Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'ocupació d'interior, sobretot a muntanya, frega el ple amb milers de visitants atrets per l'esquí, però hi ha qui també prefereix visitar una gran ciutat com Barcelona. Les estacions d'esquí estan plenes de turistes, el que fa que augmentin els llocs de treball. Per altra banda, Barcelona entra a la llista de les deu ciutats més visitades d'Europa per Nadal.

L'actriu catalana Itziar Castro ha mort als 46 anys, segons ha confirmat la directora de la seva agència representant, Gabriela Defty. La causa de la mort ha estat una aturada cardiorespiratòria, a la piscina municipal de Lloret de Mar, mentre assistia a les proves de llum per un espectacle de natació sincronitzada. L'actriu és coneguda per sèries com "Vis a Vis" o pel·lícules com "Pieles" o "Campeones".

Mor l'actriu Itziar Castro als 46 anys arran d'una parada cardiorespiratòria quan assistia a l'assaig d'una gala a la piscina municipal de Lloret de Mar.

Bones perspectives d'ocupació en la segona part del llarg pont festiu de la Puríssima. Algunes pistes d'esquí freguen el ple i gran afluència de persones als comerços que tenen autoritzat obrir.

Operen amb èxit a Bordeus el porter del Barça, Ter Stegen, que arrossegava problemes a les lumbars.

Morat omple el Palau Sant Jordi amb la gira 'Si ayer fuera hoy' quan falta una setmana pel llançament d'un EP amb 6 noves cançons.

Per passar aquests dies del Pont de la Puríssima molts han escollit les cases rurals i d'agroturisme. Aquest tipus d'allotjament ja es troba al 90% a Catalunya. El turisme rural de l'interior preveu una bona ocupació, amb dades semblants a les de l'any passat.

Com ja és habitual en aquestes dates, al Berguedà, les cases rurals preveuen una ocupació mitjana del 85%, sobretot a les nits de divendres i dissabte. També Osona es converteix en un destí turístic amb dos grans atractius: la Fira de l'Avet d'Espinelves i el Mercat Medieval de Vic. La primera espera rebre uns 90.000 visitants, mentre que el segon preveu atraure 300.000 persones, unes xifres que, com a conseqüència, acaben revertint en uns bons nivells d'ocupació a hotels i cases rurals de la zona.

La primera jornada del Saló del Manga aquest dijous ha estat més que notable, i això que és l'únic dia que no tenia les entrades exhaurides abans de l'obertura. La Gran Via de la Fira ha rebut una gran afluència de visitants, molts d'ells disfressats dels seus personatges preferits de la cultura japonesa.

La nova edició ha crescut en espais, sales i disposa d'una zona d'activitats més gran, amb l'objectiu de millorar l'organització i evitar les llargues cues que es van formar l'any passat. S'espera superar els 170.000 assistents.

L'amor per la cuina va unir la Margarita Oliva a la seva mare, que tenia Alzheimer. En els seus últims anys, quan la malaltia ja estava en una fase avançada, les olors, els aromes i els fogons la calmaven. Poc després de la seva mort, Margarita Oliva va obrir el quadern de receptes de la seva mare i així va sorgir 'Amb A d'amor. Amb A d'Alzheimer'.

Mostra des de receptes inacabades, ingredients equivocats i dades sense gaire sentit i es reflexiona sobre la devastació que suposa per als malalts i les famílies aquest trastorn.

La creu processionària, del segle XVI, va ser robada el 1981 a l'Església de Sant Martí Sarroca. Dos historiadors del bisbat de Sant Feliu van alertar els Mossos quan havia de ser subhastada.

Els Mossos també han recuperat un manuscrit teatral del segle XVII inspirat en una llegenda de Montserrat. També han tornat 27 documents més, que van localitzar a través del ciberpatrullatge. La investigació continua oberta, perquè el cas de la creu robada encara falten altres peces. I recomanen tenir un inventari fotogràfic dels béns artístics per si hi ha robatoris poder reclamar.

