Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Juan Ramón i l'Erika van arribar fa un parell d'anys d'El Salvador per buscar asil polític. Tots dos tenen estudis superiors. Ella és administrativa i ell psicòleg. Tot i això, aquí no poden exercir fins que no obtinguin els permisos d'arrelament laboral. Ara viuen en un pis que els ha ofert la fundació per un preu assequible. Tenen un fill de 18 anys i celebren que, gràcies a beques i classes de reforç, ha pogut continuar la seva formació. La Fundació Esperança ajuda 500 famílies com la seva cada any al districte de Ciutat Vella. 

Pedro Sánchez accepta l'encàrrec del Rei d'intentar la investidura. Demà iniciarà la ronda de contactes amb els grups començant per Sumar, amb qui confia conformar un govern de coalició. El socialista demana superar discòrdies del passat, però avisa que qualsevol pacte estarà dins el marc de la constitució.

Paraules que segueixen de prop els independentistes, que tenen la clau de la investidura. Amnistia i referèndum són les condicions sobre la taula. També el traspàs de Rodalies, després d'un nou matí amb incidents que ha complicat la mobilitat de molts usuaris.

Reduir les seqüeles després de treure un tumor cerebral. És l'objectiu d'un assaig clínic de l'Institut Guttman que es basa a modificar l'activitat del cervell abans d'una intervenció. De moment, hi han participat 14 pacients.

El Govern ha tornat a exigir el traspàs de Rodalies. Tot plegat, després d'un matí molt complicat amb diferents incidències i retards en els trens d'alta velocitat. Una avaria en el sistema d'electrificació ha produït retards importants des de primera hora del matí a l'R3 a Ripoll i a l'R2 Nord i R11 al seu pas per Montcada, on els trens han circulat per via única fins a gairebé les 12. 

Catalunya és l'opció preferida dels narcotraficants per distribuir haixix al mercat europeu. Des de principi d'any, els Mossos han detingut ja més de 900 persones. En aquests 9 mesos, s'han comissat 11.600 quilos d'aquesta droga, quan en tot el 2022 van ser 7,5 quilos. La lluita contra el tràfic d'haixix s'ha convertit en una de les prioritats del cos.

Ara s'obre el torn de Pedro Sánchez a qui esperem que en uns minuts comparegui també des de la Moncloa. Estarem molt pendents del missatge del president en funcions després de la reunió que també ha mantingut a primera hora amb Felip sisè i que encetava l'última jornada de consultes. 

Després de Sánchez el Rei s'ha reunit amb Alberto Núñez Feijóo, trobada que es produeix després de no haver aconseguit recollir el suport del Congrés. El líder del PP treu pit d'haver-se quedat a tres vots només de ser president del Govern i carrega contra Sánchez, que creu que s'ha comportat de forma grollera. Feijóo augura setmanes difícils i creu que el millor ara mateix seria una repetició electoral. 

La clau perquè fructiferi la investidura de Sánchez la tenen els independentistes, que exigeixen a Sánchez, que mogui fitxa. 

Exigència del Govern després d'un matí complicat pels usuaris del tren. Incidències a Rodalies i retards a l'AVE han complicat la mobilitat, tot i que a aquesta hora ja està restablert el servei.  

Després de dos mesos a l'alça, l'atur a Catalunya baixa al setembre. L'inici de curs arrenca amb 3.340 persones menys sense feina... És la dada més baixa en un setembre des de 2007, i la xifra total d'aturats se situa en les 335.000 persones.

Ja són tres els detinguts pels aldarulls d'aquest cap de setmana a Molins de Rei. Diversos municipis que tenen a tocar les festes majors reforcen la seguretat per evitar incidents.  




Ignacio Garriga considera que l'amnistia seria "un atemptat històric que volarà el nostre estat de dret" i "farà fallida el nostre estat legal". El secretari general de Vox defensa que els partits "separatistes" estan únicament preocupats a "negociar els seus privilegis": "Els catalans no parlen a les cafeteries ni de l'amnistia, ni de Rubiales", ha dit demanant fer "carpetada" al cas de l'expresident de la RFEF. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, confia que el rei Felip VI "serà el garant de la unitat de la nació i la permanència del sistema legal" davant una hipotètica amnistia. El diputat de Vox Catalunya destaca que part del traspàs de diners a la fundació d'Abascal és per la "lluita contra el comunisme": "Poc hi hem destinat".

Aquest dilluns, el Rei ha començat una nova ronda de consultes amb els partits polítics per encarregar possiblement a Pedro Sánchez que provi d'aconseguir els vots necessaris per ser investit.

