Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els independentistes no tanquen la porta a votar a favor de la reforma del delicte de sedició que treballa La Moncloa en paral·lel a la tramitació dels indults, que podrien arribar a finals d'aquest mes de juny. Per primera vegada des de fa gairebé un any, no s'ha registrat cap mort per covid a Catalunya. Tampoc no ha ingressat ningú a l'UCI, segons les dades de Salut. 200 entitats econòmiques defensen "l'inajornable" ampliació de l'aeroport del Prat. El director d'AENA reclama una aposta decidida de totes les administracions.

Els veïns d'un bloc social del Raval de Barcelona denuncien que viuen atemorits per uns okupes que s'han instal·lat a la comunitat, propietat de l'INCASOL. Acord perquè Barcelona pugui obrir les botigues tots els diumenges i festius entre maig i setembre. La proposta haurà de ser aprovada al plenari municipal i a la Generalitat per entrar en vigor el 2022. El que ja és segur és que les platges de Barcelona i les de l'àrea metropolitana estaran obertes per la revetlla de Sant Joan. El Kun Agüero serà el primer reforç del Barça. El davanter argentí firma per dos anys i serà presentat en les pròximes hores al Camp Nou.

Coneix al primer director d'orquestra cec titulat d'Espanya

Coneix al primer director d'orquestra cec titulat d'Espanya

Aquest dimecres Adrián Rincón complirà un dels seus somnis. El primer director d'orquestra i cors cec titulat d'Espanya debutarà a la batuta com a director d'una orquestra simfònic, de 43 músics, amb el recital de fi de grau de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La cita serà gratuïta aquest dimecres 2 de juny a les 20:45 h a l'Auditori de Barcelona, que té una capacitat per a més de 600 persones, on Rincón dirigirà obres de compositors com Joaquim Serra, Dvorak o Stravinsky entre d'altres.

Els partits independentistes no tanquen la porta a votar a favor de la reforma del delicte de sedició en què treballa La Moncloa. Mentrestant l'executiu de Pedro Sánchez prepara la tramitació dels indults, que podrien arribar a finals d'aquest mes de juny. Al PSOE, part dels barons s'oposen als indults i demanen fins i tot un referèndum a la militància. Els socialistes rebutgen d'altra banda que Oriol Junqueras pugui participar a la taula de diàleg com han reclamat aquest dilluns els republicans.

Aquest dimecres Adrián Rincón complirà un dels seus somnis. El primer director d'orquestra i cors cec titulat d'Espanya debutarà a la batuta com a director d'una orquestra simfònic, de 43 músics, amb el recital de fi de grau de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La cita serà gratuïta aquest dimecres 2 de juny a les 20:45 h a l'Auditori de Barcelona, que té una capacitat per a més de 600 persones, on Rincón dirigirà obres de compositors com Joaquim Serra, Dvorak o Stravinsky entre d'altres.

Per primera vegada des de fa gairebé un any, no s'ha registrat cap mort per covid a Catalunya. Tampoc no ha ingressat ningú a l'UCI, segons les dades de Salut. El Govern de Pedro Sánchez avança en la reforma dels delictes de sedició mentre aposta per l'indult dels presos del 'procés'. 200 entitats econòmiques defensen "l'inajornable" ampliació de l'aeroport del Prat. El director d'AENA reclama una aposta decidida de totes les administracions. Acord perquè Barcelona pugui obrir les botigues tots els diumenges i festius entre maig i setembre. La proposta haurà de ser aprovada al plenari municipal i a la Generalitat per entrar en vigor el 2022. El que ja és segur és que les platges de Barcelona i les de l'àrea metropolitana estaran obertes per la revetlla de Sant Joan. El Barça femení de futbol s'imposa al Llevant per 4-2 a la final de la Copa de la Reina i assoleix un triplet històric. La tercera Eurolliga de bàsquet blaugrana, en canvi, haurà d'esperar.

La Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, les dues organitzacions comercials principals, han proposat a l'Ajuntament de Barcelona l'obertura dels comerços diumenges i festius des del maig i fins al setembre.

Barcelona vol ser una ciutat turística a efectes comercials i per aquest motiu l'Ajuntament ha decidit donar suport a aquesta nova proposta que preveu que tota la ciutat sigui considerada com a zona turística, i limita l'horari dels diumenges i festius de 12 a 20 h.

