ha aprovat la reforma del reglament que permet l'ús de les llengües cooficials. Entre els vots favorables, el del president del govern en funcions, Pedro Sánchez que hi ha anat directament des de Nova York per ser present a l'hemicicle, tot i que havia votat telemàticament.

Al ple hi hem tornat a escoltar català, gallec i euskera.  

Al ple sobre la reforma del reglament també s'hi ha colat l'amnistia... després que Sánchez n'hagi deixat la porta oberta. Un debat en què sobrevolen les opinions d'antics líders del PSOE. De l'expresident González i d'Alfonso Guerra, ara més propers al posicionament dels partits de dretes. 

En ple debat sobre l'amnistia, fa una estona hem conegut el primer baròmetre del CIS després de les eleccions generals. El PSOE guanyaria els comicis. 

A les farmàcies catalanes falten uns 900 medicaments, entre ells, alguns per tractar la diabetis, les arrítmies i les nàusees.



Un debat en el qual sobrevolen les opinions d'antics líders del PSOE. De l'expresident González i d'Alfonso Guerra, ara més propers al posicionament dels partits de dretes.

Tancament de files al Govern, l'endemà que Sánchez obrís camí a l'amnistia. Un discurs que per Gabriel Rufián és la prova que Sánchez ha assumit les tesis dels republicans.

Feijóo parla d'atac a la democràcia d'un Sánchez que assegura menteix dia sí dia també.

I surt en defensa de la vella guàrdia socialista: González i Guerra convertits en l'oposició interna a Sánchez.

Veus que han censurat a l'uníson els actuals dirigents del PSOE i que han ressonat a Waterloo. A les xarxes socials, Puigdemont els vincula amb els GAL assegurant que fan pujar el preu de la calç viva.

Pel president de la Generalitat, són l'explicació del sentiment independentista.

A través d'un referèndum, remarca Aragonès, la propera fita a negociar... després que els republicans donin per descomptada l'amnistia.






Ester Capella reivindica que l'amnistia s'inclou en el fons del text del pacte de la Mesa del Congrés que va fer presidenta Francina Armengol: "L'acord de la Mesa vol dir amnistia. Ras i curt". La consellera de Territori del Govern confia que l'actual TC interpretarà la Constitució "com un paraigua" per donar llum verda a l'amnistia, i no "com un corsé". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que Puigdemont no té la paella pel mànec de la investidura: "La tenen la força dels 7 diputats d'ERC i els 7 de Junts. Són tan necessaris els uns com els altres". Reivindica que Catalunya és l'única part de l'Estat que ha dit voler aplicar la llei de l'habitatge. Insisteix amb el traspàs integral de Rodalies. I defensa que els convenis per diverses infraestructures s'han d'haver signat abans d'acabar l'any

Aquest dimecres la situació passa pel fet que ERC hagi donat per segura l'amnistia. Oriol Junqueras diu que ja està pactada amb els socialistes.

Els socialistes ho neguen i la vicepresidenta Yolanda Diáz diu que ja es veurà després del debat d'investidura de Feijóo. El president en funcions Pedro Sánchez, però, ha comparegut des de Nova York on ha dit que creu que "parla clar" quan diu que serà "coherent" amb la política que ha fet a Catalunya.

L'aventura va començar a Montcada. la seva música ha viatjat a 35 països. Ara estan de gira mundial i han esgotat les entrades a ciutats com Barcelona, Nantes o Múnic. També estrenen un nou àlbum EP. Les seves històries quedaran per sempre recollides en un còmic. Enèrgics i divertits i amb somnis per complir, com per exemple arribar a Àfrica. Volen continuar menjant-se el món, el mateix al qui han fet ballar durant aquests 20 anys.    

A Santa Llogaia d'Àlguema, on viuen encara no 400 persones, tripliquen el consum d'aigua permès. L'Ajuntament diu que l'ACA no té en compte la zona industrial, sis vegades més gran que el nucli urbà. Tampoc que subministren aigua a un poble veí. Un cas similar passa a Llers. Aquí un sol abonat consumeix la meitat del total de l'aigua. Es tracta de la presó de Puig de les Basses, on hi ha més de 700 reclusos.
Sense aquestes infraestructures, asseguren aquests ajuntaments, el consum baixaria a 110 litres per veí i dia. També la capital de l'Alt Empordà, Figueres, ha entrat en emergència. L'Ajuntament assegura que l'ús de boca està garantit. El consum per habitant i dia se situa en 183 litres, per sota del límit dels 200.

Josep Maria i Guillem fan pràctiques amb un simulador de conducció. Són els únics alumnes de 2n del grau mitjà de conducció de transport per carretera en un institut de Tarragona. Seran la primera promoció d'aquests estudis que es van estrenar l'any passat. De les 20 places ofertades a 1r només s'hi han apuntat 7 alumnes. Educació reconeix que falta informar millor els alumnes a la secundària. Per això preparen un decret d'orientació.

L'amnistia es manté al centre del debat polític. Junqueras insisteix que des de l'agost ja està acordada amb el PSOE, però els socialistes ho neguen. Mantenen que la discreció és el millor aliat per tancar acords.

Hi ha oficis molt demandats, però a les classes de Formació Professional queden moltes cadires buides malgrat que un cop acabat els estudis, tinguin una feina garantida. Aquest curs hi ha més de 14.000 places vacants entre graus mitjans i superiors. La causa: poca difusió i orientació.

Només 1 de cada 10 conductors de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha canviat la manera de desplaçar-se des que va entrar en funcionament la Zona de Baixes Emissions. Un estudi del RACC conclou que no ha aconseguit reduir el trànsit. L'Ajuntament no té previst fer cap modificació.

Mapi León i Patri Guijarro abandonen la concentració de la selecció espanyola.

Hem estat amb La Pegatina per celebrar que porten 20 anys damunt dels escenaris.

Només un 10% dels conductors de l'àrea metropolitana de Barcelona ha canviat la manera de desplaçar-se des que va entrar en funcionament la Zona de Baixes Emissions ara fa 3 anys. Un estudi del RACC conclou que no ha contribuït a reduir el trànsit. L'Ajuntament diu que no té previst fer cap modificació d'aquestes zones, que recordem, limiten la circulació dels vehicles més contaminants.