Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mariano Rajoy, en el debat de l'Estat de la nació que ha començat avui a Madrid, ha reafirmat la seva posició sobre la situació a Catalunya: El president del govern ha manifestat voluntat de diàleg dins la legalitat, ha defensat la unitat d'Espanya i ha destacat el que considera èxit d'haver evitat la consuta del 9N.

El president del govern espanyol ha dedicat molta estona a parlar d'economia. Mariano Rajoy considera superat el que ha qualificat com a malsón de la crisi. Ha anunciat mesures que permetin a ciutadans i empreses restructurar els seus deutes i també diferents iniciatives per crear llocs de treball, que el president quantifica per aquerts any en mig milió. 

  • El govern català ja ha reaccionat a les paraules de Mariano Rajoy sobre Catalunya. La resposta la ha expressat el conseller de la presidència, i portaveu del govern, Francesc Homs. Ho ha fet en la roda de premsa posterior a la reunió que cada dimarts fa el govern de la Generalitat.
  • Josep LLuís Núñez i el seu fill tornaran a la presó per que un jutge els ha revocat el tercer grau. Des del Nadal només hi anaven a dormir. Ara Vigilància Penitenciària , fent cas al recurs de fiscalia, considera que Serveis Penitenciàries es va precipitar concedint-los el tercer grau per la manca de penediment que han mostrat. Els Núñez poden recórrer aquesta decisió.
  • Operació antigihadista de la Guàrdia Civil. De moment hi ha quatre detinguts. Dos a Melilla i dos a Catalunya, a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Guíxols. Els acusen de formar part d'una xarxa de reclutament i adoctrinament del grup terrorista de l'Estat Islàmic. A Martorell, els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 27 anys, veí de la localitat, com a presumpte autor de la mort de la seva mare, de 59 anys. Eren les 2 de la matinada quan la policia catalana ha rebut l'avís dels veïns. Quan han arribat al pis, la dona ja estava morta i presentava signes de violència per arma blanca. El detingut tenia antecedents de maltractament envers la seva mare i una ordre d'allunyament. Els veïns de la família han explicat que cada vegada que el detingut visitava a la seva mare, les baralles eren constants. 
  • La fiscalia de Lleida ha obert diligències per si l'arribada del Carnaval, a Solsona, pot ser constitutiva de delicte d'incitació a l'odi. 
  • També ha encarregat a la policia que esbrini qui ha dissenyat i promogut el cartell que circula per les xarxes socials amb un missatge que convida a matar espanyols. L'alcalde de Solsona insisteix que l'ajuntament col·labora però no organitza la festa. Diu que, personalment, no li va agradar l'escenificació però que no s'ha de treure del context d'una festa transgressora com és el carnestoltes...L'alcalde afegeix que en cap cas no hi va haver voluntat d'ofendre ningú. 
  • Arriba l'hora de la veritat pel Barça a la Champions. Aquest vespre juga l'anada dels vuitens de final al camp del Manchester City. Ho podreu veure a partir de les vuit per La 1. Des del Regne Unit rebem la crònica de l' Albert Font. Aquest migdia, s'ha celebrat a Barcelona i Madrid el vint-i-unè aniversari del canal Teledeporte. 
  • Aquesta data coincideix amb la posada  en marxa d'un nou projecte per renovar aquest canal temàtic que ha ofert des de 1994 més de onze milions de minuts d'emissions esportives  i s'ha convertit en el canal esportiu de referència al nostre país. A banda dels esports majoritaris, Teledeporte pensa seguir fomentant els esports paralimpics i les disciplines mes minoritàries
  • Aquesta tarda Cristina Rosevigne presentarà el seu nou disc a la Fàbrica Damn de Barcelona. Ho farà durant la presentació del nous caps de cartell del vida Festival. De moment, alguns dels noms que están ja confirmats son War of Drugs i els catalans Mourn o Deer, entre d'altres. El vida festival tindrà lloc a vilanova i la Gertú del 3 al 5 de juliol. 
  • Mariano Rajoy ha reafirmat la seva posició sobre la situació a Catalunya: voluntat de diàleg dins la legalitat i defensa de la unitat d'Espanya i ha destacat el que considera èxit d'haver evitat la consuta del 9N. Ha estat un dels punts del seu discurs al debat de l'estat de la Nació on ha donat per superat el que ha qualificat com a malsón de la crisi i ha reiterat la voluntat de crear aquest any mig milió de llocs de treball. També ha anunciat noves mesures per facilitar la contractació o la conciliació familiar. 

    Encara ressonen les paraules de la família Pujol Ferrusola ahir al Parlament. L'expresident va insistir en que els diners són del seu pare, Marta Ferrusola va negar tot el que s'ha dit o publica sobre ella i qui mes va parlar va ser Jordi Pujol fill. Prop de 4 hores...No se'n va estar de donar moltíssimes dades sobre els seus negocis... I  tot plegat amb un objectiu: desmuntar mites sobre ell i la seva família...

