Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • L’any 2022 a Catalunya es van registrar 460 nous diagnòstics i els contagis repunten una mica
  • La via transmissió majoritària continua les relacions sexuals entre homes, amb 37 anys de mitjana

Retrobar el camí de la confiança mútua. És el que intentaran aquest cap de setmana el PSOE i Junts en una primera cita a Ginebra.

El nou ministre de Transports, Óscar Puente, creu que el traspàs de Rodalies serà complex i portarà temps. Assegura els drets dels treballadors estan garantits.

Catalunya participa a la COP28 presentant un mercat local de crèdits de carboni. Les empreses catalanes podran compensar el que contaminen mitjançant el finançament de projectes mediambientals de proximitat.

Les infeccions per VIH a Catalunya repunten una mica. L'any 2022 es van diagnosticar 460 casos nous. De tota manera, a mig termini la tendència va clarament a la baixa. La via sexual continua sent la transmissió més habitual.

Llibertat provisional pels set detinguts durant el desallotjament dels dos edificis ocupats a la plaça Bonanova de Barcelona. La causa està oberta per desordres públics, agressió sense lesions i atemptat a agents de l'autoritat.

  • El comissari en cap obre la porta a incorporar 'software' com Pegasus o Candiru en les investigacions del cos
  • Comandaments policials en defensen l'ús perquè permetria "anticipar, detectar i prevenir millor" les amenaces

Joan Garriga defensa que els jutges elevin la llei d'amnistia a una qüestió d'inconstitucionalitat i assegura que Vox acatarà el que digui el Tribunal Constitucional: "Sempre acatem". El portaveu de Vox al Parlament insisteix en "combatre amb tots els mitjans" aquesta llei perquè "és totalment injusta": "És un cop d'estat". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa una querella contra Pedro Sánchez i una pels membres de la mesa del Congrés i el Senat que admetin a tràmit la llei d'amnistia. El president de Vox a Barcelona acusa el cap de l'executiu espanyol de "mentider" després de reconèixer que no s'havia plantejat l'amnistia. Garriga no està preocupat per les referències franquistes de les manifestacions a Ferraz: "Ni em preocupa ni m'ocupa". I diu que Carles Puigdemont ha fet molt mal a Catalunya: "No el podem tractar bé. És un traïdor i un incitador a la violència"

El president del govern Pedro Sánchez i el president de la Generalitat Pere Aragonès es reuniran el 21 de desembre a Barcelona. Aquest dijous hem tingut aquesta confirmació després que ahir es fes públic que la reunió entre Junts i el PSOE serà aquest cap de setmana a Suïssa amb la intermediació d'un verificador que ha estat defensat avui per Pedro Sánchez en una entrevista a TVE.

Les 11 estacions d'esquí alpí i nòrdic del Pirineu de la demarcació de Lleida volen encetar la temporada 2023-2024 el dia 5 de desembre, abans del pont de la Puríssima. L'objectiu és igualar les xifres rècord de fa 2 anys amb 1,3 milions d'esquiadors.

Tot i això, estan pendents de les nevades que es preveuen els pròxims dies; fins al moment, no poden garantir condicions per a la pràctica de l'esquí; només Baqueira Beret té obertes les pistes.

A les 6 h del matí ha arrancat el dispositiu policial. Hi han participat l'ARRO, la BRIMO, unitat de drons, de muntanya, canina i de subsòl. Amb una gàbia, que no s'havia fet servir mai, els agents han accedit al perímetre. Els ocupes havien fet barricades per dificultar la seva entrada. Un barri blindat, que ha presenciat una manifestació de suport a primera hora del matí que s'ha dissolt ben aviat sense incidents. Durant la intervenció, els ocupes han llançat runa, pots de fum i bengales contra els agents.

Pedro Sánchez justifica la llei d'amnistia en la primera entrevista després de la investidura.

Protecció Civil ha activat el Plaseqta per un núvol tòxic, fruit de la barreja de diversos productes químics a una empresa de residus especials del polígon industrial de Constantí, al Tarragonès.

