Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

¿Ens fa por el poder que poden arribar a tenir els robots? 5 MIL experts de tot el món en intel.ligència artificial han signat un manifest perquè consideren que cal dotar les invetigaciones de principis ètics perquè aquestes tecnologies avançen mot rapidament. En parlem amb Anais Garrell i Michel Villamizar, doctors en robòtica.

El  festival bianual, que va començar fa 10 anys, fa aquest cap de setmana la seva cinquena edició del IDN. És un festival que vincula ballari, imatge i so i ho articula en una creació. 

L'IDN permet veure, el que no es veu habitualment. I durant 4 dies, per fer-ho amb consideració, és a dir, sense presses. 

VIDAL CONFIRMA QUE ESTUDIA DIVERSES OPCIONS PER ENTRAR A LA POLÍTICA

Un miler de persones es concentren davant el Palau de Justícia de Barcelona per donar suport al Jutge Santi Vidal. El magistrat, suspès durant 3 anys per Consell General del Poder Judicial, admet que estudia entrar en política. 

ALS CONTROLS CALDRÀ TREURE ELS APARELLS ELECTRÒNICS I ELÈCTRICS DE L'EQUIPATGE DE MÀ

A partir de Diumengen als controls dels aeroports caldrà treure tots els aparells electrònics i elèctrics que portem a l'equipatge de ma.  Son noves directrius de seguretat de la Comissió Europea.

SEGURETAT ALS AEROPORTS

ALS CONTROLS, CALDRÀ TREURE TOTS ELS APARELLS ELECTRÒNICS I ELÈCTRICS DE L'EQUIPATGE DE MÀ

Atenció als qui tingueu plans per viatjar els propers dies en avió. I es que Diumenge entren en vigor noves directrius de seguretat de la Comissió Europea.

LA FISCALIA CONSIDERA QUE BARTOMEU HA DE SEGUIR IMPUTAT PEL CAS NEYMAR

La fiscalia de l'Audiència Nacional insisteix en processar Josep Maria Bartomeu pel cas Neymar. Considera que les explicacions que el president del Barça va donar al jutge Pablo Ruz fa un parell de setmanes no van ser suficients i que ha de seguir imputat per delicte fiscal

Avui hem conegut les principals novetats de la temporada del Liceu

 

El jutge Vidal entrava aquesta migdia al seu despatx l'Audiència de Barcelona. Fins la setmana que ve no serà efectiva la suspensió de 3 anys imposada pel ple del Consell General del Poder Judicial per haver participat en la redacció d'una constitució catalana. Avui ha rebut el suport de desenes de persones a les portes del jutjat i també ha confirmat que estudia ofertes per entrar a la política dins l'òrbita sobiranista. I segona acabem de saber el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat els recursos d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau conta les querelles pel 9N i manté oberta la causa. 

Aquests dies molts pares viuen amb certa angoixa l'elecció de centre escolars pels seus fills. A L'Informatiu us explicarem què diuen els experts que cal tenir en compte i quins poden ser els errors. L'ensenyament de l'anglès és un dels elements que més es valora. 

Pla per resoldre la històrica manca de sorra a algunes platges del maresme. El ministeri de medi ambient hi destinarà 30 milions d'euros en 15 anys per abocar-hi sorra i construir dics de contenció on calgui. La Generalitat i els alcaldes veuen bé la iniciativa, però troben insuficient el pressupost. 

Signen contractes per treballar els propers dies al Mobile World Congress que el dilluns inaugurarà el rei Felip. En total, s'espera que s'hagin creat més de 12 mil llocs de treball. Al recinte firal de Gran Via s'enllesteixen els detalls. El gruix de congressistes arribarà aquest cap de setmana.

La fiscalia de l'Audiència Nacional insisteix en processar Josep Maria Bartomeu pel cas Neymar. Considera que les explicacions que el president del Barça va donar al jutge Pablo Ruz fa un parell de setmanes no van ser suficients i que ha de seguir imputat per delicte fiscal. 

 

LA SUSPENSIÓ DEL JUTGE VIDAL CONFIRMA QUE ESTÀ ESTUDIANT DIVERSES OPCIONS PER ENTRAR A LA POLÍTICA.

ELS CONSELLS DELS EXPERTS PELS PARES QUE AQUESTS DIES TRIEN CENTRE ESCOLAR.

EL PLA PER REGENERAR LES PLATGES DEL MARESME ES COMENÇARÀ A ELABORAR ENTRE MARÇ I ABRIL.

