Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Laia Estrada veu possible un tripartit de PSC, ERC i comuns: "Comportaria desdir-se de les qüestions que s'han posat sobre la taula", ha dit en referència a la campanya. En aquest sentit, la diputada electa de la CUP acusa Esquerra d'alimentar la "frustració de les expectatives" amb la "presa de pèl" de les propostes de campanya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, anuncia que es reuniran telemàticament amb Carles Puigdemont aquesta setmana: "Tenim pendent una conversa amb Puigdemont. No facilitarem un Govern per restituir l'antiga Convergència", ha advertit sobre un acord que veu inviable perquè suposaria l'abstenció del PSC. La candidata anticapitalista a les darreres eleccions del 12-M també descarta que Salvador Illa sigui president amb els seus vots perquè "s'apropa molt més" a Albert Rivera que a Pasqual Maragall. Estrada insisteix que l'eix nacional i l'eix social són indestriables per la CUP. Lamenta que el 12-M "no només" la CUP va tenir "mals resultats" perquè van afectar conjunt de les esquerres i l'independentisme". Admet que "s'han frustrat les expectatives" socials i nacionals: "Ens sentim responsables". Explica que el partit està estudiant com aconseguir un grup parlamentari propi i no compartir grup amb Aliança Catalana. I lamenta que el reconeixement de l'Estat de Palestina no vagi acompanyat d'un trencament de relacions amb Israel.

Com estava anunciat el govern espanyol aquest dimarts ha reconegut l'Estat Palestí. També ho han fet Irlanda i Noruega. Pedro Sánchez en la seva declaració institucional ha aclarit que Espanya no reconeixerà cap altra frontera que no sigui la de 1967, la que va resultar després de la guerra dels Sis Dies. Anirem en directe a Nova York per parlar amb la nostra corresponsal Sara Rancaño que ha entrevistat a l'ambaixador de l'Autoritat palestina a l'ONU. I de retruc sabrem com està el judici de Trump que avui arriba a les conclusions finals.

Des de 2021, l'Hospital Clínic de Barcelona ha dut a terme durant aquests tres anys amb èxit 21 cirurgies a pacients amb estenosi, la patologia que fa que aquesta part del cor no es contregui de forma adequada. La innovadora metodologia és molt menys agressiva que l'operació oberta convencional, ja que evita que s'hagi de fracturar l'estèrnum. S'estima que el 4% de la població pateix estenosi, sobretot entre majors de 70 anys. 

Les reserves d'aigua augmenten i donen marge fins a finals d'any per què bona part del territori continuï sense restriccions més severes. Els 22 municipis de l'Alt Empordà que depenen de l'aqüífer del Fluvià Muga surten també de l'emergència

Una vintena de dotacions terrestres i quatre d'aèries treballen en l'incendi forestal que crema a Tortosa. S'ha desallotjat el personal del parc eòlic del Baix Ebre, les turbines de vent s'han parat, encara que no hi ha cap nucli de població afectat. 

Espanya reconeix oficialment l'Estat palestí. El president Pedro Sánchez diu que és una decisió històrica, que no va contra ningú i menys contra Israel.

Una decisió coordinada amb Noruega i Irlanda amb la intenció que s'hi sumin altres països europeus. Pedro Sánchez defensa la decisió històrica que ha adoptat el Consell de Ministres com l'única manera d'avançar cap a la pau. 

Incendi forestal que crema a Tortosa, al parc eòlic del Baix Ebre. Hi treballen 26 dotacions terrestres i 6 mitjans aeris.

La Generalitat aixeca l'emergència dels 22 municipis de l'Alt Empordà que depenen de l'aqüífer del Fluvià Muga. A partir d'ara, tornen a excepcionalitat. 

A vista de dron, el pantà de Sau regala un panorama ben diferent del de fa tan sols 3 mesos i mig. Així és l'abans i el després de l'efecte de les pluges de les darreres setmanes.

