Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern espanyol la impugnarà si Artur Mas la convoca oficialment. GALLARDÓN I LA CONSULTA.

El directius no noten la crisi. LA RESTA DE TREBALLADORS PERDEN SOU.

Menys confiança en els polítics. MÉS GANES DE RECLAMAR REFORMES.

El nou Passeig de Gràcia. S'AMPLIEN LES VORERES DE TOT EL TRAM.

Cristiano guanya la Pilota d'Or. 4 JUGADORS DEL BARÇA A L'EQUIP IDEAL.

  • Anticorrupció demana que s'imputi Oriol Pujol també per suborn. Fa poca estona que la Fiscalia ho ha sol·licitat al Tribunal Superior de Catalunya la seva imputació, i també la de la seva dona i de dos empresaris.
  • El Parlament votarà finalment els pressupostos i la llei d'acompnayament els dies 22 i 23 de gener... i no aquest divendres com s'havia apuntat la setmana passada.
  • La direcció del PSC dóna per fet que tots els seus parlamentaris, crítics inclosos, votaran en contra de la petició al Congrés del traspàs al Parlament de les competències per convocar una consulta. El portaveu socialista, Maurici Lucena ha dit que els crítics han acceptat esportivament la decisió del Consell Nacional.
  • La Infanta Cristina declararà finalment el 8 de FEBRER, un mes abans del que s'havia previst. El jutge Castro, que és qui porta el cas Nóos, ha avançat la data per què declari al jutjat de Palma com a imputada pels presumptes delictes de frauu fiscal i blanqueig de capitals. La decisió l'ha pres un cop la defensa de la filla del Rei ha confirmat que renuncien a presentar recurs. Aquest matí el seu advocat Miquel Roca ha explicat que la Infanta volia declarar com abans millor.
  • Aquest vespre es resoldrà el misteri del guanyador de la Pilota d'Or. Després de setmanes de polèmiques, avui a Suïssa se sabrà si el guanyador és Messi, Cristiano Ronaldo o Ribéry. Cadascún té els seus mèrits...però només un s'endurà el guardó. La solució, aquest vespre en directe al canal Teledeporte.
  • I aquesta nit es retroben al Teatre del Raval de Barcelona dos "Germans de Sang". El musical que es va estrenar al 94 es reestrena aquesta nit. Ho fa amb els mateixos protagonistes: Roger Pera i Sergi Zamora, el mateix director: Ricard Reguant pero amb una versió més minimalista
  • La direcció del PSC dóna per fet que tots els seus parlamentaris, crítics inclosos, votaran en contra de la petició al Congrés del traspàs al Parlament de les competències per convocar una consulta que es debatrà dijous a la cambra. El portaveu socialista, Maurici Lucena, ha dit fa uns minuts que els més reacis a dir no, han acceptat esportivament la decisió del Consell Nacional del partit que va votar majoritàriament en contra d'aquest acord de les formacions partidaries de celebrar una consulta./ Arranca una semana que tindrà un altíssim voltatge polític./
  • Comencen aquest informatiu amb aquesta notícia que tot just s'acaba de conéixer. La fiscalia anticorrupció ha sol·licitat al Tribunal Superior de Catalunya que imputi a Oriol Pujol per un suposat delicte de suborn./ La situació del PSC ha estat avui també motiu d'anàlisi de la resta de partits. Els partidaris de la consulta li demanen que canvii d'opinió i voti a favor dela petició al Congres i els contraris els demanen fortalesa./ Dijous debat sobre la consulta i la divendres hi podria haver un altre debat per aprovar definitivament els pressupostos després del rebuig del Consell de Garanties Estatutàries als recursos del PP català. A aquesta hora ho decideixen a la cambra catalana./ La Infanta Cristina declararà el proper dissabte 8 de febrer. El jutge Castro ha anunciat que avançat la data prevista un mes per la decisió de la defensa de no presentar recurs i posar-se a disposició del magistrat. Aquest matí també hem sabut que no presentarà recurs l'Advocacia de l'Estat. / El 23 de setembre començaran a circular els nous bitllets de 10 euros. Seran així: mantindran els tons vermellosos i incorporaran noves mesures de seguretat. Inclouran un holograma del retrat d'Europa./
