Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president del Grup Gestors Energètics, José Enrique Vázquez, adverteix que els canvis de en la factura de la llum afecten especialment els consumidors domèstics i perjudicaran de forma més important aquells que estiguin teletreballant a casa i els resulti difícil poder adaptar els seus hàbits als trams més penalitzats.

Vázquez ens aconsella adaptar la potència contractada durant els trams de nit i demanar ajuda a les empreses comercialitzadores per poder optar per la millor fórmula. També recomana 4 aspectes clau a tenir en compte, més que mai, com són l'elecció dels electrodomèstics més eficients, no tenir connectats diferents aparells de gran consum alhora, evitar mantenir els sistemes de 'stand by' a la nit i aprofitar al màxim la llum natural.

Integrated Systems Europe (ISE), el saló del sector audiovisual d'Europa arrenca aquest dimarts a la Fira de Barcelona amb la participació d'unes 80 empreses i 5.500 visitants presencials.

L’esdeveniment que acostuma a acollir entre 60 mil i 70 mil visitants s’ha vist obligat a apostar per un format híbrid en la seva estrena a Barcelona. La pandèmia també ha obligat a escurçar la seva durada a només dos dies. Posteriorment es traslladarà a Munic (dies 8 i 9 de juny), Amsterdam (15 i 16) i Londres (23 i 24).

Els assistents al ISE hauran de passar per una prova prèviament. A més hauran de portar mascareta en tot moment. Se seguirà el mateix protocol posat en practica per part del Consell Mundial de Viatges i Turisme a la Fira de Barcelona amb el segell “Safe Travels”.

L'Hospital Vall d'Hebron és un dels 52 centres de tot el món que ha començat a reclutar gestants, per a participar en el primer assaig clínic que avaluarà la seguretat i l'eficàcia de la vacuna en aquest grup. Els seus resultats serviran per obtenir unes dades que el dia d'avui són inexistents perquè en els assajos clínics realitzats fins ara, un dels criteris d'exclusió era estar embarassada.

La vacunació agafa velocitat de creuer a Catalunya amb la posada en marxa avui de dos nous punts de vacunació massiva. En 15 dies està previst començar a immunitzar la franja de 40 a 49 anys. Entra en vigor la nova factura de la llum. Es dividirà en tres franges horàries i es penalitzaran les hores de més consum. Barcelona recupera l'activitat congressual amb la inauguració de l'ISE, la fira més important de la indústria de l'audiovisual a Europa. A Sant Andreu de la Barca, la treballadora d'un bar hauria tallat el penis al seu cap, propietari de l'establiment. La dona ho hauria fet després que ell hagi abusat d'ella sexualment en reiterades ocasions. Els mossos investiguen també la mort d'una nena de 4 anys a mans de la seva mare. Èric García ja és el segon fitxatge del Barça de Joan Laporta. Ha fitxat per 5 temporades.

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 35 anys i nacionalitat espanyola per la mort de la seva filla de quatre a Sant Joan Despí. Cap a dos quarts de set els agents han rebut un avís segons el qual al pis hi havia dues persones mortes, la nena i la seva mare.

L'escena del crim la van trobar l'àvia de la víctima i una tieta de la menor, que havien estat alertades pel pare de la nena, que estava separat de la presumpta autora dels fets.

En vigor ja la nova tarifa de la llum anomenada 2.0TD. Aquesta incorpora dos canvis significatius que modificaran els nostres patrons de consum. A partir d'ara mirarem el rellotge abans de posar la rentadora perquè el preu pot a arribar a doblar-se en funció de l'hora en què ho fem. Un dels dos canvis més significatius serà que el consum efectiu d'electricitat guanyarà més pes a la factura. Els consumidors més eficients podran estalviar-se diners a la factura de la llum, tot dependrà de quan la utilitzem.

El doctor Bonaventura Clotet defensa que la vacunació contra el coronavirus hauria de ser una obligació. El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol defensa vacunar obligatòriament a tothom, també als joves, en favor del bé social i global. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, el director de l'IrsiCaixa veu correcte retirar l'obligatorietat de la mascareta a l'estiu si es mantenen les distàncies, es confirma la tendència i augmenten les vacunacions. Defensa que té molta més lògica rebre la segona dosi d'AstraZeneca als que havien rebut la primera, per la qual cosa diu que la població "ha fet una lectura molt correcta dels estudis clínics". Clotet veu erroni abaixar la guàrdia havent rebut una dosi, ja que "protegeix molt poc", i explica que estan protegits els que han rebut les dues i ha passat un mínim d'un mes de la segona". I afirma que "sembla plausible" que els que han passat el coronavirus en tinguin prou amb una sola dosis de la vacuna.