EL MOBILE WORLD CONGRESS GENERA MÉS DE 12.000 LLOCS DE TREBALL.

LA FISCALIA CONSIDERA QUE BARTOMEU HA DE SEGUIR IMPUTAT PEL CAS NEYMAR.

  • A aquesta hora seguim pendents de la reunió del ple del Consell General del Poder Judicial a Madrid. El màxim organ dels jutges ha de decidir si expulsa de la carrera al magistrat Santi Vidal per haver participat en la redacció d'una constitució catalana i també per haver fet declaracions a fvor de la independència de Catalunya. L'argument en que es basa la proposta d'expulsió és que Vidal ha vulnerat el seu deure de fidelitat a la Constitució espanyola i el seu deure de neutralitat com a jutge. El magistrat sempre ha dit que tot ho ha fet a títol personal i en el seu temps lliure. Vidal també ha explicat sempre que utilitzarà tots els recursos legals al seu abast, fins i tot acudir al Tribunal de drets humans d'Estrasburg, per defensar els seus drets.
  • El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha acusat aquest  dijous l'Estat d'oferir una democràcia de baixa qualitat als seus  ciutadans i ha titllat la sentencia del Tribunal Constitucional  sobre el 9N de molt restrictiva i allunyada del pacte constitucional  del 1978. En una compareixença a la Generalitat, per valorar la sentència, el conseller Homs ha dit que la decisió judicial busca  impedir debats com el sobiranista, i per fer-ho, segons homs, estan disposats a carregar-se la mateixa essència de la  democràcia.
  • Doncs sobre la sentència del Constitucional s'ha pronunciat també avui Oriol Junqueras. La decisió del constitucional també ha tornat a ser present en la última jornada del debat de l'estat de la nació. Els arguments de cada força política, immutables.
  • Segon dia de vaga d'estudiants en contra de que els graus universitaris pugin durar 3 anys i no 4 com ara. A algunes universitats,  a primera hora, han fet piquets i també han impedit el pas als estudiants que volien entrar. Les facultats de lletres han estat gairebé buides. A ciències, el seguiment ha estat menor perque diuen els estudiants que, tot i estar d'acord amb la protestas, perdre classes els endarrereix el curs. La manifestació que han fet a Barcelona ha acabat amb el llançament de pintura contra l'edifici de la Borsa al Passeig de Gràcia.
  • També avui s'ha conegut la detenció, a Reus, de 12 integrants d'un grup internacional dedicat a la venda de droga. En aquest cas, els detinguts, de nacionalitat espanyola, marroquina i albanesa, operaven des de 4 pisos de Reus i distribuïen cocaïna i haixix tant a Catalunya com a França. Ha estat una operació conjunta de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional i s'ha saldat amb la intervenció de tres vehicles, droga i diners. 7 dels 12 detinguts ja són a la presó.
  • El Barça ha fet oficial avui l'ampliació i millora de contracte de Sergio Busquets. Busquets signarà demà a la una de la tarda la seva renovació fins al 30 de juny de 2019 amb opció a un any més. El quart capità del Barça mantindrà la seva clàusula de rescissió en 150 milions i pujarà al segon nivell de l'escala salarial del primer equip. Busquets com la resta de company ha tornat avui als entrenaments per preparar el partit de lliga de dissabte a Granada. Una sessió on s'ha vist a Messi somrient i també a Douglas que treballa amb el grup sense l'alta mèdica. 
  • Parlem ara de l'Espanyol. Demà rep el Còrdova a la lliga abans d'afrontar davant l'Athletic de Bilbao el partit més important de la història de Cornellà-el Prat. En joc, estarà el pas a la final de la Copa del Rei i tot el club, amb el president Joan Collet al capdavant, l'espera amb ganes.
  • Avui acabem parlant de circ. I és que aquesta nit es dona el tret de sortida al Festival Internacional de Circ de Figueres, un dels més importants d'Europa. Fins dilluns s'hi podran veure els números de 82 artistes provinents de 16 països. Aquest any el Festival estrena carpa central i s'espera l'assistència de mes de 30 mil espectadors. Us deixem amb imatges 
  •  

    A aquesta hora pendents de la reunió del ple del Consell General del Poder Judicial que ha de decidir si expulsa de la carrera al jutge Santi Vidal per haver participat en la redacció d'una constitució catalana.  L'argument en que es basa l'expulsió és que Vidal ha vulnerat el seu deure de fidelitat a la Constitució espanyola. El magistrat sempre ha dit que tot ho ha fet a títol personal i en el seu temps lliure.

