Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nova avaria a Renfe. 750 usuaris atrapats durant 2 hores en un túnel de Barcelona.

Alerta per pluja fins demà. Avui han caigut fins a 150 litres/m2 a la demarcació de Tarragona.

Ascó perd posicions. El magatzem de residus nuclears podria construir-se a Zarra, València.

Alerta màxima. El Barça ha perdut els 2 últims partits de lliga al Calderón.

Atrapats al tren. Més de 700 passatgers han estat dues hores tancats entre el Clot i l'Arc de Triomf.

Visita polèmica a Badalona. El PPC i una eurodiputada francesa visiten barris on viuen gitanos romanesos.

La 2 es renova. TVE-Catalunya assumeix la direcció del canal, que dilluns comença nova etapa.

Una visita d'alt risc. Guardiola recupera tota la plantilla pel repte del Calderón, on fa dos anys que perden

Montilla creu que la independència portaria Catalunya a la decadència. José Montilla creu que guanyarà les eleccions del 28 de novembre i diu que no pactarà ni amb Convergència ni amb el Partit Popular. Ho ha dit en una entrevista a "Los Desayunos" de Televisió Espanyola, en la que també ha entrat en el debat "¿Decadència o Independència?" plantejat per CiU. Per Montilla, la decadència seria, precisament, la independència.

Cereals pels núvols. El preu del cereal s'ha duplicat en dos mesos, influit per factors internacionals, com ara la prohibició Russa d'exportar-los. De moment, l'alça dels preus no afecta als consumidors, però si no afluixa, la barra de pa podria costar 5 cèntims més.

Troben un manuscrit de "Cosí fan tutte" a la Biblioteca de Catalunya. Cosí fan tutte adaptada al públic barceloní. Mozart va modificar aquesta partitura manuscrita per una de les primeres representacions de la seva òpera, a Barcelona. El manuscrit complet estava a la Biblioteca de Catalunya. L'han tret a la llum un equip d'investigadors catalans.

De la Peña, optimista. Iván de la Peña es mostra molt feliç per la seva reaparició a Vila-real tot i que es va tornar a lesionar. Només són unes molèsties però, com que no vol forçar, es podria perdre 2 partits. El càntabre ho considera normal després de 10 mesos sense jugar i només pensa en gaudir del futbol.

Montilla diu que la independència portaria a la decadència a Catalunya i ha descartat un govern sociovergent al programa "Los Desayunos" de TVE./Tempesta política a l'Ajuntament de Barcelona perquè l'Auditoria independent sobre el projecte de l'hotel del Palau no en justifica l'interès públic del projecte./La decisió de Rússia de no exportar cereals i l'especulació encareixen els cereals./Estafa col·lectiva a Ullastrell on Telefònica ha cobrat trucades que no s'han fet als 806./Mas ha deixat clar que si governa tirarà endavant totes les obres i inversions que consideri claus, com ara el Quart Cinturó o la xarxa de rodalies. Vol que Generalitat sigui administració única per la gestió d'infraestructures./ Una sentència declara il.legals els tres blocs de pisos de luxe construïts a l'illa Sandoz a Barcelona./Un institut de Girona ha instal.lat un sistema de torns i barreres electròniques per lluitar contra l'absentisme i millorar la seguretat./El nou hospital Trueta de Girona doblarà la superficie actual./Un Madrid amb molta rematada però poc encert es desfà de l'Ajax./Ibra al Mílan va fer els dos gols sobre l'Auxerre. Cesc també goleja per partida doble en la victòria de l'Arsenal per 6 a zero al Braga./Serà el primer Gran Premi sense "Shoya Tomizawa": ahir en va celebrar el funeral./Investigadors de la UAB trobem la partitura completa del "Cosi fan Tutte" de Mozart de l'estrena de l'obra al Liceu./Anit al Palau Sant Jordi concert d'Alejandro Sanz.

Nova baixa al PSC. Jaume Sobrequés deixa el partit i aposta pel sobiranisme.

