Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les andanes del metro, avui a Barcelona, han estat un caos. Les aglomeracions de gent, a les hores punta, i en un dia en que la pluja era un element negatiu més, han estat un autentic infern per a molts passatgers cansats de sentir-se hostatges de protestas laborals.

La junta electoral central ordena a la Generalitat la retirada immediata de l'anunci institucional en que s'animava a votar. La junta argumenta que aquest espot, en que s'equiparava la importància de votar amb la d'haver assistit a la manifestacio de l'onze de setembre, podia orientar la decissió dels electors.

Mariano Rajoy diu que ara per ara no té previst cap rescat d' Europa perquè les necessitats de finançament estan cobertes. El president del govern espanyol, però, no descarta demanar-lo més endavant si fos necessari.

Els hospitals amplien les anomenades proves del talò als nadons per prevenir determinades malalties. Aquestes proves permetien detectar 3 malalties i a partir d'ara en podran detectar 22.

El Barça de Tito Vilanova segueix intractable. Va guanyar amb comoditat al camp de l'Alabès en el seu debut a la Copa, i en els 13 partits oficials disputats, sumant totes les competicions, només ha cedit un empat. A més, Villa i Iniesta es troben en estat de gràcia.

La vaga convocada per avui a metro, renfe i taxis complica la mobilitat a Barcelona. Els serveis mínims han estat incapaços d'assumir la gran quantitat de viatgers que s'han acumulat a les andanes durant les hores punta del matí./Hores d'ara NO hi ha retencions destacades a les carreteres però d'aquí unes hores es podria complicar per l'operació sortida del pont de Tots Sants./El servei català de Trànsit preveu que prop de mig milió de vehicles abandonin l'àrea metropolitana de Barcelona. Les vies més conflictives seran les que van cap a Muntanya, especialment la C-16, l'AP7, la C-14 i l'ENA-145.Més de dos mil Mossos d'esquadra vigilaran el trànsit. Diumenge a la tarda, el carril Bus-vao de la c-58, entre Ripollet i l'Avinguda Meridiana estarà obert a tots els vehicles per facilitar l'entrada a Barcelona./El mateix dia que el president Rajoy ha confirmat al Congrés que NO preveu demanar cap rescat a la Unió Europea, si més no aquest any, la Generalitat ha explicat quants diners rebrà del Fons de Liquiditat./La candidata del PP Alícia Sánchez Camacho retreu als socialistes catalans que NO vulguin formar un bloc constitucional amb els populars per fer front al procés sobiranista... Mentre que Pere Navarro creu que és molt greu que el govern català posi en dubte el compliment de la llei./Els mossos han des-articulat una organització criminal internacional dedicada al tràfic de persones. Hi ha 18 detinguts a Catalunya i 13 a altres països./Cara i creu per als dos equips catalans que van jugar ahir els setzens de final de la Copa del Rei. El Barça va encarrilar l'eliminatòria en guanyar al camp de l'Alabès per 0 gols a 3, mentre que el Llagostera va perdre a casa amb el València per 0 a 2./L'Espanyol debutarà a la Copa demà, al Sanchez Pizjuan de Sevilla./El pianista Omar Sosa i el trompetista Paolo Fresu van obrir anit el quaranta quatrè Festival de Jazz de Barcelona.

Cues quilomètriques als accessos a Barcelona per la vaga i la pluja. VAGA AL METRO I RENFE.

No hi haurà rescat enguany. RAJOY EXPLICA EL CONSELL EUROPEU.

Prova del taló a neonats. DETECTARÀ 19 MALALTIES MÉS.

Arriba la Castanyada. MIG MILIÓ DE VEHÍCLES CAP A MUNTANYA.

El Barça sentencia l'Alabès. EL LLAGOSTERA CAU AMB EL VALÈNCIA.

Matí complicat per la mobilitat a Barcelona amb vaga de metro i Renfe. Durant tot el dia circulen un terç dels combois. Els serveis mínims s'han complert però s'han produït importants aglomeracions a les andanes de les estacions de metro on TMB ha anat regulant l'accés dels viatgers. Els que han optat pel cotxe no ho han tingut més fàcil. A la C-58 ha hagut cues de fins a 18 quilòmetres i d'11 a la B-23 d'entrada a la capital catalana.

