Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Un Consell de Ministres extraordinari aprovarà aquesta tarda la pròrroga dels ERTO fins al 30 de setembre. l'executiu va arribar a un acord amb els agents socials que ha permès superar el principal escull, les exempcions del Ministeri de Seguretat Social.

El punt que ha possibilitat l'acord és que no es castigarà a les empreses que mantinguin treballadors en ERTO, però sí que es premiarà a les companyies que reincorporin a algun dels 600 mil treballadors que queden a tot l'Estat.

El ministre de la seguretat social, José Luis Escrivà, qualifica l'acord d'equilibrat. Diu que beneficia tant a les empreses que no poden recuperar la seva activitat com les que ja es troben sortint de la crisi.

Segons ha dit a Ràdio Nacional el president dels autònoms, Lorenzo Amor, l'acord ha estat possible perquè pràcticament es mantenen les mateixes condicions que hi havia fins ara.

L'1 de juny entra en vigor la nova tarifa de la llum anomenada 2.0TD. Incorporarà dos canvis significatius que modificaran els nostres patrons de consum. A partir d'ara mirarem el rellotge abans de posar la rentadora perquè el preu pot a arribar a doblar-se en funció de l'hora en què ho fem.

Les persones menors de 60 anys que van vacunar-se amb AstraZeneca en primera dosi comencen a rebre la segona injecció. Durant les properes setmanes, 25 centres de Catalunya s’encarregaran d’administrar aquestes segones dosis als col·lectius essencials que en els darrers mesos han estat parcialment immunitzats amb el vaccí d’Oxford. Salut ja ha començat a citar-los, tot i que també poden demanar cita encara que no hagin rebut el missatge.

  • El 2020 el 31% dels nadons en presentació de natges van néixer per via vaginal. Fa 10 anys només un 7%

La formació continuada dels equips de la sala de parts de Sant Pau ha estat fonamental per l'èxit d'aquest projecte[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Jaume Collboni defensa que donar indults és una fortalesa i no una debilitat de l'Estat de Dret. El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona considera que "no pots dialogar amb normalitat amb algú que té persones a la presó". En una entrevista amb Gemma Nierga alCafè d'idees, el president del PSC a Barcelona evita pronunciar-se sobre un nou mandat de l'alcaldessa Ada Colau i espera guanyar les eleccions. Reconeix que la gestió de l'Hermitage no s'ha portat bé, però destaca que serà "un revulsiu i un magnífic projecte" i que treballa en "la mateixa direcció" amb Colau. Explica que els vots de Manuel Valls es van negociar a canvi que el Govern de Barcelona no estigués condicionat pel Procés. Assegura que la regulació dels preus dels lloguers es farà. Critica a la Generalitat per la falta d'inversions, especialment en matèria d'habitatge. Desmenteix les paraules d'Elsa Artadi i assegura que el consistori fa a temps elsinformes de vulnerabilitat. I creu que no serà una rival dura per a l'alcaldia, per bé que és una bona política i espera que segueixi al consistori.

El Tribunal Suprem s'oposa a concedir els indults als 12 líders del procés. Argumenten que no hi ha penediment i que és una mesura inacceptable. El seu informe no és vinculant. L'última paraula la té el govern de Pedro Sánchez. PP, Vox i Cs amenacen Pedro Sánchez amb una batalla judicial si desatén l'informe del Suprem sobre els indults dels presos del 'procés'. Marta Sugrañes entrevista el catedràtic de Dret Processal de la UB, Jordi Nieva. Jornada de relleus a les conselleries. Els nous membres del Govern d'Aragonès han pres possessió avui dels càrrecs. La Generalitat es planteja reobrir l'oci nocturn la revetlla de Sant Joan, amb condicions. Però, la patronal del sector no vol esperar tant i ha demanat mesures cautelars al TSJC per reobrir de manera immediata. Ho debatem amb Astrid Barrio, Carles Fernández i Milagros Pérez Oliva.

La meitat del mig milió de vehicles que cada dia reparteixen mercaderies a la ciutat de Barcelona aparquen en doble fila, segons un informe del RACC.