Esperança en la detecció el parkinson. Un estudi detecta disfuncions cerebrals en pacients amb trastorns del son.

Més seguretat per la Sagrada Família. Hi han començat a instal.lar 12 sensors que detectaran qualsevol incidència.

Esvaeixen els dubtes. El Barça recupera la seva millor cara golejant el Panathinaikós.

La tuneladora de l'AVE és a punt d'arrencar en direcció a la Sagrada Família: avui han començat a instal·lar al temple 12 sensora per enregistrar qualsevol alteració als fonaments o a l'estructura de la Sagrada Familia./L'històric militant del PSC, Jaume Sobrequés, deixa el partit i dóna suport a Artur Mas, perquè al PSC no hi veu lloc per les idees sobiranistes./Científics de l'Hospital Clínic fan possible predir el pàrkinson en persones que pateixen transtorns del son./La ministra de Defensa, Carme Chacón, al programa d'aquesta casa "59 segons" va defensar la feina del PSC al Congrés./La caixa resultant de la fusió de les caixes Catalunya, Manresa i Tarragona es dirà "CatalunyaCaixa"./A Barcelona augmenten les multes a conductors per anar sense el cinturó de seguretat o sistemes de retenció infantil./L'arquebisbe de Tarragona crida a desobeir la llei de l'avortament: Jaume Pujol diu que "cal obeir Déu abans que els homes"./Els curs universitari ha començat amb una forta escridassada al president de la Generalitat a la UAB./El govern català va aprovar ahir la normativa que obliga el professorat universitari a conèixer el català, però ha suavitzat el nivell d'exigència./Són 8 fragments de pedra calcària, amb inscripcions, que provenien d'una necròpolis d'Egipte saquejada a finals de la dècada dels 90 recuperades pels Mossos./De la mà de Messi ahir va tornar a aparèixer el millor Barça. Els cinc gols sobre els grecs del Panathinaikós van recuperar l'autoestima dels blaugrana i l'optimisme de l'afició./

Els Ferrocarrils de la Generalitat tornen a funcionar amb normalitat, després de les aturades d'avui. Aquesta tarda s'han complert els serveis mínims i no s'han repetit els incidents del matí, quan alguns piquets han impedit que els trens circulessin. L'empresa ja ha anunciat sancions. /CCOO i UGT consideren que Espanya quedarà fora de la recuperació si no canvia de política econòmica. /El president Montilla ha qualificat de joc brut l'entrevista a l'expresident Pasqual Maragall publicada al butlletí de CDC. /La comissió europea obrirà un procediment d'infracció a França per discriminació per les expulsions de gitanos. Aqui, el PP alerta que algunes de les famílies gitanes expulsades poden acabar instal.lant-se a Barcelona i demanen que es desmantellin els campaments. /El govern central donarà a Barcelona 22milions-i-mig d'euros per a equipaments culturals i esportius. /L'ajuntament de Lleida a torna a tancar la mesquita del carrer del Nord./Les obres de millora de la C-55 entre Abrera i Manresa han començat avui: inclouen el polèmic Km 27 que suma una dotzena de morts i 150 ferits en 10 anys./D'aquí a una estona, a dos quarts de nou, el Barça debuta a la Champions i ho podreu veure en directe per la 1..../Rafa Nadal ha entrat a la Història del tennis després de guanyar l'Open dels Estats Units./Pau Gasol ha estat avui a Barcelona després de passar uns dies a Istambul seguint la selecció espanyola de bàsquet. /Pedro Martínez de la Rosa no tornarà a córrer aquesta temporada al Mundial de fórmula 1.