  • Espanya continua sent líder en la donació d'òrgans. El nombre de donants va arribar l'any passat als 1.655 i es van fer 4.279 trasplantaments. Els més freqüents ...els de ronyó, seguits dels de fetge. I els que més van augmentar són els de pulmó. Els donants de medul·la òssia, es van duplicar. A Catalunya les donacions es van reduir una mica. L'hospital Cínic i el de la Vall d'Hebrón continuen entre els líders en intervencions. Per l'organització nacional de trasplantaments les xifres mostren l'èxit del sistema./ De tota manera en aquest el cas de les donacions de sang, mai n'hi ha prou. És el que ens recorda aquests dies el Banc de Sang i Teixits perquè durant les festes de Nadal sempre baixa el nombre de donacions. Per això, a partir de divendres, organitzen una marató arreu de Catalunya: la Marató 2.0./ Igual aquestes agulles que veiem podrien ser aviat història. Per primer cop es duu a terme a Espanya un estudi que vol validar la fiabilitat d'una màquina que permet l'anàlisi de la sang sense extreure-la, fent servir biosensors damunt la pell. I ho fan a l'Hospital Municipal de Badalona./ I a Barcelona, la incidència del turisme es converteix en una preocupació important pels barcelonins. Ho reflexa el baròmetre municipal del darrer semestre, que també projecta una victòria de l'alcalde Trias si avui se celebréssin les eleccions municipals./ El nombre de visitants a la basílica de la Sagrada Família va baixar l'any passat lleugerament, un 1'7% respecte als 3,2 del 2012. Això passa en un any en que el turisme va crèixer a Barcelona. El descens podria tenir a veure amb la decisió de l'Ajuntament de prohibir els autocars a l'entorn del temple el juny del 2012./
  • A les 8 del vespre sabrem per fí, després de moltes setmanes d'especulacions, quin dels tres finalistes aconsegueix la pilota d'or. Serà a la gala que podreu seguir en directe a TVE, a partir d'un quart de set pel Canal Teledeporte i a dos quarts de vuit al programa Vespre a la 2./ El Madrid ja és a només tres punts dels líders de la Lliga. Un gol de Pepe li va donar la victòria davant un Espanyol minvat per les baixes i l'escàs treball ofensiu dels seus davanters. Kiko CasillA va ser el millor d'un equip que encara no coneix el triomf aquest 2014./ i en tennis, aquesta matinada ha començat el primer torneig gran de l'any, l'Obert d'Austràlia./ I a la lliga de bàsquet, victòria dels tres equips catalans. El Bruixa d'Or va protagonitzar la sorpresa de la jornada en guanyar a Gran Canària. El Fiatc Joventut va superar el Bilbao i el Barça va apallissar el Múrcia./ La selecció espanyola d'handbol ha arrencat amb força el Campionat d'Europa de Dinamarca. Els homes de Manolo Cadenas ja tenen la primera victòria a la butxaca després de desfer-se d'Hongria per 34 a 27./ I el Dakar entra avui a Xile amb dos catalans al capdavant de les classificacions de cotxes i motos. Nani Roma afronta l'última setmana de la cursa amb més de mitja hora d'avantatge sobre Peterhansel i va camí de convertir-se en el tercer pilot que guanya en les dues modalitats.
  • Carretó fantasma és un petit quadre de la mida d'un pam on el 1933 Salvador Dalí va plasmar l'essència surrealista. Aquest oli és la darrera adquisició del Museu Dalí i serveix també per encetar els actes de commemoració del 40è aniversari del Teatre-Museu de Figueres./ El Teatre del Raval aposta fort pel musical. Aquest vespre posen a escena una nova adaptació, més minimalista, de "Germans de Sang" estrenada a Barcelona l'any 94.
  • EL DEBAT INTERN DEL PSC