El govern no demanarà el rescat aquest any. Ho han assegurat fons de la Moncloa mentre Mariano Rajoy compareixia per explicar els acords de l'últim Consell Europeu. A l'hemicicle, el president ha dit que l'instrument hi és per quan calgui. El PSOE li retreu que el sacrifici dels espanyols beneficiï els qui especulen amb l'euro. I CiU, que no parli de rescatar les persones, que ho passen pitjor que els bancs.

Als nadons que neixin a Catalunya a partir del 17 de desembre se'ls podrà detectar fins a 22 malalties minoritàries a través de la prova del taló. Fins ara se'n detectaven 3. L'objectiu és que el diagnòstic precoç eviti complicacions futures com ara retards en el desenvolupament o l'aprenentatge i fins i tot la mort sobtada.

D'aquí a una hora comença l'operacíó sortida del pont de Tots Sants . Trànsit preveu que gairebé mig milió de vehicles es desplacin sobretot cap a muntanya, entre avui i demà. Aquest matí les escoles avancen la festa.... i classes i patis s'omplen de panellets i castanyes.

El Barça encarrila a Vitòria el pas als vuitens de la final de la Copa del Rei. Els blaugrana van superar l'Alabès per 0 a 3 amb gols de Villa, Iniesta i Cesc. El Llagostera, en canvi, perden amb el València per 0 a 2. Els gironins no van estar encertats de cara a porta i van fallar un penal.

El govern català minimitza una carta de la vicepresidenta de la Comissió europea en que diu que un territori que és declarés independent quedaria fora de la Unió . Francesc Homs argumenta que s'especula sobre un fet que no s'ha produït, i sobre el que,al seu parer, Europa encara no ha fixat una postura definitiva. Des de Lleida, però, aquesta tarda, el ministre espanyol d'exteriors ha estat clar: els cinc països que no han reconegut Kosovo, entre els quals Espanya, tampoc no reconeixerien una Catalunya independent.

Després de les discrepàncies d'ahir, Pere Navarro i Alfredo Pérez Rubalcaba escenifiquen a Madrid una imatge d'unitat i entesa. De la seva banda, Alicia Sánnchez Camacho diu que després del 25N Rajoy farà passes cap el dialeg.

Cinc municipis fan un simulacre d'emergència del plà inuncat coincidint amb el cinquanté aniversari de les riuades del 62. Els equips d'emergència han simulat el rescat d'un cotxe caigut a la riera i l'evacuació d'un autocar d'escolars.

Els pastissers temen que la crisi i l'encariment d'un 30% de les atmelles i els pinyons facin caure el consum de panellets. També el sector de la flor es queixa dels perjudicis que li causa la pujada de 13 punts de l'IVA.

El Barça inicia la defensa de la Copa del Rei d'aqui a menys de dues hores al camp de l'Alabès. Tot i deixar a Barcelona alguns homes importants, Tito Vilanova aliniarà un onze de garanties per mirar d'aconseguir un bon resultat en una eliminatòria on sempre hi ha més a perdre que no pas a guanyar.

El govern català ha respost avui una carta de la Comissió Europea en què admet que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió.

Pel que fa a la campanya institucional per promoure el vot a les eleccions, el portaveu ha dit que s'ajusta a la llei, i que el govern la mantindrà fins que la junta electoral es pronuncii.... La campanya inclou un video amb imatges de la manifestació de la diada d'enguany l' han impugnada el PSC, PP, Ciutadans i Iniciativa, que també ha demanat la dimissió dels seus responsables.

Alfredo Pérez Rubalcaba i Pere Navarro han deixat de banda les discrepàncies i han aparegut junts i units a Madrid per explicar de primera mà les propostes socialistes per les eleccions del 25 de novembre.

La presidenta del partit popular català ha remarcat que la seva és una formació ben cohesionada, a diferència d'altres partits. Sánchez Camacho també ha defensat un model de finançament més just, mantenint la solidaritat, però NO de manera ilimitada.