Els líders d'UGT i CCOO són avui a Catalunya per cridar a la mobilització de la vaga general. Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo adverteixen del risc que Espanya es despengi de la recuperació econòmica./Posar-los a primera fila i no fer llegir en veu alta són recomenacions dels experts per ajudar els escolars amb problemes d'aprenentatge. A Catalunya, dos nens de cada aula pateixen aquests trastorns./Tot i que s'havien anunciat serveis mínims l'acció dels piquets ha obligat a aturar completament la línia del Vallès entre les 7 i les 9 del matí.L'empresa denunciarà l'incompliment dels serveis mímims i insta els sindicats a respectar-los en l'aturada de la tarda. Els treballadors protesten per la retallada del 5% dels sous decretada per la Generalitat./Aquest matí han començat les obres de millora de la C-55 entre Abrera i Manresa, on hi ha el punt negre del controvertit kilòmetre 27, que suma una dotzena de morts i 150 ferits en els darrers deu anys./Pasqual Maragall pronostica que CiU guanyarà les eleccions en una entrevista a la revista MÉSCAT, un butlletí de militants i simpatitzants de CDC: Maragall diu que el gran avantatge d'Artur Mas és que "ara toca"./Montilla reconeix que seran unes eleccions difícils i ahir va avisar des de Madrid que el 28 de novembre està en joc el futur de l'Espanya plural./L'ajuntament de Lleida torna a tancar la mesquita del carrer del Nord per excés d'aforament./El PP adverteix d'un possible trasllat dels expulsats cap als campaments de Barcelona./Rafa Nadal ha tornat a fer història aquesta matinada: és el tennista més jove de la història que aconsegueix els quatre trofeus del Grand Slam./Avui és nit de Champions: tret de Jeffren, Guardiola disposa de tota la plantilla, inclós Puyol./Pau Gasol és a Barcelona on ha presentat un nou joc d'ordinador./"Nit de Sant Joan", de Dagoll Dagom torna a la cartellera desprès de 29 anys.

  • El president Zapatero vol que la reforma de les pensions arribi al Congrés abans de final d'any. La reforma de les pensions arribarà al congrés abans no acabi l'any. És la intenció del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha dit, a OSLO, que l'executiu s'ha d'anticipar per garantir un sistema de pensions que, en el futur, arribi a tothom. Zapatero també s'ha referit a les polítiques d'ocupació. El president creu que cal canviar la visió del que considerem ocupació i desocupació.
  • La Comissió Europea estima que el PIB caurà un 0,3% a final d'any. Les previsions econòmiques per Espanya encara no permeten veure la llum, segons la Comissió Europea. Aquest organisme preveu que
  • el Producte Interior Brut espanyol caigui, enguany, un 0,3%. Amb tot, aquesta estimació millora en una dècima l'anterior.
  • Els trastorns en l'aprenentatge afecten entre el cinc i el deu per cent dels escolars a Catalunya. Un informe de l'Hospital sant joan de Deu analitza i aconsella sobre com tractar aquests alumnes per evitar el fracàs escolar.
  • La Generalitat vol tornar al sistema de quotes pels alumnes d'FP. El curs universitari comença amb el ressó de la polèmica pel canvi en el sistema d'accès, que ha deixat 6mil alumnes sense estudiar la primera opció. Per evitar que torni a passar, el ministeri preveu modificar les proves d'accès pels alumnes de Formació Professional. La Generalitat, però, creu que cal tornar al sistema antic, amb el què els alumnes d'FP tenien un màxim de places reservades.
  • Guardiola mostra la seva fe en l'equip de cara a l'estrena a la Champions. El Barça vol estrenar-se amb bona nota a la lliga de campions davant el Panathinaikós i així, oblidar l'ensopegada amb l'Hércules al Camp Nou. Tot i aquesta derrota, Guardiola no dubta de l'equip i destaca el compromís que han tingut els últims 2 anys.
  • José Montilla explica que la "pulsió separadora" també ve d'Espanya. José Montilla matisa el discurs institucional de la Diada i diu que quan parlava de "pulsió separadora" també es referia als qui des de Madrid volen separar Catalunya d'Espanya. El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, assegura que NO pactarà amb aquells que defensin "camins inadequats".