    La direcció diu que els parlamentaris

    crítics votaran NO el dijous

    MESSI, CRISTIANO O RIBÉRY

    Aquest vespre sabrem qui guanya la

    Pilota d'Or, a les 18:15 al Teledeporte

    Declararà el 8 de febrer

    LA INFANTA VOL DEFENSAR LA INNOCÈNCIA

    Anàlisi de sang sense punxar

    S'INICIA UN PROGRAMA PILOT A BADALONA

    El turisme és un problema

    TRIAS TORNARIA A GUANYAR LES ELECCIONS

    I DESPRÉS...

    El nou bitllet de 10 euros començarà

    a circular al setembre

    El mercat de l'habitatge ha tancat 2013 amb caiguda de preus per sisè any consecutiu. La dificultat per aconseguir una hipoteca empeny als potencials compradors cap al lloguer, que ha augmentat del 9 al 12% del total del parquet des de l'inici de la crisi, al 2008. Els experts preveuen que el lloguer segueixi creixent, seguint la tendència ja consolidada a la resta de països europeus. La reactivació del mercat immobiliari passa per ajustar els preus.

    Dijous se celebrarà al Parlament un ple monogràfic per demanar al Congrés que transfereixi les comptències perquè Catalunya pugui celebrar la consulta. Avui s'hi han referit la majoria de partits. El PP demana al PSC unitat interna de vot per votar en contra de la transferència de competències. ERC, Unió i Iniciativa volen que el PSC voti a favor de la proposta. Els socialistes no s'han volgut pronunciar avui.

    El selfie és el fenomen de l'any a Internet. Autoretratar-se amb un smartphone és una moda que segueixen tot tipus de celebritats. Fins i tot se celebren unes olimpíades en una xarxa social. L'Oxford Dictionary l'ha escollit com la paraula de l'any 2013.

    L'International Color Authority és l'entitat que decideix quins colors portaran la roba, la decoració, o l'automoció en les properes temporades. L'única representant d'Espanya d'aquesta associació ens explicarà quin serà el color que es portarà d'aquí a 2 anys.

    Tercer empat en el duel entre el Barça del Tata Martino i l'Atlético de Madrid del Cholo Simeone. Ni Messi, que va sortir a la segona part, ni Diego Costa van marcar ahir al Calderón. Els dos equips arriben a la segona volta de la lliga empatats a 50 punts.

    El "selfie" és el fenòmen de moda a Internet. L'Oxford English Dictionary l'ha escollit com la paraula de 2013 i la defineix així: "Una fotografia que algú es fa a sí mateix, amb un smartphone per pujar-la a una xarxa social."

    L'International Color Authority és una entitat que estudia i proposa els colors que estaran de moda els propers anys, des de la roba fins al marketing. Només hi ha una espanyola membre d'aquesta entitat. Ella ens avança quin color es portarà d'aquí a dues temporades.

    La infanta Cristina no presentarà recurs per la seva imputació pel Cas Noos. Els seus advocats han presentat al jutjat d'Instrucció número 3 de Palma de Mallorca un escrit on expliquen les raons per les que no es presentarà finalment el recurs per la imputació d'un suposat delicte fiscal i de blanqueig de capitals. L'escrit de la defensa diu que l'actuació de Cristina de Borbó ha estat sempre "confiada, transparent i respectuosa" i que no té res a ocultar al jutge. La Infanta compareixerà voluntàriament el 8 de març si el jutge Castro no avança la data de la declaració.

    El President de la Generalitat contraposa les armes de fa 300 anys, les baionetes i els fusells, amb les d'ara: la democràcia, els vots i les movilitzacions. Ho ha dit a la inaguració dels actes del Tricentenari de la rendició de Barcelona i de Cardona davant les tropes borbòniques a la Guerra de Successió.

