Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El detingut per matar la dona a Porqueres (Pla de l'Estany) aquest dimecres ha relatat a la comitiva judicial com cap a dos quarts de dotze del migdia van començar a discutir perquè ella li va retreure que no tingués feina i que estigués enganxat a les drogues. Segons el seu relat, durant la disputa va anar a la cuina, va agafar un ganivet d'un calaix i, un cop al menjador, li va assestar una primera ganivetades per l'esquena. La dona es va desplomar al sofà i va ser aleshores quan la va apunyalar repetidament a l'abdomen, a la cara i al coll.

  • Catalunya entra en aquesta categoria, amb una incidència acumulada de 110 casos per 100.000 habitants a 14 dies
  • Les comunitats autònomes amb nivell de risc 0 o 1 podran obrir els locals com a màxim fins a les tres de la matinada
  • Argimon creu que els locals d'oci nocturn han de reprendre el funcionament per garantir una activitat nocturna regulada

Meritxell Serret assegura que té la consciència tranquil·la perquè mai ha fet mal a ningú de manera volguda. La diputada d'Esquerra diu que "per norma filosòfica de vida" no es penedeix de res, però assumeix les conseqüències del que hagi pogut fer erròniament. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, revela que mai va tenir la sensació de fugir de la justícia, ja que sempre va estar a disposició de la justícia a Brussel·les. Assegura que "la feina s'havia fet" amb les estructures de país, però que es van topar amb l'Estat i que l'"escalada repressiva impedia l'estratègia". L'exconsellera d'Agricultura de la Generalitat defensa que l'amnistia és "necessària per encaminar la solució del conflicte", però no veuria malament els indults. I creu que la creació de la taula de diàleg i reconèixer el conflicte polític va ser un primer èxit.

Les persones d'entre 45 i 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se de la covid-19. A partir de divendres es relaxen algunes restriccions: s'amplia l'horari de la restauració i la cultura fins a la 1 de la matinada. El que continua tancat és l'oci nocturn. Sanitat treballa en un document que permetria la reobertura fins a les 2 de la matinada, amb limitacions d'aforament. La banca a Espanya podria acomiadar més de 16 mil treballadors aquest 2021. Marta Sugrañes entrevista el catedràtic d'Economia de la UPF, Guillem López Casasnovas. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha paralitzat de manera provisional la suspensió de la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. I el debat sobre l'ampliació de l'aeroport s'ha traslladat també al Parlament. En parlem de tot plegat amb Milagros Pérez Oliva, Joan López Alegre i Carles Fernández.

  • Les classes del curs 2021-2022 s’allargaran fins al 22 de juny
  • Les vacances de Nadal seran entre el 23 de desembre i el 7 de gener
  • El calendari ha estat aprovat pel ple del Consell Escolar de Catalunya

Les persones d'entre 45 i 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se de la covid-19. L'ocupació recupera els nivells prepandèmia. A Catalunya hi ha 15.300 desocupats menys respecte el mes anterior i és la segona comunitat on baixa més l'atur. Front comú a ESADE de 200 entitats econòmiques i socials a favor d'ampliar l'aeroport del Prat. Uns 3.000 catalans van poder liquidar els seus deutes l'any passat gràcies al mecanisme de la segona oportunitat. Nova jornada de vaga dels treballadors del BBVA per rebutjar els més de 3.300 acomiadaments que planteja l'empresa. El Barça paga 9 milions d'euros per recuperar Emerson Royal del Betis. Arriba a la Filmoteca la 29a edició de la Mostra Internacional de Films de dones de Barcelona.

S’accelera la contractació a Catalunya a les portes de l’estiu. L’aixecament de les restriccions pels efectes de la vacunació ha ajudat a reduir en 15.368 mil persones el registre d’aturats del Servei d’Ocupació de Catalunya. Un descens, que en el cas del conjunt de l’estat se situa en les 130 mil persones, el millor registre de la sèrie històrica, que va començar al 1996. 

A Catalunya, l’atur encadena ja tres mesos seguits caient. Al maig es va reduir en un 3,09% i viu la primera reducció anual des de l’inici de la pandèmia. Ara hi ha en total 481.817 aturats inscrits al SOC, 1.332 menys que fa un any. Es tracta del descens més important de tot l'Estat després del d'Andalusia. 