Amb la festivitat de Tots Sants a prop, floristes i pastissers preveuen una davallada de les vendes respecte l'any passat: Fins a un 25% en el cas de les flors i un 15% en el dels panellets.

Avui comencen els setzens de finals de la Copa del Rei amb la presència de dos equips catalans. D'una banda, l'actual campió, el Barça, juga al camp de l'Alabès sense Messi, Xavi, Pedro, Alba ni Valdés.. I de l'altra, el Llagostera, que rep el València en una nit important pels gironins

Dos dies després de guanyar el mundial de motociclisme a la categoria MOTO 2, MARC MÀRQUEZ ha arribat aquest migdia a l'aeroport del Prat

Aquests dies se celebra a Barcelona el festival de cinema documental in-Edit, que enguany estrena un nou format, en diuen "Doc-Alive".

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, defensa davant el secretari general del PSOE el dret dels catalans a decidir sobre l'autodeterminació. Si bé han admés publicament les seves diferències en aquest punt, Navarro assegura que no pensa renunciar a compartir amb el PSOE el projecte d'una Espanya Federal.

La comissió Europea assegura que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea. És la resposta oficial de la vice-presidenta de la Comissió a la pregunta del govern central. Des del Ministeri d'Exteriors es mostren satisfets amb la resposta perquè diuen que permet els ciutadans saber la veritat .

3 empresàries catalanes premiades entre les 24 millors emprenedores del món per la Xarxa internacional IWEC, que aquests dies es reuneix a Barcelona. 150 directives hi busquen oportunitats de negoci. Les guardonades facturen uns 4.000 milions de dòlars anuals i donen feina a més de 17.000 treballadors.

El gremi de floristes de Catalunya calcula que l'increment de 13 punts de l'IVA farà caure la venda de flors entre un 20 i un 25% per Tot Sants... Una pujada que també afecta els pastissers i que, sumada a l'encariment del preu de l'ametlla i els pinyons, podria fer caure la vendes de panellets fins a un 15%.

El Barça comença a defensar el títol de campió de la Copa del Rei a Vitòria. S'enfronta a l'Alabès sense Messi, Xavi, Pedro, Alba ni Valdés...També avui el Llagostera rep el València en el partit més important de la seva història. 2.400 aficionats ompliran les grades supletòries instal·lades al camp.

PSC i PSOE reconeixen diferències però comparteixen el projecte federal.TROBADA A MADRID.

Debat sobre la independència . CATALUNYA QUEDARIA FORA DE LA UE.

Dones emprenedores. 3 CATALANES ENTRE LES MILLORS DEL MÓN.

Menys flors i panellets. PER LA CRISI I LA PUJADA DE L'IVA.

El Barça debuta a la Copa. FESTA GRAN A LLAGOSTERA.

Un vídeo institucional de la Generalitat que compara la trascendècia de votar amb la d'haver assistit a la manifestació de l'onze de setembre ha provocat polèmica. Diferents partits han demanat ja la seva retirada. Mentrestant, des de Madrid, Mariano Rajoy insisteix en que és un home de dialèlg, peró deixa molt clar que la llei s'ha de complir. El PSC, de la seva banda, es mostra partidari de reconeixer el dret dels catalans a decidir i en canvi Alfredo Pérez Rubalcaba, el líder del PSOE, discrepa.

Avui ha entrat en funcionament el carril per a autobusos i vehicles d'alta ocupació que va de Barcelona fins a Cerdanyola. La Generalitat confia que, malgrat que avui s'han produit les retencions habituals, aquest carril permeti una progressiva descongestió del transit.

El sector de la flor preveu que les vendes de cara a Tots Sants poden caure fins a un 25%. Es queixen que la pujada de l'IVA , que en la flor pasa del 8 al 21%, fa minvar les vendes de forma dràstica i els porta a la ruïna.

Ferran Adrià nega que ell i el director del Bulli hagin estafat un antic soci del restaurant. Els fills d'aquesta persona l'acusen d'haver estafat al seu pare comprant-li les accions del restaurant a un preu per sota del valor real.

Leo Messi ha rebut avui la Bota d'Or que l'acredita com a màxim golejador d'Europa de l'any passat. L'argentí va trencar tots els registres i va arribar als 50 gols a la Lliga. És la segona bota d'or que conquereix malgrat que insisteix que ell lluita pels títols col.lectius i no pels premis individuals.