    Deu equips d'arquitectes han presentat les seves propostes per la urbanització de l'espai que ara ocupa l'anella viària de la plaça de les Glòries de Barcelona. Haurà de convertir-se en un gran parc de 13 hectàrees on també hi haurà equipaments i habitatges.

    Rebre missatges des del més enllà ja és possible gràcies a un servei que envia mails amb fotos i videos a les persones que el difunt esculli. És un servei gratuït que ja triomfa a una vintena de països.

    El Barça ja és a Madrid per jugar avui un partit decisiu al Calderón amb el liderat de la lliga en joc. El dubte és si Messi sortirà a l'onze inicial. Martino va insinuar ahir que té molts números per començar a la banqueta

    El projecte Dona Kolors busca un futur millor per a dones en risc d'exclusió social. Amb aquesta iniciativa aprenen l'ofici de modista i comercialitzen les peces que cusen. El centre d'atenció social el Lloc de la Dona, de les Germanes Oblates, va iniciar aquest projecte ara fa dos anys

    Un empresari de Barcelona ha presentat un web para enviar missatges des del més enllà. S'ha d'escriure el text i escollir els destinataris. S'hi poden incloure fotos i videos i és gratuït. Ja compta amb usuaris de 20 països

    La defensa de la Infanta Cristina encara no té clar si presentarà recurs contra la imputació de la filla del Rei pel cas Noós. Els seus advocats han dit avui que esperaran fins l'últim moment. I també han dit que la Infanta va actuar per amor al seu marit. La Isabel Palacios ens ho explica.....

    PRESSUPOSTOS 2014

    El Govern vol aprovar-los abans del 29 de gener

    Un cop conegut el dictament del Consell de Garanties Estatutàries, que avala la partida per la consulta, l'executiu català NO vol allargar la pròrroga i preveu convocar un ple extraordinari del Parlament abans de 29 de gener. El PP no descarta tornar-los a impugnar, mentre que el govern demana als populars que no prejutgin el destí dels 5 milions d'aquesta partida.

    CADA DIA MÉS "SENSE SOSTRE"

    L'Ajuntament posarà en marxa un pla de pisos compartits

    Noves dades de l'Ajuntament afirmen que a mitjans de 2013 ja hi havia més de 2 mil 900 persones vivint al carrer. Les ONG's reclamen un sistema d'allotjament per aquestes persones¡, i la síndica de la ciutat proposa un pla pilot de pisos. Una iniciativa que l'ajuntament podria posar en marxa a finals d'any.

    TELÈFONS EN "MODE AVIÓ"

    Des d'avui ja es poden utilitzar mòbils i tauletes durant el vol

    avui entra en vigor la norma que autoritza a tenir el mòbil i les tauletes enceses mentre es vola, això sí, en mode avió... En tot cas, les companyies aèries tindran, en última instància, l'última paraula...Els ordinadors portàtils sí que hauran d'estar guardats i apagats durant l'enlairament i l'aterratge perquè com que són més grossos, s'aconsella que estiguin desats.

    FITXATGE DE NEYMAR

    El fiscal demana al jutge que accepti la querella contra Rosell

    El fiscal veu indicis de contractes simulats i demana al jutge que dicti diferents diligències. Per exemple: demanar a la FIFA que aporti la documentació del fitxatge i al jugador el contracte que va signar amb la societat a la què cedia "els drets econòmics futurs". També vol que se sol·liciti al Santos el contracte de traspàs del jugador. I, per últim, demana que citi com a imputats els empleats de Deloitte que van fer l'auditoria dels comptes del Barcelona

    El Parsifal de Wagner reinterpretat per la Fura dels Baus té una posada en escena ben diferent a la que es pot esperar en una òpera...BETA Es va veure anit al Foyer del Liceu en una representació que commemorava el centenari de la primera representació d'aquesta òpera a tota Europa, justament al teatre barceloní. L'adaptació de la Fura va recollir també fragments en vídeo d'altres posades en escena històriques de l'obra.... Així acabem... Més informació en català al programa Vespre a la Dos, a les 7 de la tarda.....