    És la manifestació convocada pels sindicats d'estudiants que aquest migdia ha recorregut els carrers de Barcelona en contra de la reforma universitària que redueix els graus de 4 a 3 anys. La segona jornada de vaga ha tingut més incidència a les facultats que la d'ahir. 

    A L'Informatiu estarem en directe al Pirineu on des de dilluns hi neva amb força. Un temporal que deixa gruixos de més de metre i mig a les cotes altes i fa que el risc d'allaus sigui molt elevat. També cal vigilar a les capçaleres dels rius. De fet els pantans de l'Ebre estan desembassant per poder drenar la crescuda. 

    Tot a punt a Figueres per obrir aquesta nit el Festival Internacional de Circ, un dels més importants d'Europa. Fins dilluns s'hi podran veure els números de 82 artistes provinents de 16 països. Aquest any el Festival estrena carpa central i s'espera l'assistència de mes de 30.000 espectadors.

    El Barça renova Sergio Busquets fins el 30 de juny de 2019 amb opció a una temporada més. El migcampista de Badia signarà demà al migdia el nou contracte que el situarà al segon nivell de l'escala salarial del primer equip.

     

    PENDENTS DEL CGPJ. HA DE DECIDIR SI EXPULSA AL JUTGE VIDAL PER HAVER REDACTAT UNA CONSTITUCIÓ CATALANA.

    MANIFESTACIÓ I SEGONA JORNADA DE VAGA EN CONTRA DE LA REFORMA UNIVERSITÀRIA.

    ALERTA PEL TEMPORAL DE NEU AL PIRINEU I PER LA CRESCUDA DEL RIU EBRE.

    FIGUERES ACULL DES D'AQUESTA NIT EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CIRC.

    EL BARCELONA RENOVA SERGIO BUSQUETS FINS EL 30 DE JUNY DE 2019.

    EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL ANUL·LA  EL DECRET DE CONVOCATÒRIA DEL 9N

    El Tribunal Constitucional per unanimitat declara inconstitucional el decret de convocatòria de la consulta del 9N. També ha invalidat diferents articles de la llei que va permetre la convocatòria, perquè considera que l'objectiu del 9N era fer un referèndum encobert sobre  la integritat territorial d'Espanya, un fet que va en contra de la Constitució 

    RAJOY EVITA PRONUNCIAR-SE

    DESTACA LA UNANIMITAT DELS MAGISTRATS I DEFENSA QUE ELS GOVERNANTS HAN DE COMPLIR LA LLEI

    VAGA D'ESTUDIANTS 

    UN GRUP D'ESTUDIANTS ES TANCA AL RECTORAT DE LA UB PER PROTESTAR CONTRA EL NOU DECRET DE GRAUS

    Una cinquantena d'estudiants de la Universitat de Barcelona han passat la nit al rectorat per protestar contra el nou decret de graus. 

    DENUNCIEN TALLS DE SUBMINISTRAMENT DE SERVEIS BÀSICS TOT I COMPLIR ELS REQUISITS PER EVITAR-HO

    La Generalitat manté que les persones que acreditin manca de recursos no patiran talls de subministraments bàsics. Les organitzacions contra la pobresa energètica neguen que això es compleixi

    AFECTATS PER IMPAGAMENT

    LA GENERALITAT DEMANA QUE ES DENUNCIEN ELS CASOS I EXPEDIENTARAN LES COMPANYIES

    I un apunt sobre la pobresa energètica,  que afecta unes 60.000 llars, segons la Generalitat,,,,mes de 300 MIL, segons les entitats .....

    CONCIERTO CONCEPTO

    BRODAS BROS

    TEATRE COLISEUM FINS EL 15 DE MARÇ

    temps per un espectacle que acaba d'aterrar al teatre Coliseum de Barcelona. 

    EL BARÇA GUANYA AL CAMP DEL MANCHESTER CITY PER 2 A 1 AMB UN GRAN JOC A LA PRIMERA PART

    El Barça guanya dos a un al camp del Manchester City en l'anada de vuitens de final de la Champions. Els blaugrana es van avançar en un gran primera part gràcies a dos gols de Luis Suárez, però a la represa el Kun Aguero va retallar la diferència. Messi va fallar un penal a l'últim minut.

     

    TRIBUNAL CONSTITUCIONAL. ANUL·LA EL DECRET DE CONVOCATÒRIA DEL 9N I PART DE LA LLEI DE CONSULTES.

    DENUNCIEN TALLS DE SUBMINISTRAMENT DE SERVEIS BÀSICS TOT I COMPLIR ELS REQUISITS PER EVITAR-HO.