    Dos detinguts a Sant Vicenç dels Horts i a Sant Feliu de Guíxols dins d'una operació de la Guardia Civil contra un grup que es dedicava a la captació de terroristes islàmics i a la difusió de contingut terrorista a través d'Internet. Hi ha dos detinguts més a Melilla.

    Les queixes dels veïns per l'impacte del turisme han obligat a l'Ajuntament de Barcelona a convocar una Audiència Pública per debatre el tema, aquest vespre. Reclamen definir un model i  no fiar tota el creixement econòmic al turisme. La demanda per assistir-hi ha desbordat les previsions i s'instal·laran pantalles per seguir el debat

    Arriba l'hora de la veritat pel Barça a la Champions. Aquest vespre juga l'anada dels vuitens de final al camp del Manchester City i ho podreu veure a partir de les vuit per La 1. 

     

    DEBAT ESTAT DE LA NACIÓ. RAJOY REITERA LA VOLUNTAT DE DIÀLEG AMB EL GOVERN DE LA GENERALITAT DINS LA LEGALITAT.

    L'ENDEMÀ DE LA COMPAREIXENÇA DE LA FAMÍLIA PUJOL AL PARLAMENT DE CATALUNYA.

    OPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL CONTRA LA CAPTACIÓ DE TERRORISTES ISLAMISTES.

    BARCELONA DEBAT AQUESTA TARDA QUIN ÉS EL MODEL DE TURISME QUE HA DE TENIR.

    EL BARÇA VISITA EL MANCHESTER CITY. HO PODEU VEURE DES DE LES 20H PER LA 1.

  • A hores d'ara, per segona vegada, l'expresident Pujol compareix davant la comissió del Parlament de Catalunya que investiga el frau fiscal i la corrupció. També, en la sessiò d'avui, estant citats per declarar davant la comissió la dona de Pujol, Marta Ferrusola, i el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola./ És la segona vegada que l'expresident Pujol compareix al Parlament després de la seva confessió el 25 de juliol passat sobre els milions d'Andorra. Una confessió que ha canviat la seva situació legal i molt més.
  • Una munió de periodistes esperaven per captar la imatge de Luís Barcenas. L'ex-tresorer del PP havia d'anar ha signar al jutjat de la capital de la Vall D'aran. Barcenas fa quinze dies de vacances que li ha concedit el jutge Pablo Ruz. Els passa a la casa que te a peu de pistes de Baqueira, una casa ara embargada. L'extresorer no ha fet declaracions, excepte dir que ve a descansar. Tres cops per setmana ha de testimoniar la seva presencia davant el jutjat.
  • El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha visitat avui Tarragona. Ha entregat dues Medalles al Mèrit de Protecció Civil i 23 diplomes de reconeixement a membres de la Xarxa de Ràdio d'Emergències de Protecció Civil. Durant la seva visita ha inaugurat, també, una exposició de la Guàrdia Civil sobre el terrorisme a Espanya que es fa a la subdelegació. Ha estat aquí on el ministre ha demanat a les autoritats catalanes que emprenguin mesures legals contra l'aparició del Rei de Carnaval de Solsona a la plaça insultant i fent escarni de l'exèrcit espanyol. 
  • El Barça ja és a Manchester on demà s'enfronta al City en l'anada dels vuitens de final de la Champions. Luis Enrique ha convocat per aquest partit -que podreu veure en directe per La 1-  els 21 jugadors disponibles.
  • En la recta final, recollim la cartellera del proper Canet rock. Aquests que veieu són bona part dels artistes que participaran en aquest mitic festival que es va recuperar l'any passat. Es farà el 4 de juliol i celebrarà els 40 anys. Cal destacar l'Elèctrica Dharma, l'únic grup que ha viscut tots els Canet Rock, que ho celebrarà amb un espectacle amb Comediants. També ho farà La Banda Impossible, creada per a l'ocasió amb els líders de les bandes de rock dels anys 90. Repeteixen Txarango i els Amics de les Arts i s'incorporen, entre d'altres, Els Catarres, Lax'n'busto, La Pegatina o Sanjosex. 
  •  

    En una hora comença al Parlament la compareixença de Jordi Pujol a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció creada a partir de la seva confessió sobre els diners que la família va tenir a Andorra sense declarar durant més de 30 anys. També compareixen aquest tarda la seva dona, Marta Ferrusola, i el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola. A aquesta hora ja sabem que Marta Ferrusola no parlarà. 

    És Luis Bárcenas al jutjat de Vielha on aquest matí ha fet la primera de les compareixences a les que està obligat després que el jutge Ruz li hagi donat permís per anar de vacances fins el proper 5 de març a la casa que té a Baqueira Beret.

    El Síndic de Greuges denuncia negligència i opacitat en l'actuació de les administracions al voltant dels fets del 4F recollits al documental "Ciutat Morta". Rafael Ribó diu que ha desaparegut el llibre de on la Guardia Urbana registra els detinguts corresponent al febrer del 2006.

    Els experts adverteixen que una de les conseqüències de la crisi és que esmorzem pitjor que abans ja que la pastisseria industrial és més barata que els embotits i els sucs naturals. Els dietistes ens recorden que no esmorzar engreixa i pot empitjorar la nostra salut.