    LA DEFENSA DE LA INFANTA

    Esgotarà el termini pel recurs i el seu advocat diu que ella confiava en Urdangarin

    Després del pas per Barcelona de la Infanta Cristina per preparar la defensa, el seus advocats afirmen que encara NO tenen clar si recorreran la imputació del jutge Castro per frau fiscal i blanqueig de capitals... Aquest matí Jesús-María Silva, que comparteix la defensa amb Miquel Roca, ha dit que la Infanta està dolguda i reitera que és innocent emparant-se en què no sabia res del que feia el seu marit perquè hi té confiança plena.

    El govern català pretén aprovar definitivament els pressupostos del 2014 en un ple extraordinari abans d'acabar aquest mes després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi rebutjat el recurs del PP català.

    El crim de La Ribera

    EL DETINGUT DECLARA DAVANT EL JUTGE

    Passa a disposició judicial el presumpte responsable del crim de La Ribera de Barcelona. És un jove de 20 anys detingut als calabossos de la Guardia Urbana, ja que el mateix dia dels fets el van arrestar per una altra agressió a la Plaça Reial.

    Es dupliquen els sense sostre

    L'AJUNTAMENT OFERIRÀ PISOS INDIVIDUALS

    La xifra de sense sostre a Barcelona s'incrementa un 45% des que va començar la crisi. Les xifres de l'Ajuntament afirmen que a mitjans de 2013 hi havia més de 2 mil 900 persones vivint al carrer. Les ONG's demanen que s'ofereixin pisos individuals a aquest col·lectiu : una iniciativa que es posarà en marxa aquest any.

    Reduir els accidents a pistes

    LES ESTACIONS VOLEN VIGILÀNCIA POLICIAL

    1 de cada 300 esquiadors a les pistes catalanes necessita atenció mèdica: una tendència que augmenta perquè el material permet anar cada vegada més ràpid. Les estacions reclamen que hi hagi policia per assegurar-se que els esquiadors siguin prudents.

    Rosell i el fitxatge de Neymar

    EL FISCAL VOL QUE S'ADMETI LA DEMANDA

    La fiscalia de l'Audiència Nacional demana al jutge Pablo Ruz que admeti la querella contra Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar perquè considera que podria haver contractes simulats. El soci Jordi Cases va acusar el president del Barça de distreure 40 milions en l'operació.

    I DESPRÉS...

    El càsting a Barcelona de la nova edició de Masterchef

    A l'Informatiu estarem amb alguns dels candidats a participar a la nova edició de Masterchef. Avui i demà se celebren a Barcelona els càstings de la nova edició del concurs de Televisió Espanyola.... A veure quins plats ens han preparat

    Els núvols baixos han augmentat avui a tot Catalunya, especialment al litoral, i fins i tot han arribat a l'interior de les comarques de l'Ebre. El cel tapat ha fet pujar les temperatures mínimes.

    A la tarda els núvols de tipus baix seguiran creixent, i seran més compactes a la meitat sud on fins i tot poden deixar alguns plugims aïllats. A la meitat nord, hi haurà més clarianes i les temperatures es mantindran.

    Demà dissabte, tornarem a tenir un dia de cels ennuvolats a tot el territori... Sobretot a la costa, on poden caure alguns ruixats febles i de poca importància. A primera hora tornarà a haver-hi boira a les comarques d'Interior. Al llarg de la tarda els núvols aniran escampant d' oest a est. Les temperatures pujaran de matinada, però baixaran a migdia, sobretot a Ponent.

    Diumenge començarem a notar un augment del fred tot i que el matí serà assolellat a molts punts de Catalunya. A la tarda començaran a créixer les nuvolades que seran més compactes de matinada.

    Dilluns seguirem notant un descens dels termòmetres. Ens arriba un front que pot portar pluges febles a moltes de les comarques i que es poden intensificar per la tarda. La cota de neu baixarà fins els 1200 metres.

