Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Com us deiem preocupació i indignació a les terres de l'Ebre per la crescuda del riu que s'espera les pròximes hores. El cabal de l'aigua està a límit i això ha obligat a incrementar el desembassament dels pantans.  
  • Mentrestant els membres del comitè tècnic del pla Inuncat reunits a la seu de Protecció Civil han elevat el nivell d'alerta del Pla Inuncat per evitar possibles inundacions. Ara el sistema d'embassaments de Mequinença-Riba Roja i Flix deixen anar aigua a un ritme de 1800 metres cúbics per segon, un volum mot alt. Protecció Civil seguirà de prop la crescuda i recomana als veíns evitar qualsevol activitat a la vora del riu.l'evolució 
  • Memtrestant els membres del comitè tècnic del pla Inuncat reunits a la seu de Protecció Civil han elevat el nivell d'alerta del Pla Inuncat per evitar possibles inundacions. Ara el sistema d'embassaments de Mequinença-Riba Roja i Flix deixen anar aigua a un ritme de 1800 metres cúbics per segon, un volum mot alt. Protecció Civil seguirà de prop la crescuda i recomana als veíns evitar qualsevol activitat a la vora del riu.
  • El Ple del Parlament aprovarà aquesta tarda els pressupostos de la Generalitat d'enguany, que inclouen 2 mil milions d'euros pendents de negociació,i la llei d'acompanyament amb les estructures d'estat. Ho farà gràcies als vots a favor de Convergència i Esquerra. A la sessió de control també s'ha parlat de les estructures d'estat que el Consell de Garanties Estatutaries ha tirat enrera i han quedat en projectes. PSC, PP i Ciutadans han criticat les estructures, Miquel Iceta ha demanat més diàleg i Artur Mas ha dit que l'única opció que queda ara és convocar les eleccions del 27 de setembre
  • A Lleida aquest matí funcionaris de l'oficina antifrau i la fiscalia anticorrupció s'han presentat a l'Ajuntament. Buscaven informació després de la denúncia que l'extinent d'alclade Marta Camps va presentar el mes passat per pressumpta malversació de fons contra l'alcalde dde Lleida, Àngel Ros, i l'equip de govern. L'extinent d'alcalde va ser destituida per l'alcalde per falta de confiança. Aquesta tarda Ros donarà explicacions. 
  • El pagament amb targeta de crédit té els dies comptats.... El móbil serà el seu substitut..Això ja es veu clar al congres de mòbils que es fa a Barcelona i que avui arriba a l tercer dia. El sistemes de pagament electrónic provocaran una nova revolució tecnológica basada en el contacstless. 
  • La tecnologia converteix els móvils en un mitja de pagamnet que pot utilizarse en qualsevol datafon sense contacte. La implantació d'aquest sistema a ESpnya serà ràpida perque es el país d'europa amb més datafons d'aquest tipus. L'aventage, expliquen les empreses del sector,  és la comoditat de tenir-ho tot en un mateix dispositiu. 
  • Nit de Copa del Rei. Barça i Espanyol busquen un lloc a la final de maig. Els  de Sergio, al Power 8 Stadium, davant l'Athlètic de Bilbao i els de Luís Enrique al camp del Vila-Real. 
  • Al CaixaForum de Barcelona ens recorden aquests dies que són les cultures del passat les que ens ajuden a entendre la complexitat del món actual, però algunes encara són ben dseconegudes. Com la l'antiga cultura mochica de la costa nord del Perú. En l'art plasma les forçes totpoderoses, de dalt i les terrenals, de baix. Or, mites i rituals d'una cultura en esplendor entre els anys 200 i 850 després de Crist.
  •  

    Creix la preocupació pel nivell del riu Ebre al seu pas per Catalunya perquè la Confederació Hidrogràfica ha decidit que els tres pantants que estaven controlant fins ara el cabal, Mequinensa, Riba-roja i Flix augmentin la quantitat d'aigua que estan desembassant ja que la seva capacitat està la màxim amb l'arribada de la punta de la crescuda. Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el pla Inuncat.