L'ocupació recupera els nivells prepandèmia. A Catalunya hi ha 15.300 desocupats menys respecte el mes anterior i és la segona comunitat on baixa més l'atur. Front comú a ESADE de 200 entitats econòmiques i socials a favor d'ampliar l'aeroport del Prat. Pere Aragonès aposta per una solució de consens davant el rebuig dels ecologistes, per l'impacte mediambiental sobre el Delta del Llobregat. La vacunació de les persones sense sostre ha començat a Lleida. El sector de l'oci nocturn s'oposa a l'obertura dels locals fins a les 2 de la matinada i sense pista de ball. El Barça paga 9 milions d'euros per recuperar Emerson Royal del Betis.

Creix la pressió de les principals entitats econòmiques i també instuticions com AENA per impulsar l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona. Unes dues centes associacions i fundacions, encapçalades per la Cambra de Comerç de BarcelonaPimecFoment del TreballCercle d'EconomiaEsade i el Racc, reivindiquen l’ampliació “inajornable” de l'Aeroport de Barcelona-El Prat. Adverteixen que “el seu actual disseny i configuració, està esgotant la seva capacitat".

Els promotors han celebrat aquest dimecres, a ESADE, un acte reivindicatiu per donar suport a l'ampliació prevista en el pla director: consisteix en una nova terminal satèl·lit i ampliar 500 metres una de les pistes paral·leles, amb una inversió de 1.700 milions d'euros entre 2022-26 tal i com ha recordat el president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

Al Parlament el president, Pere Aragonès no ha sortit del guió, i ha defensat la taula institucional que ha convocat com el sistema més eficaç per a trobar una solució "de consens" que combini desenvolupament econòmic amb la lluita mediambiental i la protecció de la biodiversitat. "La decisió no la prendrà el Govern en solitari, serà fruit del consens", ha comentat.

Sanitat presenta un pla de reobertura de l'oci nocturn amb criteris comuns a tot Espanya. Les discoteques veuen la llum a la fi del túnel, almenys a les zones on hi hagi un risc baix i mitjà de Covid-19.

El nou esborrany, titulat Actuacions de resposta coordinada pel control de la transmissió de Covid-19, encara ha de ser aprovat per la Comissió de Salut Pública i les comunitats autònomes.

Aquest proposa obrir fins a les 2 de la matinada i sense pista de ball. La idea és posar taules i cadires a les pistes de ball, i permetre l'obertura només en els territoris amb nivells d'alerta raonables. L’aforament a l’interior dels locals seria del 50 % a les regions amb risc baix de covid, i del 30 % en les de risc mitjà, i caldrà portar la mascareta posada. A les taules hi podran seure com a màxim sis persones. En canvi, a l’exterior l’ocupació pot ser del 100 % mantenint la distància entre taules, i es podran reunir un màxim de 10 persones. A més, els locals hauran de dur un registre dels assistents per poder fer-ne un rastreig en cas de detectar un brot.

Pau Juvillà es mostra contrari a l'ampliació de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. El diputat de la CUP critica l'afectació que tindria aquest projecte en contra del medi ambient i assegura que li preocupa "moltíssim". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu els indults com una llibertat condicional, ja que "són reversibles" i "no aturen el conflicte". Considera que la taula de diàleg tampoc és la solució. El secretari tercer de la Mesa del Parlament veu com "una bona iniciativa" el grup de treball per tractar el tema dels desnonaments. Reconeix que els preocupen i inquieten algunes persones del Govern com Jaume Giró, però diu que vetllaran per garantir els acords amb Esquerra. I considera que la presidenta del Parlament Laura Borràs pateix lawfare, però defensa que no s'ha de reformar el reglament.

En un parell de setmanes començarà la vacunació de les persones d'entre 40 i 49 anys. Granollers i Sabadell s'ha estrenat avui com a espais de vacunació massiva. L'oci nocturn es mantindrà tancat de moment. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat les mesures cautelars que reclamava la patronal Fecasarm. Avui ha entrat en vigor la nova factura de la llum. Hi ha tres franges horàries i en funció de l'hora en la qual utilitzem l'electricitat podem pagar un 80% més que fins ara o estalviar-nos un 35% de la factura. Marta Sugrañes entrevista José Enrique Vázquez, president del Grup de Gestors Energètics. Pere Aragonès trucarà aquesta setmana al president Pedro Sánchez per concretar la data i el lloc de la nova reunió de la taula de diàleg. Ho analitzem tot plegat amb Toni Aira, Rafa López i Gemma Ubasart.