Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els Camps Elisis acolliran molts caragols i moltes ganes per aquesta festa gastronòmica tradicional organitzada al voltant de la cuina del caragol. Moltes carpes, neveres, fogons i sobretot molts caragols i moltes ganes a l'Aplec que arrenca als Camps Elisis de Lleida amb aquest ingredient com a rei de la festa. Enguany hi participen 119 colles, 4 de les quals, noves i s'hi incorporen activitats per la canalla. Entre els caragols que es menjaran en aquesta edició i els que serviran als restaurants se'n consumiran, calculen, 15 tones aquests dies a Lleida. L'Aplec comporta per la ciutat un impacte econòmic estimat d'uns 20 milions d'euros.

Pedro Sánchez assegura que el govern de la Generalitat es decidirà exclusivament des de Catalunya, des del Cercle d'Economia.

Barcelona vol regular els creuers que arriben a la ciutat. L'Ajuntament ha iniciat converses amb el Port per pactar un topall màxim.  

4 detinguts pel robatori de coure que va col·lapsar Rodalies el dia de les eleccions.Un dels detinguts és el propietari d'una empresa de gestió de residus.

Joan Laporta comunica a Xavi Hernández que deixarà de ser tècnic del Barça a final de temporada en una reunió a la Ciutat Esportiva.

El president del govern Pedro Sánchez tanca a aquesta hora les jornades del Cercle d'Economia i ho fa posant el valor en la gestió que el seu executiu ha fet del conflicte polític a Catalunya.

En aquesta última jornada de la Reunió del Cercle, ha tornat a aparèixer la qüestió de l'opa del BBVA sobre el Sabadell aprofitant la presència del governador del Banc d'Espanya. 

El Sabadell reconeix que hi ha inquietud per l'OPA del BBVA.

En marxa la campanya de les eleccions europees del 9 de juny amb retrets entre els partits i la vista posada en l'auge de l'extrema dreta. 

Campanya que coincideix a Catalunya amb les negociacions per a una possible investidura.

Barcelona vol regular els creuers que arriben a la ciutat, especialment els que fan escala només unes hores. 

Detingudes quatre persones a qui vinculen amb el robatori de coure que va paralitzar la circulació de trens la jornada electoral del 12 de maig. 

La marca de luxe Louis Vuitton ha celebrat la seva desfilada al recinte modernista del Park Güell de Barcelona. L'esdeveniment també ha estat marcat per les protestes veïnals, els Mossos dispersant manifestant a cops de porra i una desfilada alternativa. Alba López acosta la crònica al Cafè d'idees de Gemma Nierga.

Arancha González Laya defensa que a les eleccions europees ens juguem "decidir quin futur volem" o "posar-lo en mans de l'elector nord-americà o del partit comunista xinès": "Faríem bé d'ajuntar les files a la Unió Europea". L'exministra d'Afers Exteriors demana no deixar-se "enganyar per cants de sirena" sobre les promeses de Giorgia Meloni. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que hi ha consens europeu amb la solució dels dos estats pel conflicte israelianopalestí i que el reconeixement de l'Estat Palestí és "un gest de respecte" cap a aquesta resolució: "No és un gest inamistós cap a Israel, és possibilitar que hi hagi una solució". L'ara degana de la Paris School of International Affairs demana "no importar" el conflicte: "No crec que sigui útil valorar paraules de tal un o tal altre", diu sobre l'eslògan de Hamàs utilitzat per Yolanda Díaz. Reivindica una "coalició internacional" a mitjà-llarg que "necessita un compromís molt clar dels estats àrabs". Adverteix als que han aplaudit les paraules de Javier Milei a Vistalegre que "no és una cosa petita posicionar-se en contra de la Constitució". I alerta que "l'amenaça" de la UE està a la frontera i "s'anomena Putin": "La batalla d'Ucraïna és la nostra batalla".

Les eleccions al Parlament Europeu que se celebrarà el 9 de juny ha de decidir diverses qüestions que marcaran el nostre futur. Més enllà de les polítiques mediambientals, o de política agrària comuna, el discurs també va encaminat a la defensa. A reforçar militarment Europa davant una possible o eventual guerra amb Rússia. És a dir prioritzar la despesa militar. En el fons decidirem com afrontar aquesta situació i que estem disposats a sacrificar i a quin preu.