    Dimarts les temperatures seran encara més baixes. Les pluges aniran perdent força a mida que avanci el dia i a la tarda podrem veure el sol a molts punt. De matinada la cota de neu pot baixar fins els 600 metres.

    LA DEFENSA DE LA INFANTA

    Esgotarà el termini pel recurs i el seu advocat diu que ella confiava en Urdangarin

    Després del pas per Barcelona de la Infanta Cristina per preparar la defensa, el seus advocats afirmen que encara NO tenen clar si recorreran la imputació del jutge Castro per frau fiscal i blanqueig de capitals... Aquest matí Jesús-María Silva, que comparteix la defensa amb Miquel Roca, ha dit que la Infanta està dolguda i reitera que és innocent emparant-se en què no sabia res del que feia el seu marit perquè hi té confiança plena.

    El govern català pretén aprovar definitivament els pressupostos del 2014 en un ple extraordinari abans d'acabar aquest mes després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi rebutjat el recurs del PP català.

    El crim de La Ribera

    EL DETINGUT DECLARA DAVANT EL JUTGE

    Passa a disposició judicial el presumpte responsable del crim de La Ribera de Barcelona. És un jove de 20 anys detingut als calabossos de la Guardia Urbana, ja que el mateix dia dels fets el van arrestar per una altra agressió a la Plaça Reial.

    Es dupliquen els sense sostre

    L'AJUNTAMENT OFERIRÀ PISOS INDIVIDUALS

    La xifra de sense sostre a Barcelona s'incrementa un 45% des que va començar la crisi. Les xifres de l'Ajuntament afirmen que a mitjans de 2013 hi havia més de 2 mil 900 persones vivint al carrer. Les ONG's demanen que s'ofereixin pisos individuals a aquest col·lectiu : una iniciativa que es posarà en marxa aquest any.

    Reduir els accidents a pistes

    LES ESTACIONS VOLEN VIGILÀNCIA POLICIAL

    1 de cada 300 esquiadors a les pistes catalanes necessita atenció mèdica: una tendència que augmenta perquè el material permet anar cada vegada més ràpid. Les estacions reclamen que hi hagi policia per assegurar-se que els esquiadors siguin prudents.

    Rosell i el fitxatge de Neymar

    EL FISCAL VOL QUE S'ADMETI LA DEMANDA

    La fiscalia de l'Audiència Nacional demana al jutge Pablo Ruz que admeti la querella contra Sandro Rosell pel fitxatge de Neymar perquè considera que podria haver contractes simulats. El soci Jordi Cases va acusar el president del Barça de distreure 40 milions en l'operació.

    I DESPRÉS...

    El càsting a Barcelona de la nova edició de Masterchef

    A l'Informatiu estarem amb alguns dels candidats a participar a la nova edició de Masterchef. Avui i demà se celebren a Barcelona els càstings de la nova edició del concurs de Televisió Espanyola.... A veure quins plats ens han preparat

    Aquest migdia ha mort l'escriptor i editor Josep Maria Castellet, fundador del grup 62 i de l'associació d'escriptors en llengua Catalana. Castellet és una de les figures més influents de les lletres catalanes de la segona meitat del segle XX. Com A editor, el seu paper va ser essencial en donar a conèixer la feina de tota una generació. Entre els guardons de la seva llarga trajectÒria va rebre la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la GenerAlitat i el PremiO Nacional de las letras l'any 2010.

