Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

DESPRÉS DE L'ACORD. CIU AJORNA EL DEBAT INTERN I JUNQUERAS CREU QUE LA INDEPENDÈNCIA S'HA D'ASSOLIR AL 2016.

EN MARXA L'AJUT DE 426 EUROS DEL GOVERN CENTRAL PELS ATURATS DE LLARGA DURADA.

TÈCNIQUES MUSCULARS A LA VALL D'HEBRÓN PER REDUIR LA INFLOR ABDOMINAL.

TEATRE EN MINIATURA AL LLIURE COM ALTERNATIVA A LA MANCA DE RECURSOS.

EL BARÇA VIATJA A ELX PER COMPLIR EL TRÀMIT DE LA COPA SENSE MESSI, NEYMAR I SUÁREZ.

  • Tothom pendent de la reunió que ha començat encara no fa una hora al Palau de la Generalitat. Una trobada entre entre Artur Mas, Oriol Junqueres i les organitzacions sobiranistes. Un últim esforç per intentar recompondre la divisió entre els independentistes alhora de fixar l 'avançament de les eleccions autonòmiques catalanes. Demà, segons que es va comprometre el president Mas, sabrem com queda l'anomenat proces sobiranista. 
  • Doncs Mariano Rajoy s'ha mostrat, avui, contrari a que se celebrin eleccions anticipades a Catalunya. El president del govern ho ha dit durant la seva visita a Grècia... Considera que, ara mateix, la prioritat d'Espanya i, per tant, de Catalunya, ha de ser la recuperació econòmica.
  • El turisme es consolida a Catalunya com a motor econòmic clau. Avui hem conegut el balanç de 2014 i s'ha registrat un nou rècord: més de 16 milions d'estrangers van arribar a aquí, tot i la incertesa de l'economia europea i del mercat rus. 
  • Aquest matí han trobar morta una parella de joves que s'havien perdut per una pista forestal del Ripollès. Tot apunta que els joves van morir intoxicats per les emissions del tub d'escapament del vehicle en que viatjaven. L'automòbil va quedar atrapat al fang d'un camí del terme de Campdevànol i els joves, després d'alertar que s'havien perdut, van encendre la calefacció del cotxe per combatre el fred de la nit. L'obstrucció del tub d'escapament a causa del fang hauria provocat el fatal desenllaç.  
  • I aquestes son imatges de l'accident d'aquest matí a l'AP-2, a l'alçada de Castelldans, a les Garrigues. Cinc camions i un cotxe implicats, i un balanç de tres ferits, dos de greus. A dos quarts de set del matí un camió ha topat amb un altre que estava aturat
  • A Barcelona, l'ajuntament està a punt d'acabar les inspeccions de 400 pisos buits propietat dels bancs. De moment, només la meitat els troben realment desocupats. A partir de febrer podrien començar a posar multes si les entitats financeres no els posen a lloguer social. Fins ara només tres ajuntament han posat sancions als bancs. Girona, Santa Coloma de Gramanet i Terrassa, pero la majoria estan recorregudes i no s'han pagat. Les sancions poden arribar als 900 mil euros. 
  • Dos gols de l'equatorià Caicedo van classificar anit  l'Espanyol pels quarts de final de la Copa del Rei després d'eliminar un València que va jugar amb 10 jugadors des de el minut 13 per expulsió de Mustafi. Els blanc-i-blaus van remuntar el 2 a 1 en contra de l'anada.
  • Avui ens acomiadem amb una proposta que barreja la música clàssica amb l'humor. Es tracta de "Concerto a tempo d'umore", una obra que s'estrena aquesta nit al Teatre Condal de Barcelona
  •  

    Tot apunta a que serà aquesta tarda quan es produeixi la reunió entre Artur Mas, Oriol Junqueres i les organitzacions sobiranistes. Un últim intent per intentar recompondre la divisió entre els independentistes alhora de fixar l 'avançament de les eleccions autonòmiques catalanes que s'aclarirà demà. Un avançament que Mariano Rajoy veu innecessari perquè no ajudaria a consolidar la recuperació econòmica, ho ha dit aquest matí des de Grècia.

