Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

Cessat l'equip directiu de la Banca Privada d'Andorra després de la seva intervenció per part del govern andorrà per les sospites de col·laboració amb grups de crim organitzat. També ho ha fet el Banc d'Espanya amb la cúpula de la filial espanyola, el Banc de Madrid. A L'Informatiu ens acostarem avui a les possibles vinculacions d'alguns dels directius cessats a Andorra amb el presumpte mafiós rus detingut a Lloret, Andrei Petrov. 

Els preus pugen un 0,2 per cent al febrer i mantenen la inflació en negatiu: un -0,8 a Catalunya i un -1,1 al total d'Espanya. Avui hem tingut una nova dada sobre la recuperació del mercat immobiliari. L'any passat la compravenda d'habitatges va pujar com mai des que hi ha registres: un 21,6 per cent. Se'n van vendre més de 360 mil.

Els responsables de trànsit i protecció civil de la Generalitat admeten que la gestió que es va fer de la mobilitat durant la nevada del passat 4 de febrer és millorable. Aquell dia centenars de conductors es van quedar atrapats durant unes hores al Bruc i es van haver de tancar al trànsit algunes vies com l'AP-7 o l'AP-2.

I a l'Informatiu ens endinsarem en dos espais de Barcelona que es poden redescobrir. La Casa Amatller del Passeig de Gràcia, un dels referents del modernisme que ha estat recuperat després de 5 anys de restauració i el barri jueu de la capital catalana. Un renovat espai al museu d'historia ens explcia com era un dels punts clau de l'Europa medieval.

El president del Reial Madrid Florentino Pérez ha comparegut aquest migdia davant la premsa per donar suport a Carlo Ancelotti. Tot i que alguns mitjans ja parlaven d'ultimàtum al tècnic italià, Florentino Pérez ha garantit que seguirà a la banqueta passi el passi en els pròxims partits.

 

BANCA PRIVADA D'ANDORRA. DESTITUÏDES LES CÚPULES DEL BPA I DE LA SEVA FILIAL ESPANYOLA, EL BANC DE MADRID.

ELS PREUS SEGUEIXEN EN NEGATIU I EL 2014 ES TANCA AMB 365.000 HABITATGES VENUTS.

LA GENERALITAT ADMET QUE LA GESTIÓ DE LA MOBILITAT DURANt LA NEVADA ÉS MILLORABLE.

AVUI REDESCOBRIM LA CASA AMATLLER DEL PASSEIG DE GRÀCIA I EL BARRI JUEU DE BARCELONA.

EL PRESIDENT DEL MADRID FLORENTINO PÉREZ SURT A DEFENSAR CARLO ANCELOTTI.

