Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

 

El govern espanyol vol que es repeteixi el període d'inscripció escolar a Catalunya perquè els pares no han pogut demanar en la sol·licitud d'aquest any si volien que la llengua vehicular fos es català o el castellà. La petició s'ha fet al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'ha admès a tràmit. El president Mas ha acusat a l'executiu central i al PP de voler guanyar als tribunals el que no guanyen a les urnes.

Novetats pel que fa a la investigació de la tragèdia de Germanwings. Segons l'Oficina d'Investigació d'Accidents aeris francesa, el copilot que hauria fet estavellar l'avió contra els Alps va provar la maniobra de descens brusc fins a 5 cops en el vol anterior que el va portar fins a Barcelona.

El ministre d'Indústria ha confirmat que hi haurà Pla PIVE 8 per comprar nous vehicles el ministeri de Foment invertirà 400 milions d'euros en la millora de la xarxa de Rodalies de Barcelona. Rebrà gairebé una tercera part de la inversió de 1.250 milions d'euros que avui ha anunciat la ministra Ana Pastor. L'objectiu és modernitzar els trens, millorar les estacions o suprimir passos a nivell.

I aquestes són imatges de la macrooperació dels Mossos amb epicentre al Raval de Barcelona en contra d'una xarxa que es dedicava a traficar amb petites quantitats de droga. Hi ha 53 detinguts i s'han fet una trentena d'escorcolls. 

El retorn de Pep Guardiola al Camp Nou marca la semifinal de la Champions entre el Barça i el Bayern de Muníc... però com diu el tècnic de Santpedor el d'aquesta nit no és un partit d' homenatge, en joc està el bitllet per a la final de Berlín i tots dos equips volen aconseguir-lo. 

 

REPETIR LA PREINSCRIPCIÓ. EL GOVERN ESPANYOL CREU QUE NO ES GARANTEIX  EL CASTELLÀ COM A LLENGUA VEHICULAR.

TRAGÈDIA GERMANWINGS. EL COPILOT VA ASSAJAR LA MANIOBRA DE DESCENS FINS A 5 VEGADES EN EL VOL ANTERIOR.

RODALIES RENFE. FOMENT INVERTIRÀ 400 MILIONS D'EUROS EN LA MILLORA DE LA XARXA DE BARCELONA.

OPERACIÓ MOSSOS. DETINGUTS 53 MEMBRES D'UNA XARXA DEDICADA  A LA VENDA DE DROGUES AL CENTRE DE BARCELONA.

BARÇA-BAYERN. VERMAELEN CONVOCAT PER 1ª VEGADA AL BARÇA, ... I EL BAYERN DE PASSEIG AL TIBIDABO.

LA CATALANA ROSER PALAU ÉS LA PRIMERA VÍCTIMA ESPANYOLA DEL TERRATRÈMOL DEL NEPAL

La barcelonina Roser Palau és la primera víctima espanyola al terratrèmol del Nepal del 25 d'abril. Estava a la zona del vall de Langtang fent senderisme en solitari en el moment del sisme que ha devastat la zona. Exteriors ha confirmat que encara hi ha 8 persones de nacionalitat espanyoles desaparegudes

DESCENS RÈCORD DE L'ATUR EN UN MES D'ABRIL CATALUNYA ÉS ON MÉS HA BAIXAT

Catalunya ha liderat la caiguda de l'atur registrat a l'abril. La xifra de persones inscrites al Servei Català d'Ocupació ha baixat en 18.681 i deixen el total en gairebé 553 mil. La Setmana Santa ha animat un mes d'abril que es recorda com el millor des que hi ha registres. Tant el govern espanyol com el català estan molt satisfets amb les dades. 

