Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La sentència de l'Audiència de Barcelona és contundent: Assegura que volia matar-la i que la va torturar amb total menyspreu pel fet de ser dona. El condemna a 20 anys per l'intent d'assassinat i a 15 per l'agressió sexual.

La va torturar durant 20 minuts sabent que podia morir. I ho va fer perquè, segons el Tribunal,  

l'acusat reprodueix un patró de conducte violenta, vexatòria i humiliant cap a les dones.. Li aplica traïdoria i acarnissament perquè la va atacar de forma sorpresiva, per l'esquena, I perquè la va colpejar brutalment causant-li el màxim patiment possible. Inclús mentre ja estava, recull la sentència, semiinconscient la va lesionar de forma salvatge.

Ella no va poder declarar perquè no recorda res. Els jutges, però, asseguren que el seu cos sí perquè va estar un mes a l'hospital i la van intervenir diverses vegades.

Incideixen en les paraules dels forenses sobre les ferides de la noia: lesions que només es veuen a sales d'autòpsies. El tribunal recorda que la maldat existeix i que no sempre va acompanyada de les drogues i l'alcohol, com l'acusat al·legava i per això no li aplica cap atenuant.

Condemnat a 35 anys de presó l'autor de l'agressió i violació d'Igualada. La sentència és contundent: Assegura que volia matar-la i que la va torturar amb total menyspreu pel fet de ser dona.

Feijóo s'ha reunit amb el grup parlamentari del Partit Popular al Parlament de Catalunya. El principal objectiu és analitzar els escenaris després de les eleccions del 12 de maig.

Contundent posicionament del president del Parlament, Josep Rull, sobre una possible detenció de Carles Puigdemont a la cambra catalana.

Comissions Obreres reclama al govern central l'aprovació de la reducció de la jornada laboral,  amb o sense el suport de la patronal. I alerta de mobilitzacions a la tardor si es demora.

L'actriu María Hervás interpreta sobre l'escenari del Teatre Lliure de Montjuïc la mateixa escena durant 24 hores. Va començar dissabte a les 18 i acaba diumenge a la mateixa hora. Una marató de 24 hores en què hi passen fins a un centenar d'actors no professionals. Una mateixa escena d'una crisi de parella interpretada 100 vegades entre 4 parets durant 24 hores per 100 homes diferents. La majoria són inexperts que s'han atrevit a compartir escenari amb l'actriu després de superar un càsting, però sense assajos previs. Cadascun d'ells representa espectres de la masculinitat dins d'una obra que mostra la construcció de rols de gènere a través de la repetició. Una marató teatral i també un experiment sociològic que reflecteix les relacions de poder.

A Salou, els comerços que fan rebaixes són una minoria perquè el gruix de botigues, més de 300, són de temporada d'estiu. Han obert fa poc i, per tant, no tenen estoc per saldar. Tot i això, hi ha alguns productes en oferta en roba i perfums entre el 10% i el 30%. Ara bé, els descomptes són difícils de trobar en xancles, banyadors i articles esportius, que són els més buscats pels nombrosos turistes que visiten Salou. Les tendes locals que treballen tot l'any i les franquícies sí que ofereixen rebaixes de fins al 50%, mentre que les botigues de temporada no faran rebaixes fins a finals de setembre o principis d'octubre, que és quan tancaran l'establiment.

Trànsit intensifica els controls durant les pròximes setmanes per dos motius; l'augment d'accidents i de la mobilitat. Tot i que en el primer semestre de l'any s'ha reduït la sinistralitat en un 6%, el mes de juny ha estat el més mortífer amb 18 morts. L'alta afluència comporta més accidents. És per això que el Servei Català de Trànsit ha intensificat el seu dispositiu amb més radars, amb més controls i fins i tot disposen d'un helicòpter que sobrevola les diverses vies de Catalunya.

Més de 38.000 ciutadans francesos residents a Catalunya, l'Aragó i les Illes Balears tenen dret a votar aquest diumenge a la segona volta de les eleccions legislatives. A Catalunya s'han habilitat punts de votació a Girona, Figueres i Barcelona. Els electors no poden triar cap candidat de Reagrupament Nacional, la força més votada al conjunt del país a la primera volta, perquè els dos amb més suport a la 5a circumscripció de l'estranger van ser Stéphane Vojetta, d'Ensemble, el partit centrista del president Macron i Maxime da Silva, del Front Popular d'esquerres.

