Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

No volen viure pendents d'un fil, sense saber si el més vinent cobraran o no. I no volen, tampoc, haver d'avançars els diners a l'Administració. Aquests son alguns dels arguments principals que, malgrat haver cobrat avui , han portat els farmacèutics a tancar els seus establiments. Segons el Col.legi que agrupa aquests professionals, un 80% de farmàcies han secundat la protesta.

El PSC creu que casos com els de les farmàcies demostren la mala gestió dee Convergència i Unió . Francesc Homs diu que el procés sobiranista ja no te marxa enrera i Alicia Sanchez Camacho es desmarca de la recentralització que defensa José Maria Aznar.

Un estudi que ha fet el Racc durant tot un any demostra que el dilluns és el dia en que surt més econòmic posar benzina. Els caps de setmana i vigilies de ponts i festius omplir el deposit és més car.

Seat comença la fabricació del nou model de Leon, una de les apostes de la marca en aquests moments de crisi. Molts dels treballadors que fabricaran aquests cotxes han sortit de la propia escola d'aprenents de SEAT.

Rafa Nadal, ha anunciat aquesta tarda que no jugarà més el que queda de l'any. El tennista mallorquí ha anunciat a través del seu compte de twitter y de facebook que es perdrà el Torneig de París i la Copa Másters perquè encara no s'ha recuperat de la lesió al genoll , que també l'impedirà de poder disputar la final de la Copa Davis.

Els farmacèutics catalans han dit prou. Per això, avui, 8 de cada 10 farmàcies estan així amb la persiana baixada. És la manera de fer evident el malestar pels impagaments de la Generalitat. És la primera vegada a la història que tanquen tot el dia. A més, uns 400 farmacèutics s'han concentrat davant la conselleria d'economia, tot i que aquest matí la Generalitat ja ha començat a pagar els 99 milions d'euros de les factures del juliol. I és que els farmacèutics no veuen clar el seu futur./I un altre col·lectiu que no cobra és el de les entitats que s'ocupen dels dependents. Denuncien que Benestar Social els deu 70 milions d'euros del mes de maig. Justament les dificultats financeres i el model d'estat continuen centrant la pre-campanya dels partits catalans./I la societat civil va prenent posició en el debat sobiranista. Si ahir els empresaris de la PIMEC dèien que no posarien traves al camí cap a un estat propi,avui una quarantena de col·legis oficials i associacions han fet públic un manifest a favor del dret a decidir. Els signants, entre els què hi els col.legis d'economistes, metges, arquitectes o enginyers, s'ofereixen a impulsar els instruments que permetin el progrés de Catalunya./Els combustibles s'han apujat des de principis d'any, fins a un 10% en alguns casos. Ho diu un estudi de RACC, que demana canvis legislatius perquè es puguin obrir més benzineres i així moderar els preus./I des d'avui a la SEAT de Martorell ja es fabrica el nou model del Seat León. SEAT calcula que amb aquest nou model s'asseguren 8 mil llocs de treball directes i indirectes./El Barça està pendent aquesta tarda del comite d'apel·lació, per veure si queda sense efecte la sanció d'un partit a Mascherano. Mentrestant, l'Espanyol prepara la visita d'un Màlaga que continua molt fort a la Champions./I en bàsquet el Barça Regal rep aquest vespre al Palau al Besiktas a la tercera jornada de l'Eurolliga./El prestigiós American Ballet va debutar anit al Gran Teatre del Liceu amb la producció "Don Quixot"

Un 80% de les més de tres mil farmàcies catalanes tanquen durant tot el dia d'avui per denunciar els retards en els pagaments de la Generalitat. Hi ha 371 farmàcies de guàrdia per garantir el subministrament de medicaments. Coincidint amb aquesta protesta, la primera de la història, comencen a cobrar els 99 milions d'euros de la liquidació de juliol. Però insisteixen que NO saben quan rebran els més de 180 milions d'agost i setembre.

Omplir el dipósit els dilluns i fer-ho en una estació d'un polígon industrial o de l'autopista és més barat. Segons un estudi del RACC els conductors poden estalviar-se fins a 400 eurUs anuals seguint aquests consells. L'entitat recomana més competència per afavorir la rebaixa de preus.

Comença la fabricació del nou model Seat León a Martorell. En plena crisi del sector,la gran esperança de la marca i de les empreses auxiliars.... Seat ha invertit 800 milions d'euros en el projecte, que assegura 8mil llocs de treball directes i indirectes. Molts provenen de l'escola d'aprenents.

El Reial Madrid perd el liderat del grup de Champions en caure al camp del BORÚSSIA DORTMUND per 2 a 1. Cristiano Ronaldo va igualar el gol de LEVANDOVSKI, però a la segona part SHCMELZER va sentenciar el triomf alemany.....El Màlaga, en canvi, té peu i mig a vuitens de final després de guanyar el Mílan per 1 a zero.