  • El govern català creu que la resposta del president de la Comissió Europea a la carta d'Artur Mas ha estat ràpida i és una mostra que la qüestió catalana està en l'agenda internacional. Així ho ha dit el conseller d'Economia Andreu Mas- Colell al programa El Debat de Televisió Espanyola. Mas Colell també rebutja les acusacions fetes per Rajoy que Catalunya fa el ridícul a Europa i considera que la resposta de Brussel.les era la que es podia esperar.
  • També a Televisió Espanyol, al programa Los Desayunos , la líder del PP català , Alícia Sánchez Camacho, ha dit que demanarà a Rajoy que no es reuneixi amb Mas per parlar de la consulta d'autodeterminació perquè, diu, que no hi ha res a negociar.
  • L'organisme per la Prohibició d'Armes Químiques ha demanat l'empresa de Gestió de Residus Especials de Catalunya, amb seu a Constantí, que es presenti al concurs per destruir part de l'armament químic de Síria. L'empresa assegura que està estudiant aquesta possibilitat. Un fet que ha aixecat les suspicàcies del territori. El Govern Central, a través de la Subdelegació a Tarragona, ha negat estar disposat a donar els permisos necessaris. Tant l'Ajuntament com el Port de Tarragona neguen tenir-ne cap informació.
  • El Síndic de Greuges acusa la policia d'allargar injustificadament l'estada d'alguns detinguts a les comissaries i de demorar el dret a l'assitència legal. Rafael Ribó ha presentat avui l'informe anual sobre la prevenció de la tortura, on es denuncia l'existència de cel·les sobreocupades a les presons i la manca d'higiene en les d'algunes comissaries
  • Aquest migdia ha mort l'escriptor i editor Josep Maria Castellet, fundador del grup 62 i de l'associació d'escriptors en llengua Catalana. Castellet és una de les figures més influents de les lletres catalanes de la segona meitat del segle XX...Com editor, Castellet el seu paper va ser essencial en donar a conèixer la feina de tota una generació .Entre els guardons de la seva llarga trajectoria va rebre la Creu de Sant Jordi, la Medalla d'Or de la Genearlitat i el Premi Nacional de las letras l'any 2010.
  • Leo Messi ha tornat en forma, i ahir a la nit només va necessitar mitja hora per demostrar-ho. Va ser l'autor de dos gols en cinc minuts al Getafe. Va entrar a la segona part per disputar l'última mitja hora, quan els dos gols de Cesc ja havien pujat al marcador i va deixar les millor sensacions pensant en el partit de lliga de dissabte al Calderón.
  • L'Espanyol va sortir derrotat de Santo Domingo per 1 a 0. Queda la tornada, peró aquest gol de Dani Pacheco -que va agafar German despistat - complica una eliminatoria, a priori assequible. L'errada del porter va acabar d'enfonsar un Espanyol que amb prou feines va crear perill a l'area de l'Alcorcón. Ara toca girar full i pensar en la visita del Madrid diumenge a Cornellà.
  • Aquest cap de setmana, a l'auditori de Barcelona, sonaran peces de musicals tan coneguts com West side Story o El fantasma de l'òpera. Les interpretaran cinc cantants del West End de Londres acompanyats de l'orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.
  • El conseller d'Economia manté que una Catalunya independent quedaria dins de la Unió Europea. Ho ha dit a l'entrevista del Debat de La 1 en la que també ha avançat que aquest any la Generalitat demanarà a l'estat més de 2.800 milions d'euros al Fons de Liquiditat. Andreu Mas-Colell també ha contestat a Mariano Rajoy que ahir va dir que Artur Mas fa el ridícul en l'intent d'inter-na-cionalitzar el debat sobre el futur de Catalunya.
  • També a TVE, en aquest cas als Desayunos, la presidenta del PP català ha explicat que ha estat ella mateixa qui ha demanat a Rajoy que es reuneixi amb Artur Mas per parlar de la consulta i que si es troben ho facin públicament per evitar malsentesos./ De la consulta sobiranista també ha parlat avui el president de la patronal Cecot. Diu que als empresaris no els fa por que es pregunti pel futur de Catalunya, ha criticat el que considera poca qualitat democràtica de l'estat i ha reclamat diàleg. Una crida que també ha fet als ministres d'indústria i Foment.