    Agents de l'Oficina antifrau entren a l'Ajuntament de Lleida per demanar documentació a partir de la denuncia presentada per l'extinent d'alcalde, Marta Camps, contra l'alcalde Àngel Ros. Camps va denunciar presumptes irregularitats com pagaments desproporcionats en viatges i regals. L'alcalde sempre ha dit que són injúries

    Tercer dia del Mobile. Avui ens endinsarem en quin punt està la tecnologia per generalitzar el pagament amb telèfon. Els experts diuen que en cinc anys substituirà a les nostres carteres i targetes de crèdit. A més, veurem com s'ho passen els 90 mil congressistes quan tanca el recinte firal a bars, restaurants i discoteques.

    Cada cop són més les famílies que opten per no portar els nens a l'escola i educar-los a casa. Una pràctica que no està regulada, i que molts experts qüestionen. Les famílies demanen que es legalitzi la seva situació. 

    El Barça buscarà aquest vespre a Vila-real el seu pas a la final de la Copa del Rei. Els blaugrana tenen una renda de dos gols per 3 a 1 de l'anada, però aspiren a guanyar el partit per evitar patiments.Mentre els groguets busquen la seva primera final. L'Espanyol si té experiència en jugar finals de Copa. L'última fa deu anys i es va emportar el títol. Els blanc-i-blaus no ho tenen tot fet, però l'empat a l'anada a Bilbao els converteix en favorits. Hem volgut copsar com viu el vestidor la prèvia d'aquest partit amb un dels seus pesos pesants: el golejador de San Mamés, Víctor Sánchez.

     

    LA CRESCUDA DE L'EBRE. ELS PANTANS AUGMENTEN EL DESEMBASSAMENT I S'ACTIVA LA PREALERTA DEL PLA INUNCAT.

    ANTIFRAU ENTRA A L'AJUNTAMENT DE LLEIDA DESPRÉS DE LA DENÚNCIA DE L'EXTINENT D'ALCALDE.

    ELS EXPERTS DIUEN QUE EN 5 ANYS EL TELÈFON SUBSTITUIRÀ LA CARTERA I LES TARGETES.

    MÉS DE 500 FAMÍLIES CATALANES QUE ESCOLARITZEN ELS INFANTS A CASA DEMANEN UNA REGULACIÓ.

    BARÇA I ESPANYOL BUSQUEN LA FINAL DE LA COPA I SUPERAR AQUESTA NIT AL VILA-REAL I A L'ATHLÈTIC.

  • El mes de febrer ha tornat a portar un descens de l'atur a Catalunya amb 1.645 desocupats menys. Una baixada en sintonia amb la que s'ha registrat al conjunt de l'Estat.
  • El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, obre de nou la ferida amb Convergència Democràtica. Avui, per la seva opinió sobre el jutge Vidal i també per les crítiques al Diplocat, l'organisme que s'encarrega de la projecció internacional de Catalunya. Duran creu que fan mal a l'independentisme. El Jutge Vidal perquè el seu projecte de Constitució catalana, diu,el fa imparcial i el diplocat, perquè creu que s'equivoca en el que fa./ El portaveu del govern no ha volgut entrar en polèmica, ha dit no compartir la seva opinió i ha defensat la tasca del Diplocat. Francesc Homs també ha anunciat que l'executiu estudia formalitzar d'alguna manera la seva denuncia sobre el que consideren operació de recentralització del govern espanyol.
  • El ple del Parlament aprovarà demà els pressupostos de la Generalitat. Ciu i Esquerra han consensuat ja les noves esmenes sobre les estructures d'estat, després que el Consell de Garanties dictaminés en contra. El que han fet es canviar el redactat, i allà on es proposava fer una llei, ara es proposa fer un pla director. Sigui com sigui, tos dos grups asseguren que la voluntat política és la mateixa, tenir Catalunya a punt per ser un pais independent si així es decideix.
  • Segon dia de Mobile World Congress. Avui s'ha parlat molt de l 5G que ha de multiplicar per 65 mil la velocitat de les connexions. Les altres grans protagonistes han estat les aplicaciions relacionades amb la salut i el forma física. 
  • Protecció Civil adverteix que la punta màxima de la crescuda del riu Ebre podria provocar algunes inundacions al seu pas per Catalunya. Una crescuda que la Confederació Hidrogràfica intenta controlar desembassant els pantans. 
  • El Barça i l'Espanyol buscaran demà una final catalana a la Copa del Rei. Els blanc-i-blau rebran l'Athletic de Bilbao amb l'empat a un de l'anada i els blaugrana visitaran Vila-real amb l'intenció de no especular amb el seu avantatge de 3 a 1. 
  •  L'ATUR CAU AL FEBRER A CATALUNYA EN 1.645 PERSONES I DEIXA EL TOTAL PER SOBRE DE LES 580.000