Imatge d'unitat de l'independentisme, que aquest diumenge ha reunit representants de partits i entitats per analitzar els últims esdeveniments relacionats amb l'aplicació de l'amnistia. Es vol dissenyar una estratègia per garantir el retorn dels polítics que des del 2017 són a l'estranger i també definir un calendari de mobilitzacions davant l'ofensiva judicial que està dificultant el desplegament de la llei pactada per una majoria al Congrés dels Diputats. Aquest debat coincideix amb les negociacions per a la investidura. El socialista Salvador Illa insisteix que només hi ha una opció de Govern a Catalunya, la que ell encapçalaria amb un acord amb ERC i Comuns. Acusa Junts per Catalunya de voler torpedinar qualsevol entesa amb l'objectiu de forçar una repetició electoral.

A les finques de Torres de Segre, al Segrià, pràcticament el 100% de la fruita -albercocs i nectarines- ha quedat malmesa. A Alcarràs la forta pluja ha transformat carrers en rius i ha enfonsat teulades d'algunes naus industrials que hauran d'aturar l'activitat els dies vinents. També s'ha suspès el Lleida Airport Remember Festival, després que els equips de so hagin quedat inutilitzats. Els bombers van rebre 130 avisos, la majoria per arbres caiguts.

Reunió sorpresa de l'independentisme a Waterloo, encapçalada per Puigdemont i amb representants d'Esquerra, la CUP, l'ANC i ÒMNIUM. S'hi estaria abordant l'aplicació de l'amnistia. Mentrestant, els socialistes apreten als republicans per pactar la investidura i els demanen generositat i diàleg.

Les fortes tempestes del dissabte, acompanyades de vent i pedra, han deixat camps de fruiters afectats al Segrià. També es van desallotjar dos càmpings i dues cases de colònies a Boí. Els bombers han rebut més d'un centenar d'avisos. 10 municipis van superar els 20 litres en mitja hora.

Trànsit reforça mesures per prevenir la sinistralitat davant l'alta mobilitat de juliol i agost. Augmenten els controls després d'un juny amb 18 morts. En els 7 dies que portem de juliol, 3 persones han perdut la vida i 10 han resultat ferides greus.

24 hores seguides dalt l'escenari repetint la mateixa escena 100 vegades, amb 100 intèrprets diferents. És el repte interpretatiu que està duent a terme l'actriu Maria Hervàs en el marc del festival Grec.

Espanya preparant de ple la semifinal contra França amb la incògnita de qui serà el lateral dret. A l'altra banda del quadre de l'Eurocopa també ha quedat definida la segona semifinal: Enfrontarà l'Anglaterra de Bellingham contra els Països Baixos de Koeman i Xavi Simons.

Amb el pantà de Sau mantenint-se al 40% de la seva capacitat des de fa un mes i lluny del 2% a què es trobava fan només 3 mesos, les activitats aquàtiques reprenen la seva activitat després de dos anys sense poder fer-ho amb normalitat a causa de la sequera. Tot i que molts han expressat les seves ganes de tornar, aquest sentiment encara no es tradueix amb un nombre elevat de reserves. Segons el sector perquè els canvis de nivell de la capacitat de l’embassament han despistat els clients. Una tornada agredolça per a les empreses que gestionen petites embarcacions com caiacs després que l’Agència Catalana de l'Aigua els hagi apujat el cànon que paguen un 900%. Si abans tenir un caiac els costava 30 euros l'any ara els en costa 180.

Cau el consum de peix fresc un 30% en l'última dècada. A Catalunya, ha tancat una de cada 4 peixateries en 6 anys. En el darrer any es consumeix un 1,7% menys i el preu ha pujat un 3,5. A Catalunya, això afecta directament les peixateries de proximitat. Entre el 2016 i el 2021, han tancat una de cada quatre. Per fomentar el consum d'aquest producte, ara el Mercat Central de Tarragona ofereix degustacions gratuïtes d'una quinzena de varietat. Producte de proximitat que és possible per la fi de veda a la Costa Daurada. Els pescadors de Tarragona han tornat a la mar aquesta setmana després de dos mesos d'aturada.