  • Així de clar ho ha deixat la responables de l'organisme regulador del sistema financer andorrà. Banca Privada d'Andorra i la seva filial espanyola, Banc de Madrid, estan intervinguts i ara s'investigaran les denuncies dels Estats Units sobre presumpte col.laboració  amb el crim organitzat. Avui també han defensat el seu sistema bancari. A Andorra la Vella hi ha el Rubén Urdiales.
  • Doncs l'agència tributaria intensificarà les inspeccions com la que està fent al mercat del peix de Mercabarna per fer aflorir activitat submergida també en altres sectors. Funcionaris d'hisenda han tornat aquest matí per acabar de recollir més documentació de la darrera de les 20 societats investigades. Ara analitzaran la facturació dels darrers quatre anys per comprobar si les empreses venien en negre. Al marge dels escorcolls, al mercat treballaben amb normalitat. 
  • No és el primer cop que veiem imatges com aquestes: Un atracament a un estanc, en aquest cas a Barcelona. Els atracadors entren a punta de pistola, colpegen un client i s'enduen un botí de 13 mil euros entre tabac, diners el efectiu i targetes de transport. És un més del mig milió de fets delictius com els que es van produir a Catalunya l'any passat. Tot i les xifres, van baixar una mica sobretot els robatoris. Però hi va haver més  homicidis i assassinats i més  morts per violència domèstica. El conseller destacava el descens dels robatoris violents.
  • I a l'Observatori contra la Homofòbia els  preocupen els continguts d'Internet i de les xarxes socials. Recorden que la llei permet denunciar els fets sempre que passin a Catalunya.  Però només suposen un  8 per cent dels 400 casos documentats que recull l'informe del 2014. La meitat són casos relacionats amb agressions. Diuen que encara hi ha por a denunciar i reclamen una campanya de divulgació de la llei contra la homofòbia./ Internet i les comunicacions acumulen moltes de les queixes i consultes a l'Agència Catalana de Consum. També les companyies de serveis bàsics, llum, aigua i  gas. Però un altre cop la majoria de reclamacions dels usuaris han estat sobre les participacions preferents. 
  • La Guárdia Urbana de Barcelona ha desallotjat avui una trentena de persones que vivien en l'antic recinte del mercat dels Encants, al costat de la plaça de les Glòries. Aquest era un dels assentaments més grans dels que hi ha a la ciutat.  Els ocupants es queixen de manca d'ajudes socials i el consistori assegura que la majoria han  rebutjat l'assistència dels serveis socials. 
  • Des que l'actriu Angelina Jolie anunciés que s'havia tret els pits per prevenir un càncer de mama, a Catalunya ha augmentat un 30% les consultes mèdiques sobre aquest tema. Diuen els especialistes que ara les dones s'han animat a fer-se estudis genètics per a descartar el risc de partir-ho i volen recuperar la  vida normal. 
  • El Madrid va evitar anit una eliminació vergonyosa a la Champions tot i perdre al Bernabeu davant el Shalke 04.  Sembla que els blancs no aixequen el cap i els seguidors ja no amaguen el seu disgust./ Més tranquil, el Barça ha tornat avui als entrenaments per preparar el partit de dissabte al camp de l'Eibar. Un entrenament que ha començat amb felicitacions, per Rakitic, que ahir va fer 27 anys i per Marc Bartra, per la  seva futura paternitat. Neymar s'ha entrenat amb la resta de companys després de tornar del Brasil. Diumenge podria ser un dia especial per a Xavi que podria jugar el seu partit 750 amb la samarreta del Barça.
  • Van per la 17 edició i és ja un festival de referència internacional. És el MECAL, el Festival de Curtmetratges i Animació de Barcelona que es podrà veure aquests dies a Barcelona. 350 curtmetratges d'animació, ficció i documentals de 50 de païssos diferents, 9 dies per veure els millors treballs de tot el món, amb  amb tallers d'animació, producció i financiació i tots els géneres possibles des de l'infantil al terror
  •  

    Els gestors que els governs andorrà i espanyol han posat al capdavant de la Banca Privada d'Andorra i la seva filial espanyola, Banc de Madrid, investiguen ja les acusacions dels Estats Units sobre col·laboració amb les màfies xinesa o russa que han obligat a la intervenció preventiva de les dues entitats. Aquest migdia els responsables de l'Institut de Finances andorrà han defensat la solvència i liquiditat del bancs del país. 

    Al 2014 el número de delictes va baixar a Catalunya prop d'un 3 per cent. Els Mossos destaquen el descens dels robatoris a domicilis però mostren la seva preocupació per l'increment dels homicidis i per les incautacions de marihuana. En 2 anys s'han multiplicat per 4.

    Les denúncies relacionades amb les preferents van tornar a ser les més habituals a l'Agència Catalana del Consum. En total, al 2014 en van rebre 37.000. Al darrera, les queixes relacionades amb les companyies de telecomunicacions i serveis com el gas o la llum. 

    Són imatges del desallotjament d'aquest matí d'una trentena de persones que vivien en un assentament ubicat als terrenys que abans ocupaven els Encants Vells, al costat de la plaça de les Glòres de Barcelona. Són terrenys que en un futur han de ser un dels nous parcs de la zona.

    El Reial Madrid va estar un pas de l'eliminació de la Champions en caure al Bernabéu davant el Schalke per 4 a 3. L'equip d'Ancelotti va oferir una imatge molt pobre i va acabar patint per defensar els dos gols d'avantatge de l'anada. L'afició blanca va acomiadar els jugadors amb una gran xiulada.

