Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La restauració podrà obrir fins a les cinc de la tarda i les taules podran ser de sis persones, a partir del dilluns 8 de març, segons ha decidit avui el Procicat. La comissió de salut pública ha aprovat que durant la Setmana Santa es mantingui el tancament perimetral de les Comunitats Autònomes, el toc de queda a partir de les 10 de la nit i que les reunions siguin de màxim 4 persones. El govern espanyol vol ser pioner en l'ús d'un certificat digital per poder viatjar.

Més de 250 associacions empresarials i socials de Catalunya han decidit alçar aquest dijous la veu contra la violència als carrers arran de les manifestacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Després d'haver patit importants pèrdues econòmiques per les destrosses i els saquejos dels últims dies, han presentat un gran acte unitari celebrat a l’Estació del Nord de Barcelona un manifest amb el lema “Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació”.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha reclamat al futur Govern de Catalunya que compti amb el món empresarial, tingui com a prioritat "aixecar l'economia i recuperar la lleialtat institucional" i que "doni exemple de diàleg i pacte" i no de "confrontació".  

La primera planta de bateries per a vehicles elèctrics d'Espanya s'instal·larà a prop de la factoria de Seat a Martorell. Ho ha anunciat la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, sense concretar la ubicació exacta de la planta. Serà un consorci publicoprivat creat pel Govern espanyol, on hi seran Seat, Iberdrola i que està obert a més socis.

Un consorci que formarà part del primer projecte estratègic de recuperació econòmica i que té com a objectiu la transició cap al vehicle elèctric. I malgrat que hi ha secretisme sobre la ubicació de la fàbrica de bateries, segons la ministra d'Indústria estarà a prop de Seat, arran del procés de transformació de la planta de Martorell cap al vehicle endollat. L'anunci arriba unes hores abans de la visita demà a Seat del Rei Felip Sisè i el president del Govern, Pedro Sánchez, visita que es va ajornar al desembre per la quarantena del cap de l'executiu. De forma oficial, la visita és pel 70è aniversari del fabricant espanyol, però es podria anunciar la fabricació a Martorell del nou elèctric de Volkswagen i l'electrificació de la planta amb fons europeus.

El govern espanyol ha anunciat avui la creació de la primera fàbrica de bateries per a cotxes "a prop" de la planta de Seat a Martorell. El projecte l'impulsarien un consorci publicoprivat, format pel govern espanyol i les empreses Seat-Volkswagen i Iberdrola. El Procicat flexibilitza l'ampliació d'horaris en l'hostaleria, i a partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins a les cinc de la tarda. La pandèmia per la Covid-19 ha empitjorat la salut mental de la població espanyola, segons una enquesta del CIS. El Barça jugarà la final de la Copa, després de guanyar el Sevilla (3-0).

Els empresaris reclamen la fi de la violència que s'ha produit els últims dies als carrers de Catalunya. Foment del Treball i la PIMEC han exigit que es formi un govern a la Generalitat que aposti pel diàleg i no per la confrontació. El Procicat ha comuncat que la restauració podrà obrir fins a les 17 hores en horari ininterromput, a partir del 8 de març. El gremi demana obrir fins el toc de queda. El govern dóna suport a les mobilitzacions del Dia Internacional de la Dona, garantint les mesures de seguretat per la pandèmia. El Barça jugarà la final de Copa, després de guanyar el Sevilla (3-0).

El Dr. José Moltó, investigador de l'assaig de Janssen a l'Hospital de Can Ruti, ens explica com serà la nova vacuna. Confirma que amb el mateix nombre de dosis podrem vacunar el doble de persones. "Els estudis de vacunes han demostrat que aquestes són capaces d'evitar la malaltia simptomàtica" Asseguren que saben que aquesta vacuna és efectiva en vers les variants perquè els estudis es van fer en presència d'aquestes.

Aquests dies ens hem fixat que el cel té un aspecte terrós i marronós. La causa com hem explicat és l’arribada de pols sahariana. A les grans ciutats, aquesta pols es barreja amb els contaminants d’origen antropogènic. L'investigador del ISGlobal, Xavier Basagaña, explica si episodis aniran a més en un futur. 

Catalunya i altres Comunitats Autònomes pressionen per impedir la mobilitat entre autonomies durant la Setmana Santa. Ministeri i CC.AA. s'han reunit avui per abordar un pla comú de cara a la Setmana Santa, i s'han emplaçat a parlar la setmana que ve després de no arribar a un consens. Per la seva banda, Salut es planteja relaxar algunes restriccions, però vol seguir amb el tancament perimetral.

El jutge que ha enviat a presó als vuit supòsits anarquistes acusats d'intentar cremar una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona amb un agent dins creu que van actuar en grup i "van menysprear l'evident risc" que s'incendiés per complet el vehicle i el policia no pogués escapar. Així ho sosté el titular el Jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona en l'acte dictat aquesta matinada en què ha enviat a presó als vuit detinguts, acusats entre altres dels delictes de temptativa d'homicidi i pertinença a grup criminal, en considerar que existeix risc de fugida i de reiteració delictiva. Tots ells han ingressat ja a Brians I.