Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern de Pedro Sánchez retira la tramitació de l'objectiu del dèficit, prevista per dijous, perquè sense el suport de Junts estava destinat a perdre una nova votació al Congrés.

Jaume Collboni es mostra satisfet pel reforç de la seguretat. L'alcalde de Barcelona assegura al Café d'idees que la corba dels delictes a la ciutat s'està doblegant.

En marxa l'operació tornada per la festivitat de la Mercè. Trànsit preveu uns 240.000 desplaçaments cap a l'àrea metropolitana. Es limita la velocitat a 100 km/h en els punts més conflictius de l'AP-7.

El Barça rep demà el Getafe a Montjuïc, en el primer partit sense Ter Stegen. Flick ha expressat la seva confiança en Iñaki Peña, ja que diu que el veu preparat, però també que han de valorar i debatre si cal incorporar un altre porter a les pròximes setmanes.

Conscient que no té els suports necessaris per aprovar la primera passa dels pressupostos, l'executiu s'obre a negociar una nova proposta per evitar una altra derrota parlamentària.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha començat el dia al Cafè d'idees d'aquesta casa i s'ha mostrat satisfet pel reforç de la seguretat. Assegura que s'està doblegant la corba dels delictes a la ciutat. 

Detingut a Granada un matrimoni com a presumpte autor del doble crim al barri de Font de la Pólvora de Girona la nit de Sant Joan.

El Barça rep aquest dimecres el Getafe a Montjuïc en partit de Lliga mentre tothom es pregunta si el Club fitxarà un porter per substituir Ter Stegen. I Hansi Flick tampoc no ha aclarit el dubte.

Jaume Collboni avança que el nombre de delictes a Barcelona ha continuat baixant els mesos de juliol i agost, fins a un 7%: "S'està produint un canvi de tendència, estem doblegant la corba". L'alcalde de la ciutat demana ampliar la planta judicial per jutjar "ràpidament" als multireincidents mentre celebra que la Mercè d'enguany ha estat més tranquil·la que els darrers anys en matèria de seguretat. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, insisteix que vol governar Barcelona amb forces progressistes: "La intenció és una aliança amb Esquerra i Comuns per aprovar els pressupostos, sense excloure acords amb Junts en algunes matèries". I no tanca la porta amb una coalició de govern a partir d'un acord en polítiques. D'altra banda, avança que l'alcalde de nit serà una realitat abans que s'acabi l'any: "Tenim el perfil molt definit". Es mostra content amb els resultats de la Copa Amèrica perquè ha permès "reconnectar Barcelona amb el mar" i critica el "gir" dels Comuns: "Janet Sanz vol intentar marcar perfil propi". I celebra que es "desbloquegi" l'ampliació de l'aeroport: "Els darrers anys no es decidia res. Volem que Barcelona tingui més connexió de vols directes amb Àsia i els EUA".

Augmenten les xifres de víctimes per l'atac d'Israel aquest dilluns al Líban. 274 persones han mort i un miler han resultat ferides. Lluny de desescalar el conflicte, Israel anuncia nous atacs per destruir, diu, armes de Hezbollah amagades en cases particulars. D'aquest conflicte i geopolítica en parlem amb l'Antoni Segura president del CIDOB.

En l'àmbit domèstic, el Govern continua treballant per aconseguir aprovar els pressupostos mentre ERC dirimeix el seu futur en una guerra oberta en la qual Junqueras assegura que no en sabia res de l'estructura B.

Setmana clau per l'executiu de Pedro Sánchez. Fins dijous, té al davant dies d'intenses negociacions per intentar, aquesta vegada sí, tirar endavant el sostre de dèficit.

Rècord de pernoctacions als hotels catalans durant l'agost. Més de dos milions 600.000 persones han dormit als establiments catalans que encadenen quatre mesos de creixement.

Un jutjat de Lleida investiga un home per agressió sexual a una menor de 15 anys que es va suïcidar la nit de Cap d'Any a Fondarella, al Pla d'Urgell.

Ter Stegen serà operat aquesta mateixa tarda. El porter alemany del Barça té una ruptura completa del tendó rotulià del genoll dret i es perd el que resta de temporada.

Sembla refer ponts amb Marta Rovira, després d'anys de fer tàndem al capdavant del partit. Rovira, a través de les xarxes, refusa el contraatac per respecte al projecte comú. Assegura que ho farà quan acabi el seu mandat el 30 de novembre.

Reaccions airades a les xarxes arriben des de les altres llistes que opten a dirigir el partit, Foc Nou i Refem Esquerra.

La diputada d'Esquerra Republicana al Congrés Montse Bassa dimiteix i deixa el seu escó, una renúncia que arriba enmig de la guerra oberta pel lideratge del partit.