     

    BANCA PRIVADA ANDORRANA. LES AUTORITATS DEL PAÍS  DEFENSEN LA INTERVENCIÓ DE L'ENTITAT I LA SOLVÈNCIA DEL SISTEMA BANCARI.

    AL 2014 VAN BAIXAR ELS ASSALTS A DOMICILIS I S'HAN MULTIPLICAT PER 4 LES INCAUTACIONS DE MARIHUANA.

    LES ENTITATS BANCÀRIES I LES COMPANYIES DE TELECOMUNICACIONS LES MÉS DENUNCIADES.

    DESALLOTJAMENT A UN ASSENTAMENT IL·LEGAL A LA ZONA DE LES GLÒRES DE BARCELONA.

    EL MADRID FREGA L'ELIMINACIÓ DE LA CHAMPIONS EN PERDRE A CASA AMB EL SCHALKE PER 4 A 3.

     

    L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA CREU QUE EMPRESES DEL MERCAT DEL PEIX HAN ESTAFAT 100 MILIONS D'EUROS

    Un centenar d'inspectors de l'Agència Tributària segueixen a aquesta hora al mercat del peix de Mercabarna. Investiguen si una vintena d'empreses haurien facturant en negre un 30 per cent de les seves vendes i haurien deixat de pagar un 100 milions d'euros en impostos. 

    MAS I JUNQUERAS ES REUNEIXEN PER LLIMAR DIFERÈNCIES EN EL FULL DE RUTA

    Artur Mas i Oriol Junqueras es van reunir la setmana pasada per fer el seguiment del pacte entre tots dos i avançar en el full de ruta que pretenen portar a les eleccions del 27 de setembre. Des del govern s'insisteix en que és un qüestió de partits i que ningú ho està dificultant, en referència a Unió.

    GENERALITAT I AJUNTAMENT TINDRAN PRIORITAT PER COMPRAR ELS PISOS BUITS DELS BANCS

    La Generalitat i els ajuntaments tindran prioritat a l'hora de comprar els pisos buits de les entitats bancàries per destinar-los a habitatge social. L'objectiu és evitar que els fons d'inversions internacionals segueixin augmentant la quantitat de pisos que tenen a Catalunya.

     Macroinspecció de l'Agència Tributària al mercat del peix de Mercabarna contra el frau fiscal. Un centenar d'agents busquen si una vintena d'empreses haurien fet en negre un 30 per cent de les seves vendes i no haurien pagat uns 100 milions d'euros en impostos. Els inspectors han regirat parades i oficines buscant documents i ordinadors ja que creuen que tenien un programa per seleccionar les vendes que s'ocultaven i les que no. 

    Els 9 membres de la família han mantingut el mutisme sobre l'origen de la fortuna i han negat les acusacions d'enriquiment il·legal  Per Esquerra queda clar que els interessos personals i públics s'han barrejat, Iniciativa ho ha vist com un exemple de l'amiguisme que hi hagut i per Ciutadans encara hi ha molts dubtes sobre el paper d'Artur Mas.

    La Generalitat i els ajuntaments tindran prioritat a l'hora de comprar els pisos buits de les entitats bancàries per destinar-los a habitatge social. L'objectiu és evitar que els fons d'inversions internacionals segueixin augmentant la quantitat de pisos que tenen a Catalunya.

    Divendres s'acaba la moratòria d'un any que l'ajuntament de Barcelona va aprovar per protegir els comerços emblemàtics. Ara el consistori els ofereix una triple classificació que els donaria diversos tipus de protecció. Els comerciants ho consideren insuficient i demanen una moratòria d'un any més.

    El president del Barça Josep Maria Bartomeu es mostra satisfet per haver recuperat el lideratge de la lliga, però diu que encara han de treballar de valent per conquerir títols.  Bartomeu en canvi no ha volgut parlar de les enquestes que situen Joan Laporta com a favorit per guanyar les pròximes eleccions

     

    MACROINSPECCIÓ MERCABARNA. L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA CREU QUE EMPRESES DEL MERCAT DEL PEIX HAN ESTAFAT 100 MILIONS D'EUROS.