Cobren els 99 milions d'euros de juliol coincidint amb la jornada de protesta. FARMÀCIES TANCADES.

Benzina més barata els dilluns. EL RACC DEMANA MÉS COMPETÈNCIA AL SECTOR.

Nou Model Seat León. COMENÇA LA FABRICACIÓ A MARTORELL.

Maledicció alemanya. EL MADRID PERD A DORTMUND PER 2-1.

Demà les farmàcies de Catalunya tanquen les portes. Ho confirmaven aquesta tarda i explicaven que malgrat les informacions difoses per la Generalitat, no han cobrat ni un cèntim dels diners que els deuen. La baixada de persianes d'un servei tan essencial com el que donen aquest establiments ja és un fet. Demà, de 9 del matì a 10 de la nit, si es necessita algún medicament, s'haurà de buscar alguna de les 371 farmàcies designades per complir els serveis mínims.

La eurodiputada del PSC Maria Badia dimiteix com a número dos del PSOE al Parlament europeu. Badia havia signat una carta amb altres eurodiputats catalans denunciant les invocacions a intervencions militars a Catalunya.

Artur Mas nega que volgues fer xantatge a Mariano Rajoy amb el pacte fiscal i l'acusa de posar excuses de mal pagador. El President de la Generalitat revela que Rajoy creu exagerades les queixes de Catalunya.

Detenen a Barcelona un home que oferia diners a nenes perquè li fessin de models de roba de bany. Els mossos creuen que el detingut pretenia abusar de les criatures.

El Barça ha tornat a entrenar-se avui després de fer un pas de gegant cap al vuitens de final de la Champions en guanyar el Celtic de Glasgow per 2 a 1. Els jugadors més contents eren Dani Alves, que ja s'ha entrenat amb el grup i Jordi Alba, l'heori de la cinquena remuntada blaugrana aquesta temporada.

Artur Mas qualifica d'excuses de mal pagador l'afirmació de Mariano Rajoy al Senat. Segons el president espanyol, Mas li va dir que si no acceptava el pacte fiscal s'hauria d'atenir a les conseqüències, en la trobada d'ara fa un mes a la Moncloa. Mas assegura que Rajoy li va respondre que NO creia que catalunya estigués tan maltractada com es diu. El PP insisteix que el govern central sí que està disposat a negociar una millora del finançament.

El Congrés del Diputats rebutja les onze esmenes a la totalitat presentades per l'oposició als pressupostos de l'estat de l'any que ve. A la sessió d'avui, el Ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro retreu els nacionalistes que vagin de víctimes de la història mentre el Govern espanyol paga les factures.

Les farmàcies catalanes ja tenen preparats els cartells informatius i ja han decretat els serveis mínims en cas de mantenir-se la vaga convocada per demà... Un decisió que es coneixerà després de la reunió que els farmacèutics mantenen hores d'ara. El govern confirma que avui cobraran els 99 milions d'euros corresponents al mes de juliol.

Un gol de Jordi Alba al minut 94 dóna la victòria al Barça davant el Cèltic de Glasgow. Els escocesos es van avançar amb un gol en pròpia porta de Mascherano i van obligar als blaugrana a remuntar un cop més. Els gols d'Iniesta i Alba deixen el Barça amb peu i mig a vuitens de la Champions.

Mas rebat Rajoy sobre la trobada a Moncloa i el PP diu que vol dialogar. ACUSACIONS CREUADES.

Pressupostos de l'Estat. REBUTJADES TOTES LES ESMENES.

Vaga, sí o no?. ELS FARMACÈUTICS HO DECIDEIXEN AVUI.

Victòria en l'últim sospir. ALBA DÓNA 3 PUNTS AL BARÇA AL MINUT 94.

Avui, 33 dies després de l'entrevista a Moncloa entre Mariano Rajoy i Artur Mas , el president del govern espanyol ha explicat la seva versió de la trobada. Segons Rajoy, Mas li va demanar el pacte fiscal...tot anunciant-li que rebutjar-lo portaria conseqüècies. El President Espanyol, també ha dit que ningú no li ha demanat un referèndum i que autoritzar-lo correspondria a les Corts Espanyoles.

El ministre d'Hisenda anuncia que el déficit públic s'ha reduit fins al 3'9%. Montoro confia en complir les exigències d'Europa i creu que els pressupostos de l'Estat aconseguiran que el 2013 sigui l'últim any de recessió.

La Generalitat anuncia que en les properes 48 hores esperen poder pagar a les farmàcies els diners que els deuen del mes de juliol. El consell de Col.legis farmaceùtics de Catalunya explicarà demà si manté la vaga que havien convocat per dijous.

Una trentena de pilots denuncien que els han enlluernat amb làser durant l'aterratge a l'aeroport del Prat. Aquesta acció, segons Aena, posa en risc la seguretat dels avions.