Avui ha entrat en funcionament els nous carril bus-VAO de la C-58, però això nO ha evitat les cues habituals en aquesta carretera. Durant el matí han passat per aquesta nova vía 110 autobusos i 1.200 cotxes privats; i un 10% no complien les normes per poder-hi passar./ L'activitat dels partits polítics gira a l'entorn del dret a decidir i avui el PSC i el PSOE n'han discrepat. Mentre Pere Navarro ha dit a TVE que la constitució hauria de permetre el referèndum català. Rubalcaba no ho veu igual. I des del PP, Sánchez Camacho els acusa de copiar els sobiranistes./Polèmica per aquest anunci institucional de la Generalitat: Hi surt la manifestació independentista de la Diada d'enguany per demanar els catalans que vagin a votar. L'espot fa un recorregut per diversos moments històrics del passat recent de Catalunya, que inclou, també, la manifestació de l'any 77 a favor de l'estatut o els Jocs Olímpics de Barcelona. El president Mas assegura que no hi ha intencionalitat política./Avui ha començat el judici contra el cuiner Ferran Adrià i el seu soci Juli Soler..Els fills d'un tercer soci de "El Bulli" els han denunciat perquè creuen que el 2005 van aprofitar-se de la malaltia mental del seu pare, Miquel Horta, per comprar-li la seva part del negoci per sota del valor real. Li van pagar 1 milió 200 mil euros i els hereus creuen que les accions valien 10 vegades més. Ferran Adrià s'ha defensat dient que li van comprar la participació perquè Horta necessitava els diners./ Els mossos han detingut 21 persones ,la majoria armenis, que es dedicaven a robar a comercos de l'area metropolitana./Leo Messi ha rebut aquest migia a Barcelona la Bota d'Or que l'acredita com el màxim golejador d'Europa de la temporada 2011/2012. L'argentí va aconseguir el guardó després de marcar 50 gols a la Lliga amb el Barça, tot un rècord. Aquesta és la segona bota d'or que guanya Messi, després de la de la temporada 2009/2010./Messi també està entre els 23 finalistes a la pilota d'or. A la llista que s'ha fet pública fa una hora també hi ha altres 4 blaugranes: Iniesta, Xavi, Busquets i Piqué./ Demà subhasten a Barcelona 143 fotografies i objectes de l'artista Man Ray. I aquest retrat de Kiki de Montparnasse és l'estrella de la colecció privada i té un preu de sortidade 150 mil euros