    ELS PUJOL FERRUSOLA NO HAN ACLARIT L'ORIGEN DE LA FORTUNA I HA NEGAT L'ENRIQUIMENT IL·LEGAL.

    GENERALITAT I AJUNTAMENT TINDRAN PRIORITAT PER COMPRAR ELS PISOS BUITS DELS BANCS.

    BARCELONA PROPOSA CLASSIFICAR ELS COMERÇOS EMBLEMÀTICS EN TRES CATEGORIES.

    JOSEP MARIA BARTOMEU ES MOSTRA SATISFET AMB EL RENDIMENT DE L'EQUIP DE LUIS ENRIQUE.

    TRES FILLS DE JORDI PUJOL TANQUEN LES COMPAREIXENCES AL PARLAMENT

    Ara mateix compareix al Parlament Oleguer Pujol Ferrusola, el fill petit de l'expresident. Ho fa a la comissió que investiga el frau fiscal i la corrupció política i en seguida hi anirem en directe.  Els altres dos germans que falten, Mireia i Josep, ho faran a continuació.

    UNIÓ DEMOCRÀTICA CONSULTARÀ EL 14 DE JUNY ALS MILITANTS EL SEU FULL DE RUTA

    Unió Democràtica decidirà el 14 de juny si adopta o no les posicions independentistes tal i com ha fet el seu soci de federació. La consulta interna està adreçada als militants i després diuen que intentaràn encaixar el resultat amb Convergència Democràtica.

    EL CURS VINENT HI HAURÀ MENYS PLACES DE P3 I 10 NOUS CENTRES DE SECUNDÀRIA

    El curs vinent tindrà menys places de P3 i més de de secundària. Concretament hi haurà deu centres nous on s'impartirà primer de la ESO.  En total, hi haurà un milió de places escolars a tot el territori. Demà comença el periode de preinscripció.

    Una sentencia pionera considera que un grup de prostitutes que exercia per voluntat propia tenien drets laborals. Considera que la propietaria del local on estaven hauria hagut de contractar-les. Les associacions en contra de la prostitució ja han mostrat la seva indiginació amb la sentència.

    PORT EXTERIOR SHENGHEN

    EL PORT DE PALAMÓS PODRÀ REBRE TURISTES EXTRACOMUNITARIS I ACTIVAR EL TRÀNSIT COMERCIAL

    EL BARÇA RECUPERA EL LIDERATGE DE LA LLIGA AMB UN PUNT D'AVANTATGE SOBRE EL MADRID

    Jornada rodona ahir per al Barça, que en horari matinal va recuperar d'una tacada el liderat de la Lliga i es va convertir en l'equip més golejador i els menys golejat. A més els tres gols de Leo Messi li van servir per atrapar Cristiano Ronaldo a la llista dels pitxixi amb 30 gols cadascún. Feia 16 jornades que els de Luis Enrique van perdre el liderat.

    EXPOSICIÓ A  LA PEDRERA 

    "LEOPOLDO POMÉS, FLASHBACH", UN REPÀS A L'OBRA DEL FOTÒGRAF QUE ES PODRÀ VEURE FINS EL 12 DE JULIOL

    La Pedrera acull a partir de demà una retrospectiva del fotògraf Leopoldo Pomés.Desde la primera foto que va fer als 16 anys al Port de Barcelona passant per les seva feina com a publicista per Terry o Freixenet. Fascinat per la llum i la forma sempre s'ha caracteritzar per la seva fotografia elegant, discreta i sofisticada. 

     

    La família Pujol Ferrusola tornarà a centrar aquesta tarda la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció política al Parlament de Catalunya. D'aquí una hora té cita Oleguer Pujol, imputat per frau fiscal i blanqueig de capitals a l'Audiència Nacional i detingut durant una hores l'octubre passat mentre la policia registrava el seu domicili. També han de comparèixer Mireia i Josep Pujol Ferrusola, l'únic membre de la família que no està imputat en cap cas.

    A la política, Unió Democràtica acaba d'anuncair que farà uan consulta ala miltància sobre la independència el proper 14 de juny, després de les eleccions municipals.

