Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La salut mental és la gran oblidada en la pandèmia de la covid-19. Les consultes relacionades amb trastorns mentals han augmentat considerablement i gairebé un 35% de la població reconeix haver plorat d'angoixa durant el darrer any. D'aquestes situacions neixen iniciatives com les 'caixes conversa', una eina que ens ajuda a expressar-nos i alliberar així tensions emocionals. La seva creadora, Lorena Metaute, ens explica com va pensar en la seva utilitat.

Reportatge de Joana Sendra

Les negociacions per formar govern tenen el primer repte divendres, amb la constitució del Parlament. Les manifestacions del Dia de la dona a Barcelona, estàtiques, amb inscripció prèvia i per trams, han estat motiu de crítica per Ciutadans. El vandalisme contra seus bancàries i botigues del passeig de Gràcia ha obligat a prendre mesures de manera preventiva. El PP ha obert un expedient informatiu a Albert Fernández Saltiveri.  El Govern ha declarat un nou episodi d'alta contaminació per partícules a tot Catalunya. La salut mental és la gran oblidada en la pandèmia de Covid19. El Barça arrossega una doble crisi: econòmica amb un dèficit de 1.200 milions d'euros, i esportiva amb manca de títols. Comerciants de Cambrils han aixecat la persiana, de forma simbòlica, aquest dissabte per protestar contra  la mesura de mantenir els comerços no essencials tancats els caps de setmana. L'exposició "Fotògrafes de Barcelona" es pot veure al BornCC fins al 6 de juny.
 

Esgotades les entrades pel primer concert multitudinari sense guardar les distàncies, però amb mascareta i tests d'antígens. Serà el 27 de març amb l'actuació de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi. El col·legi de metges de Catalunya demana al departament de Salut que utillitzi la vacuna d'AstraZeneca pels majors de 55 anys, encara que el ministeri no canviï d'opinió.

El primer concert multitudinari sense distàncies serà al Palau Sant Jordi amb Love of Lesbian. El públic no haurà de mantenir distància de seguretat, però sí dur mascareta homologada FFP2 i s'hauran de fer testos d'antígens a tots els assistents. El grup Volkswagen aposta per fabricar un cotxe elèctric a la planta de Martorell, aprofitant els fons europeus de reconstrucció. Pere Aragonès signa el decret per la convocatòria de constitució del Parlament. L'Athlètic Club de Bilbao serà el rival del Barça a la final de la Copa.
 

El Temps (05/03/2021)

Canvis per el cap de setmana

Cansats/cansades d'aquest temps monòton i d'aquest cel tant terrós?... Doncs mireu el Temps d'avui perquè la Sònia Papell ens explica que arriben canvis durant el cap de setmana. El vent de nord escombrarà la pols sahariana i els ruixats acabaran de netejar el cel.

El president del grup Volkswagen, Herbert Diess, ha anunciat aquest divendres la intenció de produir cotxes elèctrics des de la planta de Seat a Martorell. Aprofitant la visita del rei Felip VI i del president del Govern, Pedro Sánchez, Diess ha confirmat l’aposta de l’automobilística alemanya per la fàbrica catalana. Ha advertit, en aquest sentit que “Espanya té un enorme potencial per convertir-se en un hub d’aquest àmbit a tota Europa”.

El rei Felip VI ha destacat, precisament, que el consorci del govern espanyol amb el grup Volkswagen i Iberdrola per muntar la primera planta de bateries per cotxes elèctrics a l’Estat representa “una senyal immillorable de compromís” del grup per la innovació i la participació público-privada. S’ha referit així a la “aposta irreversible pel vehicle elèctric i la fita que representa que el cotxe del futur es pugui fer a la mateixa planta de Martorell o altres punts d’Espanya”.

Seat anuncia la fabricació d'un vehicle elèctric a la planta de Martorell. Els responsables del grup automobilísitic Volkswagen reafirmen el seu compromís, aprofitant els fons europeus de reconstrucció, durant la visita del rei per assistir a l'acte pel 70è aniversari de Seat. El vicepresident del govern en funcions, Pere Aragonès, ha signat el decret de convocatòria de constitució del Parlament de Catalunya el proper divendres. Avui es posen a la venda les entrades pel primer concert multitudinari sense distàncies al Palau Sant Jordi amb Love of Lesbian. L'Athlètic Club de Bilbao serà el rival del Barça a la final de Copa.

  • Les taules de sis persones a bars i restaurants ja no estan limitades a dos grups bombolla
  • Sanitat i les CC.AA. pacten el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa i mantenir el toc de queda a les 22 hores
  • Les UCI baixen dels 500 ingressats a Catalunya per primera vegada en gairebé dos mesos

"Unir la franja matí-migdia no significarà un canvi rellevant", ha afirmat Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona. El també membre del Consell del PSC Barcelona pensa que s'ha tractat a la restauració de Catalunya amb una duresa que no hem vist amb altres comunitats. Afirma que el dia d'avui 1/4 dels bars i restaurants de la ciutat han abaixat la persiana i no la tornaran a obrir. Afegeix que la lluita contra la pandèmia no pot tenir com a resultat la pobresa.

Divendres ennuvolat i amb ruixats i alguna tempesta a partir del migdia. Les temperatures màximes baixaran al nord i mouran entre els 13 i 18 ºC. El cap de setmana es presenta insegur i canviant, amb més fred i precipitacions, localment intenses al nord durant les tardes.

José Zaragoza carrega contra Esquerra per voler pactar amb Junts per Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, el diputat del PSC al Congrés es pregunta com es pot fer un govern d'esquerres amb Laura Borràs o Joan Canadell. Zaragoza critica que hagin optat pel "pacte de sempre" i assegura que estan "enganyant a la gent". El diputat critica els independentistes de posar en risc les inversions Catalunya, assegurant que els manifestants a la planta de SEAT Martorell van "en contra dels treballadors de SEAT". Zaragoza demana respecte al "consens constitucional" per no obrir un debat sobre monarquia o república i respectar la separació de poders. Sobre els aldarulls, el socialista creu que la violència s'ha condemnat tard i malament des del Govern.

El Rei Felip VI i el president del Govern, Pedro Sánchez visiten la planta de SEAT. Una convocatòria que es va ajornar al desembre per la quarantena del cap de l'executiu. De forma oficial, la visita és pel 70è aniversari del fabricant espanyol, però es podria anunciar la fabricació a Martorell d'un nou vehicle elèctric de Volkswagen i l'electrificació de la planta amb fons europeus. Cap conseller de la Generalitat hi participarà en aquest acte com a protesta per la presència del Rei. El Govern català hi enviarà un alt càrrec de l'executiu. Els CDR, ANC i Òmnium han convocat protestes al voltant de fàbrica per manifestar el seu rebuig a la presència del monarca.