MESSI I LUIS ENRIQUE NO VOLEN EL PAPER DE  FAVORITS DAVANT EL BAYERN DE MUNIC

al Barça Leo Messi ha comparegut en roda de premsa gairebé després de 2 anys, per valorar el partit de demà contra el  Bayern a la Champions.  Per l'argentí l'equip arriba amb bones sensacion i molta il·lusió. Luis Enrique perd Mathieu per unes molèsties però recupera Jordi Alba.

BONES DADES PER ALS COMERCIANTS 

EL COMERÇ AL DETALL CATALÀ CONTINUA RECUPERANT VENDES AMB UN 2,2% MÉS

BARCELONA BRIDAL WEEK

COMENÇA LA VINTENA EDICIÓ D'UN SALÓ CAPDAVANTER DE LA MODA NUPCIAL

Durant tres dies el certamen més important dels vestits de núvia omplirà el recinte de la Fira de Barcelona amb desfiñades de 23 marques d'arreu del món

BARÇA-BAYERN

ELS ALEMANYS JA SÓN A BARCELONA AMB UN REPTE ESPECIAL PER A GUARDIOLA

Els alemanys han arribat fa poca estona a Barcelona amb Guardiola al capdavant. El de Santpedor tornarà a seure a la banqueta del Camp Nou, però a la de l'equip visitant. Serà el retrobament amb l'afició del Barça tot i que no hi ha prevista cap rebuda especial. El Bayern arriba amb baixes importants però amb el su potencial intacte. Avui el Madrid obre les semifinals a Torí contra la juventus i ho podreu seguir per TVE.

JESSICA LANGE, FOTÒGRAFA

EXPOSICIÓ A L'ARTS SANTA MÒNICA FINS AL 28 DE JUNY

L'actriu Jessica Lange retrata amb la seva càmera tot allò que es veu i alhora no es veu. Escenes quotidianes de nens jugant, de paisatges nocturns, de gent anònima , de mirades , ....totes en blanc i negre. La visió del món d'una dona que, aquest cop, s'ha posat darrera la càmera enlloc de al davant.. 

 Catalunya ha liderat la caiguda de l'atur registrat a l'abril. La xifra de persones inscrites al Servei Català d'Ocupació ha baixat en 18.681 i deixen el total en gairebé 553 mil. La Setmana Santa ha animat un mes d'abril que es recorda com el millor des que hi ha registres i que al conjunt d'Espanya tanca amb prop de 119 mil aturats menys. En total n'hi ha 4 milions 333 mil.

Precisament la millora de les perspectives del mercat laboral és un dels aspectes que la Comissió Europea té en compte per millorar les previsions de creixement de l'economia espanyola que avui ha situat en el 2,8 per cent aquest any i 2,6 per l'any vinent, lleugerament per sota de les previsions del govern. 

A L'Informatiu d'avui estarem als preparatius de la desfilada de Rosa Clarà que obre de Barcelona Bridal Week, una de les passarel·les de vestits de núvia més importants del món.  I és que la moda nupcial espanyola és un sector que no para de créixer sobretot gràcies a les exportacions: l'any passat va facturar a l'exterior més de 500 milions d'euros. 

Reial Madrid i Juventus obren aquest vespre a La 1 les semifinals de la Champions. I demà, el Barça rep el Bayern de Muníc amb la baixa de Mathieu per unes molèsties al tendó d'Aquil·les. En canvi, Jordi Alba s'ha entrenat amb el grup i serà titular. Gairebé després de 2 anys Messi ha comparegut en roda de premsa i ha valorat el duel amb Pep Guardiola.

 

L'ATUR BAIXA A L'ABRIL. CAU EN 18.661 PERSONES A CATALUNYA I EN 118.923 AL CONJUNT D'ESPANYA.

REVISIÓ A L'ALÇA. LA CE SITUA EN EL 2,8% LA PREVISIÓ DE CREIXEMENT DE L'ECONOMIA ESPANYOLA PER AQUEST ANY.

BCN BRIDAL WEEK. LA PASSAREL·LA DE MODA NUPCIAL S'OBRE AQUESTA TARDA AMB LA DESFILADA DE ROSA CLARÀ.

