Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Salut amenaça el ministeri de Sanitat de tirar pel dret i vacunar els més grans de 55 anys amb AstraZeneca. El Col·legi de Metges de Catalunya i el Col·legi de Farmacèutics avalen aquesta decisió per augmentar la immunització en cas que es produeixi una quarta onada de contagis. L'ajuntament de Seròs recomana els seus habitants sortir el mínim possible de casa perquè el risc de rebrot és el més alt de Catalunya. El Procicat decidirà demà si aixeca el confinament comarcal dilluns que ve o el dia 22. El pla permetria la mobilitat dins de Catalunya amb una certa llibertat. 600 famílies estan a les llistes d'emergències de l'ajuntament de Barcelona per accedir a un pis social que triga dos anys en atorgar-s'hi. La policia nacional ha detingut un perillós fugitiu condemnat a cadena perpètua a França, en el vestíbul d'un hotel de Barcelona. El Barça vol remuntar l'eliminatòria de Champions amb el PSG.

A només dos dies perquè es constitueixi el Parlament encara no hi ha acord a la vista, ni per la mesa ni per la investidura. Aquestes darreres 48 hores les negociacions seran intenses, sobretot entre els grups independentistes. La CUP, ja ha posat nom al seu candidat a presidir el Parlament: Pau Juvillà, Un càrrec que també es disputa Junts per Catalunya que aposta, segons Carles Puigdemont, per Laura Borràs. Els cupaires creuen que seran els garants perquè el TC no interfereixi en la cambra catalana, tot i que no descarten acabar votant la candidata de JxCat.

Professionals sanitaris i de les cures -d'hospitals, atenció primària, atenció domiciliària, residències, 061, entre altres- es manifesten aquest dimecres a Barcelona en el marc d'una jornada de vaga als centres de salut i altres serveis assistencials. Estan convocats per diversos sindicats minoritaris agrupats entorn a la Mesa Sindical de Catalunya integrada per USOC, Infermeres de Catalunya, CATAC-*CTS-*IAC, PSI Lluitem, COS i CGT. 

Durant el matí uns 300 professionals sanitaris han tallat el trànsit a la Via Laietana de Barcelona en el primer acte de la vaga al crit de "sanitat pública i de qualitat".  Els manifestants han sortit de la plaça Urquinaona, han llançat petards i s'han escoltats càntics com 'N'hi ha prou de retallades', 'Més bates i menys corbates' i 'La sanitat pública no s'embeni', entre altres. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han alertat l'Estat que no poden "esperar molt més" a que s'ampliï el criteri per vacunar amb AstraZeneca majors de 55. "Ens hi juguem la salut dels nostres ciutadans. Així doncs, o actuen ells o actuarem nosaltres", han afirmat en un article a 'La Vanguardia'. Tots dos han demanat al Ministeri de Sanitat "més cintura" i adaptar-se a les noves evidències, per tal d'"agilitzar" la decisió. "Només una administració sense competències com el ministeri és capaç de no aportar agilitat a la presa de decisions", lamenten. Afegeixen que els que han d'assumir totes les responsabilitats, no estan disposats a actuar igual perquè suposaria "quedar-se enrere".

Tarda de dimecres assolelada i amb temperatures màximes més altes al Pirineu. Demà al matí farà menys fred i al migdia les màximes es mouran entre els 15 i 20 ºC. Hi haurà núvols alts i mitgencs que deixaran un cel més enterbolit. Divendres, nou canvi de temps.

Salut vol administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 55 anys encara que no ho autoritzi el ministeri de Sanitat. Els seus responsables ho traslladaran a la reunió de la interterritorial d'avui, amb l'aval del col·lectiu mèdic. També es planteja l'aixecament del confinament comarcal durant la Setmana Santa. L'ajuntament de Seròs recomana els seus habitants sortir el mínim possible de casa perquè té el risc de rebrot més alt de Catalunya. Els treballadors amb ERTO que hagin sol·licitat la prestació que atorga la Generalitat començaran a rebre-la a partir de dilluns. Se'n beneficiaran el 70% de les persones que es troben en aquesta situació. La policia espanyola deté un perillós fugitiu condemnat a cadena perpétua a França, en el vestíbul d'un hotel a Barcelona. El Barça disposat a remuntar el partit de Champions contra el PSG.