Ara el govern municipal preveu negociar la proposta d'acord amb la resta de grups municipals. L'executiu ha presentat la mesura aquest dilluns en una roda de premsa amb el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i la regidora de Comerç, Montserrat Ballarín. Tots dos han assegurat que l'objectiu és poder aprovar la proposta al ple del 23 de juny i a partir d'aquí traslladar la iniciativa a la Generalitat.

Un jove ha estat operat aquest diumenge a Barcelona després de quedar ferit anit en el transcurs d'una agressió homòfoba múltiple a la platja, en la qual altres tres homes van quedar contusionats, han informat Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l’Homofòbia (OCH). Aquesta agressió se suma a la que va patir en el matí del dissabte un jove en el barri barceloní de Gràcia i a una altra ocorreguda també anit, a l'entorn de l'Auditori de la ciutat, per la qual cosa són tres les agressions al col·lectiu gai registrades aquest cap de setmana en la capital catalana i 76 les hagudes a Catalunya en 2021, segons les dades de l'observatori.

Creix la pressió de les principals entitats econòmiques i també instuticions com AENA per impulsar l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona. Unes dues centes associacions i fundacions, encapçalades per la Cambra de Comerç de BarcelonaPimecFoment del TreballCercle d'EconomiaEsade i el Racc, reivindiquen l’ampliació “inajornable” de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Adverteixen que “el seu actual disseny i configuració, està esgotant la seva capacitat".

L’ampliació del Prat també genera recels a molts àmbits. El Catedràtic de Transport del Departament d’Infraestructura del Transport y Territori a la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Robusté qüestiona obertament els plà d'ANEA. Consideren que l'Aeroport de Barcelona té encara marge per augmentar les operacions i passar de les 78 d'ara al centenar cada hora. En aquest sentit, defensa que els passatgers poden augmentar dels 55 milions actuals als 80 milions, igualant l'aeroport d'Heathrow a Londres, amb una nova terminal satèl·lit

Per Robusté una de les prioritats hauria de ser potenciar un sistema multi-aeroportuari amb els aeroports de Girona i Reus afavorint fiscalment que hi arribin vols. Una proposta que comparteix el líder de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco.

En les últimes 24 hores no ha mort cap persona per covid a Catalunya. Aquesta fita de 0 morts per coronavirus, no s'assolia des de feia gairebé un any. Tampoc no ha ingressat ningú a l'UCI, on encara hi ha 256 pacients. Sí que han pujat els malalts a planta: ara n'hi ha 757, 25 més que el dia anterior. A més, en les últimes hores s'han produït 407 nous contagis.

  • Es permetrà la "megaconcentració" perquè les dades indiquen que l'obertura "no produeix l'increment de la pandèmia"

El Grup de Platges s'activa amb 90 agents i 32 vehicles fins al setembre[if !supportLineBreakNewLine]

  • [endif]

Maurici Lucena adverteix que, si no s'amplia l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, els preus dels bitllets d'avió pujaran. El president d'AENA assegura que l'aeroport arribaria al seu límit de volum, com ja va estar a punt de fer-ho l'any 2019, si no es fa aquesta ampliació. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, explica que el repte és que esdevingui un hub de grans connexions intercontinentals. Defensa que la inversió de l'ampliació generaria 20.000 llocs de treball, molt necessaris, ja que "Catalunya està en un risc alt de decadència econòmica". Recorda que a Madrid també hi ha prevista l'ampliació de l'aeroport, però que allà "no hi ha ni una sola trava" i "no hi ha ningú que la qüestioni". Destaca que tenir un gran aeroport ha estat una reclamació històrica a Catalunya.  I assegura que augmentar l'aeroport augmentaria l'àrea protegida.

El govern de Pedro Sánchez es prepara per prendre una de les decisions més delicades del seu mandat: l'indult dels polítics independentistes empresonats. Segons publica 'El País', s'aprovaran aviat, entre finals de juny i principis de juliol, mantindrien les penes d'inhabilitació i perdonarien alguns anys de la condemna de presó, diferents en cada cas, però suficients perquè tots els presos fossin excarcerats automàticament. A més, la mesura serà reversible, amb una disposició que advertirà que, si els presos reincideixen en un període que pot ser d'uns tres anys, l'indult quedarà anul·lat. El ministre José Luis Ábalos assegura que el govern espanyol està disposat a "assumir el cost" dels indults i ha demanat a Aragonès que faci el mateix. El president de la Generalitat demana que no s'especuli amb els indults i vol que abans de l'estiu es posi en marxa la taula de diàleg. PP, Vox i Cs, s'oposen frontalment a l'indult. També una part dels barons socialistes.