    El Consell Nacional de CiU ratifica el programa electoral per les eleccions. Convergència i Unió ratifica el programa electoral per les eleccions al Parlament de Catalunya. Ho han fet a Lleida, al Consell Nacional conjunt que han presidit aquest matí Artur Mas i Josep Antoni Duran i Lleida.

    S'estrena "L'home del paraigua", basada en la figura de Vicenç Ferrer. La tasca humanitària de Vicenç Ferrer inspira l'òpera collage "l'home del paraigua", que es va estrenar anit al Liceu. Es tracta d'un espectacle dirigit per Joan Martínez Colás que dóna suport a la candidatura de la Fundació Vicente Ferrer al Premi Nobel de la Pau.

    El Barça perd 0-2 contra l'Hèrcules en el seu debut al Camp Nou. El Barça ensopega contra l'Hèrcules en el primer partit de Lliga al Camp Nou. Els blaugrana van caure derrotats per 0 a 2 amb un joc gris i ple d'errades.

    Onze de setembre. L'acte institucional s'ha centrat en la llengua catalana. Catalunya celebra avui la seva diada Nacional. L'acte al Parc de la Ciutadella s'ha centrat aquest any en la llengua catalana, amb un homenatge a la Nova Cançó i a poetes com Joan Maragall o Salvador Espriu.

    Govern, Parlament i partits fan l'ofrena allunyats de les protestes. Les tradicionals ofrenes a Rafael Casanova s'han fet sense les xiulades d'anys anteriors. El perímetre de seguretat s'ha ampliat i el públic ha quedat a uns 300 metres dels representants institucionals i polítics.

    Diada preelectoral. La sentència de l'Estatut i els comicis del 28-N marquen la jornada. Els partits coincideixen en què la crisi, la sentència de l'Estatut i les eleccions del novembre marquen una Diada que pot ser l'inici d'una nova etapa política. En el discurs institucional d'ahir el vespre el president Montilla va demanar que la unió s'imposi damunt la pulsió separadora.

    El Barça rep aquesta tarda a l'Hèrcules al Camp Nou. El Barça juga avui el seu primer partit de Lliga a casa contra l'Hèrcules. Els blaugrana es mantindran fidels al seu model de joc per repetir els èxits de la temporada passada.

    Zapatero diu que no ha traït els seus principis i que la decisio de Corbacho de marxar ha estat del ministre i del PSC./En 3 anys, a Catalunya, 40 mil famílies s'han quedat sense casa perquè no han pogut pagar la hipoteca. Mig milió de persones a tot l'Estat estan en risc de perdre casa seva a mig termini. Segons UGT, Catalunya és la comunitat amb més expulsats hipotecaris./Al cas hotel Palau, l'ex-regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, García Bragado, nega que l'arquitecte del projecte l'assenyalés a ell com a cervell de la trama. L'arquitecte Carles Diaz sí que el va assenyalr com a dissenyador del full de ruta./Propietaris de cases de colònies comencen a rebre cancel·lacions per la negativa dels mestres a fer sortides extra-escolars./Demà diada Nacional de Catalunya, marcada enguany per les eleccions al Parlament i per la retallada de l'Estatut./Mas assegura que és reticent a parlar de futuribles però diu que el seu govern no inclourà més de dos partits, fins i tot en minoria i amb acords puntuals amb la resta de partits./Els preus han tornat a pujar a l'agost: a Catalunya, l'IPC ha crescut d'un 0'3%./ Els 14 joves detinguts pels mossos al febrer acusats d'integrar la fracció més violenta dels Boixos Nois,els Casuals, tenien un arsenal.Els imputen la mort d'un bulgar a Sant Feliu,l'apunyalament d'una altre home a Illa fantasia i delictes d'amenaces, tràfic de droga i armes./Han començat les proves de càrrega del nou pont sobre l'Ebre que ha de connectar Sant Jaume d'Enveja amb Deltebre./La Champions torna a TVE amb el debut del Barça a Champions./Nadal ja és a semifinals de l'Obert dels Estats Units/Amb l'espectacle "Muaré" es va inaugurar anit la Fira del Teatre al carrer de Tàrrega.