La reducció els últims anys del 30 per cent de les places de càrrega i descàrrega a la ciutat hi ha tingut molt a veure. Aquests 500 mil vehicles suposen el 20 per cent del transit de Barcelona, i el 40 per cent de les emissions derivades de la circulació.

Uns repartiments de mercaderies que es concreten en hora punta amb vehicles que habitualment van mig buits, i que, per falta de lloc on estacionar, amb un 30 per cent menys de places de càrrega i descarrega des de 2009, ho acaben de fent en doble fila segons el director de mobilitat del RACC, Cristian Bardají.

Per reduir la indisciplina dels transportistes, el RACC proposa dedicar a descàrrega places verdes o blaves, implantar-la descàrrega exprés de cinc minuts, també la nocturna i potenciar la distribució a través de micra plataformes, magatzems on es concentren les mercaderies d'un barri per distribuir-les en vehicles d'emissions zero com tricicles o bicicletes.

El Tribunal Suprem s'oposa a la concessió dels indults als presos del 'procés'. Els magistrats destaquen la falta d'indicis de penediment i defensen la proporcionalitat de les penes imposades. Els 14 nous consellers prenen possessió del càrrec al Palau de la Generalitat. Els 240 mil menors de 60 anys vacunats amb AstraZeneca pendents de segona dosi ja poden demanar cita per vacunar-se a partir de demà. La Generalitat es planteja reobrir l'oci nocturn la revetlla de Sant Joan, però la patronal del sector no vol esperar. Barcelona prohibirà fumar aquest estiu a quatre platges. Cada dia es fan a Barcelona mig milió de desplaçaments per repartir mercaderies. El Port ha aprovat la instal·lació d'una sucursal del Museu Hermitage al davant de l'hotel vela. L'actualitat blaugrana passa pel futur de Leo Messi i Ronald Koeman. Els Joglars tornen a actuar a Barcelona sis anys després amb l’espectacle "Señor Ruiseñor" al Teatre Apolo

El Cruïlla torna al Parc del Fòrum els dies 8, 9 i 10 de juliol en un festival que recuperarà les característiques habituals d'abans de la pandèmia. Serà el primer festival massiu post pandèmia a Europa i acollirà 25.000 persones cada dia.​

Els assistents hauran de sotmetre's a un test d'antígens del que n'assumiran una part del cost. Per al tiquet d'un dia hauran de pagar 8,5 euros, per al de dos 12 euros, mentre que l'abonament complet el sobrecost serà de 15 euros. Els tests es faran al CCIB i, amb el resultat negatiu, es podrà accedir al recinte. Els vacunats també caldrà que se sotmetin al test d'antígens, així com els nens a partir de 7 anys i els treballadors del festival.

El públic haurà de portar sempre una mascareta FFP2, a excepció del moment en què es begui o es mengi, però no caldrà mantenir la distància física.

El Tribunal Suprem s'oposa a la concessió dels indults als presos del 'procés'. Els magistrats destaquen la falta d'indicis de penediment i defensen la proporcionalitat de les penes imposades. Els 14 nous consellers han pres possessió del càrrec al Palau de la Generalitat. Els pacients greus de covid-19 baixen de 300 per primera vegada des de fa 7 mesos. El govern central ha presentat avui el seu pla per regular la situació dels treballadors interins. La Generalitat es planteja reobrir l'oci nocturn la revetlla de Sant Joan, però la patronal del sector no vol esperar. Barcelona prohibirà fumar aquest estiu a quatre platges. L'actualitat blaugrana passa pel futur de Leo Messi i Ronald Koeman. El Cruïlla tornarà al Parc del Fòrum els dies 8, 9 i 10 de juliol. Es cribrarà diàriament els 25.000 assistents al festival.

Els 14 consellers del nou Govern han promès aquest dimecres els seus respectius càrrecs a Palau. La pressa possessió s’ha celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Tots ells han promès el càrrec davant del president de la Generalitat que ha utilitzat la fórmula: "Prometeu complir fidelment les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?", sense fer esment ni a l'Estatut ni a la Constitució.