Cada any es perden milers d'objectes als aeroports. Però, què se'n fa d'ells quan ningú els reclama? L'associació sense ànim de lucre Envera els recull, els classifica i els ven a les seves botigues. Una d'elles l'acaba d'obrir en un centre comercial del Prat de Llobregat. L'objectiu és recaptar fons i donar feina a persones amb altres capacitats. Hi podem trobar objectes de tota mena, nous i de segona mà, i de totes les marques. Montse Cuní us explica aquesta iniciativa solidària.

La Moncloa preveu aprovar els indults als presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem entre finals de juny i principis de juliol, segons informa aquest diumenge el diari 'El País'. Dia Internacional de l'Esclerosi Múltiple. Enguany la Fundació Esclerosi Múltiple vol conscienciar sobre la importància de l'atenció i el suport al pacient acabat de diagnosticar. Cada any es perden als aeroports milers d'objectes. Què se'n fa d'ells quan ningú els reclama? Us expliquem el projecte solidari de l'associació Envera. Conxa Parramon entrevista l'activista veïnal Luis Cabrera, que ha publicat "La vida no regalada", unes memòries novel·lades que es converteixen en un testimoni d'una generació que als 60 va venir a Catalunya per millorar les seves condicions de vida. El Barça de bàsquet busca la tercera Eurolliga contra l'Anadolu Efes a Colònia. L'equip femení de futbol intentaran guanyar el Llevant per aconseguir la seva vuitena Copa de la Reina.

La Sagrada família ha reobert les portes aquest dissabte després de set mesos tancada. El temple de Gaudí va tancar el 31 d'octubre, coincidint amb l'empitjorament de les dades de la pandèmia. A les nou del matí, hora en què ha obert portes, ja hi havia cues per accedir a la basílica, tot i que la majoria de visitants eren d'arreu d'Espanya, també hi havia força turistes europeus, especialment portuguesos i francesos, i fins i tot algun americà i japonès. Per ara, només obrirà els matins dels caps de setmana, entre les nou i les tres del migdia, a l'espera de l'evolució sanitària. Només es permet l'entrada a 4.500 persones, 1.500 menys de les que permet el Procicat. Abans de la pandèmia hi podien arribar a passar 15.000 persones diàries.

Informa: Macarena León

Una de les imatges que ens ha deixat la pandèmia és la de monuments i carrers sense turistes. Avui, després de 8 mesos tancada, torna a obrir la Sagrada Familia. El turisme podria portar visitants al futur Hermitage, un projecte que enfronta administracions i sectors econòmics i culturals de Barcelona. Arrenca la temporada de bany a les platges de Barcelona amb la prohibició de fumar a 4 d'elles. Fa un segle la Bauhaus va canviar l'estètica, el disseny i la manera de treballar. Ara la Unió Europea vol rescatar la filosofia d'aquell moviment per construir la nova Europa postpandèmica. Abraçada entre dos dels guàrdies civils que van sobreviure a l'atemptat de la caserna de Vic, fa trenta anys. Els indults als polítics presos segueixen marcant l'agenda política. Avui se n'ha parlat al consell nacional del PSC. EL Liceu acull el Llac dels Cignes, a càrrec de la companyia de l'Òpera de Praga.

Gairebé 9 de cada 10 treballadors essencials a Catalunya opta per posar-se la segona dosi d'Astrazenca i no de Pfizer, com recomana el ministeri de Sanitat. A Catalunya el 36% de la població ja té una dosi administrada i el 17% ha rebut la pauta completa. Salut començarà a vacunar dijous vinent les primeres persones sense sostre, mentre l'Agència Europea de Medicaments ha donat el vistiplau a la vacuna de Pfizer pels adolescents de 12 a 15 anys. Avui és el dia internacional de la higiene menstrual. A Espanya dues de cada 10 dones ha tingut problemes, en algun moment de la seva vida, per pagar aquests productes. En parlem amb Anna Berenguera, investigadora de l'estudi. En clau política, ERC guanyaria les eleccions si es tornessin a repetir, segons l'última enquesta del CEO. I continua la polèmica pels possibles indults als presos del 'procés'. PP, Vox i Ciutadans es tornaran a manifestar plegats a la Plaça de Colón de Madrid. Ho analitzem tot plegat amb Jordi Cabré, Mar Calpena i Álex Salmon.