    L'atur va caure el febrer en 1.645 persones a Catalunya i deixa el total de registrats a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya per sobre del 580 mil. És la mateixa tendència que al global d'Espanyo on els incrits han baixat en poc més de 13.500 i tanquen el mes per sobre dels 4 milions i mig. Es tracta del descens més important de l'atur registrat des del 2001. 

    LA TECNOLOGIA 5G I LES PROPOSTES RELACIONADES AMB LA SALUT, PROTAGONISTES D'AVUI AL MOBILE

    Segona jornada del Mobile World Congress. Avui us ensenyarem novetats com un robot que gràcies a la tecnologia 5G imita el moviment humà i pot fer operacions quirúrgiques. També ens fixarem en altres aplicacions per l'educació i la salut com aquest respall de dents que ajuda a una millor higien bucal.

    PROTECCIÓ CIVIL ADVERTEIX QUE LA CRESCUDA DE L'EBRE POT PROVOCAR ALGUNES INUNDACIONS

    Protecció Civil adverteix que la crescuda del riu Ebre pot inundar alguns camps al seu pas per Catalunya. De tota manera, la Confederació Hidrogràfica manté el nivell de dessambassent als pantants  per controlar la crescuda del riu..

    FACILITAR QUE ELS NENS DE 8 A 13 ANYS UTILITZIN EL TRANSPORT PÚBLIC A BARCELONA

    A L'Informatiu us explicarem un programa pilot que es posa en marxa a Barcelona per fomentar l'ús del transport públic entre els escolars de 8 a 13 anys. Les noves tecnologies peremeten que els pares rebin un missatge al mòvil quan el nen surt de l'autobus i quan arriba a l'escola

    EL BARÇA I L'ESPANYOL BUSCARAN DEMÀ UNA FINAL CATALANA A LA COPA DEL REI

    Barça i Espanyol es juguen demà el pas a la final de la Copa del Rei. Els blaugrana defensen a Vila-real el 3 a 1 de l'anada. Luis Enrique compta amb tota la plantilla excepte Vermaelen. Els blanc-i-blaus reben l'Athletic amb l'empat a un de Bilbao. Sergio ha convocat els 19 jugadors del primer equip i Duarte. 

     

    Avui tornarà a ser un dia primaveral, tot i que les temperatures mínimes s'han quedat una mica més curtes, només ha glaçat a zones altes del Pirineu. 

    A les imatges del meteosat s'aprecien els núvols alts i mitjans que s'estenen per la meitat est, mentre que a l'interior el cel es manté més clar. 

    El mapa isobàric ens mostra com la massa d'aire càlid es retira i entra aire fred, que farà baixar notablement les temperatures.

    Aquesta tarda aumentaran els núvols pel nord i nordest, i no es descarta algun xàfec al pirineu oriental, les temperatures màximes seran una mica més baixes. 