La Conca de l'Ebre ha resistit millor l'embat de la sequera. Les pluges i les nevades han deixat molta aigua i molta neu... i això es tradueix en pantans més plens i rius amb un cabal més generós.

Albert Batlle defensa que el govern de Barcelona està "consolidat" per bé que es puguin "ampliar els límits dels acords": "Tot plegat s'ha complicat molt", ha dit preguntat sobre un possible pacte amb ERC. El tercer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament també anuncia l'ampliació de les unitats nocturnes especials de patrullatge als districtes de Sants-Montjuïc i Sant Martí a partir d'aquest dissabte. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa el tancament dels clubs cannàbics, però recorda que hi ha llicencies i estan regulats. El responsable de l'àrea de Seguretat destaca que l'activitat delinqüencial ha baixat aquest primer trimestre i insisteix que cal lluitar contra la impunitat dels multireincidents. Nega que rebutgessin la regulació de creuers quan ho va proposar Ada Colau i també diu que "no està sobre la taula" flexibilitzar les restriccions per obrir més hotels a Ciutat Vella. I explica que la Guàrdia Urbana incorporarà les pistoles Taser quan s'hagin establert els protocols.

El president del govern Pedro Sánchez s'ha compromès a ajudar a Ucraïna amb una aportació militar de mil milions d'euros. Fet que ha generat malestar dins la coalició de govern perquè Sumar ha dit que no n'estava al cas. El Rei, que també ha rebut al president Zelenski de visita a Espanya, s'ha compromés a ajudar-lo militarment fins que Rússia surti del seu territori sense condicions.

Entitats socials denuncien que l'Ajuntament de Barcelona no els permet l'empadronament en col·lectiu de persones vulnerables en locals o establiments com ara les seves seus.

Així ho denuncien en un comunicat l'ONG Stop - Stop Sida i el Comitè 1r de Desembre, que assenyalen que en els darrers dos mesos l'Ajuntament ha pres la decisió de manera "unilateral". El consistori, però, diu que no ha canviat el seu model d'empadronament i, entre altres, ofereix la possibilitat d'un empadronament sense domicili fix.

Temps de descompte perquè el bloc de la investidura doni llum verda definitiva a la llei d'amnistia al Congrés. La norma s'aprovarà dijous, previsiblement a mig matí.

Les persones sense sostre ja no es podran empadronar a les entitats socials que no tinguin espai per dormir. L'Ajuntament de Barcelona els ofereix fer-ho al padró "sense domicili fix".

Odontòlegs que venen de l'estranger i volen homologar els títols a Espanya denuncien que es troben amb dificultats i exàmens massa complexos.

5 jugadors del Barça i un del Girona són a la prellista d'Espanya per a l'Eurocopa d'Alemanya. El seleccionador, Luis de la Fuente, n'haurà de descartar 3. La gran novetat és Fermín.

Fomentar els bons hàbits alimentaris és fonamental per disminuir el risc de sobrepès i obesitat. Una dieta equilibrada es pot traduir, a taula, en omplir mig plat amb verdures, proteïnes i llegums. Un quart amb proteïnes, i la resta: llegums.

Després d'un any de seguiment a 1.000 nenes i nens d'entre 3 i 12 anys, la meitat ha integrat aquests hàbits. De fet, un estudi de l'hospital Sant Joan de Déu ha aconseguit un 20 % més d'infants mengin verdures dos cops per setmana.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo defensa que l'última protesta, ahir a Madrid, era necessària per denunciar que la llei no ha passat per les urnes. Des de Junts, Toni Comín, respon que és l'amnistia de la Transició la que té problemes de legalitat. Mentrestant, ERC treu pit d'haver apostat per aquesta via i haver estat "capaços de moure el PSOE i Junts", en paraules de la seva portaveu, Raquel Sans.

Pel que fa als Comuns, Jaume Asens, demana que la fiscalia tingui un paper actiu per buscar l'aplicació immediata de la llei sense esperar que ho facin jutges o afectats. Després d'aprovar-se dijous al Congrés, la llei entrarà en vigor un cop publicada al BOE.