AVUI, JUVE-MADRID. EL BARÇA REP DEMÀ EL BAYERN DE GUARDIOLA AMB LA BAIXA DE MATHIEU PER UNES MOLÈSTIES.

PORT I AEROPORT TORNEN A LA NORMALITAT DESPRÉS D'UN MATÍ COMPLICAT PER LA BOIRA

Mica en mica es van resolent els problemes causats aquest matí per la boira.  El Port de Barcelona torna a operar amb normalitat i ja han pogut entrar els 7 creuers i el ferri fondejats,  amb 20 mil passatgers a bord.  A l'aeroport del Prat també s'han desactivat les restriccions que han afectat una desena de vols.

DESARTICULADA UNA XARXA DEDICADA AL TRÀFIC IL·LEGAL DE PERSONES D'ORIGEN XINÈS

80 detinguts en operació de la Policia Nacional que ha permès desarticular una xarxa de tràfic il.legal de ciutadans d'origen xinès. Cada ciutadaà pagava 20 mil euros per viatjar al Regne Unit o als Estats Units passant per Barcelona. Entre els detinguts hi ha els prinicpals responsables de la xarxa. 

PROVES AMB POLÈMICA

COMENCEN LES PROVES DE TERCER DE PRIMÀRIA DE LA LOMCE AMB L'OPOSICIÓ D'ALGUNES FAMÍLIES

fan els alumnes de les escoles catalanes i que han començat avui. Diuen que són proves per conéixer el nivell al final del primer cicle i que els resultats només són per als centres. 

ELECCIONS MUNICIPALS

ACTE DE RECONEIXEMENT A ALCALDES QUE NO ES PRESENTEN EL 24-M

 Un acte que ha servit per homenatjar a ex regidors i alcaldes que no tornaran a ser candidats i per reivindicar la política municipal.  I en aquest context  avui les executives dels partits han fixat posicions sobre la reforma de la llei electoral que dimecres comença la seva tramitació al ple del Parlament. 

NEIX BBB-CONSTRUMAT

NOU MODEL DEL SALÓ PER AJUSTAR-SE A LES  NECESSITATS DEL SECTOR DESPRÉS DE LA CRISI

Després de més de 30 anys d'existència, el Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona emprén una nova etapa

EL BARÇA JA PENSA EN LA SEMIFINAL DE CHAMPIONS CONTRA EL BAYERN DIMECRES AL CAMP NOU

Luis Enrique compta amb tota la plantilla inclòs Jordi Alba que ha fet treball específic. Els blaugranes arriben en una estat pletòric al partit de dimecres contra els alemanys que tenen  algunes baixes importants. El club assegura que no faran cap homena

 

La boira que desde primera hora afecta a gran part del litoral català ha provocat alguns problemes, sobretot, a l'àrea de Barcelona. El port de la capital està tancat desde les 6 del matí fins passat el migdia i els vaixells no han pogut entrar ni sortir i a l'aeroport del Prat hi ha retards i alguns vols no han pogut aterrar i han hagut de ser desviats, per exemple, a l'aeroport de Reus. 

Avui també destaquem aquestes imatges. Són imatges de l'operació de la Policia Nacional que ha permès desarticular d'una xarxa de tràfic il.legal de ciutadans d'origen xinès. Cada ciutadaà pagava 20 mil euros per viatjar al Regne Unit o als Estats Units passant per Barcelona. Hi ha 80 detinguts, entre els quals hi ha els prinicpals responsables de la xarxa.

Des d'avui els alumnes de tercer de primària comencen a fer les denominades proves diagnòstiques que incorpora la LOMCE i que evaluen el nivell en català, castellà i matemàtiques. Unes proves que la Generalitat ha decidit aplicar tot i el malestar de part de la comunitat educativa que, en alguns casos, ha demanat als pares que no portin els seus fills a l'escola en dia dels examens.