  • Són els passatgers que, fa un any, es convertien en els primers usuaris de l'AVE que uneix Figueres i Girona amb Barcelona i Madrid. Una línia, doncs, que avui està d'aniversari. Durant aquest temps més d'un milió de passatgers han utilitzat aquesta línia, la majoria per fer el trajecte entre Girona i Barcelona, que no arriba ni a 40 minuts. A Girona, reconeixen el valor de la infraestructura però, reclamen que s'acabin les obres que hi ha pendents./ Al camp de Tarragona fa tres anys que la Generalitat i les administracions territorials treballen per la creació de la segona gran àrea metropolitana de Catalunya. Al mes de febrer es farà un pas endavant: la creació d'una nova xarxa de rodalies de Renfe entre El Vendrell i Cambrils./
  • Hi va haver una època en què el somni de qualsevol jove quan feia 18 anys era tenir un cotxe. Però sembla que això comença a canviar. Si més no, és el que diu un estudi a nivell mundial que ha fet una consultoria. A Catalunya, però, molts dels qui no en tenen és, senzillament, perquè no poden pagar-lo./ Els mossos d'esquadra analitzen les imatges de les càmeres de vigilància del barri de la Ribera de Barcelona per si poden identificar el jove que dimarts al vespre va matar un home i en va ferir de gravetat un altre. Fa 43 hores dels fets i encara no tenen cap pista sobre el seu parador ni de si ha pogut fugir del cercle policial que es va establir al barri. El mòbil del crim no està clar i sospiten que pot ser un perturbat. No va robar les víctimes i tot apunta a que no hi tenia cap relació./ Dilacions injustificades en la custòdia policial dels detinguts, cel·les sobreocupades a les presons i manca d'higiene en les què hi ha en algunes comissaries. És el que constata un informe del Síndic, que també denuncia opacitat en els centres d'internament d'estrangers. / L'aplicació de noves tecnologies ha permés millorar la mobilitat i l'autonomia a els persones grans. / A Barcelona el servei de teleassitència ha incorporat geolocalitzadors per quan se surt al carrer o detectors de moviment penjats a les portes de casa per saber si passen hores sense moviment. També hi ha en marxa una prova pilot per evitar l'aïllament dels cuidadors amb el suport de tauletes informàtiques.
  • Ho ha presentat avui l'alcalde de Barcelona, una ciutat on 67 mil persones són ateses pels serveis de teleassistència./ Detectar les necessitats d'un centre sanitari i crear un producte per fer més fàcil la vida del pacient. Aquest és l'objectiu d'un master que s'organitza per primer cop a Espanya. Els alumnes no són necessàriament professionals sanitaris i veuen d'aprop com es treballa a diferents hospitals.
  • Leo Messi ha tornat en forma, i ahir a la nit només va necessitar mitja hora per demostrar-ho, fent-li dos gols en cinc minuts al Getafe. Va entrar a la segona part per disputar l'última mitja hora, quan els dos gols de Cesc ja havien pujat al marcador i va deixar les millor sensacions pensant en el partit de lliga de dissabte al Calderón./I l'Espanyol ha passat a formar part de la llista de derrotats il.lustres de l'Alcorcón. Feia més de tres mesos que els madrilenys no guanyaven a casa i ahir ho van fer davant un Espanyol que pot pagar molt car no haver marcat a Santo Domingo./ En bàsquet, el Barça juga avui el segon partit del top16 de l'Eurolliga a la pista del Fenerbache d'Istambul./ I al Dakar avui es disputa la cinquena etapa amb Carlos Sainz com a nou líder de la classificació de cotxes.
  • I aquest és l'aspecte de la façana de la Pedrera. Des d'avui i durant un any hi haurà bastides perquè estan netejant i restaurant la pedra i els forjats per mantenir l'edifici, patrimoni de la humanitat per la Unesco. És la tercera vegada que ho fan des del 1988. Les obres costaran 750 mil euros i NO impediran que les visites a l'interior de l'edifici continuïn. L'any passat més d'un milió de persones el van visitar./ Aquest cap de setmana, a l'auditori de Barcelona, sonaran peces de musicals tan coneguts com West side Story o El fantasma de l'òpera... Les interpretaran estrelles dels teatres de Londres acompanyats de l'orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.