El Barça vol encarrilar aquest vespre el pas als vuitens de final de la Lliga de Campions amb una victòria davant el Celtic de Glasgow. Tito Vilanova suplirà les baixes en defensa amb una línia de quatre formada per Adriano, Bartra, Mascherano i Jordi Alba.

PALAU DE LA GENERALITAT

El Govern català acusa l'Estat de reiterada invasió competencial

PAGAMENT A FARMÀCIES

La Generalitat diu que abonarà el que els deu en 48 hores

Juan José Hita

CAP DEPARTAMENT SEGURETAT

OPERACIONAL AEROPORT DEL PRAT

Des de començaments d'any, 35 pilots s'han queixat perquè diuen que s'han enlluernat amb làsers mentre aterraven a l'aeroport del Prat... Una pràctica que, asseguren, els pot distreure i per tant, posa en perill la seguretat...

CABALLÉ, HOSPITALIZADA

La soprano va patir un ictus lleu del que es recupera

El Barça rep el Celtic de Glasgow aquesta nit al Camp Nou en la tercera jornada de la Champions, i amb la defensa en quadre. Tito Vilanova haurà d'improvisar..... L'Albert Font ens explica l'última hora des del Camp Nou.

ELECCIONS A L'ESPANYOL

Oliveró i Escuer primers candidats a la presidència

El dèficit de l'estat s'ha reduït fins al 3,9% al setembre. Ho ha dit el Ministre d'Hisenda en l'inici del debat dels presupostos de l'any que ve. Montoro assegura que aquesta dada ens acosta a cumplir amb l'objectiu de dèficit del 4,5% per tot l'any pactat amb la Unió Europea. El Ministre ha criticat els polítics que aixequen banderes perquè diu que no saben lluitar contra la crisi, un tema que hauria de ser prioritari, segons el seu parer.

Comencen a declarar com a testimonis les dones que van avortar a les clíniques del doctor Morín. El metge i 11 dels seus col.laboradors estan acusats que practicar avortaments il.legals. Avui n'havien de declarar 8 però només se n'han presentat 5. En total han de passar pel jutjat 95 dones en 4 setmanes.

Identifiquen les diferències genètiques que existeixen entre els tres tipus d'ictus més freqüents. Investigadors de la Vall d'Hebron han participat en aquest treball genètic, el més ampli fet mai al món sobre la malaltia. Permetrà buscar tractaments específics per abordar-ne les causes i no les conseqüències.

35 pilots denuncien que els han enlluernat amb làsers mentre aterraven a l'aeroport del Prat de Barcelona. Els utilitzen de nit des de les platges properes. Una pràctica que segons AENA pot posar greument en risc la seguretat aèria. L'Aeroport demana als municipis propers sancionar l'ús de llums contra els avions com ja fa l'Ajuntament del Prat.

El Barça s'enfronta aquest vespre al Celtic de Glasgow en la tercera jornada de la Champions... En cas de guanyar faria un pas en ferm de cara a passar a vuitens de final. Aquest migdia els de Tito Vilanova s'han entrenat al Camp Nou.

El dèficit recula fins el 3,9% fins al setembre i s'apropa als objectius. EL DEBAT DELS PRESSUPOSTOS.

Clíniques avortives Morín. DECLARARAN 95 DONES COM A TESTIMONIS.

Les causes de l'ictus. IDENTIFIQUEN LES VARIACIONS GENÈTIQUES.

Enlluernats durant l'aterratge. 35 PILOTS DENUNCIEN L'ÚS DE LÀSERS.

Barça-Celtic, per TVE. VILANOVA TÉ MOLTS DUBTES A LA DEFENSA.

Negar les qüestions catalana i basca les enforteix. Així llegeix Artur Mas els resultats de les eleccions autonòmiques d'ahir. El President de la Generalitat diu que Madrid ha de prendre nota del que ha passat perquè, segons argumenta, no es pot tancar els ulls a la realitat i no afrontar els problemes. L' auditori davant el que Artur Mas ha fet aquest anàlisi era l'empresariat català, a qui ha demanat que no posin trabes al procés sobiranista que el poble ha demanat.

Pere Navarro lamenta l'escassa mobilització dels electors d'esquerra i diu que després de les catalanes ja es parlarà del PSOE. Duran nega una estratègia sobiranista de CiU i PNB, i Alicia Sánchez-Camacho demana a Mas que imiti a Urkullu i es preocupi de l'economia i no de la independència.

Els treballadors del metro i autobus de Barcelona desconvoquen las vagues previstes per les properes tres setmanes. Emplacen a l'empresa perquè faci una oferta negociadora ja que si no, reprendran les aturades en plena campanya electoral.