7 detinguts en el desallotjament dels edificis ocupats del Kubo i la Ruïna, a la Bonanova de Barcelona.

A mitjanit acaba el termini perquè els socis del Barça es registrin al cens digital, una regularització que és imprescindible per no perdre la condició de soci.

Els Bombers han controlat un núvol tòxic aquest matí a Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental. Un accident que s'ha produït justament mentre es feia un simulacre de risc químic en una empresa de residus especials del polígon industrial de Constantí, al Tarragonès. S'ha simulat un incendi i la formació d'un núvol tòxic, posant a prova el PLASEQTA.

L'amnistia, admet, no era el camí desitjat, però sí el necessari. Pedro Sánchez justifica així la llei d'amnistia en la primera entrevista després de la investidura assegurant que els que no la critiquen l'acabaran acceptant. També fa valdre la figura del verificador internacional quan queden 2 dies per la reunió del PSOE amb Junts a Suïssa. 

Pedro Sánchez justifica la llei d'amnistia en la primera entrevista després de la investidura.  

El ministre de Justícia es reuneix amb màxims representants de la Comissió Europea per explicar-los el projecte de llei d'amnistia.

Primera reunió del nou comitè de direcció del PP.

7 detinguts en el desallotjament dels edificis ocupats del Kubo i la Ruïna.

Aquesta mitjanit acaba el termini perquè els socis del Barça es registrin al cens.



Camil Ros demana no despistar amb el debat sobre elsubsidi d'atur i defensa posar el focus en el pressupost i reduir dèficit: "No posem el focus aquí i despistem". "S'ho podrien haver estalviat", ha dit el secretari general de la UGT de Catalunya sobre el xoc entre la vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, i la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, no veu elements de desacceleració o recessió de l'economia, alhora que destaca que la inflació subjacent "segueix disparada". El sindicalista celebra que la CEOE reconegui que s'ha d'apujar l'SMI i recorda el compromís de programa electoral PSOE. Considera assumibles les37,5 hores de feina setmanals, espera arribar a final de legislatura a les 35 i "situar el debat de les 32". Ros també admet que "grinyolava" l'indult a Bassa quan es va plantejar. I adverteix que la "retallada" en les obres del Camp Nou pot haver repercutit en condiciona laborals.

El rei Felip VI ha obert oficialment la legislatura al congrés. Ha apel·lat a una Espanya sòlida i unida, sense divisions ni enfrontaments. Un discurs pronunciat en absència dels diputats d'Esquerra, Bildu, el BNG i Junts. La primera reunió de Junts amb el PSOE sota la supervisió del mediador serà dissabte a Ginebra. Puigdemont ha avisat que si la negociació no avança pot donar els seus vots al PP.

Eduard Xatruch, un dels tres xefs del restaurant 'Disfrutar', argumenta haver aconseguit la seva darrera estrella gràcies a "les noves tècniques i conceptes" que han creat. El seu objectiu a partir d'ara, diu el cuiner, és millorar i ser constant en la seva particular línia de cuina i mantenir una "experiència creativa al màxim nivell".

Aquest nou reconeixement, pels cuiners la vivència "més màgica del projecte", suposa el llacet final a una trajectòria meteòrica des de la seva inauguració el desembre del 2014.

Torrons i Mel Alemany, l'empresa productora de torrons artesans i mel d'Os de Balaguer (la Noguera), recupera enguany una modalitat de venda tradicional gràcies a la compra en línia: el torró al tall. Es tracta d'una forma innovadora d'acostar el producte al consumidor, pensat per a menjar just quan acaba de sortir de l'obrador

La iniciativa pretén unir-se al mètode que utilitzen moltes pastisseries i enviar l'aliment perquè es consumeixi en el seu millor estat, quan és més tendre. S'entrega en un màxim de 24 hores i el cost és al voltant de 9 euros, més despeses d'enviament.