    Demà la nuvolositat serà molt abundant al matí, amb precipitacions sobre tot a Girona i Barcelona. La cota de neu baixarà, i s'esperen nevades a la cara nord del Pirineu per damunt dels 900 metres. les temperatures seran clarament més baixes. 

    Dijous el temps tornarà a estabilitzar-se, amb cel clar i temperatures en ascens. Una tendència que es mantindrà divendres i dissabte, amb temps assolellat i temperatures agradables.

     L'ATUR CAU AL FEBRER A CATALUNYA EN 1.645 PERSONES I DEIXA EL TOTAL PER SOBRE DE LES 580.000

    L'atur va caure el febrer en 1.645 persones a Catalunya i deixa el total de registrats a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya per sobre del 580 mil. És la mateixa tendència que al global d'Espanyo on els incrits han baixat en poc més de 13.500 i tanquen el mes per sobre dels 4 milions i mig. Es tracta del descens més important de l'atur registrat des del 2001. 

    LA TECNOLOGIA 5G I LES PROPOSTES RELACIONADES AMB LA SALUT, PROTAGONISTES D'AVUI AL MOBILE

    Segona jornada del Mobile World Congress. Avui us ensenyarem novetats com un robot que gràcies a la tecnologia 5G imita el moviment humà i pot fer operacions quirúrgiques. També ens fixarem en altres aplicacions per l'educació i la salut com aquest respall de dents que ajuda a una millor higien bucal.

    PROTECCIÓ CIVIL ADVERTEIX QUE LA CRESCUDA DE L'EBRE POT PROVOCAR ALGUNES INUNDACIONS

    Protecció Civil adverteix que la crescuda del riu Ebre pot inundar alguns camps al seu pas per Catalunya. De tota manera, la Confederació Hidrogràfica manté el nivell de dessambassent als pantants  per controlar la crescuda del riu..

    FACILITAR QUE ELS NENS DE 8 A 13 ANYS UTILITZIN EL TRANSPORT PÚBLIC A BARCELONA

    A L'Informatiu us explicarem un programa pilot que es posa en marxa a Barcelona per fomentar l'ús del transport públic entre els escolars de 8 a 13 anys. Les noves tecnologies peremeten que els pares rebin un missatge al mòvil quan el nen surt de l'autobus i quan arriba a l'escola

    EL BARÇA I L'ESPANYOL BUSCARAN DEMÀ UNA FINAL CATALANA A LA COPA DEL REI

    Barça i Espanyol es juguen demà el pas a la final de la Copa del Rei. Els blaugrana defensen a Vila-real el 3 a 1 de l'anada. Luis Enrique compta amb tota la plantilla excepte Vermaelen. Els blanc-i-blaus reben l'Athletic amb l'empat a un de Bilbao. Sergio ha convocat els 19 jugadors del primer equip i Duarte.