    Cues a primera hora al les llibreries i quioscos de tot França per aconseguir un dels 3 milions d'exemplars de la revista. A Catalunya els 190 números que s'han demanat no arribaran fins divendres. La revista que es troba ja és l'edició del Jueves dedicada al Charlie Hebdo. 

    Catalunya torna a batre el rècord de turistres estrangers i al 2014 es va rebre més de 16 milions 700 turistes estrangers, un 7,2 per cent de l'any anterior. La caiguda del turisme rus es va compensar amb l'augment dels vinguts d'altres paisos europeus. A l'aeroport de Prat es va batre un rècord històric amb 37 milions i mig de passatgers. 

     

    A L'Informatiu veurem les últimes inspeccions que l'ajuntament de Barcelona està fent al districte de Nou Barris de Barcelona a pisos que les entitats financeres tenen buits. Si, després d'una negociació no es cedeixen a lloguer social, podrien ser sancionats. A Girona, on ja s'han posat algunes multes, encara no n'han cobrat cap. 

    L'Espanyol ja és als quarts de final de la Copa del Rei després de guanyar el València a Cornellà per dos a zero. L'equatorià Felipe Caicedo va capgirar l'eliminatòria amb dos gols a l'últim quart d'hora del partit. L'equip de Sergio González s'enfrontarà ara al guanyador del Sevilla-Granada.

     

    PENDENTS DE LA REUNIÓ. RAJOY DIU QUE UN AVANÇAMENT ELECTORAL NO SERIA POSITIU I DEMANA A MAS QUE SE CENTRI EN L'ECONOMIA.

    FINS DIVENDRES NO ARRIBARAN A CATALUNYA ELS EXEMPLARS DE LA REVISTA QUE S'HAN ENCARREGAT.

    CATALUNYA TANCA EL 2014 AMB XIFRES RÈCORD DE TURISTES ESTRENGERS I DE PASSATGERS AL PRAT.

    ACABEN LES INSPECCIONS A BARCELONA ALS PISOS BUITS DEL DISTRICTE DE NOU BARRIS.

    REMUNTADA DE L'ESPANYOL QUE PASSA A QUARTS DE FINAL DE LA COPA AMB DOS GOLS DE CAICEDO.

  • En plena incógnita sobre si hi haurà o no eleccions, el president de la Generalitat ha fet avui balanç de dos anys de legislatura. Una legislatura que s'ha pogut tirar endavant pel suport que ha donat al govern Esquerra Republicana. Paradoxalment, ara l'entesa amb aquesta força s'ha complicat molt, fins el punt que es dubta que hi hagi eleccions catalanes abans del setembre. En tot cas, demà podria haver-hi una reunió d'Artur Mas amb Oriol Junqueras i les entitats sobiranistes per tractar de desencallar el tema.
  • La presidenta del PP de Catalunya creu que el balanç de dos anys de legislatura d'Artur Mas és inexistent. 
  • Els atemptats de París han obligat a elevar el nivell d'alerta antiterrorista i l'augment de presència policial al carrer i als punts més sensibles és una de les conseqüències més visibles. Avui hem estat amb els agents de la Guardia Civil que vigilen un dels possibles objectius dels terroristes: els creuers del port de Barcelona 
  • Els Mossos d'Esquadra també han intensificat la vigilància per terrorisme. Aquestes són imatges del dispositiu policial present aquest matí al Passeig de Gràcia de Barcelona. Des de l'atemptat a París el passat dimecres a Catalunya s'ha decretat la fase de seguretat i emergència 1, el que implica reforçar la presencia en llocs de concentració de molta gent i també a zones frontereres o amb trànsit de viatgers. Els dispositius també s'han pogut veure a Tarragona aquest migdia, on els Mossos d'Esquadra han organitzat un altre control antiterrorista. En aquest cas a la sortida de l'AP-7. A més també vigilen llocs estratègics...
  • Una vintena d' entitats, entre els quals el RACC o el gremi de missatgers  i l'Ajuntament de Barcelona han signat avui un acord per fer accions conjuntes per reduir els accidents de moto.
  • Recollim ara una operacio dels Mossos d'Esquadra. Han desarticulat una banda de lladres que accedien a cops de martell a naus industrial per fer-se amb la caixa forta. 
  • Cristiano Ronaldo ja té la seva tercera pilota d'or i va confessar, sense embuts, que el seu objectiu és superar les quatre de Leo Messi.
  • "Picaso/Dalí. Dalí/Picasso"  serà l'única exposició de pes aquesta temporada al Museu Picasso de Barcelona. 
  •  

