Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

PSOE i Junts tindran dissabte a Ginebra la primera reunió amb un verificador internacional.

Les pensions pujaran un 3,8% l'any vinent, segons el càlcul que s'ha fet amb la dada de l'IPC avançat del novembre.

Des d'avui hi ha més restriccions d'aigua a 202 municipis de les províncies de Barcelona i Girona. 

Tres anys després, el Barça serà al sorteig dels vuitens de la Champions, gràcies als gols dels "Joaos" per capgirar el marcador davant el Porto. 

139 persones han mort i 698 han resultat ferides greus a les carreteres catalanes des de principi d'any. Després d'un accident, supervivents i familiars se senten poc acompanyats. 

Aquest dimecres s'han reunit amb el Servei Català de Trànsit per millorar el servei d'atenció a les víctimes.

El número tres del PSOE i negociador amb Junts, Santos Cerdán, diu que és una reunió més de treball. I davant les crítiques de l'oposició, la presidenta del Congrés defensa la legitimitat del nou Govern.  

La reunió PSOE-Junts a Ginebra ha estat també present a la sessió d'avui al Congrés, de nou engalanat i blindat, perquè el Rei presidís l'obertura de la legislatura. Un dels homes més buscats: el negociador dels socialistes amb els de Puigdemont: Santos Cerdán. 

També fora de l'hemicicle s'ha parlat de l'advertiment de Puigdemont al PSOE. Segons el mitjà 'Político', en una gala ahir a Brussel·les, l'expresident va dir al líder dels populars europeus, Manfred Weber, que podria tombar a Sánchez amb una moció de censura si no compleix. Feijóo descarta aquesta possibilitat. 

Ni el PP ni Vox han aplaudit les paraules de la presidenta de la cambra, que han provocat coïssor entre les seves files. Els socialistes l'han defensat.

Després del discurs d'Armengol, el del Rei, que ha llençat aquesta petició als diputats i senadors. També s'ha referit al recentment elegit president.

I tot, amb l'absència de la majoria de socis del Govern: Junts, Esquerra, Bildu i el BNGA.



El partit de Puigdemont ha anul·lat el Consell Nacional que tenia previst. El que es manté com una incògnita és qui serà aquest verificador. 

El número tres del PSOE i negociador amb Junts, Santos Cerdán, diu que és una reunió més de treball. I davant les crítiques de l'oposició, la presidenta del Congrés defensa la legitimitat del nou Govern. La polarització política marca l'inici de la quinzena legislatura, que ha arrencat amb un acte solemne.

Les pensions contributives pujaran l'any vinent al voltant del 3,8%... segons es desprèn de les dades de l'IPC avançat del novembre. Això suposa un increment d'uns 52 euros al mes de mitjana.  

En vigor més restriccions per la sequera a 202 municipis de la província de Barcelona i Girona. Mesures que afecten gairebé 6 milions de persones que s'han d'adaptar a l'estat de preemergència.

El Govern reconeix que, amb la situació actual, estem a prop d'haver de portar vaixells amb aigua al port de Barcelona per garantir el consum a l'àrea metropolitana. 

Des d'avui Catalunya té un restaurant més amb 3 estrelles Michelín. El DISFRUTAR, a l'Esquerra de l'Eixample, a Barcelona. La guia més prestigiosa del món premia així la feina dels xefs Castro, Xatruch i Casañas i de tot el seu equip.

Barcelona, consolidada com la millor capital gastronòmica de tot l'Estat. 



Alícia Romero creu que el Govern "va sol" i "negocia molt poc": "El pressupost pot marcar un camí més o menys d'estabilitat", ha advertit, recordant que abans de negociar-lo esperen el compliment de part del 2023. La portaveu del Grup Parlamentari de Socialistes i Units per Avançar, defensa negociar amb Carles Puigdemont per evitar l'escenari del 2017: "Si no hi ha el context que hi havia el 2017, no es repetirà". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, té "tota la confiança" que les reunions entre el PSOE Junts tirin endavant. Defensa que Jaume Collboni pacti amb qui comparteixi més projectes de ciutat, per bé que assegura que sempre han optat per opcions més progressistes: "Si aquest govern s'eixampla, serà millor". Demana al Govern que expliqui els aspectes negatius que cal modificar del projecte del Hard Rock i espera signar el conveni de la B-40 abans d'acabar l'any. Admet que "està a la taula del Ministeri" però recorda que hi ha hagut canvi de ministre: "Li hem de donar dies de marge". I espera que Miquel Iceta tingui un "paper important" al PSC després del Congrés dels socialistes, mentre reivindica la influència de Salvador Illa en el PSOE i Pedro Sánchez.