  • Avui ha començat l'edició més gran del Mobile World Congress, la desena que se celebra a Barcelona. Els 90 mil partipants ocupen desde d'aquest matí els 100 mil metres quadrats on les grans marques vinculades a les telefonia mòvil presenten les seves novetats. El congrés l'ha inaugurat el rei Felip Sisé que estava acompanyat, entre d'altres,  pel president de la Generalitat i el ministre d'industria. A hores d'ara, el congrés avança a ple ritme: aquest mati hem vist el nou model de Samsung o les ultimes novetats de pulseres i rellotges. De tota manera, les grans estrelles són els elements del día a dia totalment conectats com el cotxe... o una cafetera. 
  • La família Pujol torna a centrar l'activitat de la comissió d'investigació sobre frau fiscal del Parlament. A hores d'ara compareix Marta Pujol Ferrusola i després estan citats altres dos fills de l'expresident, Oriol i Pere.
  • La secretària d'organització del PSC i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha negat avui haver cobrat sobresous quan era membre del comité executiu de la Federació de Municipis de Catalunya. Escarp ha declarat com a imputada davant la jutge que investiga les suposades irregularitats a aquesta entitat municipalista i que manté imputats una cinquantena d'alcaldes. També han declarat l'exalcaldessa del Vendrell i l'alcaldessa de Malgrat. Escarp ha assegurat que els 160 euros fixes que cobrava mensualment eren una retribució per la seva feina. 
  • El President Artur Mas ha insitit avui en el caràcter plebiscitari que pretén donar a les eleccions del 27 de setembre... Ho ha dit en anglès en elñ decurs d'una entrevista que li ha fet la cadena CNBC  i que s'ha emès en directe per a  tot Europa des del Mobile Wordl Congres./ Doncs aquesta lectura en clau plebiscitària ha rebut una vegada més el rebuig d'Iniciativa, PP i socialistes./ Doncs contra procesos polítics que puguin frustar la recuperació econòmica es pronunciava avui a Barcelona, el ministre d'Hisenda Cristòbal Montoro.
  • El Barça torna a dependre d'ell mateix a la lliga gracies a l'empat del Vila-real anit al Bernabeu. Un nou avís dels groguets, rivals del Barça dimecres a la tornada de les semifinals de Copa. Els blaugrana tenen una renda de dos gols, però encara es refien menys d'un equip que anit va reservar alguns jugadors titulars. 
  • En la recta final recollim que dos dels grans de la música brasilera actual, caetano Veloso i Gilberto Gil, actuaran aquest estiu a Barcelona.  Serà el 13 de juliol al teatre del Liceu durant el Festival guitar BCN. 
  •  

    Arranca l'edició més gran del Mobile World Congress, la desena que se celebra a Barcelona. Els 90 mil partipants ocupen desde primera hora els 100 mil metres quadrats on les grans marques vinculades a les telefonia mòbil presenten les seves novetats. Aquest mati hem vist el nou model de Samsung o les'ultimes novetats de pulseres i rellotges. De tota manera, les grans estrelles són els elements del día a dia totalment conectats com el cotxe o una cafetera. És una de les grans cites anuals per Barcelona i l'entorn i deixa xifres de vertígen amb 430 milions d'euros d'impacte econòmic directe o 12 llocs de treball temporals.

    Els germans Oriol, Pere i Marta Pujol Ferrusola compareixen aquesta tarda a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política. Està pevist que l'ex secretari general de Convergència Democràtica, imputat pel cas de les ITV, rebi el suport de la cúpula del seu partit. 

    Artur Mas insisteix en que les eleccions anticipades del 27 de setembre han de servir per votar sobre la independència. Socialistes, PP, Iniciativa insisteixen en que no les plebiscitàries no existeixen i demanen a Mas que deixi d'enganyar. 

    Entre aquesta nit i demà es previst que arribi a Catalunya la punta màxima de la crescuda del riu Ebre..La Confederació Hodrogràfica confia en que si els pantants de Mequinensa, Riba-roja i Flix poden seguir desembassant com fins ara no hi haurà inundacions importants. 

    Barça i Espanyol comencen a preparar els partits de tornada de les semifinals de Copa contra el Vila-real i l'Athletic de Bilbao. Els blaugrana ho fan a més amb la satisfacció d'haver-se situat a dos punts del Madrid a la lliga després de l'empat a un del conjunt d'ancelotti contra els castellonencs. 

     

    MOBILE WORLD CONGRESS. COMENÇA L'EDICIÓ MÉS GRAN MARCADA PELS DISPOSITIUS CONSTANTMENT CONNECTATS.

    ORIOL,PERE I MARTA PUJOL FERRUSOLA COMPAREIXEN AQUESTA TARDA A LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ.

    DEBAT SOBRE L'ESPERIT QUE HAN DE TENIR LES ELECCIONS ANTICIPADES DEL 27-S.

    ENTRE AVUI I DEMÀ ARRIBARÀ A CATALUNYA LA PUNTA MÀXIMA DE LA CRESCUDA DEL RIU EBRE.