Neix la plataforma Pirineu Viu per lluitar contra els efectes de la pressió turística al territori pirinenc, tant a la part catalana com andorrana. 

Confirmat el pitjor pronòstic per Marc André Ter Stegen, el porter del Barça té completament trencat el tendó rotulià del seu genoll dret i serà operat aquesta mateixa tarda. 

"El principal problema no és la immigració, són els immigrants que cometen delictes", defensa Dani Sirera sobre les dades del baròmetre del CIS que situen la immigració en el primer lloc de preocupacions dels espanyols. "Quan una persona ha comès dos delictes, si està en situació irregular, ha de ser expulsat de manera immediata. No ve aquí a contribuir a una millor societat", reivindica també el president del PP de Barcelona. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa mesures en matèria de seguretat: més policia, més càmeres de videovigilància i modificar la llei de la multireincidència. El president del grup municipal a l'Ajuntament demana a l'alcalde Jaume Collboni més diàleg amb la resta de grups: "Té una forma de fer i de ser poc de l'esperit de Barcelona". Reivindica que els populars van "alliberar Barcelona del 'colauisme'" en fer-lo batlle i desitja que "no tingui l'ocurrència de tornar a ficar als comuns". Creu que Salvador Illa "dona aire" després d'anys de "governs separatistes" i celebra "gestos" com anar a veure el rei, però critica que fa "la política que li marca Esquerra". Considera que Pedro Sánchez "farà el que sigui per arribar fins al final" però no veu futur a la legislatura: "Hi ha una alternativa real a Sánchez: convocar eleccions". I defensa rebaixar impostos perquè hi hagi més gent que els pagui.

Els frescos romànics del segle XI llueixen de nou mitjançant la tecnologia digital a l'església de Sant Climent de Taüll. La tècnica del mapatge ens permet gaudir de les pintures centenàries al seu lloc original a través d'una experiència immersiva. D'aquesta manera es pot contemplar la magnitud de l'obra tal com es veia fa 900 anys i abans del trasllat al Museu Nacional d'Art de Catalunya. Es pot gaudir en directe tots els caps de setmana i dies festius fins al mes de desembre.

Consultar quin temps farà, dur la roba i el calçat adequats o resseguir els camins són algunes de les recomanacions que donen els Bombers als primers boletaires de la temporada. Segons Francesc Martínez, oficial dels GRAE, el perfil del boletaire és una mica diferent al de l'excursionista o muntanyenc ordinari: "fuig dels camins, no sap ben bé per quina zona anirà, no ho explica tampoc. I si desapareix no saps on ha deixat el cotxe". En els últims dies el cos ha auxiliat 5 buscadors de bolets, un dels quals va morir en patir un cop al cap.

El litoral de Tarragona ha estat el més afectat per les pluges de les últimes hores. A localitats del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre s'han superat els 100 litres per metre quadrat. Destaca per damunt de totes l'Ametlla de Mar on des de dimarts porten acumulats 242 litres de precipitació i s'han repetit les inundacions i riuades que passen cada cop que hi ha aiguats. Els veïns perjudicats reclamen ajuts econòmics i l'Ajuntament que es facin les obres de canalització que permetrien estar més previnguts.

Salvador illa destaca el compromís de Catalunya amb la solidaritat. A la Festa de la Rosa del PSC a la Pineda de Gavà, el president de la Generalitat rebutja lliçons d'aquells que, diu, han baixat els impostos i demanen més recursos. També reitera el compromís de governar per a tothom i de treballar per uns serveis públics de qualitat. Pedro Sánchez ha excusat la seva presència per la previsió de pluges.

Els veïns de l'Ametlla de Mar demanen a les administracions solucions davant les reiterades destrosses causades per les pluges al municipi. Avui netegen i fan recompte dels danys després que en menys d'una setmana hi hagin caigut més de 200 litres per metre quadrat.

Doble derrota catalana a la lliga masculina de futbol. L'Espanyol perd al camp del Reial Madrid (4-1), mentre que el Girona encadena la tercera derrota seguida en caure al camp del València (2-0).

  • La regidora a Barcelona assumirà la secretaria general del partit si 'Militància Decidim' s'imposa al congrés del novembre
  • Junqueras carrega contra la "vergonya" de l'estructura B del partit i promet que "farà net" si torna a la presidència
  • La secretària general dels republicans es compromet a "depurar responsabilitats fins al final" per "errors garrafals i fallides ètiques i morals"
  • Rovira fa una crida a la unitat del partit citant els noms de les 4 candidatures que lluitaran pel lideratge al congrés de novembre