Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha destacat que amb l'acord "Guanya Catalunya". Entre d'altres preveu la mesa de diàleg i designar una persona "de prestigi reconegut" com a verificador dels acords. A més l'Estat es farà càrrec de 15.000 milions d'euros de deute del Fla. El traspàs de Rodalies preveu la participació majoritària de la Generalitat en la gestió de la nova empresa mixta.

Diuen que les coses bones es fan esperar. I Madonna ahir, com tantes altres vegades, va fer-se pregar. I molt. 90 minuts més tard del previst va trigar a trepitjar l'escenari. Va començar cantant 'Nothing really matters', pot ser per això. Perquè res no importava ahir. Només estar al Sant Jordi. Madonna va cantar la seva vida. Amb un 'I will survive' va recordar els durs inicis. El Palau va cantar a ple pulmó grans himnes. Vam veure a una Madonna enèrgica, sensual i amb els looks més icònics i sobre l'escenari més gran de les seves gires.   

 

Els camions cisterna abasten l'Espluga de Francolí amb aigua des de fa 2 anys. N'han arribat a tenir 35 diaris. Avui en són 10. Aquest transport, que ja ha costat mig milió d'euros, deixarà de ser necessari d'aquí a un any. Serà gràcies a la nova canonada que connectarà el poble amb la xarxa d'abastament d'aigua del consorci d'aigües de Tarragona. Un ramal que ara només arriba fins a Montblanc. El projecte va néixer fa 20 anys, i l'Ajuntament l'ha impulsat amb força els últims 4. Té un cost d'1,7 milions d'euros i el financen quasi tot entre l'Agència Catalana de l'Aigua i la Diputació de Tarragona.

L'acord dels socialistes amb Esquerra Republicana i Junts és imminent. D'aquí poc més d'una hora hi ha previstes dues compareixences. La del ministre en funcions, Fèlix Bolaños, avui a Barcelona, i la del líder d'Esquerra, Oriol Junqueras. En paral·lel pendents també de Carles Puigdemont que a aquesta hora està reunit amb la cúpula de Junts a Brussel·les.

El que sí que ja està tancat és el dels socialistes amb Esquerra pel traspàs integral de Rodalies. Era una de les exigències clau dels republicans per donar suport a una investidura de Pedro Sánchez. El pacte inclouria vies, trens i finançament.

Pluja i fort vent  amb ratxes superiors als 100 quilòmetres per hora i onades mar endins de gairebé 7 metres. Són les conseqüències més destacades de la Borrasca Ciarán a Catalunya. Protecció Civil manté activats els avisos perquè les ventades i la mala mar es mantindran les hores vinents.

Pedri podria ser la principal novetat del Barça pel partit de dissabte a Anoeta. El canari continua entrenant-se amb el grup mentre que De Jong encara ho fa al marge. Lewandowski ja va reaparèixer pel Clàssic, i Xavi espera poder recuperar aviat els números del polonès de la temporada passada. 

Els fans de Madonna tenen aquesta nit una nova oportunitat per veure la Reina del Pop al Palau Sant Jordi. Anit 18.000 persones van gaudir, amb retard això sí, de 2hores d'espectacle amb una trentena de cançons que per a molts són la banda sonora de les seves vides.


La primera transferència de competències va ser l'any 2010, amb Zapatero, però va ser limitada: a Catalunya governava el tripartit i assumia només la gestió dels horaris, de les freqüències i dels preus.

Però el que no controlava el govern català era la infraestructura, en mans d'Adif ni tampoc la gestió dels trens ni dels maquinistes, que depenen de Renfe. Una demanda llargament repetida per part de la Generalitat durant aquesta última dècada. 

El traspàs integral, i per això històric, arriba ara quan el govern central assegura que s'està invertint com mai a Rodalies, mil milions d'euros.

Renfe Rodalies té uns 1.500 km de via... que ara sí, haurà d'encarrilar la Generalitat.  

El ministre en funcions Fèlix Bolaños ha vingut avui a Barcelona per acabar de tancar els últims serrells de les negociacions. De moment, hi ha acord entre els socialistes i esquerra en un dels punts clau que exigien els republicans: el traspàs integral de Rodalies. 

Renfe té més de MIL 400 treballadors a Catalunya. I Adif una xifra similar. Els sindicats reclamen tenir més detalls del traspàs, i alguns com el de maquinistes SEMAF asseguren que els seus drets laborals es veuran afectats i que això pot abocar a un conflicte laboral i mobilitzacions.

Per torpedinar la llei d'amnistia, el PP ha presentat una proposta de reforma del reglament del Senat, on els populars hi tenen majoria. Busca endarrerir els terminis dels projectes de llei urgents.