PIMEC és una de les 200 entitats que s'han sumat al manifest a favor de l'ampliació de l'aeroport de Barcelona-El Prat. El seu president, Antoni Cañete, creu que és "una inversió que no es pot perdre perquè la societat catalana fa anys que reclama més inversió en infraestructures". Considera que no es pot girar l'esquena a la reactivació econòmica de Catalunya i vol deixar clar que només es pot competir amb altres aeroports si es té una infraestructura "de primera dimensió". Per aquest motiu, des de PIMEC fan una crida a la unitat de totes les administracions per buscar un projecte acordat i respectuós amb el medi ambient. Antoni Cañete nega que l'ampliació del Prat vagi en contra dels aeroports de Reus o Girona. Tot el contrari, ha assegurat. Cañete ha fet servir una frase cèlebre de Johan Cruyff per definir el repte que tenim al davant: "Baixem la pilota a terra. Necessitem un aeroport de primera divisió si volem jugar la Champions", ha sentenciat.

Per primera vegada en gairebé 1 any, Salut no ha notificat cap mort per covid a Catalunya en les últimes 24 hores. La Moncloa prem l'accelerador per abordar el conflicte polític a Catalunya i activa la reforma del delicte de sedició. Anirà en paral·lel a la concessió dels indults. Pedro Sánchez diu estar disposat a assumir el cost d'una mesura impopular per una part important de la societat espanyola i defensa que més gran seria el cost de deixar les coses enquistades. La proposta d'ampliar l'aeroport del Prat està provocant recels entre les administracions, ajuntaments i sindicats. Mentrestant, el president d'AENA i unes 200 entitats econòmiques aposten per l'ampliació. Una d'elles es PIMEC. Marta Sugrañes entrevista el seu president, Antoni Cañete. Ho analitzem tot plegat amb Marina Fernàndez Torné, Jordi Mercadé i Iñaki Ellakuría.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat que els indults als presos independentistes permetran "un futur millor" després d'anys de judicialització de la política i d'allunyament. Tot i les advertències que li arriben sobre un possible desgast electoral, Sánchez ha assegurat que "el cost seria deixar les coses enquistades. Ajudar a resoldre problemes no suposa cost", ha afegit. Es tracta, ha dit, de tornar al punt en què les dues parts "ens vam deixar d'escoltar" i buscar una solució política a partir de la "paciència, empatia, dots de negociació i generositat". No ha volgut posar data ni a l'aprovació dels indults ni a la reforma del delicte de sedició i ha assegurat que abans vol rebre Aragonès a la Moncloa. Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre de Polònia, Mateus Morawiecki, en el marc de la XIII cimera hispano-polonesa.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat que els indults als presos independentistes permetran "un futur millor" després d'anys de judicialització de la política i d'allunyament. Tot i les advertències que li arriben sobre un possible desgast electoral, Sánchez ha assegurat que "el cost seria deixar les coses enquistades. Ajudar a resoldre problemes no suposa cost", ha afegit. Es tracta, ha dit, de tornar al punt en què les dues parts "ens vam deixar d'escoltar" i buscar una solució política a partir de la "paciència, empatia, dots de negociació i generositat". No ha volgut posar data ni a l'aprovació dels indults ni a la reforma del delicte de sedició i ha assegurat que abans vol rebre Aragonès a la Moncloa. Sánchez ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa conjunta amb el primer ministre de Polònia, Mateus Morawiecki, en el marc de la XIII cimera hispano-polonesa.

Els veïns d'un bloc de pisos del C/Nou de la Rambla 43 al Raval denuncien la ocupació de 5 dels pisos. Almenys un d'ells funciona pel tràfic de drogues. L'edifici és propietat de l'INCASÒL i està gestionat per l'Institut Municipal d'Habitatge. Les veïnes es queixen d'actes vandàlics amb destrosses a les zones comunes. Una de les últimes que denuncien és que van trencar els botons de l'ascensor i això ha impedit a molts veïns, tot grans, poder baixar al carrer.

La promoció consta de 48 habitatges destinats a gent gran i quan en queden vacants, s'adjudiquen a gent gran de la Mesa d'Emergències. Actualment consten cinc situacions irregulars en les que s'està treballant.