Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El jutge ha enviat a presó els 8 detinguts pels aldarulls de Barcelona i sosté que funcionen com un grup criminal que té com a objectiu alterar la pau i l'ordre públic. Els envia a presó per evitar que fugin de la Justícia i segueixin liderant els incidents. Més de 400.000 persones han demanat ajuda a la Creu Roja a Catalunya durant l'últim any, a causa de la crisi provocada per la Covid-19. L'atestat policial del cas "Barçagate" assenyala Bartomeu com a ideòleg. Mor el cantant Àlex Casademunt, a causa d'un accident de trànsit.

Més de 400.000 persones han demanat ajuda a la Creu Roja a Catalunya aquest any, a causa de la crisi generada per la Covid-19. La meitat dels atesos s'han quedat sense feina i amb famílies sense recursos per sobreviure. El vicepresident Pere Aragonès condemna la violència pels aldarulls dels últims dies a Catalunya i dóna suport als mossos, amb alguns matisos sobre determinades actuacions policials. L'atestat policial del cas "Barçagate" assenyala Josep Maria Bartomeu com a ideòleg i a Jaume Masferrer com a executor de la contractació d'una empresa per millorar la imatge de l'expresident. Mor el cantant Àlex Casademunt, a causa d'un accident de trànsit.

Antoni Cañete demana que es constitueixi un "Govern fort" com més aviat millor i que es facin uns pressupostos amb "sensibilitat econòmica". En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, el president de PIMEC assegura que "no estem donant resposta a les necessitats" derivades de la crisi del coronavirus, que ja és una crisi econòmica, i que està derivant en "molt de soroll i empitjorar la situació". En referència a la CUP i la possibilitat que pugui entrar a Govern, demana fugir de "populismes" i "baixar la pilota a terra": "No pot ser que un partit digui que les forces de seguretats no han de tenir capacitat d'actuació per posar ordre", defensa.

Josep Bou envia un ultimàtum al Partit Popular. En una entrevista al Cafè d'idees de Gemma Nierga, el portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona considera que els mals resultats electorals del PP al 14-F són "proporcionals a la feina feta", que s'ha fet una mala campanya i que el candidat Alejandro Fernández ha de treballar per un partit "unit". Bou diu que hi ha persones que "haurien de sortir immediatament del partit" i que, si no ho fan, marxarà ell. Assegura que en dues setmanes decidirà si abandona els populars: "Si veig que perdo el temps, me'n vaig del PP".

En un altre sentit, el portaveu titlla a Vox de "dreta pura" i no d'extrema dreta, i aposta per unaunió entre PP, Cs i Vox. Bou defensa que "seria de salut democràtica" que "el nacionalisme sortís de la Generalitat després de 40 anys", i assegura que si pogués votaria a Salvador Illa com a president de Catalunya. L'empresari creu que Esquerra aconseguirà liderar el nou Govern, però espera que no hi sigui la CUP: "Per l'amor de Déu, que no entri al Govern. Són uns 'trinxaires'".

Salut reclamarà al ministeri de Sanitat utilitzar la vacuna d'AstraZeneca per majors de 55 anys per facilitar la campanya d'immunització i reduir els problemes logístics. A Catalunya un 6% de la població ja ha rebut la vacuna i es nota a les residències on els contagis han caigut en picat. L'atur torna a pujar a Catalunya amb més de mig milió de desocupats. La Generalitat estudia reobertures per la restauració i les extraescolars de Secundària.

Els comandaments dels Mossos d'Esquadra, amb el major Josep Lluís Trapero al capdavant, han defensat i aplaudit la labor dels agents en els disturbis de les dues últimes setmanes, encara que han fet autocrítica per a buscar punts de millora i han reafirmat el seu compromís per a "aïllar-se" del soroll polític.

Trapero ha defensat aquest dimarts donar una resposta "tranquil·la i professional" als aldarulls que s'estan produint en els últims dies a Catalunya, on per suposat també hi té cabuda la transparència i la rendició de compte, ha dit, "però sense estridències".

El major dels Mossos ha convocat a més de 200 comandaments policials, des de caps d'àrea fins a la cúpula, per a analitzar els disturbis de les dues últimes setmana arran de l'empresonament del raper Pablo Hasel. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha intervingut al final per a agrair la "bona feina" de la policia catalana.