Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president de la Generalitat signarà el decret de convocatòria d'eleccions el 4 d'octubre i la dissolució del Parlament es farà efectiva l'endemà, dia 5. Les eleccions se celebraran el 28 de novembre./Més d'1.200.000 alumnes a tot Catalunya han començat avui el curs./Molts no han pogut provar els nous ordinadors perquè no els han arribat./En sis anys a Catalunya el nombre d'alumnes de FP ha pujat d'un 40%. La majoria hi arriben des de l'ESO, però també hi ha qui s'hi apunta per la crisi./Avui fan vaga general a França en protesta per la reforma de les pensions de Sarkozy que preveu allargar l'edat mínima per jubilar-se dels 60 als 62./El Parlament d'Estrasburg debat la situació del poble gitano a Europa./Tres persones han mort aquest matí en un xoc lateral entre un cotxe i un camió a Medinyà./Inesperada mort del jove futbolista del Reus, Jordi Pitarque a causa d'una aturada cardíaca, Jordi Pitarque./Premi Princeps d'Astúries per a la selecció de futbol./Tarragona, sortida de l'etapa d'avui de la Vuelta./La imatge del dia a Can Barça ha estat la nova pinta de Pinto.

Resposta a l'alto el foc d'ETA. El govern no se'n fia i demana que deixin del tot la violència.

Semidirecte Barcelona-Puigcerdà. Escurça el viatge entre la capital cerdana i Barcelona en 43 minuts.

La mesquita altra vegada. Li obren expedient per sobrepassar l'aforament.

Evitar la corrupció. El Barça crea un codi ètic per garantir la transparència.

El ministre de la vaga general. Corbacho continuarà al ministeri fins que les llistes electorals siguin oficials.

Celestino Corbacho diu que serà el ministre de Treball de la vaga general del 29 de setembre. Serà a l'octubre quan el ministre torni a les llistes del PSC per treballar en el projecte de José Montilla a les eleccions catalanes.

Transports públics a punt. Ja circulen trens a l'estació de la Sagrera i s'estrena el semidirecte a Puigcerdà.

Des d'avui ja circulen els trens de rodalia de les línies 3, 4 i 7 entre les estacions de Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf. Ho fan una setmana abans del previst. Les obres que s'hi han fet connecten aquests trens amb les línies U i 5 del metro, a més de la 9 i la 10. També s'ha estrenat el tren semidirecte entre Barcelona i Puigcerdà que redueix el temps de viatge en 43 minuts.

Nou calendari escolar. Més d'un milió d'alumnes catalans comencen demà les classes.

Els nens catalans esgoten l'últim dia de vacances. I molts ho aprofiten per preparar l'inici de curs. Un curs marcat pel nou calendari escolar i que s'avança una setmana. Més d'un milió d'alumnes a tot Catalunya tornen demà a les aules.

Més control als directius. El Barça crearà una comissió d'ètica per sancionar irregularitats greus.

El Barça crearà una comissió d'ètica per estudiar i sancionar comportaments irregulars en la gestió econòmica del club. La junta està a l'espera de les auditories sobre les despeses de l'etapa de Joan Laporta. Podrien anunciar-ne el resultat a l'Assemblea de compromissaris que faràn el 16 o 17 d'octubre.

Corbacho candidat a les autonòmiques. La vicepresidenta nega que aprofitin la sortida del ministre per remodelar.

La Boqueria, de nit, tancada. L'Ajuntament hi instal·larà tanques. Les obres començaran a final d'any.

Funeral per Raimon Panikkar. Montserrat acull la cerimònia de l'últim adéu al filòsof i escriptor.

Moisés s'acomiada. El migcampista tanca una etapa de disset anys amb l'Espanyol.

Corbacho torna a Catalunya. El titular de Treball deixarà la cartera per reforçar el PSC.

Celestino Corbacho torna a la política catalana. L'exalcalde de l'Hospitalet canvia el ministeri de Treball per les llistes del PSC. S'intenta així mobilitzar l'electorat del cinturó metropolità. Montserrat Tura s'apuntaria com a número 2 de Montilla.