    Catalunya tindrà el curs vinent 10 nous instituts de secundària per encara l'increment d'alumnes d'ESO. En canvi, l'oferta es redueix en 2 mil les places de P3. En total, hi haurà un milió de places escolars a tot el territori. Demà comença el periode de preinscripció. 

    Una sentència pionera reconeix drets laborals a un grup de prostitutes que van treballar en un local per voluntat pròpia  El text diu que la propietària hauria hagut de contractar-les i, per tant, els reconeix el dret a la seguretat social o a l'atur.

    Divendres s'acaba la moratòria d'un any que l'ajuntament de Barcelona va aprovar per protegir els comerços emblemàtics. Ara el consistori els ofereix una triple classificació que els donaria diversos tipus de protecció. Els comerciants ho consideren insuficient i demanen una moratòria d'un any més.

    Èxit de la iniciativa de l'ajuntament de Prat de Comte que ofereix lloger econòmic i feina a les famílies amb fills en edat escolar que vulguin anar a viure allà per garantir el futur de l'escola de primària del poble. Avui es tanca el termini per enviar les sol·licituds i n'han rebut més de 700.

    El Barça recupera el lideratge de la lliga després de 16 jornades gràcies a la contundent victòria contra el Rayo Vallecano per 6 a 1. Els blaugrana són l'equip més golejador de la lliga i també el menys golejat. A més, Leo Messi ha igualat les 30 dianes de Cristiano Ronaldo en la lluita pel Pitxitxi.

     

    COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ. AVUI COMPAREIXEN AL PARLAMENT OLEGUER, MIREIA I JOSEP PUJOL FERRUSOLA.

    EL CURS VINENT HI HAURÀ DEU NOUS INSTITUTS DE SECUNDARIA I ES REDUEIXEN PLACES A P3.

    UNA SENTÈNCIA PIONERA RECONEIX QUE LES PROSTITUTES TENEN DRETS LABORALS.

    BARCELONA PROPOSA CLASSIFICAR ELS COMERÇOS EMBLEMÀTICS EN TRES CATEGORIES.

    PRAT DE COMTE REP MÉS DE 700 SOL·LICITUDS PER ANAR A VIURE AL POBLE A CANVI DE CASA I FEINA.

    EL BARÇA RECUPERA EL LIDERATGE DE LA LLIGA AMB UN PUNT D'AVANTATGE SOBRE EL MADRID.

    Durant tota la setmana han tornat a ser notícia els estudis que corroboren que les dones continuen cobrant menys que els homes. Avui hem volgut aprofundir en l'anomenada bretxa salarial i analitzar quines són les causes i quines les possibles solucions per evitar aquestes discriminacions. 

     

    Fa un segle que se celebra el Dia INternacional del la Dona i l'ONU recorda que aquesta data serveix per revisar els progressos i els reptes en igualtat de gènere. La diferència de salaris entre homes i dones i el pes de les feines domèstiques que encara recau majoritàriament en el gènere femení són algues de les reivindicacions que també s'han recordat a l'acte institucional que s'ha celebrat al Palau de la Generalitat.  

    Les dones han sortit al carrer, avui 8 de març, per reinvindicar els seus drets. "La revolució serà feminista o no serà". És el lema de la manifestació que ha recorregut els carrers de Barcelona. Associacions i entitats reclamen més mesures per lluitar contra les injustícies en el món laboral i per acabar amb la violència de gènere. 

    Continuen ingressats en estat greu 3 joves ferits en l'accident d'ahir a Maella, Saragossa, on tres joves van morir en xocar dos vehicles frontalment. Segons la Guardia Civil, la causa més probable de l'accident és que un dels vehicles envaís el carril contrari. 

    20è aniversari de la mort d'Ovidi Montllor. El cantautor valencià de la Nova Cançó va morir a causa d'un càncer d'esòfag... Cantant i actor, va ser un dels referents per la juventut de la transició. 

    4 mesos després el Barça torna a ser líder després de guanyar aquest migdia al Rayo Vallecano al Camp Nou. Els blaugrana no han fallat i han guanyat 6 a 1, amb un triplet de Messi, i se situen primers amb 62 punts, un més que el Madrid que ahir va perdre a San Mamés.