I als esports, el Barça comença a preparar la semifinal de la Lliga de campions contra el Bayern de Muníc. Luis Enrique compta amb tota la plantilla inclòs Jordi Alba que ha fet treball específic. El president Josep Maria Bartomeu creu que estan en una situació envejable, confia en la continuitat del tècnic asturià i assegura que no faran cap homenatge a Guardiola.

 

BOIRA AL LITORAL. PROBLEMES AL PORT DE BARCELONA I RETARDS I CANCEL·LACIONS A L'AEROPORT DEL PRAT.

POLICIA NACIONAL. DESARTICULA UNA XARXA DEDICADA AL TRÀFIC IL·LEGAL DE PERSONES D'ORIGEN XINÈS. 

PROVES POLÈMIQUES. COMENCEN ELS EXÀMENS PELS ALUMNES DE TERCER DE PRIMÀRIA QUE INCLOU LA LOMCE.

DIMECRES, PARTIT D'ANADA. EL BARÇA JA PREPARA LA SEMIFINAL DE CHAMPIONS AMB EL BAYERN DE MUNIC.

Últim diumenge de la llarga precampanya de les eleccions municipals d'un any ple de cites electorals. La primera el 24 de maig. Tots els candidats a la ciutat de Barcelona han aprofitat avui per fer actes i llançar els darrers missatges abans d'encetar la campanya. 

Cinc especialistes de rescat de la guàrdia civil ja són al Nepal. Viatgen cap a la Vall de Lantang on hi ha 7 dels 21 ciutadans espanyols desapareguts. Dilluns 54 militars s'afegiran a les tasques de recerca.

Catalunya és la comunitat on es fan més parts a casa, però de moment el sistema sanitari no hi preveu cap prestació. Als hospitals s'ha reduït la taxa de cesàries, tot i que encara estem molt per sobre de les xifres recomanades per l'OMS. 

En l'últim any, s'han venut 280 mil vinils a tot Espanya, un 85 per cent més que l'any anterior. Nostàlgics i col.leccionistes remenen entre els 160 expositors de La Fira Internacional del Disc de Barcelona en la seva recta final. 

Vuit gols va marcar ahir el Barça al Còrdova. Triplet de Suárez, dos de Messi i un de Neymar. El trident blaugrana ja duu 108 gols aquesta temporada. També va puntuar el Madrid amb una victòria ajustada a Sevilla. Queden només tres partits per acabar i tot continua igual a la lliga: el Barça líder i el Madrid segon, a dos punts.

Catalunya és la comunitat on es fan més parts a casa. Dels més de 1.100 l'any que es fan a tot Espanya, prop de 400 tenen lloc a Casa Nostra. De moment el sistema sanitari no hi preveu cap prestació i se centra en millorar la qualitat de l'assistència als parts dels hospitals públics. S'hi ha reduït la taxa de cesàries, però tot i això encara estem per sobre de les xifres recomanades per l'OMS. Avui Dia de la Mare, dediquem la següent peça a totes les dones, les que han donat a llum i les que no, però també són mares.

Els nens riuen 300 cops al dia... i els adults, només 15... L'estrés, les preocupacions, la feina... de vegades fan que costi trobar motius per riure. Una tècnica anomenada 'Ioga del Riure' permet recuperar els beneficis fisiològics i emocionals del riallar. Un mètode que compleix dues dècades.

Lleida acull un any més, i ja en van 26, la Fira Internacional de Titelles. Aquests personatges, de tota mena i alguns de gran format conquereixen carrers i places durant tres dies. També hi ha obres de pagament en espais tancats. Uns i altres han omplert. Ni el pont ni la calor ni tampoc el llop han espantat el públic.

Fem un cop d'ull al que ha donat de sí l'actualitat dels últims 7 dies amb el resum de la Setmana en imatges de la mà de l'equip de realització de l'Informatiu Cap de Setmana.