    Artur Mas anunciarà dijous quins passos donarà a partir d'ara i, per tant, aclarirà en quin moment se celebraran les eleccions autonòmiques catalans. Ho acaba de en una compareixença que fa des de fa menys de mitja hora per valorar els dos anys de legislatura. El president ha dit que fins dijous seguirà mantenint contactes per poder tirar endavant el seu projecte independentista

    S'incrementa la presència dels cossos i forces de seguretat a punts essencials després de l'increment del nivell d'alerta antiterrorista. Avui hem estat amb la Guardia Civil que vigila les instal·lacions del Port de Barcelona i amb els Mossos d'Esquadra que patrullen al metro, en total n'hi ha 17.000. 

    Investigadors de Tarragona inventen una aplicació per telèfons intel·ligents que ajuda a deixar de fumar en un any. Ara busquen 600 voluntaris interessats en participar en el projecte per comprovar-ne l'eficàcia. 

    Girona inaugura aquesta tarda la biblioteca pública més gran de Catalunya. Es tracte de la biblioteca Carles Rahola, un espai de 7 mil metres quadrats, 300 mil documents i que ha implicat una inversió de 15 milions d'euros del govern central. 

    Leo Messi assegura que vol tornar a guanyar la pilota d'or com a jugador del Barça. L'argentí aclareix així una frase dita abans de la gala en què deia que no sabia on jugaria l'any que ve. Messi també reconeix que Cristiano Ronaldo mereix el seu tercer guardó per la gran temporada amb el Madrid.  

     

    EL BALANÇ D'ARTUR MAS. EL PRESIDENT ANALITZA EL 2014 PENDENT DE LA TROBADA DE DEMÀ AMB JUNQUERAS.

    S'INCREMENTA LA PRESÈNCIA POLICIAL A PUNTS. SENSIBLES EN ELEVAR-SE L'ALERTA ANTITERRORISTA.

    UNA APLICACIÓ DE TELÈFON INTEL·LIGENT PER DEIXAR DE FUMAR EN MENYS D'UN ANY.

    GIRONA INAUGURA AQUESTA TARDA LA BIBLIOTECA PÚBLICA MÉS GRAN DE CATALUNYA.

    MESSI ACLAREIX QUE NO PENSA MARXAR DEL BARÇA DESPRÉS DE LA 3ª PILOTA D'OR DE CRISTIANO.