Esquerra nega haver comprat el silenci dels tres joves que van enganxar cartells difamatoris contra els germans Maragall. Segons avança la Vanguardia, la formació els hauria pagat 50.000 euros. Un d'ells s'hauria donat d'alta d'autònoms i hauria facturat, fins a deu vegades, a una empresa de màrqueting, vinculada a Esquerra, per feines que no es van fer mai. Després hauria repartit els diners amb la resta de joves. En un comunicat els republicans ho desmenteixen. Asseguren que no s'han elaborat factures falses. La investigació judicial es va arxivar fa un mes sense resoldre qui del partit hauria ordenat els pagaments. En paral·lel la formació té oberta una investigació interna per depurar responsabilitats.

Espanya elimina per primera vegada a una amfitriona a l'Eurocopa. 1.300.000 espectadors de mitjana a Catalunya mentre que a tot Espanya l'audiència es va enfilar fins als 12 milions en el partit Espanya contra Alemanya.

Esquerra nega cap pagament per silenciar l'acció dels cartells ofensius dels Maragall fent mofa de l'Alzheimer després de noves informacions que ho apunten. Continua la crisi al partit després de la dimissió de Sabrià, dijous.

Tornen les activitats d'aigua al Pantà de Sau. Les empreses del gremi, però, estan en peu de guerra perquè asseguren que l'ACA ha augmentat un 900% el cànon per navegar. Anuncien reduccions de les embarcacions i fins i tot tancaments d'alguns negocis. Les reserves, diuen, encara no s'han recuperat després de la sequera i estan al 40%.

Cau el consum de peix fresc en prop d'un 2% el darrer any i fins a un 30% en l'última dècada. Per revertir la tendència i fomentar el producte local, el mercat central de Tarragona ofereix degustacions gratuïtes durant aquest mes. A Catalunya, ha tancat una de cada 4 peixateries en 6 anys.

En dos escrits als jutges Marchena i Llarena, defensen que no hi ha cap indici d'enriquiment personal de cap dels processats. En el cas de Puigdemont, Comín i Puig demanen que se'ls aixequin les ordres de detenció vigents.

Com ho torna a fer, amb el recurs presentat contra la decisió del tribunal del Procés de no amnistiar a Junqueras, Romeva, Turull i Bassa. Insisteixen que en la sentència el tribunal reconeix que ells no van augmentar el seu patrimoni.

Arrenca el Barcelona Rock Fest a Santa Coloma de Gramenet. Fins diumenge, passaran pel recinte de Can Zam una quarantena de grups de rock. Fins diumenge passaran més de 40 bandes amb grans noms del rock, com Pantera, que feia més de 24 anys que no actuava a Espanya. Fins diumenge passaran més de 60.000 persones pel parc de Can Zam.

Barcelona prohibeix l'obertura de salons de manicura, botigues d'accessoris de telefonia i cannàbiques a Ciutat Vella. I no es podran obrir nous establiments, de cap mena, a la Rambla. Una mesura per recuperar el comerç de proximitat i evitar el negoci que només atrau turisme massiu.

Queden pocs dies pels Jocs Olímpics de París, però hi ha atletes que ja tenen medalla. Un grup de residents d'un centre per a gent gran a Badalona demostren estar en plena forma participant en les Gerontolimpiades, un esdeveniment que els ajuda a moure's i socialitzar.

Espanya i Alemanya es juguen la classificació per a les semifinals de l'Eurocopa. Les dues seleccions que han mostrat millor joc fins ara en aquesta competició s'enfronten en la que podria ser una final anticipada.

El Barcelona Rock Fest torna a omplir de música el Parc de Can Zam de Santa Coloma. Una edició amb Pantera com a cap de cartell i amb grups com Europe o Deep Purple entre els reclams.

Pocs dies abans del tret de sortida de les Olimpíades a París, 25 persones grans d'una residència de Badalona participen en les seves pròpies Gerontolimpiades que consisteixen en tot un matí ple d'activitats on els més grans podran posar a prova les seves capacitats, com, per exemple, la força amb exercicis d'halterofília. Unes activitats que no sols agraden, sinó que també suposen grans beneficis pels residents segons els experts. Els familiars gaudeixen veient als seus pares i avis competint.

Les botigues cannàbiques, els salons d'ungles i els negocis d'accessoris de mòbils tenen, al centre, els dies comptats. Segons l'ajuntament, en els darrers 4 anys han crescut fins a un 77% les sol.licituds per obrir a Ciutat Vella botigues cannàbiques i hi ha hagut un 30% més de demanda per posar salons d'ungles. Pels comerciants del centre, el més positiu és que s'han creat nous epígrafs per aquests negocis perquè fins ara s'obrien com a floristeries o perruqueries.