Felip VI no sabrà si té prou suports perquè Esquerra, Bildu, Junts i el Bloc nacionalista gallec han declinat reunir-se amb ell. Aquesta tarda hi ha anat Yolanda Díaz i Santiago Abascal.

El VRS és el virus que causa la majoria de bronquiolitis en els infants menors d'un any, i pot ser especialment greu en els lactants i nadons més petits. Aquest virus circula durant la tardor i l'hivern, per això la campanya comença ara i dura 6 mesos. A partir d'avui, s'immunitzaran al CAP els nadons fins als 6 mesos nascuts entre l'abril i el setembre. S'avisarà als pares i mares per SMS. Els que neixin entre l'octubre i el març de 2024, ho faran a l'hospital.

Segona ronda de consultes del Rei per proposar nou candidat a la investidura. Ja s'han reunit amb Felip VI UPN, Coalició Canària i PNB i en uns minuts ho farà amb Sumar i VOX. No hi participen els independentistes catalans. Pedro Sánchez aspira a aconseguir el seu suport, però la condició d'un referèndum ho dificulta.

Un detingut i diversos identificats entre els autors de les destrosses a Molins de Rei aquest cap de setmana. Els comerços saquejats han obert com han pogut, amb mesures de seguretat, mentre fan balanç de danys.

Comença la campanya d'immunització als nadons de fins a 6 mesos contra el virus responsable de la majoria de les bronquiolitis. Es farà al CAP als nens que hagin nascut des de l'abril fins al setembre. Als qui neixin de l'octubre fins al març se'ls immunitzarà directament a l'hospital.

La Comissió que investiga els abusos sexuals a l'Església ha portat al Parlament una proposició de Llei perquè els casos greus no prescriguin. Són els que tenen penes de presó de 5 anys o més com abusos sexuals i violacions.  

El Barça blinda Lamine Yamal fins al 2026. El davanter, de 16 anys, tindrà una clàusula de 1.000 milions, igual que les altres perles del planter que han renovat darrerament. Ha estat en un acte privat, seguint el protocol del club amb els menors d'edat. També han acordat que quan faci 18 anys, renovarà fins al 2030.


 

El Rei enceta nova roda de consultes per la possible investidura de Pedro Sánchez. Primera trobada amb UPN que ja ha dit que no donarà suport al president en funcions pels pactes amb l'independentisme. Les consultes són de menor a major i avui s'ha vist també amb Coalició Canària i PNB amb el debat sobre l'amnistia i el referèndum de rerefons. 

L'agenda electoral segueix el seu curs amb la mirada posada en la negociació dels independentistes amb el PSOE. El calendari apressa, però el referèndum que posen com a condició Esquerra i Junts per donar suport a Sánchez, dificulta l'acord. 

Televisió Espanyola ha pogut saber que els Mossos ja han detingut 1 persona per les destrosses a comerços a Molins de Rei aquest capo de setmana. I en tenen més identificades.

Comença la campanya d'immunització als nadons de fins a 6 mesos contra el virus VRS, el responsable de la majoria de les bronquiolitis. 

Octubre ha començat amb temperatures típiques d'un mes d'agost... I a alguns negocis no els queda altre remei que adaptar-se i buscar alternatives. 

Alexia Putellas i Irene Paredes han declarat des de Barcelona com a testimonis davant el jutge de l'Audiència Nacional que investiga Luis Rubiales per delictes d'agressió sexual i coaccions a Jennifer Hermoso. Han ratificat la seva versió.

Antoni Castellà defensa que la "garantia" que reclama l'independentisme per fer un referèndum, si Pedro Sánchez vol ser investit, ha de ser dins de la legislatura entrant. El portaveu polític de Demòcrates assegura que si el candidat del PSOE no ho accepta, anirem a noves eleccions: "És el seu problema, eleccions. Si diu 'no', ha decidit ell". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que no han parlat de documents amb el PSOE, sinó que reclamen "garanties". El diputat de Junts per Catalunya explica que les entitats van demanar explícitament que Carles Puigdemont no fes referència a les negociacions durant l'acte de l'1 d'Octubre, i acusa la presidenta de l'ANC Dolors Feliu de no respectar el pacte carregant contra l'eslògan. No veu sentit a què els policies de l'1O entrin en l'amnistia, però sí que ho faci Laura Borràs.  El també portaveu del Consell per la República no renuncia a "desenvolupar les resolucions de la declaració d'independència del dia 27" si l'Estat "persisteix en bloquejar-ho tot". I avança que es reserven accions legals contra les acusacions de corrupció interna al Consell.