CiU han presentat aquest matí a Barcelona el seu programa electoral pel 25 de novembre . En les intervencions de Duran i Lleida i Artur Mas s'ha parlat d'Europa com el gran referent i mirall per a Catalunya./El PSC s'ha reunit avui en Consell nacional per aprovar el seu programa electoral que aprofundeix en l'opció federalista. Un programa amb accent social , amb la sanitat i l'educació al capdevant. El PSC ha aprovat gairebé per unanimitat un programa electoral que aposta per una Catalunya integrada dins d'una Espanya federal./El MNAC ha estat avui l'escenari de la fotografia de la candidatura del PPC. Segons la seva candidata, el seu partit apostarà per sortir de la crisi i evitar la deriva independentista de CIU./IC afirma que el 25 N servirá para decidir si se sigue con la "austeridad dogmática" y destruyendo empleo y " si se apuesta por una vía alternativa./El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha parlat de l'atur juvenil a Gavà, en el congres de las Joventuts del seu partit. Ha reclamat politiques efectives per acabar amb el greu problema social dels joves sense feina./La Generalitat manté en fase d'alerta l'INUNCAT pel mal estat de la mar i el fort onatge a la meitat nord. I també el PROCICAT per fortes ventades. Avui a l' Empordà i a les Terres de l'Ebre les ratxes de vent poden arribar als 125 km/h./El temps...ha deixat un dia clar per la 8ena Cursa de la Dona. 15.000 participants han corregut juntes, desde Montjuic a L'eixample, contra el càncer de mama, tal com ja s'ha fet abans a 6 ciutats d'arreu de l'Estat./Cada cop hi ha més escoles que imparteixen classes de filosofia entre els seus alumnes més petits. Hi ha escolars que fan la matèria a partir dels 3 anys i no la deixen fins els 18. l que es busca és que els estudiants s'expressin i reflexionin./Més d'un centenar d'expositors participen, ahir i avui, al saló "Mi boda" que reuneix tots els sectors que envolten la festa del casament. El saló s'ha traslladat aquest any, amb totes les novetats, a la Cupula del Centre Comercial Les Arenes. I també amb propostes ajustaes per a tots els presupostos./Qui no ha aprofitat la roba d'un germà gran o d'un altre familiar? És el més habitual, però no sempre n'hi de disponible. El que fa una web que ara us presentem és, justament, ampliar el ventall de posibilitats d'intercamvis a través d'internet. La roba pot tenir una rotació molt alta i la proba és que desque aquesta web va obrir, la primavera pasada, ja ha tingut més de 500 usuaris./Les xifres de l'atur, les farmàcies i el déficit han ocupat titulars destacats en la semana que avui acabem. Aquest és el resum!!!! /El Barça ha dormit aquesta nit a 11 punts del Reial Madrid després de guanyar ahir a la nit a Vallecas per 0 a 5, amb dos gols de Leo Messi. Tito Vilanova amb 25 punts de 27 possibles ja ha igualat el millor inici de lliga del la història del Barcelona, i ho ha fet utilitzant fins a 11 defenses diferents./El Barça ha dormit aquesta nit a 11 punts del Reial Madrid després de guanyar ahir a la nit a Vallecas per 0 a 5, amb dos gols de Leo Messi. Tito Vilanova amb 25 punts de 27 possibles ja ha igualat el millor inici de lliga del la història del Barcelona, i ho ha fet utilitzant fins a 11 defenses diferents./Si la bona notícia per a l'Espanyol és que suma tres jornades seguides sense perdre, la dolenta és que podria caure a l'última plaça de la lliga si aquesta tarda l'Osasuna, puntua al camp de l'Atlètic de Madrid.

Els dirigents del partit popular es reuneixen a Barcelona i congreguen els seus alcaldes i regidors a l'entorn de la 19 intermunicipal del partit. La situació económica, la cita electoral del 25 N i el debat sobre Catalunya...els principals temes tractats.

Mariano Rajoy afirma a Barcelona que està disposat a dialogar amb Artur Mas, però que és molt difícil parlar amb qui ho exigeix tot a canvi de res. Mas ha respòsque la disposició a dialogar s'ha fet esperar molt i que confia que es mantingui si el resultat de les urnes a Catalunya avala el procés sobiranista.

Nous estils de vida prenen força devant l'actual situació econòmica. La teòria del decreixement no és nova, però cada cop hi més gent que incorpora a la seva qÜotidianitat formes de convivència basades en la cooperació, el repartiment del treball i la reducció del consum.

Una empresa espanyola es prepara per oferir viatges turístics a l'espai a partir de l'any 2.014. Les cabines espacials i globus per aconseguir enlairar.se a més de 30.000 metres s'estan construint a Catalunya. El cost d'un viatge de dues hores, això sí, serà tota una inversió molt exclusiva.

El Barça ja és a Madrid per enfrontar-se aquest vespre al Rayo amb Alves ja recuperat però sense el sancionat Mascherano. Vilanova ha calificat el partit com la sortida més complicada del que va de temporada. Partit complicat també avui per l'Espanyol. Reb a Cornellà l'equip revelació de la temporada, el Màlaga. Pochettino continua sense comptar amb Simao Sabrosa.

Millorar el funcionament de les administracions públiques i aconseguir que siguin menys cares i més eficients. Es un dels aspectes tractats aquesta tarda a Barcelona a la reunió intermunicipal d'alcaldes i regidors del PP de tot Espanya . Soraya Sáenz de Santamaría s'ha referit al debat sobiranista a Catalunya i ha fet una invitació al diàleg.

L'atur segueix una escalada dramàtica i per primera vegada la taxa de desocupats supera el 25%. Un de cada cuatre espanyols no te feïna i més de 1 milió 700 mil famílies tenen tots els membres aturats.