    El Barça ja és a Manchester per enfrontar-se demà el City en l'anada dels vuitens de final de la Champions. Els blaugrana, que han viatjat amb els 21 jugadors disponibles, volen refer-se de la derrota contra el Màlaga. El Madrid la va aprofitar per allunyar-se a 4 punts guanyant a Elx.

     

    ELS PUJOL AL PARLAMENT. L'EXPRESIDENT, MARTA FERRUSOLA I JORDI PUJOL FERRUSOLA A LA COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ.

    LUIS BÁRCENAS COMPAREIX ALS JUTJATS DE VIELHA MENTRE PASSA LES SEVES VACANCES A BAQUEIRA.

    EL SÍNDIC CONSIDERA QUE LES ADMINISTRACIONS VAN ACTUAR AMB POCA TRANSPARÈNCIA EN EL CAS DEL 4F.

    ELS EXPERTS ADVERTEIXEN QUE LA CRISI HA EMPITJORAT LA QUALITAT DELS ESMORZARS.

    EL BARÇA TORNA A LA CHAMPIONS A 4 PUNTS DEL MADRID A LA LLIGA.

    Alerta per fort vent arreu de Catalunya. Protecció Civil manté activada l'alerta per risc de ventades de fins a 90 km per hora, que es reforçaran fins al migda. També hi ha activat en prealerta el pla especial d'emergències per neu a l'Alt Pirineu, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollés; les prealertes per allaus, per perill marcat, 3 sobre 5, i l'inuncat per fort onatge a l'Empordà. 

    I avui Unió Democràtica ha insinuat que el referèndum a la militància per definir el full de ruta del partit de cara al 27-S es podria fer després de les eleccions municipals.

    Alberto Fernández Díaz diu que el Partit Popular serà la gran sorpresa a Barcelona en les properes eleccions municipals. Joan Herrera, d'Iniciativa assegura que els ajuntaments són les trinxeres per lluitar contra les retallades. 

    Una bona alimentació ajuda a reforçar les defenses i a plantar cara a les malalties pròpies de l'hivern. ELs cursos de cuina ensenyen els nens a educar el paladar i a valorar la importància d'una dieta equilibrada. 

    Batacada del Barça al Camp Nou que va desaprofitar ahir la possibilitat de dormir com a líder. Va perdre 0 a 1 contra el Màlaga i va donar una mala imatge davant l'afició en ser incapaç de fer cap gol. Un regal per al Reial Madrid que, si guanya aquesta nit a l'Elx, podria distanciar-se dels balugrana 4 punts.  

    El risc de patir pobresa està estrictament lligat amb el fracàs escolar. Ho diu un informe de la fundació Pere Tarrés que concreta que el 30% dels infants menors de 16 anys que viuen a Catalunya tenen el risc de patir pobresa. I gairebé tots treuen males notes. Aquesta entitat ofereix un servei de reforç educatiu, que ajuda aquests alumnes a millorar els resultats acadèmics i les seves habilitats socials. 

    Dimecres vinent farà un any de la mort de Paco de Lucía. El Festival "Flamencs i altres aus" s'ha avançat a l'efemèride amb un espectacle-homenatge. La seva vídua i els seus dos fills petits van assistir a l'acte així com el nebot de Paco de Lucía, el guitarrista Antonio Sánchez, els cantaors Potito y Montse Cortés i els ballarins Farruco i Farruquito. 

    RNE reconeix la carrera professional i la tasca destacada de l'actriu Mònica Randall amb el Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria.

    Convergència Democràtica celebra a Seva, Osona, una convenció municipalista per encarar la campanya de les properes eleccions. Més de 600 alcaldes i caps de llista s'han reunit amb el president Mas, que ha dit que aquest és un any decissiu i que les dues convocatòries d'eleccions previstes van unides perquè en els dos comicis està en joc el futur de Catalunya. 

    Unió Democràtica de Catalunya definirà la seva posició sobre el procés sobiranista de cara a les eleccions autonòmiques del 27-S en una consulta a la militància. Ho ha anunciat Ramon Espadaler, que ha dit que el seu ÉS un partit sobirà que ha de decidir el full de ruta al marge de la resta de formacions. 

    A tot l'estat hi ha 23 milions d'usuaris d'aplicacions. I Espanya és el segon país d'Europa on se'n descarreguen més per trobar parella. Més de la meitat d'aquests programes no compleixen tots els requisists de seguretat, facilitant així, la feina  als ciberdelinqüents.

    Ràdio Nacional reconeix la trajectòria de Mònica Randall amb el Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia. Una trentena de pel·lícules, obres de treatre i programes de televisió conformen el currículum de l'actriu durant 6 dècades. 

    Una victòria aquesta tarda al Camp Nou contra el Màlaga donaria als blaugrana el liderat provisional de la Lliga, que van perdre fa 3 mesos amb la derrota a casa davant del Celta. A més, Luis Enrique podria superar avui el  rècord d'11 victòries consecutives del Barça de Guardiola.