    El Govern Central ha aprovat la Reforma Laboral: es podrà ser fix després de tres anys a la mateixa empresa i no es podran rebutjar els cursos de formació a l'atur./Millet declara que tothom sabia que el projecte de l'hotel del Palau era privat./La decisió del govern de fer marxa enrera i permetre que els ajuntaments més solvents puguin endeutar-se l'any vinent, ha donat un baló d'oxigen a la majoria de consistoris./La policia confisca propietats immobiliàries per valor de 24 milions d'euros, de les màfies de l'est./La federació de Barcelona del PSC referma Jordi Hereu com a candidat socialista en les pròximes eleccions municipals. Carles Martí ha assegurat que de moment, ningú no s'hi ha mostrat interessat./CiU ha presentat les principals línies del programa electoral: lluita contra la crisi i defensa de l'estat del benestar i del dret a decidir./En declaracions a RNE, Mas ha rectifitat les declaracions de Ramon Tremosa./L'Ajuntament de Barcelona instal·larà càmeres de videovigilància al barri de Trinitat Vella contra la delinqüència./La consellera de Salut, Marina Geli, confia que la reforma de la llei estatal del tabac prohibeixi fumar a tots els espais públics tancats./El MNAC reb el cartell de Joan Miró "Volem l'Estatut"./La selecció espanyola de bàsquet només pot aspirar a la cinquena plaça al Mundial de Turquia.

    Cas Hotel del Palau. Ramon Messeguer i Garcia Bragado desconeixien la titularitat del solar.

    Primera sessió de control al Congrés. Rajoy torna amb els retrets a la política econòmica del Govern.

    Millorar la convivència. Projecte per a 17 territoris de l'Estat amb alta diversitat cultural.

    No podrà revalidar el títol. Espanya perd amb Sèrbia per 92 a 89 als quarts de final del Mundial.

    Zapatero manté la congelació de les pensions per l'any que ve./L'ex-cúpula d'Urbanisme de l'ajuntament de Barcelona declara com a imputats per amagar la veritable titularitat sobre els terrenys on volien construir l'hotel del Palau./Dona, immigrant, que ronda els 70 anys. És el perfil de les persones analfabetes que hi ha al nostre pais. Però és un problema que també afecta els joves./El banc de sang i teixits ha engegat la campanya "Tinc sang de Sibarita", que recorrerà Catalunya fins a final d'any./Chaves, ha anunciat més traspassos de competències per Catalunya./Tremosa escriu al facebook que Montilla és el president que Franco somiava per una Catalunya en democràcia. Mas ho lamenta i el PSC exigeix una rectificació./Acaben 7 anys de catalogació de l'arxiu dels 82 mil consells de guerra oberts a Catalunya pel franquisme, pels que van executar 40 mil persones. Familiars i investigadors ja ho poden consultar./La selecció espanyola de bàsquet juga aquesta tarda els quarts de final del Mundial contra Sèrbia. Gasol no juga però els fa costat./L'Espanyol prepara el partit de diumenge a Vila-real./Nadal s'ha desfet de Feliciano López en 3 sets a l'obert dels EUA./A les dues del migdia s'ha obert la capella ardent de Joaquín Soler-Serrano. Va morir ahir als 91 anys i l'enterraràn demà a la tarda./Messi lidera l'Argentina cap a la golejada sobre els campions del món.

    Eleccions el 28-N. La campanya electoral començarà divendres, 12 de novembre.

    La resposta dels grups. Destaquen que són unes eleccions decisives i parlen de canvi.

    Tornada a l'escola. 1.240.000 estudiants s'han incorporat a les aules.

    La Roja contra Messi. Espanya posa a prova el prestigi contra una renovada Argentina.