Una Diada per la llengua. L'11 de setembre s'homenatjaran els 11 presidents de la Generalitat.

L'11 de setmebre d'enguany serà una diada pel record. S'homenatjaran la llengua, les institucions i els 11 presidents de la Generalitat.... molt especialment la figura de Lluís Companys. Es palpa així la voluntat de recordar els joves les arrels de la nostra identitat.

La Boqueria, de nit, tancada. L'Ajuntament hi instal·larà tanques que només podran travessar els veïns.

Veïns i comerciants de Ciutat Vella creuen que la decisió d'instal·lar un sistema de tanques al Mercat de la Boqueria és una bona notícia. L'Ajuntament de Barcelona pretèn així començar a rehabilitar l'aspecte del barri. Les obres començaran a finals d'any i impediran que hi accedeixin indigents, prostitutes i drogoaddictes.

Els campions tornen a competir. Espanya comença a Liechtenstein el camí per anar a l'Europeu de 2012.

La selecció espanyola juga aquesta nit a LIECH-TENS-TEIN el primer partit oficial després de guanyar el Mundial. Els de Del Bosque buscaràn els tres primers punts al grup de classificació per l'Europeu de 2012. David Villa vol superar Raúl com a màxim golejador de la història de la selecció

S'acaba la bona ratxa. L'atur creix un 1,5% a l'agost, i ja hi ha 3.969.661 persones sense feina.

Un altre cas, i ja són 7. Mor una dona a l'Hospitalet de Llobregat possiblement a mans de la seva parella.

El curs de les novetats. Es farà una prova d'avaluació als alumnes de quart d'ESO.

Mourinho menysté el Barça. El portuguès elogia Ibra i diu que Iniesta no es mereix la Pilota d'Or.

L'atur torna a pujar. 16.700 catalans van perdre la feina al mes d'agost.

Catalunya encapçala l'augment de l'atur, amb una pujada del 3,1% respecte el juliol. Això sí, el nombre de desocupats registrat a l'agost ha augmentat a tot Espanya, un mes tradicionalment dolent. La xifra de parats es torna a acostar als 4 milions a tot l'Estat.

El mòbil no desbanca el fix. Es manté el telèfon fix per internet i les tarifes barates.

Els catalans consumim molta telefonia mòbil però sense abandonar l'ús del fix. Internet i les tarifes molt barates o gratuïtes entre fixos en són la causa. A més l'ús dels missatges de text creix, sobretot perquè és més barat i es poden anul·lar cites o donar excuses sense gaires explicacions.

Un dona assassinada a l'Hospitalet. Setè cas de violència masclista a Catalunya.

Un home ha estat detingut acusat d'haver matat la seva parella a l'Hospitalet de Llobregat. L'home de 40 anys l'hauria agredit amb diverses ganivetades. La dona ha mort mentre la traslladaven a l'hospital.

Sense Guardiola. El Barça acaba la setmana d'entrenaments en família.

Puyol i Jeffren ja fan treball de recuperació a Barcelona. Tito Vilanova ha dirigit la darrera sessió de la setmana, amb només dotze jugadors. Els blaugrana descansaran fins dimarts, tret de Dani Alves que se seguirà entrenat a la Ciutat Esportiva, però amb la selecció del Brasil.

Cauen les vendes de cotxes. A l'agostes van vendre 44.578 unitats, un 23% menys que fa un any.

Possible inversió Xinesa a Catalunya. L'automobilistica Chery podria crear 11.000 llocs de treball.

Ryanair ja opera a Barcelona. La Generalitat creu que perjudicarà els aeroports de Girona i Reus.

El curs amb més alumnes. Dimarts comença el curs escolar amb 1.200.000 estudiants.

Jeffren també KO. Es confirma la lesió de Puyol i la rancúnia d'Ibrahimovic.

Viver d'empreses estrangeres. L'automobilística xinesa Chery fabricaria cotxes a Catalunya.