El nou vicepresident, Jordi Puigneró i la consellera de Presidencia, Laura Vilagrà, han estat els primers en assumir la seva nova responsabilitat. També ho han fet per aquest ordre Roger Torrent a Empresa i Treball, Tània Verge a Igualtat i Feminismes, Jaume Giró a Economia i Hisenda, Victòria Alsina a Acció Exterior i Transparència, Josep Gonzàlez-Cambray a Educació, Gemma Geis a Recerca i Universitats, Teresa Jordà a Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Josep Maria Argimon a Salut, Joan Ignasi Elena a Interior, Violant Cervera a Drets Socials, Natàlia Garriga a Cultura i Laura Ciuró a Justícia.

En un breu discurs Aragonès ha demanat aquest al seu govern treballar "incansablement" per resoldre el conflicte amb l'exercici de l'autodeterminació i l'amnistia, i per impulsar la transformació que, al seu parer, necessita la societat catalana.

La revetlla de Sant Joan podria ser el punt de partida de la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, creu que aquesta activitat es podria recuperar “a les portes de l’estiu” i considera “ben probable” que això passi coincidint amb Sant Joan.  Vergés ha recordat que aquesta decisió, però, correspondrà al nou conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que aquest dimecres pren possessió del càrrec.

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha deixat entendre aquest dimecres el sentit negatiu de l'informe que el Suprem emetrà d'aquí a poc temps sobre els indults als presos independentistes, i ha aprofitat també per rebatre les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha avançat que tindrà en compte els valors de la "concòrdia" i no els de la "revenja" a l'hora de resoldre aquesta qüestió. "L'indult, en el context que s'està plantejant, entès com a mesura de concòrdia, pot ser entès i fins i tot acceptat", ha dit, però "un indult quan no hi ha concòrdia és difícil d'acceptar".
En un fòrum judicial organitzat pel Col·legi d'Advocats de Madrid, Lesmes ha estat preguntat per les manifestacions del president espanyol, Pedro Sánchez, que aquest dimecres ha aprofitat la sessió de control al Congrés per insistir que el seu govern aposta per la "convivència" i la "concòrdia", i no per la "revenja".

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres davant el Congrés que adoptarà la decisió sobre es indults als presos independentistes pensant en la "convivència" dels espanyols, perquè "la Constitució estableix que hi ha un temps per al càstig i un temps per a la concòrdia". Ho ha fet en resposta al líder de l'oposició, Pablo Casado, que ha acusat el president del govern espanyol d'haver "mentit" als espanyols per guanyar les eleccions i haver "traït la seva paraula, el codi ètic del PSOE, a dos informes de la Fiscalia, a la Constitució i a la igualtat dels espanyols". "El pagament que li demanen els independentistes serà la seva liquidació", ha advertit Casado.

Rafa Vilasanjuan, director d'Anàlisi i Desenvolupament Global d'ISGLOBAL, no troba sentit a haver de signar un consentiment per vacunar-se amb AstraZeneca i creu que no s'ha de qüestionar la decisió de l'Agència Europea del Medicament que ha donat llum verda a la seva utilització. Vacunar a tota Espanya amb Pfizer costa 1.500 milions i fer-ho amb AstraZeneca 340.000 euros. La nefasta campanya política de negociacions que ha fet AstraZeneca l'ha portat fins aquí. Amb relació a la vacunació en l'àmbit mundial, Vilasanjuan creu que el principal problema són les desigualtats que ens poden fer tornar enrere amb les noves variants.

Elsa Artadi critica que Miquel Iceta co-presidís un acte de "reafirmació de l'autogovern", en referència a la presa de possessió com a president de Pere Aragonès. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, la diputada de Junts per Catalunya destaca que el president d'haver optat per tenir "una relació cordial amb el Govern espanyol". La vicepresidenta i portaveu de JxCat reconeix que "és molt difícil" assolir una estratègia independentista compartida. Sobre el nou Govern, creu anirà ara de menys a més i reconeix que Jordi Sànchez li va proposar la vicepresidència, però que va optar per la "coherència personal i política", tot i que li feia il·lusió. Revela que van ser Carles Puigdemont, Laura Borràs i Sànchez els qui van escollir els consellers de Junts. Defensa que l'acord tancat en un dia no hauria estat possible sense els tres mesos de negociacions. I assegura que els indults seran absolutament ben rebuts a nivell personal.