Vilà critica que els habitatges d'emergència tenen una llista d'espera de fins a dos anys

Les problemàtiques ciutadanes per contactar i interactuar amb els serveis municipals han centrat bona part de les queixes del 2020

La retirada de l’ajut que s’estava atorgant a les famílies monoparentals ha estat un motiu reiterat de les queixes d’aquestes famílies

Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, assegura que el Mobile World Congress seguirà segons el previst perquè, "ens interessa molt com a societat que funcioni i és un punt d'inflexió en la nostra economia". Destaca a més que ell definiria el canvi econòmic que cal a Barcelona amb la paraula "diversificació". Afirma que no podem dependre econòmicament només del sector del turisme i cal reinventar-nos.

Eulàlia Reguant considera que a la CUP els toca un lloc a la mesa del Parlament i que són "els millors" per presidir-la perquè tingui "un caràcter antifeixista i sobirà". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la diputada de la Candidatura d'Unitat Popular defensa que la mesa del Parlament ha de poder desobeir al TC i anuncia un acord amb ERC i JxCat perquè estigui presidida per un independentista i hi hagi majoria d'independentista. En aquest sentit, confirma que Pau Juvillà és "un nom de consens dins del grup parlamentari". Tot i això, diferencia la negociació per la Mesa d'una entrada al Govern: diu que estan "molt lluny" de ser-hi perquè "falten concrecions". Reguant també diu que Junts hauria "d'explicar molt bé" si el seu objectiu és una repetició electoral. La cupaire demana que es publiqui el protocol sobre l'ús de projectils de foam, i dona suport i defensa la presumpció d'innocència dels detinguts en els aldarulls.

Reingressen a presó de Lledoners els líders independentistes, després que el jutge de vigilància penitenciària els hagi revocat el tercer grau. El Parlament Europeu ha retirat la immunitat als tres europarlamentaris de Juts per Catalunya, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín.  El Tribunal Suprem podria reactivar les euroordres, però el jutge Pablo Llarena ha optat per preguntar al Tribunal Superior de Justícia Europeu els passos a seguir.

El jutge de vigilància penitenciària revoca el tercer grau dels presos independentistes de Lledoners que hauran de tornar a ingressar al centre penitenciari i només podran sortir amb permisos puntuals. El Parlament Europeu retira la immunitat parlamentària als eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemnt, Clara Ponsatí i Toni Comín que recorreran la decisió. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha demanat l'opinió al Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre com han de ser les peticions de les euroordres. La multinacional sueca Ericsson anuncia que no participarà en el MWC per raons de seguretat. El Mobile preveu l'assistència de 50.000 visitants i exigirà un test negatiu per entrar-hi. El govern de la Generalitat estudia modificar les restriccions de mobilitat, si les dades ho permeten.

El Temps (09/03/2021)

Torna el sol

Aquest dimarts, amb el permís de les boires matinals a les planes interiors i després de molts dies, tenim el cel de color blau... tenim els núvols de color blanc... i des de primera hora, tenim un bon sol. Demà serà un dia de sol i bonança... però abans tindrem una de les matinades més fredes des de finals de gener i amb un risc de glaçades tardanes elevat a moltes comarques, voleu saber on? Ens ho explica la Sònia Papell

El Parlament Europeu aixeca la immunitat als eurodiputats de JxCat, Carles PuigdemontToni Comín i Clara Ponsatí. Així ho ha decidit el ple aquest dilluns amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions en el cas de Puigdemont. En el cas de Comín i Ponsatí s'ha decidit per 404 vots a favor, 247 en contra i 42 abstencions.

Tots tres ja han anunciat que recorreran als tribunals de la Unió Europea l'aprovació del suplicatori al Parlament Europeu per "restaurar el dany fet a la democràcia europea". "Hem perdut la nostra immunitat, però la democràcia europea també ha perdut", ha dit  Puigdemont en una roda de premsa a l'Eurocambra. Amb tot, els tres independentistes asseguren que estan "a disposició de la justícia belga" de cara a la reactivació de les euroordres.