Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Xavier Pellicer avança que la CUP proposarà la creació d'un observatori sobre l'aplicació de la llei d'amnistia perquè "beneficiï el màxim de persones represaliades". El portaveu adjunt dels cupaires al Parlament assenyala els "clarobscurs" de la llei que podem "deixar en indefensió moltes persones" afectades que podrien quedar fora. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, no veu com una oportunitat l'aposta de part de l'independentisme pel diàleg i descarta que la CUP entri en una taula de diàleg perquè no s'hi abordarà el dret a l'autodeterminació. Pellicer té "dubtes seriosos" que els tribunals europeus es posicionin sobre casos que han estat amnistiats. I detalla els 4 elements "de mínims" que planteja la CUP per valorar negociar els Pressupostos amb el Govern

Ja ha pres possessió del càrrec el nou executiu del president Pedro Sánchez. Amb retrets per part dels ministres de Podem que han sortit del govern o amb l'objectiu del nou ministre de Justícia de renovar el Consell General del Poder judicial i treballar per la convivència democràtica a Catalunya. El dia que el jutge de l'Audiència Nacional Manuel Garcia Castellón ha elevat al Tribunal Suprem la causa del Tsunami democràtic perquè l'alt tribunal investigui a Puigdemont per Terrorisme.

Les ofertes, els descomptes i els preus especials encoratgen a consumir cada vegada més i, si bé serveixen per trobar regals a bon preu en aquests temps, també poden ser una molèstia si es cau en una estafa.

Abunden les pàgines fraudulentes de botigues, l'any 2022 l'Institut Nacional de Ciberseguretat va detectar almenys 650 arreu de l'Estat. Per aquest motiu, els experts fan una sèrie de recomanacions a tenir en compte quan es compra en línia.

Els 22 ministres del nou executiu de Pedro Sánchez han promès el càrrec davant el Rei. Després, s'ha fet el tradicional traspàs de carteres.

Noves restriccions d'aigua a 14 comarques de Barcelona i Girona.

Ara que s'acosta el Black Friday, els experts alerten que els estafadors han començat a fer servir la intel·ligència artificial per perfeccionar els enganys.

Míchel Sánchez és el líder d'un Girona que contra tot pronòstic encapçala en solitari la lliga de Primera Divisió després de 13 jornades.

Els veïns i veïnes de Torre Baró, al districte de Nou Barris a Barcelona, construeixen els primers llums de Nadal que tindrà el barri.


Un acte protocol·lari amb marge però per les anècdotes. Calviño, sense saber on anar, o Escrivá, sense posar la mà sobre la Constitució.  Amb les emocions a flor de pell i la veu entretallada, s'han acomiadat Raquel Sánchez, de Transports i Habitatge, i també Miquel Iceta, de Cultura.

Els dos únics catalans al nou gabinet són Jordi Hereu i Ernest Urtasun. Especialment tensos han estat els traspassos de les dues ja exministres de Podemos. Amb l'intercanvi de carteres fet, el nou Consell de Ministres es reunirà per primera vegada demà.

Falta molt poc per l'encesa dels llums de Nadal a pobles i ciutats. Però hi ha llocs on no arriben, perquè normalment són els comerciants els que ho impulsen. Aquest any, però, els veïns del barri de Torre Baró de Barcelona s'han unit i per fi els seus carrers també tindran il·luminació nadalenca.

Les ofertes, els descomptes i els preus especials encoratgen a consumir cada vegada més i, si bé serveixen per trobar regals a bon preu en aquests temps, també poden ser una molèstia si es cau en una estafa o frau.

L'advocat expert en temes de consum de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Carles García Roqueta, insisteix en la utilització dels moneders virtuals com PayPal per evitar mals majors. "El risc ja no està a perdre els diners de la compra i no rebre-la. Si no que es troba en perdre totes les dades bancàries i que els setanta euros es converteixin en deu mil, dotze mil...", assegura l'especialista.

Primera fotografia del nou govern aquest matí a la Zarzuela. Els 22 ministres ja han pres possessió del càrrec. Hereu i Urtasun són els nous ministres catalans prometent, davant el rei, els càrrecs. 

Amb la presa de possessió ja dels nous ministres, des de la Generalitat asseguren que l'aritmètica parlamentària els permet treure més rèdit que en l'anterior legislatura. El president Aragonès defensa que tots els partits independentistes participin en la taula de diàleg.

Noves restriccions d'aigua per prop de 6 milions de persones que s'abasteixen de les conques del Ter-Llobregat. I a falta de pluja, tenim vent. Avui les ventades afecten el sud, cims del Pirineu i l'Empordà. Protecció Civil demana precaució.

Joan Clos treu ferro al fet que el PSC hagi perdut pes a l'executiu espanyol: "És una anècdota. No li dono cap més importància" ha dit, després que hagi perdut un ministre. L'exministre d'Indústria, Turisme i Comerç celebra que Jordi Hereu assumeixi la cartera al govern de Pedro Sánchez: "Està molt bé que Catalunya pugui tenir una veu. Té la sensibilitat per entendre el món de l'empresa". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, s'oposa al sistema del control de rendes de l'habitatge: "Els governs porten massa anys no invertint prou amb ajudes a l'habitatge social".

Isa Serra considera "un error confiar que Yolanda Díaz també compliria" el pacte entre Sumar Podemos. La portaveu de la formació morada veu com un "teatre d'última hora" l'oferta de Díaz a Nacho Alvarez per ser ministre. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu com un "error polític" la seva exclusió del govern, però descarta abandonar el grup parlamentari de Sumar: "Si no és al govern, que sigui des del grup parlamentari. Hem decidit l'autonomia de Podem". Serra considera "una victòria dels poders reaccionaris" la seva sortida de l'executiu i corresponsabilitza a Díaz: "Li ho ha posat fàcil a Pedro Sánchez. Des de fa temps"

Ja coneixem els noms dels futurs ministres de l'executiu de Pedro Sánchez. El president ha dit que ha configurat un govern d'alt valor polític perquè la legislatura serà així. De catalans, hi haurà Jordi Hereu com a Ministre d'Industria i Ernest Urtasun com a Ministre de Cultura.

Els transports públics comptaran amb un botó lila que connectarà directament amb el telèfon d’atenció a la víctima. És una de les mesures del pla de prevenció de violències masclistes que ha anunciat avui la Generalitat. En total s'implementaran 222 accions a diferents àmbits de la societat com ara comerços o cinemes. Aquests espais comptaran amb persones formades perquè tothom sàpiga com actuar si es detecta una situació de violència.