L'automobilística xinesa CHERY, podria fabricar a Catalunya. El president de la Generalitat és de visita a la Xina, per negociar a tres bandes un possible acord. Aquest acord beneficiaria el mercat laboral català.

Ryanair aterra a Barcelona. Preocupa, ara, com afectarà els aeroports de Reus i Girona.

La companyia de baix cost Ryanair opera des d'avui a l'aeroport del Prat. S'estrena amb 23 rutes i una previsió de 2 milions i mig de passatgers l'any. El president de Ryanair manté converses amb la Generalitat per abaratir els bitllets a Girona i Reus i compensar així el possible descens de passatgers d'aquests dos aeroports.

S'acaba la permissivitat. Els manters marxen de Calafell i el Vendrell.

La plaça de la Lluna de Coma-ruga queda buida de manters. L'avís d'una major presència policial a la zona a partir d'avui han fet marxar els venedor ambulants. Però són moltes les veus que demanen solucions definitives.

El capità KO. Carles Puyol s'estarà 2 o 3 setmanes de baixa per una lesió muscular.

Les proves mèdiques que li han fet avui a Barcelona confirmen la lesió de Carles Puyol, que s'estarà de baixa entre dues i tres setmanes. El defensa blaugrana començarà un tractament de recuperació però tot fa pensar que es perdrà 3 partits de Lliga i l'estrena a la Champions contra el Panathinaikós

Una setmana més de dubtes. El president Montilla comunicarà la data de les eleccions la setmana vinent.

La data de les eleccions al Parlament de Catalunya es coneixerà la setmana que vé. Així ho ha dit el president Montilla als consellers en la primera reunió de govern després de les vacances d'estiu. El president NO ha comentat amb els consellers les possibles dates. Tampoc perquè ha descartat el 24 d'octubre

Nou reglament de l'oci nocturn. Els ajuntaments de més de 50.000 habitants podran donar llicències.

El nou reglament per als locals d'oci nocturn que ha aprovat avui la Generalitat preveu que els "afters" hauran d'estar a més de cinc-cents metres de zones urbanitzades, centres educatius i de culte, i biblioteques. Els empresaris del sector creuen que la nova normativa els perjudica, i pensen presentar un recurs a la Unió Europea.

Prostitució masculina. 14 detinguts d'una xarxa que explotava homes sexualment.

Desarticulada una xarxa dedicada a la prostitució d'homes. És el primer cop a tot l'Estat que la policia desmantella una banda acusada d'explotar homes sexualment. Hi ha 14 detinguts, un d'ells a Barcelona, acusats de captar joves al Brasil i obligar-los a estar disponibles 24 hores.

Plantilla tancada i a punt. Keita renova, Hleb marxa i Mascherano s'entrena en quadre.

Seydou Keita amplia fins el 2014 el contracte que el vincula amb el Barça i es fa oficial que Jleb marxa cedit per una temporada al Birmingham City. Mentre, Javier Mascherano ha fet avui el seu primer entrenament com a blaugrana.

El Govern torna a la feina. La setmana vinent se sabrà la data de les eleccions.

El president Montilla comunica als seus consellers que la setmana vinent anunciarà la data de les eleccions al Parlament. En la primera reunió del Consell Executiu després de les vacances també s'ha aprovat el reglament de l'oci nocturn català.

Per primer cop a Espanya. Desarticulada una xarxa d'explotació sexual d'homes.

14 persones han estat detingudes a Barcelona, Palma, Lleó, Alacant i Madrid per la seva implicació en una xarxa d'explotació sexual d'homes. És el primer cop que es desarticula un grup d'aquestes característiques a Espanya. Els homes procedien del Brasil i havien d'exercir la prostitució sota amenaça de mort

La despesa de tornar a l'escola. Als pares catalans els costarà una mitjana de 1.060 euros per nen.

D'aquí una setmana milers de nens comencen l'escola... i això suposa que s'acaben les vacances per a moltes famílies. Catalunya és la segona comunitat on iniciar el curs resulta més car. L'uniforme o la roba dels alumnes és el que costa més. Els llibres de text també són una despesa important; suposen una mitjana de 190 euros.

