Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) preveu restablir totalment el subministrament d'aigua potable als seus abonats a les properes hores i de forma progressiva. Calculen que els treballs de reparació pel trencament de la canonada localitzada dissabte a la matinada a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) s'hauran allargat unes 30 hores. L'organisme que gestiona el minitransvasament a Tarragona preveu que aquesta setmana vinent experts del CSIC analitzin les causes del col·lapse que, segons els primers indicis, s'hauria produït per un problema de corrosió d'origen extern per clorurs, com el cas de l'Ampolla el 3 de gener de 2020.

La batalla pel preu de la llet s'enquista. Els ramaders no cobreixen els costos de producció i tenen previstes noves accions aquesta setmana. Si no reben més diners per cada litre de llet, començaran una vaga d'entregues a partir del 15 de desembre.

El president del Barça nega que l'entitat blaugrana tingués constància de cap dels fets que estan sortint aquests dies a la llum arran d'una investigació destapada pel diari ARA. Albert Benaiges va treballar pel club fins fa una setmana quan va renunciar adduint motius personals. Aleshores ja era conscient que l'estaven investigant

Aquests dies, la neu cobreix la Vall d'Aran i ens deixa paisatges idílics. És el cas de Bossòst, al Port del Portilló, on es troba l'Aran Park. Acull animals de fauna autòctona en règim de semillibertat. Ara està tancat perquè va acabar la temporada fa mes i mig però molts dels animals hivernen i el temporal d'aquesta setmana dificulta les tasques d'atenció i manteniment del parc.

Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat a la marxa convocada aquest diumenge per la plataforma '+Drets i + Justícia Social' a Barcelona per exigir que la sortida de la crisi no comporti més retallades. Els manifestants han reclamat més justícia social i que es protegeixin els serveis públics. Aquesta era la primera convocatòria de la plataforma, formada per 14 entitats i els sindicats UGT i CCOO.

Una gran pancarta amb el lema 'Més drets, més justícia social' ha encapçalat la marxa, que ha sortit de la plaça Urquinaona. La protesta ha transcorregut per Via Laietana fins a arribar a la seu de la Generalitat, la plaça de Sant Jaume. Com a Barcelona se n'han fet de descentralitzades a Tarragona, Lleida i Girona. | MARIA G.COLL

A Catalunya, hi ha diversos museus amb obres d'art contemporani i també s'hi fan moltes exposicions. Interpretar el que l'artista vol dir, sovint es fa dificil. El periodista Enric Nogueras ha publicat "L'art d'explicar l'Art" per poder ajudar-nos a mirar, gaudir i entendre l'art de la postmodernitat.

Companyies de ciberseguretat han vist com se'ls han disparat les peticions per donar servei i les asseguradores, de mitjana, multipliquen per 5 el preu de les ciberassegurances. A nivell particular, en aquestes dates proliferen les estafes reacionades amb les compres de Nadal, com les falses botigues virtuals.

Un miler de persones s'han mobilitzat al centre de Barcelona per la defensa dels drets socials. Una manifestació amb el suport dels principals sindicats, convocada també a les altres capitals catalanes, pel reforç de la sanitat pública i l'ensenyament, o la millora de les condicions laborals i l'accés a l'habitatge.

3.400 nous contagis a Catalunya en les darreres hores. La xifra d'hospitalitzats supera el miler. Aquesta propera setmana es començarà a vacunar als nens d'entre 5 i 11 anys i ja ha arribat a Espanya la primera remesa de vacunes pediàtriques.

El Barça femení s'endú el clàssic jugat al camp del Reial Madrid per 3 gols a 1, gràcies a dos gols de Maertens i un de Paredes.

Els Mossos d'Esquadra confirmen que hi ha diverses denúncies d'abusos contra l'exprofessor d'Educació Física de l'escola Barcelona i excoordinador de futbol base del Barça, Albert Benaiges. Segons la policia catalana, les denúncies s'han presentat en comissaries diferents i, a partir d'ara, la investigació les centralitzarà i estudiarà. Després que el diari 'Ara' hagi destapat el cas amb una seixantena de testimonis dels abusos de Benaiges al llarg de 20 anys, durant la dècada dels 80 i 90, diversos exalumnes de l'Escola Barcelona han fet un pas endavant i han explicat les vexacions i els jocs sexuals a què eren sotmesos.

El Pirineu viu un dels inicis de temporada de neu més bons dels darrers anys. Les intenses nevades de les últimes setmanes ha deixat acumulats grans gruixos que permeten augurar una temporada llarga i de rècord. Això sí, cal anar amb prudència perquè en les àrees fora de pistes la situació és perillosa i el risc d'allaus segueix sent alt.

La consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha anunciat que el Consell d'Europa revisarà si la decisió del Suprem sobre la immersió lingüística vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (CELROM). Alsina va enviar una carta a la presidenta del comitè del CELROM per denunciar aquest nou "atac judicial" al català i ja ha rebut resposta. "En la propera revisió es miraran amb lupa aquest fet i decidiran si hi ha hagut una altra vulneració de la Carta Europea per part d'Espanya, que l'ha ratificat i incomplert sistemàticament", ha apuntat la consellera d'Acció Exterior en declaracions al 'Més 3/24'.

A dues setmanes de Nadal, la situació de la Covid es complica. La sisena onada segueix completament a l'alça amb més de 4.000 contagis diaris. La xifra de persones ingressades a planta i a les UCI s'ha duplicat en vint dies. Salut demana prudència i observar les mesures de prevenció per evitar que la pandèmia es desboqui coincidint amb les festes nadalenques, com ja va passar l'any passat.

Denuncien per abusos sexuals a menors a Albert Benaiges, exentrenador del futbol base del Barça durant més de 20 anys. El diari Ara publica una investigació que recull l'acusació d'una seixantena d'alumnes seus quan era professor d'Educació Física de l'Escola Barcelona de Les Corts.

La covid a deixa a Catalunya 4.700 nous contagis, prop de 40 hospitalitzacions i 9 defuncions. Amb aquest empitjorament de les dades i les recomanacions de Salut per evitar els àpats d'empresa d'aquests dies, la restauració ja nota la cancel·lació de reserves.

Gruixos de neu excepcionals a principi de temporada. A Certascan o La Bonaigua s'han superat els dos metres. Tot i que el temporal al Pirineu comença a cedir, encara neva a cotes altes i el risc d'allaus continua sent molt elevat.

Pluja de milions a Tarragona. Un sol encertant del 'cuponazo' rebrà 9 milions d'euros. El premi dels divendres de l'ONCE també ha deixat un centenar de cupons amb premis que van dels 40.000 als 150 euros.

El Barça lidera l'Eurolliga de bàsquet després de guanyar el Reial Madrid al Palau en un gran partit de Nikola Mirotic.

Ruben Blades, Willy Pacheco, Celia Cruz,... Són alguns dels grans noms de la Salsa que Leonardo Padura immortalitza en un llibre. "Los rostros de la salsa" conté 13 entrevistes a les estrelles d'aquest moviment musical nascut de l'exili cubà a Nova York entre els 60 i 80 del segle passat. Fem memòria amb l'escriptor cubà, premi Princep d'Asturies de les Lletres el 2015.

L'entrenador del Barça, Xavi Hernández, s'ha mostrat "sorprès i afectat" per les denúncies que han sortit a la llum contra el comportament d'Albert Benaiges quan era professor d'educació física d'una escola de Les Corts a Barcelona. Xavi espera que la Justícia aclareixi els fets que haurien passat durant dues dècades en què hauria abusat de menors del centre.

Salut recomana evitar els sopars d'empresa davant l'escalada de contagis. En les últimes 24 hores s'han notificat 4.500 positius. A l'Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú s'ha registrat un brot de Covid-19. Coneixem més detalls de com es farà la vacunació infantil d'entre 5 i 11 anys. Entitats i partits independentistes es manifesten a Canet de Mar contra l'aplicació del 25% de castellà a l'escola Turó del Drac

Continua l'increment de nous casos de COVID i la pressió tant als centres d'atenció primària com als hospitals és cada cop més elevada. Per això Salut demana prudència i evitar els sopars de Nadal d'empresa. A més insisteix que la prioritat és la tercera dosi als majors de 60 any. L'assaig clínic per conèixer l'eficàcia de la vacuna d'Hipra, la farmacèutica gironina, continua en marxa amb la participació dels voluntaris, que ja han estat inoculats. El Tribunal Superior de justícia ha requerit avui al conseller d'educació i a la direcció de l'escola de Canet de Mar perquè protegeixin la intimitat del menor i la família que van demanar classes en castellà. Ahir es va començar a impartir el percentatge del 25% que va acordar el tribunal. El Ministre Garzón condemna "l'assetjament" a la família de Canet de Mar però "no comparteix el seu criteri". El grup Volkswagen vol produir vehicles elèctrics a Martorell. Una decisió, però, supeditada als incentius econòmics que puguin rebre. Just ahir la Comissió Europea donava llum verda a ajudes de 3 mil milions d'euros pel sector. Protecció civil manté en alerta el pla VENTCAT per la previsió de fortes ventades, sobretot als dos extrems del país. Molta prudència també al Pirineu perquè Protecció civil també ha activat el pla ALLAUCAT pel risc d'allaus molt fort a la cara nord i marcat a la resta. Calonge s'ha convertit en el primer poble dels llibres de Catalunya.

La directiva de Volkswagen ha confirmat que té intenció de portar a Martorell la fabricació d’un cotxe elèctric a partir del 2025. No és l’única novetat que ha presentat l’empresa alemanya a Espanya: també ha confirmat que vol construir un model SUV a la fàbrica de Pamplona.