Matí de dijous plujós a moltes comarques... però sobretot, la Borrasca Ciarán, el que ens porta són fortes ventades i temporal de mar a tota la costa.






Ximo Puig aposta per desactivar l'independentisme "democràticament" amb una majoria social suficient a Catalunya i "possibilitar un escenari en el que no sigui possible tornar-ho a fer". El secretari general del PSPV-PSOE defensa l'amnistia demanant prioritzar la solució i es limita a dir que s'està avançant cap a la investidura: "M'agradaria pensar que és imminent". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, admet que l'amnistia no és una sortida "perfecte", però és "molt millor que les altres": "Em sorprèn que membres del PSOE estiguin actius en l'oposició a la direcció". El senador assegura que ser ministre "no figura" en el seu "plantejament vital", però no esclareix si diria 'sí' a Pedro Sánchez: "Sap que comptarà amb el meu suport amb el govern que faci" L'expresident de la Generalitat Valenciana també es defensa de les informacions sobre les adjudicacions a dit de contractes públics: "Té molt a veure amb el meu posicionament sobre l'amnistia".

El cementiri de Sant Pere de Badalona espera prop de 12.000 persones per recordar els familiars enterrats. S'han ampliat els horaris i reforçat el servei de busos. Molts venen cada any per compartir records i homenatjar els difunts. Guanyen protagonisme els columbaris per les cendres dels difunts. 

Esquerra treu pit de l'acord amb el PSOE. Asseguren que la llei d'amnistia inclourà tots els encausats del procés, sense excepcions, diuen, siguin penals, civil o administratius. És a dir, se'n beneficiarien els de Tusnami Democratic i dels CDR amb causes obertes a l'Audiència Nacional.

L'acord no té encara el vistiplau de Junts, que manté l'hermetisme. Qui negocia per part de Sumar amb Junts, Jaume Asens, assegura que amb els de Puigdemont només queda pendent tancar un 5% de l'acord. Tampoc és definitiva l'entesa del PSOE amb Esquerra pel que fa al traspàs de Rodalies i a la reducció del dèficit fiscal.   

S'especula que la llei d'amnistia es podria registrar demà mateix al Congrés i que divendres es podria fixar la data del ple d'investidura. Un calendari molt ajustat tenint en compte a més que Junts i Esquerra han de consultar la militància quan s'arribi a l'acord definitiu.

Malgrat que la proposta sobre l'amnistia encara no té el vistiplau de Junts, s'especula que demà mateix podrien registrar-la al Congrés.

Dia de Tots Sants, amb els cementiris plens de visitants en un festiu en què el temps acompanya.  

La inflació afecta el preu dels enterraments que de mitjana costen uns 3.700 euros. 

Aitana Bonmatí ja té la pilota d'or a casa. La migcampista blaugrana ha arribat aquest migdia a Sant Pere de Ribes. 

Totes les mirades informatives es dirigeixen a un acte institucional molt important i d'un alt valor simbòlic, el jurament de la Constitució per part de la princesa d'Astúries el dia que compleix 18 anys. Això significa el compromís de la monarquia amb la democràcia i la Constitució. I el futur del país com a monarquia parlamentària.

Analitzarem l'acte amb el rerefons de les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez, que sembla que estan ben encarrilades.

Barcelona i Londres ja no són avui a 1140 quilòmetres de distància. El Teatre Coliseum rep directe del West End a The Rocky Horror Show. Dos universitaris, Brad i Janet, tenen un problema amb el cotxe i paren just davant d'una mansió una mica terrorífica. La resta de l'aventura ja és història. El musical es va estrenar el 1973 a Londres davant una seixantena de persones. Qui els havia de dir que 50 anys més tard l'haurien vist 30 milions d'espectadors en 30 països. Mai cap altre musical ha estat tant de temps en cartell. I tampoc mai ningú havia interpretat tants cops com Kristian Lavercombe el paper de Riff Raff.

L'Aitana no s'oblida dels seus orígens i a Sant Pere de Ribes, tampoc. Ahir van viure una nit molt especial. Aquí va començar a jugar a 7 anys. Era l'única nena a l'equip, però aleshores ja despuntava. Però l'Aitana ja no és només referent a Sant Pere de Ribes. Ara ho és per a tot el món. 

Estalviar part dels diners que ingressem és un dels objectius de moltes persones. Però, la situació actual de pujada de preus i tipus d'interès ho fan cada cop més difícil. Segons les enquestes de la companyia Rastreator, la meitat de la gent no aconsegueix guardar-se més de 100 euros al mes. Des de principis d'any, les famílies espanyoles han retirat dels bancs més de 22.000 milions d'euros. Un dels trucs per l'estalvi: considerar-lo una factura més.