  • Comença una setmana en la que s'espera que el panorama polític català s'aclari ja de una vegada. Si no hi ha fets inesperats, i es compleix el  que va declarar Artur Mas, abans de dissabte hauríem de conèixer si se celebren eleccions autonòmiques avançades o no. Tot depèn de la trobada que han de mantenir Mas i Oriol Junqueras, una trobada que segons el calendari que va marcar Mas, ha de ser imminent. Els dos líder polítics, de moment, avui han presidit les executives dels seus partits. Tan des d'una força com l'altra fan crides a l'acord i, a més, Esquerra recorda que les eleccions municipals son a la cantonada./ La resta de partits miren amb cert escepticissisme la picabaralla Mas-Junqueras i demanen que es desencalli la situació. 
  • Oriol Pujol Ferrussola s'ha negat avui a declarar davant del jutge que  l'havia citat com a imputat per suborn i falsedat documenal en un peça separada del cas de les ITV. Pujol ha defensat la seva innocència i ha dit que ja es va explicar davant la magistrada que instrueix la resta d'investigacions. També s'han negat a declara la seva dona i l'empresari Sergi Alzina. Els investigadors creuen que el polític va utilitzar el seu càrrec per beneficiarse ell i el seu amic empresari  qui va pagar , segons el fiscal, mig milió d'euros a la seva dona  a través d'assessoraments ficticis
  • El ministre de l'Interior ha presentat avui a Lleida el nou carnet d'identitat anomenat 3.0. La nedadora catalana olímpica Mireia Belmonte ha estat la primera en rebre'l. El nou document d'identitat que està fet amb un material que fa més difícil la seva falsificació. 
  • I a l'Audiència de Girona, la fiscal sol.licita un centenar d'anys de presó per a un monitor d'extraescolars de Lloret de Mar a qui avui han jutjat per abusos sexuals. El judici ha quedat avui vist per a sentència donat que l'acusat ha reconegut els fets i els menors NO han hagut de declarar.
  • Aquest migdia s'ha desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica que afectava a l'àrea de Barcelona. 
  • A la setena va arribar la vençuda, després de sis partits sense aconseguir guanyar a l'Atlètic de Madrid, ahir el Barça de Luis Enrique va derrotar als de Simeone per 3 gols a 1. 
  • Abans d'acabar uns volem mostrar l'última adquisició de la Fundació Gala-Dalí. És un quadre que Salvador Dalí va pintar l'any 1938, en plena Guerra Civil i a punt d'esclatar la Segona Guerra Mundial. Es diu VIOLETES IMPERIALS i es tracta d'una pintura fosca i lúgubre que s'allunya dels colors habituals del geni de Figueres. 
  •  

    Oriol Pujol Ferrussola es nega a declarar davant del jutge que avui l'havia citat com a imputat per suborn i falsedat documental en un peça separada del cas de les ITV. Pujol ha defensat la seva innocència i ha dit que ja es va explicar davant la magistrada que instrueix la resta d'investigacions. També s'han negat a declara la seva dona i l'empresari que hauria pagat a l'exdirigent convergent per fer servir la seva influència política. 

    Pendents de la trobada entre Mas i Junqueras, Convergència Democràtica insisteix en que no donaran per bó cap acord amb Esquerra si no es tanca en una taula de negociació. Els republicans volen tancar el debat sobre les formes i parlar ja dels continguts dels programes.

    Catalunya tanca els 2014 amb una xifra rècord de trasplantaments al fer-ne un total de 908. A més, aporta un 25 per cent dels òrgans que es donen a Espanya. Tot i les bones dades, alerten que cal augmentar el número de donacions de teixits. 

    Lleida es converteix en la primera ciutat espnayola on s'expidarà el nou DNI 3.0.  El nou document inclou més mesures de seguretat i permet incloure més informació. El primer l'ha rebut la nedadora Mireia Belmonte en un acte presidit pel ministre de l'Interior.

    Per segon partit consecutiu, el trident del Barça va marcar. Gols de Neymar, Suárez i Messi per decidir el partidàs contra l'Atlètic de Madrid. Partit rodó de Messi que no es va estar de negar que hagués demanat la destitució de Luis Enrique. 

     

    CAS DE LES ITV. ORIOL PUJOL ES NEGA A DECLARAR IMPUTAT PER SUBORN I FALSEDAT DOCUMENTAL.

    PENDENTS DE LA TROBADA ENTRE ARTUR MAS I ORIOL JUNQUERAS PER PARLAR DE LES ELECCIONS.

    CATALUNYA TANCA EL 2014 AMB UNA XIFRA RÈCORD DE TRASPLANTAMENTS D'ÒRGANS.

    LLEIDA ES CONVERTEIX EN LA PRIMERA CIUTAT QUE EXPEDIRÀ EL NOU DNI 3.0.

