Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La lluita contra la massificació turística també la lliuren els veïns de Ciutat Vella. A la Rambla han instal·lat uns sensors que calculen a temps real el moviment de la gent i les seves dinàmiques. L'objectiu és elaborar un informe, que estarà llest a mitjans de juliol, amb mesures per a millorar la gestió.

La Fiscalia insisteix que no hi havia intenció d'enriquir-se personalment. En el cas de Puigdemont, Puig i Comín demana que s'aixequin les ordres de detenció vigents.

El TSJC ha suspès cautelarment el decret sobre el català que donava seguretat jurídica a les escoles per aprovar els projectes lingüístics. 

Barcelona suspèn les llicencies per obrir salons de manicura, botigues cannàbiques i d'accessoris per a mòbils a TOT el districte de Ciutat Vella. 

L'arribada massiva de turistes i la Copa Amèrica, on es preveuen 2 milions i mig de visitants, és on els Mossos posen el focus en un estiu que preveuen d'alta complexitat.

El Rei ha presidit avui la tradicional entrega de Despatxos de suboficials de l'Acadèmia General Bàsica de Talarn, al Pallars Jussà. 

El grup mexicà va encetar el 9 de juny a Barcelona la seva gira de retorn a Espanya després d'una absència de prop de 7 anys. Ho fa amb concerts a 10 ciutats espanyoles amb tot venut. Asseguren que sempre els ha agradat actuar a la península perquè "segurament és un dels públics més efusius del món". "Per nosaltres ha estat una de les coses més importants de la nostra carrera poder actuar a Espanya", asseguren en l'entrevista concedida a TVE.

L'espectacle "México lindo y querido" ofereix més de dos hores actuació plena de sorpreses en què omplen d'adrenalina i passió l'escenari.

El foc es va donar en unes condicions meteorològiques idònies: altes temperatures, baixa humitat i fort vent. El detonant van ser les espurnes d'un cable de baixa tensió. Els veïns encara recorden els moments visucts aquells dies. Un perill que està més vigent que mai. Arran d'aquests incendis es va avançar molt en tasques de prevenció.

Sabrià diu que no ho fa perquè se senti culpable, sinó perquè és la millor aportació que pot fer al partit. 

Maig i juny han estat els mesos més mortífers a les carreteres catalanes: 32 persones hi han perdut la vida.

Del pitjor incendi forestal de Catalunya fa avui 30 anys. 5 morts i 45.000 hectàrees cremades al Berguedà i el Bages. 

Nico Williams no vol parlar del seu futur fins que s'acabi l'Eurocopa.

Arrenca el VIDA, el festival de música a la masia Can Cabanyes a Vilanova i la Geltrú.

Sergi Sabrià diu que no dimiteix perquè se senti culpable, sinó perquè és la millor aportació que pot fer al partit. Una compareixença en què reconeix que no parla amb Oriol Junqueras des de la nit de les eleccions generals i desmenteix el líder d'ERC, assegurant que coneixia els fets. 

En només dos mesos a les carreteres catalanes han mort 32 persones. Són els mesos de maig i juny i concentren gairebé la meitat de les víctimes mortals de tot el que portem d'any. En total 67 persones en una seixantena d'accidents.

Són dades del balanç de sinistralitat del Servei Català de Trànsit que, tot i aquestes xifres, apunta a una reducció d'accidents a la xarxa viària. Però alerta: perquè estem en els 3 mesos de màxima intensitat de mobilitat.

La crisi interna d'Esquerra republicana s'agreuja. Dimiteix el viceconseller del Govern, Sergi Sabrià, mà dreta de Pere Aragonès.

El Congrés ja ha votat l'admissió a tràmit la reforma del Poder Judicial pactada pel PSOE i el PP. Es dona així el primer pas per renovar la cúpula dels jutges. La mesura tira endavant sense el suport dels socis habituals del Govern, que l'han criticat, ni tampoc el de Sumar, que s'ha abstingut.

En només dos mesos a les carreteres catalanes han mort 32 persones. Són els mesos de maig i juny i concentren gairebé la meitat de les víctimes mortals de tot el que portem d'any. En total 67 persones en una seixantena d'accidents.

Nico Williams està sent protagonista a l'Eurocopa pel bon paper amb Espanya i per la bona sintonia que té amb Lamine Yamal.

L' Ajuntament de Girona vol acabar amb els problemes de mobilitat que, diuen, comporta el gran nombre de turistes que es mouen en bicicleta pel Barri Vell. En els últims anys, Girona s'ha convertit en un destí turístic per als ciclistes. Molts s'allotgen al Barri Vell i això genera problemes de mobilitat i de convivència amb els veïns i visitants. Per això ha començat a instal·lar uns senyals demanant que vagin a peu en zones on es produeixin aglomeracions de vianants.

  • A partir d'ara s'haurà de justificar l'ús de l'habitatge i seran les comunitats les encarregades d'autoritzar les activitats econòmiques
  • El Sindicat de Llogateres desconfia del registre i diu que "no servirà per a res"

Obligarà a justificar els motius i crearà un registre únic a tot l'Estat. També es modificarà la legislació perquè les comunitats de veïns puguin vetar els pisos turístics.

La Generalitat amplia el nombre de municipis que es declararan zones tensionades per poder-hi aplicar un topall al preu del lloguer. 

Arrenca la campanya de vacunació massiva al bestiar per frenar l'expansió de la malaltia de la llengua blava. 

Països Baixos i Turquia són les dues darreres seleccions classificades a Alemanya. 

El Govern aplica mesures per a evitar la picaresca amb els lloguers de temporada. Un tipus de contracte que quedava fora de la llei estatal d'habitatge i que s'ha convertit en una escletxa per evitar el control de preus.

El sensellarisme creix a Barcelona. La Fundació Arrels xifra en més de 1.300 les persones que dormen als carrers de la ciutat, la més alta des que fan recomptes. L'entitat denuncia que 8 de cada 10 no rep cap mena d’atenció social durant el primer mes.

Continua la tensió entre el Govern i l'oposició per l'aplicació de la llei d'amnistia. La Moncloa manté que respecta, però no entén, la decisió del Suprem per no aplicar-la als líders del procés.

Els ramaders pateixen pels brots de llengua blava que s'estan declarant a Catalunya. N'hi ha 20 a 8 comarques i feia 18 anys que aquí no se'n detectaven.