Tot preparat per a que la setmana vinent entri en funcionament el carril d'alta ocupació de la C-58 a Barcelona. Aquest carril, reservat a autocars i vehicles amb 3 passatgers i ecològics, s'utilitzarà en una direcció o en una altra segons les necessitats del transit.

El Barça rep demà el Celtic de Glasgow en la tercera jornada de la Champions amb l'objectiu d'encarrilar la classificació pels vuitens de final. Tito Vilanova ha confirmat que Piqué, Puyol i Alves NO podran jugar, ha defensat la feina dels suplents ,tot i els gols encaixats, i ha tornat a elogiar a Messi.

Falta un mes per les eleccions al Parlament, i els partits catalans fan lectures diferents dels comicis bascos i gallecs. Si a Convergencia i Unió , Duran LLeida descarta cap estratègia conjunta amb el PNB; la popular Sánchez Camacho diu que els ciutadans han votat per la recuperació econòmica i NO per la separació. Mentrestant el PSC mira de quedar al marge dels mals resultats socialistes./El president de la Generalitat també s'ha referit avui al nou escenari polític després de les eleccions. I ha posat l'exemple del Pais Basc./Marc Puig, secretari de comunicació de l'últim govern de Pujol i actual director de comunicació de l'ajuntament de Barcelona, ha negat davant el jutge haver desviat fons del Palau de la Música a Convergència Democràtica./Els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona han decidit mantenir les aturades convocades per avui però han desconvocat totes les que tenien previstes per les properes tres setmanes./A Roses, els equips de rescat continuen buscant el jove desaparegut divendres mentre pescava.... És el quart dia que ho fan.../I dimecres l'ajuntament de Tortosa acabarà d'enderrocar la casa que va ensorrar-se aquest cap de setmana, si no ho fan els propietaris. La casa, que estava buida, va caure a causa del mal estat i de les intenses pluges./El Barça rep demà el Celtic de Glasgow al Camp Nou a la tercera jornada de la Champions. Els blaugrana han de millorar en defensa, tot i que tenen moltes baixes. L'Espanyol, de la seva banda, respira més tranquil després de la primera victòria a la lliga./I en motor, Laia Sanz ha afegit un nou Campionat del Món al seu brillant palmarès. Però aquest cop no és de Trial, especialitat en la què acumula 12 titols, sino d'Enduro./La manera d'entendre l'art va canviar després de la segona guerra mundial, i el nordamericà Jackson Pollock va tenir molt a veure en aquest canvi. Per això a la Fundació Miró a partir de dimecres hi fan una exposició sobre la influència d'aquest pintor en altres artistes del segle vint. Hi ha pintures, escultures, vídeos, fotografíes, performances i audios que recorren aquesta explosió de noves formes creatives.

El PP considera la majoria absoluta a Galicia un aval a la política de Mariano Rajoy i recomana a Artur Mas que copïi la campanya del PNB que, diuen, s'ha centrat a sortir de la crisi i no en separar... Per Corvengència, els qui veuen Espanya com una sola nació han topat amb la voluntat dels bascos, que aposten clarament per una majoria nacionalista...El PSC lamenta la falta de mo-bi-lització de l'esquerra però posposa el debat sobre la continuïtat de Rubalcaba fins desprès de les eleccions catalanes.

Nova jornada de vaga al metro i als autobusos de Barcelona, la quinzena aturada parcial o total en l'últim mes. Els serveis mínims, del 50% en el metro i del 33% en els autobusos en diverses franges al matí i tarda, s'estan complint amb normalitat. Els treballadors protesten per les retallades salarials.

112 prostitutes i transexuals treoben feina durant l'últim any a Barcelona gràcies als programes d'inserció laboral que ofereixen diverses entitats en col·laboració amb l'Ajuntament. Del miler de dones que han passat per aquests programes des del 2006, més de 600 ja han deixat la prostitució.

Lance Armstrong perd els 7 Tours de França que va guanyar entre 1999 i 2005. La Unió Ciclista Internacional l'ha sancionat de per vida per dopatge, pertant, dóna la raó a l'Agència Antidopatge dels Estats Units.

El Barça de Tito Vilanova rep demà el Celtic de Glasgow a la Lliga de Campions amb molts problemes en defensa. Sembla que Piqué no estarà recuperat, i sense ell ni Puyol, l'equip encaixa gols amb massa facilitat.

El PP se sent avalat pels resultats, CiU destaca l'auge nacionalista. EN CLAU CATALANA.

Vaga a metro i autobús. 15a ATURADA TOTAL O PARCIAL EN UN MES.

Un 50% més que en 2011. 112 PROSTITUTES TROBEN UN ALTRA FEINA.

Perd els 7 Tours. L'UCI SANCIONA ARMSTRONG DE PER VIDA.

Suspens en defensa. EL BARÇA REP EL CELTIC SENSE CENTRALS.