  • Es preveu igualar els assistents de l'edició anterior, que va superar els 163.000 visitants
  • La nova edició creix en espais, sales i disposa d'una zona d'activitats més gran

Milers de persones han tornat a envair els carrers del nucli antic de Vic amb motiu de l'arrencada de la 27a edició del Mercat Medieval. La regidora d'Estratègia Econòmica, Bet Piella, destaca que l'edició d'aquest any és "de màxims històrics" amb un total de 411 parades, la xifra més alta de la història. Segons un estudi de l'any passat, la fira va suposar un impacte de 29,3 MEUR, dels quals 6,5 MEUR van anar directament a l'economia local.

Cada vegada hi ha menys neu natural i les pistes d'equí han de produir-la. Per fer-ho necessiten aigua i en l'actual context de sequera genera crítiques. Les estacions es defensen dient que fan servir un circuit tancat, sempre amb la mateixa aigua.

Tot plegat després que la Generalitat hagi retirat la línia d'ajuts a les 3 estacions privades per produir neu. Ara la partida es destinarà a habitatge social a les comarques de muntanya.

Cada vegada hi ha menys neu natural i les pistes d'equí han de produir-la. Per fer-ho necessiten aigua i en l'actual context de sequera genera crítiques.

Pedro Sánchez proposarà al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo crear una comissió de treball per reformar el Consell General del Poder Judicial.

‘Amb A d'amor. Amb A d'Alzheimer’ són les receptes que la Margarita Oliva ha recopilat a partir d'un quadern que va trobar de la seva mare on ja es veien els efectes de l'alzheimer.

Nou conflicte a la vista entre el Barça i la Federació. Irene Paredes ha tornat de la selecció amb una lesió muscular, després d'haver-se perdut els darrers partits com a blaugrana.

Amb l'emergència climàtica cada vegada hi ha menys neu natural i per poder obrir, les pistes necessiten produir-ne. Les estacions es defensen dient que és un circuit tancat, que sempre utilitza la mateixa aigua.

Per passar aquests dies molts han escollit també les cases rurals. En la segona part del pont l'ocupació superarà el 90¿% a Catalunya.

Els amants de la cultura japonesa tenen aquests dies una cita amb el Manga Barcelona. Des d'avui i fins diumenge més de 160.000 persones visitaran el saló.

Els canons treballen a ple rendiment per deixar les pistes a punt. Or blanc per al sector turístic del Pirineu, que encara aquest pont amb optimisme, després de la incertesa per la falta de neu. L'estació de Masella, amb 12 pistes obertes, espera rebre unes 5.000 persones cada dia del pont. Tant els esquiadors com el sector que viu de la neu celebren poder començar la temporada. I si les pistes estan plenes, també ho estan els hotels, com els que es troben a peu de pistes.

Ni l'aniversari de la Constitució ha servit de treva a PSOE i PP. Retrets per l'amnistia, i per la renovació del govern dels jutges. També acusacions des de Sumar, a les dretes. A la celebració, com ja és habitual, no hi han assistit els partits independentistes. Per Junts la constitució és una gàbia i carrega contra la cúpula judicial. Tampoc hi ha assistit Vox, que si ha participat amb el PP en l'únic acte de celebració a Catalunya... Desde Tarragona, Garriga ha acusat Sánchez de cinisme.

45 anys celebra avui la Constitució. Un Aniversari marcat pels 5 anys que porta caducat el Consell General del Poder Judicial per la manca d'acord entre PSOE i PP i també per la crispació política per la llei d'amnistia.

L'aniversari de la Constitució ha estat l'escenari en què Sánchez i Feijóo han tornat a creuar-se retrets pel bloqueig del Consell General del Poder Judicial.

Un altre dels ítems que marca aquesta jornada és el trencament de Podemos amb Sumar.

Circulació amb retencions al llarg del matí a les vies que van cap a zones de muntanya, com laC-16 o la C-17 per dos accidents.

La neu és un dels principals reclams. Amb les estacions d'esquí alpí ja obertes, al Pirineu de Lleida i el de Girona l'ocupació voreja el ple.

Patacada en els resultats de les proves PISA a Catalunya. Els alumnes catalans estan per sota de la mitjana espanyola i dels països de l'OCDE. Suspenen en Matemàtiques, competència científica i comprensió lectora. El departament d'ensenyament ho justifica dient que 2 de cada 10 alumnes són immigrants de primera o segona generació i això ha fet baixar la puntuació.