    UN JUTGE IMPUTA CINC PERSONES PEL PRESUMPTE ROBATORI D'UN NADÓ A LA CLÍNICA DEXEUS FA 28 ANYS.

    EL BARÇA GUANYA AL CAMP DEL MANCHESTER CITY PER 2 A 1 AMB UN GRAN JOC A LA PRIMERA PART.

    FERNANDO ALONSO SURT DE L'HOSPITAL ON HA ESTAT INGRESSAT PER L'ACCIDENT DE MONTMELÓ.

    Mariano Rajoy, en el debat de l'Estat de la nació que ha començat avui a Madrid, ha reafirmat la seva posició sobre la situació a Catalunya: El president del govern ha manifestat voluntat de diàleg dins la legalitat, ha defensat la unitat d'Espanya i ha destacat el que considera èxit d'haver evitat la consuta del 9N.

    El president del govern espanyol ha dedicat molta estona a parlar d'economia. Mariano Rajoy considera superat el que ha qualificat com a malsón de la crisi. Ha anunciat mesures que permetin a ciutadans i empreses restructurar els seus deutes i també diferents iniciatives per crear llocs de treball, que el president quantifica per aquerts any en mig milió. 

  • El govern català ja ha reaccionat a les paraules de Mariano Rajoy sobre Catalunya. La resposta la ha expressat el conseller de la presidència, i portaveu del govern, Francesc Homs. Ho ha fet en la roda de premsa posterior a la reunió que cada dimarts fa el govern de la Generalitat.
  • Josep LLuís Núñez i el seu fill tornaran a la presó per que un jutge els ha revocat el tercer grau. Des del Nadal només hi anaven a dormir. Ara Vigilància Penitenciària , fent cas al recurs de fiscalia, considera que Serveis Penitenciàries es va precipitar concedint-los el tercer grau per la manca de penediment que han mostrat. Els Núñez poden recórrer aquesta decisió.
  • Operació antigihadista de la Guàrdia Civil. De moment hi ha quatre detinguts. Dos a Melilla i dos a Catalunya, a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Guíxols. Els acusen de formar part d'una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista de l'Estat Islàmic. A Martorell, els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 27 anys, veí de la localitat, com a presumpte autor de la mort de la seva mare, de 59 anys. Eren les 2 de la matinada quan la policia catalana ha rebut l'avís dels veïns. Quan han arribat al pis, la dona ja estava morta i presentava signes de violència per arma blanca. El detingut tenia antecedents de maltractament envers la seva mare i una ordre d'allunyament. Els veïns de la família han explicat que cada vegada que el detingut visitava a la seva mare, les baralles eren constants. 
  • La fiscalia de Lleida ha obert diligències per si l'arribada del Carnaval, a Solsona, pot ser constitutiva de delicte d'incitació a l'odi. 
  • També ha encarregat a la policia que esbrini qui ha dissenyat i promogut el cartell que circula per les xarxes socials amb un missatge que convida a matar espanyols. L'alcalde de Solsona insisteix que l'ajuntament col·labora però no organitza la festa. Diu que, personalment, no li va agradar l'escenificació però que no s'ha de treure del context d'una festa transgressora com és el carnestoltes...L'alcalde afegeix que en cap cas no hi va haver voluntat d'ofendre ningú. 
  • Arriba l'hora de la veritat pel Barça a la Champions. Aquest vespre juga l'anada dels vuitens de final al camp del Manchester City. Ho podreu veure a partir de les vuit per La 1. Des del Regne Unit rebem la crònica de l' Albert Font. Aquest migdia, s'ha celebrat a Barcelona i Madrid el vint-i-unè aniversari del canal Teledeporte. 
  • Aquesta data coincideix amb la posada  en marxa d'un nou projecte per renovar aquest canal temàtic que ha ofert des de 1994 més de onze milions de minuts d'emissions esportives  i s'ha convertit en el canal esportiu de referència al nostre país. A banda dels esports majoritaris, Teledeporte pensa seguir fomentant els esports paralimpics i les disciplines mes minoritàries
  • Aquesta tarda Cristina Rosevigne presentarà el seu nou disc a la Fàbrica Damn de Barcelona. Ho farà durant la presentació del nous caps de cartell del vida Festival. De moment, alguns dels noms que están ja confirmats son War of Drugs i els catalans Mourn o Deer, entre d'altres. El vida festival tindrà lloc a vilanova i la Gertú del 3 al 5 de juliol.