    NEYMAR-MESSI-SUÁREZ, CLAUS CONTRA L'ATLÈTIC. MESSI NEGA QUE DEMANÉS LA DESTITUCIÓ DEL TÈCNIC.

    Europa defensa avui la democràicia i la llibertat en contra de la violencia que París ha patit en l'última setmana. Líders de mig món es manifestaran d'aquí una hora a la capital francesa acompanyant als ciutadans que, es preveu surtin massivament al carrer. Entre els polítics que hi participaran hi ha el presidents espanyol, Mariano Rajoy, i el català, Artur Mas. Tots dos han expressat el seu suport al poble francés i la seva defensa dels valors democràtics. 

    Continuen les divergències entre Convergència i Esquerra per negociar l'avançamenet electoral. Mentre el partit d'Artur Mas diu que no hi ha acord, els republicans mantenen que accepten la proposta del president. L'ANC no descarta presentar-se a les eleccions si no hi ha acord entre Mas i Junqueras. 

    Protesta ciutadana a Alcanar contra la indemnització de 1.350 milions d'euros que el govern espanyol ha pagat a l'empresa promotora del magatzem de gas Castor. La Fiscalia de Castelló veu possibles delictes relacionats amb el funcionament de la infraestructura. 

    Diumenge de botigues obertes en el primer cap de setmana oficial de rebaixes. Avui hem vist molts consumidors comprant i els comerciants expliquen que els primers dies de rebaixes estan funcionant molt bé tot i que el temps no convida a comprar roba d'abric.

    El Barça vol aparcar la mala maror dels últims dies guanyant un dels rivals més complicats de la lliga i vigent campió de la competició un Atlètic de Madrid que duu més de dos anys sense perdre al Camp Nou. 

    Parlem ara d'educació perquè l'elecció de la carrera o la formació professional és un moment decissiu per als joves. Descobrir quins son els seus talents, les seves habilitats, els ajuda a encarar millor el seu futur. Aquest cap de setmana una quinzena de joves participa a Ascó, Tarrgona, en un curs on s'aplica un mètode d'autoconeixement pioner a l'estat. 

    Es mantenen les diferències entre Esquerra i Convergència sobre un possible avançament electoral. Els republicans volen incloure independents a la seva llista; serien els que rebutgessin anar a l'elaborada pel president. A l'espera d'una trobada Mas-Junqueras, el cap de l'executiu català creu que encara no hi ha acord perquè la seva proposta inclou que no hi hagi independents a la llista d'Esquerra. L'oposició titlla tot plegat d'espectacle lamentable. 

    França es lleva avui commocionada després dels atemptats yihaidistes que ha patit els darrers 3 dies. La seguretat s'ha reforçat i continua la recerca d'una possible col·laboradora dels terroristes. El president Mas ha anunciat que anirà a la manifestació de demà a la capital francesa, on també hi assistirà el president del govern central, Mariano Rajoy. 

    Segons el Ministeri d'Economia, la inversió estrangera a Catalunya ha caigut un 42% al 2014. La Generalitat diu que les xifres no són reals perquè la majoria de grans empreses computen a Madrid. 

    Tres de cada 4 empreses rastreja l'empremta digital dels seus candidats abans de contractar-los. Les xarxes socials mostren la manera de fer i de ser, més enllà del currículum. 

    GairEbé 20 graus en ple mes de gener. L'anticicló instal·lat a la península ens deixa imatge de terrasses plenes i de més d'un atrevit a la platja. A més, la pressió atmosfèrica de RÈCORD d'aquests dies fa que, entre d'altres coses, baixi notablement el nivell del mar. 

    Doble duel entre equips catalans y madrilenys a la divuitena jornada de Primera. Aquesta tarda l'Espanyol juga contra el líder al Bernabeu i, demà, el Barça de Luis Enrique, amb Messi, Suárez i Neymar, s'enfrontarà a l'Atlètic de Simeone.