L'alcalde de Barcelona obligat a retirar les noves ordenances en no aconseuir el suport de cap grup de l'oposició. Xavier Trias ha hagut també de tirar enrera la pujada del bicing.

Al Tarragones i les comarques de l'Ebre s'han afanyat avui en les tasques de neteja per les petites inundacions causades per les pluges. Al llarg del cap de setmana les previsions alerten de forts vents i una baixada remarcable de les temperatures.

Xavi i Casillas han rebut aquesta tarda el Premi Príncep d'Astúries de l'Esport per mantenir la seva amistat per sobre de la rivalitat entre Barça i Madrid. El de Terrassa torna aquesta nit a casa perquè demà l'equip de Tito Vilanova juga al camp del Rayo Vallecano amb la novetat de Dani Alves a la convocatòria.

Esther Sánchez

SECRETÀRIA D'OCUPACIÓ GENERALITAT

El govern català troba negatives les dades de l'atur... Reconeixen que la destruccio d'ocupacio al sector públic s'ha incrementat però confien que aixo reverteixi en el privat

CAMBRILS, BAIX CAMP, AQUEST MATÍ

Les comarques del Baix Camp i el Garraf entre les més afectades

Avui encara caurà algun xàfec, sembla doncs que les intenses pluges d'anit en alguns punts de la costa de Tarragona s'allunyen...Als municipis més afectats, aquest matí han estat treballant per netejar carrers i rieres.

TÈCNICA PIONERA AL MÓN

La Vall d'Hebron extirpa dos tumors evitant talls a la pell i cicatrius externes

Els dos equips catalans de primera juguen demà. L'Espanyol rep el Màlaga amb l'objectiu de sortir del descens i el Barça defensa el liderat al camp del Rayo Vallecano. Tito Vilanova recupera Alves però es queda sense Mascherano... perquè el Comitè d'Apel.lació li manté el partit de sanció.

EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça Regal guanya el Besiktas i segueix líder invicte del grup

GRAN PREMI D'AUSTRÀLIA

Millors temps per Stoner i Espargaró als primers entrenaments

"LA BÊTE" AL TNC

Dirigida per Sergi Belbel, a la Sala Gran fins el 25 de novembre

El número de desocupats a Catalunya puja de 18 mil 800 persones durant el tercer trimestre i la taxa d'atur se situa en el 22 i mig %, segons la última enquesta sobre la població activa.... Al conjunt de l'estat aquesta taxa supera per primera vegada el 25%, és a dir que una de cada quatre persones que vol treballar no pot... El total d'aturats s'enfila fins els 5 milions 778 mil. I ja hi ha més d'un milió 738 llars amb amb TOTS els membres a l'atur.

Alícia Sánchez Camacho, ha acusat el president Mas de covard i irresponsable. Diu que el seu únic objectiu és aconseguir la majoria absoluta i que per això amaga la gestió del seu govern darrere el debat sobiranista. Davant la plana major del partit, Camacho ha defensat la reforma del sistema de finançament.

Baixos i carrers inundats o petites esllavissades. Són els efectes de les pluges que han caigut en les últimes hores sobretot a les comarques tarragonines... Protecció civil avisa de forts vents amb cops de fins a 100km/h que portaran una caiguda forta de les temperatures el cap de setmana.

Dani Alves ja té l'alta mèdica i és la principal novetat del Barça de cara al partit de demà al camp del Rayo Vallecano. Mascherano, en canvi, és baixa perquè el Comitè d'Apel.lació li manté la sanció... Xavi viatja a Oviedo on aquesta tarda compartirà amb Casillas el Premi Príncep d'Astúries de l'esport.

L'atur puja a Catalunya de 18.800 persones i ja hi ha 840.400 desocupats. NO PARA DE CRÉIXER.

Intermunicipal del PP. LA CÚPULA DEL PARTIT, A BARCELONA.

Es manté l'alerta per pluges. FORT VENT I FRED EL CAP DE SETMANA.

Alves torna contra el Rayo. XAVI I IKER REBEN EL PRÍNCEP D'ASTÚRIES.