Dos terços de l'electorat estan en contra de la llei d'amnistia segons que es desprèn de l'enquesta del GESOP per Prensa Ibérica. Si bé la majoria són votants del PP i Vox, dins del votant socialista gairebé la meitat discrepa de la mesura i un 40% la veu positiva. Dues maneres d'encarar el problema i la solució. Com passa entre Junts i ERC que a jutjar per l'entrevista que li ha fet avui Gemma Nierga a Toni Comin sembla que cada dia estan més lluny.

Després del Goya per 'Las niñas' i la nominació de 'La Maternal', la directora Pilar Palomero s'enfronta a un nou projecte: 'Los destellos', un llargmetratge que parla de la cura dels malalts i les relacions que s'estableixen. També de la família i de la mort, tracta la nova pel·lícula de Carlos Marqués-Marcet, una tragicomèdia musical amb l'actriu Àngela Molina. Els dos projectes cinematogràfics estan produïts per RTVE.

En una temporada normal, en aquest hospital ingressen entre 150 i 200 menors per bronquiolitis. Factors com la pandèmia i que la temporada de bronquiolitis ha començat més tard, distorsionen la comparació. Tot i això, sí que hi ha un motiu clau en la disminució de casos: la immunització dels nadons. Des de l'octubre s'administra un anticòs per prevenir la infecció pel Virus que provoca la bronquiolitis. És una sola dosi perquè el període més greu són els primers mesos. De moment la resposta a la immunització està sent molt bona. Tot i la disminució d'ingressos, els pediatres recorden que estem a l'inici de diferents onades de malalties respiratòries que comencen a tensionar els centres sanitaris.

Més d'un miler de menors han passat per l'Equip d'Atenció al Maltractament de l'Hospital Vall d'Hebron en només 3 anys.

Les víctimes de pederàstia a l'església també han alçat la veu darrerament, però d'això no n'han parlat els bisbes espanyols en la reunió que han tingut amb el papa al Vaticà.

La majoria de màquines de l'ATM deixen de vendre els tradicionals bitllets de bus, metro i Rodalies blancs amb una banda magnètica al darrere per donar pas a la T-Mobilitat. 

Ter Stegen és baixa pel partit contra el Porto per problemes lumbars i Sergi Roberto ha rebut l'alta mèdica.  

Moltes víctimes d'agressions sexuals sovint ho són per part d'algun familiar. La família d'una de les víctimes ha parlat amb l'Informatiu.

La majoria de màquines de l'ATM deixen de vendre els tradicionals bitllets de bus, metro i Rodalies blancs amb una banda magnètica al darrere per donar pas a la T-Mobilitat.  

La Generalitat vol sancionar Renfe amb 700.000 eurosper afectacions derivades de l'avaria del mes de maig a l'estació de Gavà.

Ter Stegen és baixa pel partit contra el Porto per problemes lumbars i Sergi Roberto ha rebut l'alta mèdica.  


Toni Comín assegura que Junts per Catalunya només es plantejarà negociar conjuntament amb ERC quan l'objectiu no respongui a "un interès partidista": "Qui no ha volgut anar Junts ha sigut ERC. Ha defugit completament aquesta unitat d'acció", ha dit l'eurodiputat sobre l'"interès partidista" dels republicans. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que Esquerra va posar com a condició al PSOE en l'anterior legislatura que no hi hagués un diàleg estable amb Junts, assenyalant Pere Aragonès. Defensa que el president català "no hauria de seguir insistint" en l'acord de claredat "per simple respecte democràtic". El vicepresident del Consell de la República veu "extraordinàriament pobres" els fruits d'ERC en la negociació amb el PSOE la passada legislatura. Defensa que "mentre es negocia, no s'està exercint la via unilateral", tot i que insisteix que no hi renuncien. "En funció del context, es prioritza una via o una altra", diu Comín per justificar el canvi de posicionament del partit. I creu queFelipe González té raó: "Els indults és perdonar i l'amnistia és demanar perdó".