Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pressió de la comunitat internacional perquè es prorrogui l'alto el foc entre Israel i Hamàs que havia d'acabar aquesta matinada i que Qatar acaba de dir que s'allarga dos dies més. Aquesta ha estat una de les principals conclusions de la cimera de la Unió pel Mediterrani celebrada avui a Barcelona que ha aplegat a 43 països per parlar de la situació. El ministre d'exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha valorat el lideratge que hauria de desenvolupar ara l'Autoritat Nacional Palestina que sí que ha assistit i ha demanat explicacions a l'ambaixada d'Israel a Espanya d'acusar a Pedro Sánchez de donar suport al terrorisme de Hamàs.

En un acte al nou equipament, Aragonès ha subratllat que no es tracta "d'una delegació més" sinó que és "un gran salt endavant en la relació exterior i en la política internacional de Catalunya". Segons ha argumentat, Corea del Sud és "un país estratègic" perquè, més enllà de les relacions econòmiques, també permet "obrir una nova etapa" per a la presència del Govern al continent asiàtic.  

Les crítiques de Pedro Sánchez a Israel han obert una escletxa entre el Govern i l'oposició. El PP l'acusa de donar suport als terroristes. Missatges que els populars han llençat des de Barcelona, en el marc de la reunió que celebra aquí el PP europeu, marcada també per la llei d'amnistia. 

La Cimera a Barcelona arriba després del viatge del president del Govern que ha provocat una crisis diplomàtica amb Israel, que no participa de la trobada.  La preocupació més immediata és allargar la treva per a convertir-la en un alto el foc. La majoria aposta per la solució de dos estats. 


Crida a ampliar l'alto el foc a la franja de Gaza en la cimera de la Unió pel Mediterrani que se celebra a Barcelona i que reuneix una quarantena de ministres d'exteriors.

Les crítiques de Pedro Sánchez a Israel han obert una escletxa entre el Govern i l'oposició.

A presó un veí de Barberà del Vallès per violar de forma reiterada els seus nebots d'entre 1 i 6 anys.

Arriba el Cyber Monday, el dia de les ofertes tecnològiques per internet. L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta que només l'1% de les rebaixes són legals.  

Joan Laporta dona tot el seu suport a Xavi Hernández abans de l'important partit de Champions de demà amb el Porto.

Marga Durá passa comptes amb el famós consultori d'una Elena Francis fictícia. Perquè en realitat eren guinistes i locutors els que "instruïen" a les dones per aguantar infidelitats i fins i tot perdonar les agressions. Dones que havien de ser complaents i sacrificades. Marga Durá fa un retrat de l'època amb una novel·la femenina i coral. 'Una pregunta para Elena' és un retrat de dones que van pagar un preu molt alt per poder decidir. 

Trobada al recinte modernista de Sant Pau que coincideix amb el quart i últim dia d'alto el foc a la franja de Gaza.  La Cimera a Barcelona arriba després del viatge del president del Govern que ha provocat una crisi diplomàtica amb Israel. El motiu: les paraules de Pedro Sánchez sobre les morts civils i la possibilitat de reconèixer de manera unilateral un Estat palestí. De fet, cap representant israelià ha viatjat a Barcelona. 

Però la pau també passa, assegura perquè Israel rectifiqui. Albares també s'ha reunit amb el ministre d'exteriors palestí, que ha demanat un gran acord per aturar els atacs a la franja de Gaza. També ha agraït les paraules del president Sánchez i les mobilitzacions de suport, avui, quan més d'un centenar de persones s'han aplegat a les afores del recinte de Sant Pau en solidaritat amb el poble palestí.


 

Enguany de fins a 43 estats membres de la Unió pel Mediterrani. Trobada al recinte modernista de Sant Pau que coincideix amb el quart i últim dia d'alto el foc a la franja de Gaza. 

La Cimera a Barcelona arriba després del viatge del president del Govern que ha provocat una crisi diplomàtica amb Israel. El motiu: les paraules de Pedro Sánchez sobre les morts civils i la possibilitat de reconèixer de manera unilateral un Estat palestí. De fet, cap representant israelià ha viatjat a Barcelona. 

El Govern es ratifica amb les paraules de Pedro Sánchez que han indignat Israel... Ho fan els ministres socialistes... i també els de Sumar. 

Posicionament clar també del govern català. El president Aragonès, de viatge oficial a Corea del Sud, ha reiterat la necessitat de reconèixer l'Estat Palestí i que l'alto el foc sigui permanent. 

La crisi diplomàtica amb Israel i la llei d'amnistia són el teló de fons de la reunió que el PP europeu celebra a aquesta hora també a Barcelona. Fa tan sols uns minuts, ha començat la intervenció el líder dels populars.

Ingressa a presó un home acusat de violar els seus nebots de manera reiterada. A més, gravava i intercanviava el material pedòfil a la xarxa... Uns vídeos que va detectar la policia dels Estats Units. Detinguts dos fugitius d'un assassinat comès a França l'any 2003.






La setmana comença amb algunes glaçades a l'interior i, sobretot, al Pirineu. Les temperatures són més altes, tret del litoral/prelitoral central on han baixat. A més, arriben núvols alts i mitgencs associats a fronts atlàntincs que ens deixen molts núvols però poc soroll.Les reserves a les conques internes freguen el 18% i les previsions de pluja continuen poc optimistes pels pròxims dies, setmanes i mesos. Què diuen els models estacionals? Com serà desembre i l’hivern climàtic? Dilluns de lluna plena, amb molts núvols, pluja a la cara nord del Pirineu, temperatures més altes i vent al vespre.

David Mascort descarta convocar una cimera de l'aigua "per tornar a fer un espectacle": "Si ha de servir per al mateix de l'altra vegada, no", en referència als moviments del PSC i les traves amb mocions. El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural valora molt positivament la reunió amb la vicepresidenta Teresa Ribera: "En les pròximes setmanes veurem el fruit dels acords". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, espera que en les pròximes setmanes estigui enllestit l'informe sobre el Hard Rock. Defensa que la mesura més fàcil si ens quedem sense aigua seria portar-la amb vaixells des de Tarragona. El conseller confia en les pluges de la primavera i reivindica que s'han fet "bastantes coses bé" contra la sequera: "Si no caigués una gota en sis mesos, tindríem molts problemes". "Fem un esforç per allargar l'aigua perquè no entrem en emergència fins més endavant", afegeix Mascort. I també demana que els consistoris prenguin mesures contra la sequera: posa d'exemple tancar dutxes o vestidors de les instal·lacions esportives.

La Coalició Prou Complicitat amb Israel, la Comunitat Palestina de Catalunya i les Organitzacions Contra el Pacte Europeu de Migracions i Asil han convocat una manifestació per donar suport al poble palestí i condemnar a l'ofensiva israeliana a la Franja de Gaza. La mobilització ha començat a passeig de Gràcia amb Diagonal on s'han aplegat milers de persones - 2.000 segons la Guàrdia Urbana i 10.000 segons els organitzadors - i ha acabat a plaça Catalunya.