Altres temes destacats com la decisió del Parlament de no convalidar el decret de regulació dels lloguers de temporada són motiu d'analisi dels nostres tertulians d'avui Carles Fernández, Iva Anguera i Arash Arjomandi.

El debat ha enfrontat Ursula von der Leyen, en representació del Partit Popular Europeu; el candidat socialdemòcrata, Nicolas Schmit; el dels liberals de Renovar Europa, Sandro Gozi; la dels Verds, Terry Reintke; i el de l'Esquerra, Walter Baier.

El debat s'estructurarà en sis blocs temàtics que tractaran economia i ocupació, defensa i seguretat, clima i medi ambient, democràcia i lideratge, migració i fronteres i, finalment, innovació i tecnologia.

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha decidit seleccionar aquests temes tenint en compte les principals preocupacions expressades per la ciutadania en els últims Eurobaròmetres i també després de consultar amb les televisions de cada país quines són les qüestions que generen un major interès nacional.

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha alertat aquest dijous de "l'impacte territorial" que podria tenir a Catalunya i el País Valencià l'OPA hostil del BBVA al Banc Sabadell. En declaracions als mitjans a la seva arribada a la 39a Reunió del Cercle d'Economia.

Per la seva banda, el rei Felip VI ha elogiat aquest dijous BioNtech com a exemple de "suport" i “col·laboració” de les institucions europees i tota la comunitat científica, en l'entrega del Premi Cercle d'Economia a la Construcció Europea. 

Qui li havia de dir a Gaudí que per la seva escalinata, les seves columnes, les cúpules cridaneres o les seves cornises de mosaics desfilarien no només milers de turistes, sinó també Louis Vuitton. Una desfilada que ha obligat a tancar el parc un parell de dies.

Una desfilada polèmica per la cessió d'un espai públic a una empresa privada. Els veïns es queixen a més de les molèsties que els està ocasionant. La desfilada s'emmarca en les activitats de la Copa Amèrica de Vela que se celebra enguany a Barcelona.

Qui li havia de dir a Gaudí que per la seva escalinata, les seves columnes, les cúpules cridaneres o les seves cornises de mosaics desfilarien no només milers de turistes, sinó també Louis Vuitton. Una desfilada que ha obligat a tancar el parc un parell de dies.

Una desfilada polèmica per la cessió d'un espai públic a una empresa privada. Els veïns es queixen a més de les molèsties que els està ocasionant. La desfilada s'emmarca en les activitats de la Copa Amèrica de Vela que se celebra enguany a Barcelona.

El Parlament tomba la regulació del lloguer de temporada amb el vot en contra de Junts i l'abstenció del PSC. ERC, Comuns i la CUP es queden sols defensant aquesta mesura. El Sindicat de Llogateres diu que no descansaran fins que hi hagi una legislació efectiva. 

L'allau de robatoris de coure és difícil de perseguir. Els Mossos demanen un canvi legislatiu perquè les xarxes criminals saben que surten impunes.

Els temporers arriben a Ponent per treballar en la campanya de la fruita, però hi ha una trentena que encara no tenen feina ni lloc on dormir. La Diputació de Lleida ha aprovat ajuts per a allotjaments.

Hansi Flick és l'entrenador escollit pel Barça si finalment Xavi no continua. L'alemany, que actualment està sense equip, ja tindria un principi d'acord amb el club blaugrana.

La Diputació permanent del Parlament deixa en paper mullat la norma impulsada a l'abril pel Govern de la Generalitat que pretenia omplir els buits que deixa la llei estatal i posar un topall a l'escalada de preus. 

Crítiques des del Sindicat de Llogaters que avisen que no descansaran fins que la regulació dels lloguers sigui total i efectiva.

Els Mossos reclamen un canvi legislatiu perquè es pugui perseguir i castigar amb més fermesa aquests grups criminals.

La preocupació per l'impacte que pot tenir per a Catalunya l'absorció del Sabadell per part del BBVA marca la segona jornada del Cercle d'Economia.

Poques hores abans que arrenqui la campanya de les europees. El CIS dona la victòria al PSOE per darrere quedarien els populars... però l'extrema dreta sortiria reforçada.