Reforços argentins. Mascherano s'entrena amb el Barça i Duscher ja vesteix de blanc-i-blau.

Javier Mascherano ha fet avui el primer entrenament amb el Barça en un sessió amb només 7 homes del primer equip i el filial de Luis Enrique. L'Espanyol de la seva banda, ha presentat l'argenti Aldo Duscher i no descarta més moviments fins que aquesta mitjanit es tanqui el mercat de fitxatges.

Obert per vacances. Cada cop hi ha menys empreses que tanquen tot el mes d'agost.

Últim dilluns d'agost, dia en que molta gent torna a la feina. Un retorn que ja NO és tant massiu com anys enrera. La crisi ha accentuat aquesta tendència. Moltes empreses es mantenen obertes al mes d'agost, per NO perdre les vendes.

Qué fem amb les criatures? El nou calendari escolar fa baixar l'oferta de casals d'estiu.

Amb el nou calendari escolar el curs comença el 7 de setembre. Això ha fet que enguany hagi baixat l'oferta i la demanda de casals d'estiu i alguns pares i mares es busquen la vida com poden per fer-se càrrec dels fills durant la jornada laboral.

Foc intencionat? L'alcalde d'Olivella creu que l'incendi al municipi no pot ser accidental.

L'incendi que va començar ahir a Olivella podria haver estat provocat. Això és el que apunta directament l'alcalde d'aquest municipi del Garraf. El foc, que ha cremat una seixantena d'hectàries, s'ha donat per controlat aquest migdia.

Mascherano ja vesteix de blaugrana. El mig centre argentí ja ha trepitjat la gespa del Camp Nou.

I aquesta tarda, Javier Mascherano s'ha equipat per primera vegada amb la samarreta que defensarà durant quatre temporades, la del Barça. El mig centre argentí arriba per completar una plantilla que segueix fent por.

Controlat l'incendi d'Olivella. Es manté activada la fase d'alerta del Pla Especial per Incendis.

Els bombers continuen remullant la zona calcinada a Olivella, on ahir es va declarar l'incendi que ha cremat 60 hectàrees. Se n'investiguen les causes però podria haver estat provocat. Els altres dos focs del cap de setmana, el de Benifallet, i el d'Esterri d'Àneu ja estan extingits.

Tornada a la feina. Cada cop més comerços no tanquen a l'agost.

Primer dia laborable per a molts després de les vacances... Tot i que la crisi econòmica provoca un canvi de tendència: cada cop més comerços i empreses organitzen les vacances dels seus empleats per poder atendre els clients també durant el mes d'agost.

Compte enrere per les eleccions. La data es podria conèixer en les pròximes hores.

El president de la Generalitat no revela encara la data en que se celebraran les eleccions. Ho hauria de fer avui o demà si fossin el 24 d'octubre.... Mentrestant Artur Mas insta Montilla a convocar-les com més aviat millor perquè, diu, Catalunya les necessita

La vida continua igual. El Barça goleja el Racing i avui presenta Mascherano.

El Barça s'estrena a la Lliga amb una convincent victòria sobre el Racing. Els blaugrana ja tenen 2 punts més que el Madrid, que a Mallorca només va poder empatar. Javier Mascherano ha passat aquest matí la revisió mèdica i a la tarda signarà contrate i el presentaran.

Tornada esglaonada. El Servei Català de Trànsit preveu que avui sigui el dia més complicat

Millor del que esperaven. La temporada de rebaixes acaba amb més vendes de les previstes

Gossos d'atura. Castellar de N'hug ha acollit el concurs internacional per triar-ne el millor

Comença la lliga. El Barça debuta contra el Ràcing i sense Ibrahímovic

Els efectes de començar abans. Mestres, famílies i sector turístic noten l'escurçament de les vacances escolars

25 anys després. La primera expedició catalana va pujar a l'Everest el 28 d'agost de 1985

Els primers bolets. La pluja, el sol i la manca de vent han avançat la temporada

L'argentí signarà per 4 anys. Mascherano arriba a Barcelona i Ibrahimovic serà avui del Milan