    BARÇA I ESPANYOL PREPAREN LA COPA MENTRE QUE EL MADRID ES DEIXA DOS PUNTS AMB EL VILA-REAL.

    Barcelona es prepara per obrir demà al matí les portes de la desena edició del Mobile World Congress. És la fira més important del món sobre tecnologia mòbil. Fins dijous es presentaràn les principals novetats del sector per aquest any. 90 mil congressistes i dues mil empreses expositores procedents de 200 països aportaran a la ciutat uns beneficis de més de 400 milions d'euros. 

    Un 5% de les empreses que participen al Mobile són catalanes. La primera parada del congrès és aquest vespre amb el sopar de benvinguda que presidirà el rei Felip VI.

    Esquerra Republicana admet que el seu partit i CiU incompleixen la Constitució amb l'impuls de les estructures d'Estat. El número 3 d'Esquerra, Lluís Salvadó, reconeix que s'esperaven la resolució negativa del COnsell de Garanties Estatutàries. 

    Nova normativa de la UNió Europea als aeroports. Des d'avui s'han de treure de l'equipatge de ma els objectes elèctrics com les càmeres fotogràfiques o els assecadors de cabell. La norma pretèn reforçar la seguretat. 

    Els jutjats de violència domèstica constaten la lentitud dels judicis. De les 53 dones assassinades enguany a Espanya per la seva parella o exparella, 17 havien presentat denúncia. 

    Raquitic, Suárez i Messi van lluir-se ahir a Granada, on el Barça va guanyar 1 a 3.  El croat i l'uruguaià van marcar els dos primers gols. El tercer el va fer Messi. L'argenti n'ha fet 27 a la Lliga i està a 1 d'igualar el registre de l'última temporada.

    Us parlem de la "hackató" que dels 27 de febrer a l'1 de març han fet 36 "dreamers" o somniadors de tecnologia mòbil per tal de desenvolupar aplicacions  en el congrès de mòbils de Barcelona. Es tracta de "L’Imagine Express 2015"  i que s'ha fet en el recorregut en tren Barcelona-París-Londres-Barcelona. Un equip de l'informatiu ha seguit els equips pluridisciplinars de creadors tecnològics.

    És l'Ebre al seu pas per Miravet. Segons Protecció Civil, l'aigua ha arribat només als camps propers al riu que s'inunden habitualment. Tot o això es manté activada la PRE-alerta per perill d'inundacions a les poblacions properes a la llera del riu. La pluja del desgel obliga els pantans de Mequinensa, Riba Roja i Flix a desembassar aigua. A l'Aragó ja hi ha hagut inundacions: a Saragossa s'han evaquat 1.600 veïns per la crescuda del riu. A Navarra hi ha carreteres tallades i continuen indundats el casc antic de Tudela i alguns habitatges de Buñuel. 

    Han calgut 6 dotacions dels bombers per apagar el foc on ha mort aquesta dona de 67 anys. Durant la matinada hi ha hagut altres tres incendis a Balaguer, Sabadell i Girona. En aquests focs només hi ha hagut ferits lleus. 

    La seva mirada és el seu idioma perquè no pot parlar. Té epil·lèpsia, i problemes respiratoris i no pot fer servir les mans. Pateix la síndrome de RETT, una malaltia neurològia d'orígen genètic. En el dia de les Malalties Minoritàries, les famílies reclamen més recurssos per a la investigació. 

    S'abaixa el teló per a Rosa Novell. L'actriu i directora, considerada una de les dames del teatre català, va morir ahir als 61 a causa d'un càncer que li havia provocat ceguesa en els últims anys. Això no li va impedir lluir-se en el seu últim paper amb l'obra "L'última trobada". 

    En dues hores juga el Barça al camp del Granada. El mateix horari del partit on va perdre la setmana passada contra el Màlaga.. Luis Enrique ha advertit que, per seguir amb possibiltats a la Lliga, avui no es pot fallar. Piqué, sancionat, no ha viatjat amb l'equip.