Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Descomptes als peatges. Els vehicles que contaminin menys pagaran un 20% menys.

Marxa contra els bancs. Un grup d'indignats tallen passeig de Gràcia després de concentrar-se davant la Borsa.

7 detinguts a Barcelona. Cau la banda més especialitzada en robatoris amb força en domicilis.

Vacuna contra el VIH. Identifiquen unes proteïnes que estimulen la resposta immunitària contra el virus.

Bicampions. Espanya revalida el campionat d'Europa amb un gran triomf davant França.

La falta de finançament obliga a aturar la construcció del tram central de la línia 9 del metro. Aquesta tarda ja es podia veure a Barcelona com algunes de les obres que s'havien començat han estat enterrades.

Front comú dels governs català, valencià i murcià per reivindicar la importància del Corredor Mediterrani. Artur Mas alerta el govern central que no s'adormi en aquest tema perquè és vital per a l'economia espanyola.

La gerència de l'Hospital de Sant Pau diu que l'ERO que han presentat no perjudica els seveis bàsics d'Urgències, operacions i oncologia. Però els sindicats afirmen que l'expedient, que afecta uns 1.500 treballadors, repercutirà en tota l'assitència.

L'equip espanyol de tennis és a un pas de la final de la Copa Davis després de guanyar els dos primers partits davant França. Rafa Nadal ha apallissat Richard Gasquet i David Ferrer també ha superat per la via ràpida "Gilles Simón". Demà poden assegurar-se la classificació si guanyen el dobles.

Defensa conjunta de Catalunya, País Valencià i Múrcia pel corredor ferroviari del mediterrani. Els presidents Artur Mas, Alberto Fabra i Ramón Luis Valcárcel s'han reunit avui al Palau de la Generalitat i han definit aquesta infraestructura com a estratègica per al desenvolupament econòmic de l'Estat. Per això han demanant al govern espanyol que la prioritzi per sobre de la de l'eix central que passaria per Madrid.

El govern atura temporalment les obres del tram central de la Línia 9 del metro que travessa la part nord de Barcelona. Ho fa, diu, per manca de finançament. La línia 9 ha de ser la més llarga d'Europa hi ha de connectar els municpis de la banda del Besòs amb el Llobregat fins arribar a l'Aeroport.

Els ministres d'economia de l'eurozona i el secretari del tresor del Estats Units es reuneixen a Polònia per mirar de desbloquejar el segon rescat a Grècia i enviar un missatge de tranquil.litat als mercats. La vicepresidenta Elena Salgado ha assegurat que l'economia espanyola no té cap problema específic més enllà de constatar les tensions sobre el deute els últims mesos.

Dispositiu especial dels mossos d'esquadra per evitar els furts a les Fotns de Montjuic de Barcelona. Un dels punts on més operen els carteristes per la presència de turistes. Els agents han identificat una cinquantena de persones. La majoria, reincidents.

El Barça prepara el partit de demà contra l'Osasuna amb els 18 jugadors del primer equip disponibles més Espinosa, Lobato i Muniesa del filial. Després dels dos últims empats, Guardiola diu que mai ha promès títols i que el més normal seria que aquesta temporada no en guanyin cap.

Corredor del Mediterrani. Catalunya, Comunitat Valenciana i Múrcia fan front comú.

La línia 9 s'atura. Recoder anuncia que les obres del tram central s'aturen temporalment.

El futur de l'eurozona. Cimera clau a Polònia per calmar els mercats i sortir de la crisi.

Dispositiu contra els furts. Una cinquantena d'identificacions. La majoria són reincidents.

Treu pressió a l'equip. Guardiola només promet treball i diu que enguany podrien no guanyar res.

Mariano Rajoy anuncia que Jorge Fernández Díaz encapçalarà les llistes del PP a Catalunya per les generals. Ho ha dit avui a Barcelona. També ha assegurat que està disposat a escoltar en el tema del pacte fiscal i que Espanya necessita un govern fort amb el suport de tothom.

La Generalitat podria estar estudiant la possibilitat de fer una nova emissió de bons. Fonts periodístiques econòmiques asseguren que el govern ja sondeja diferents entitats bancàries per fer una emissió de "3-mil milions" d'euros a un interès que podria arribar al 5'25%.

Uns 2000 presos estrangers podrien ser retornats als seus països en els propers mesos. La Generalitat ho té tot a punt per poder repatriar els interns amb condemnes inferiors a sis anys de presó i que NO tenen mitjans de vida a Catalunya.

Rafa Nadal i Richard Gasquet obriran demà l'eliminatòria de Copa Davis entre França i Espanya. Albert Costa ha decidit comptar finalment amb el manacorí, que jugarà el primer partit. David Ferrer disputarà el segon amb "Gilles Simon". Els francesos en canvi han decidit reservar a Tsonga pels dobles.

El Tribunal Superior de Justìcia de Catalunya suspèn l'últimatum de dos mesos que va donar a la Generalitat perquè compleixi amb la Sentència del Tribunal Suprem que estableix que el CASTELLÀ també ha de ser llengua vehicular a les escoles. La decisió de l'alt tribunal queda en suspens temporalment mentre es resol el recurs presentat pel departament d'Ensenyament

Impost del patrimoni. La vicepresidenta Elena Salgado ha explicat que la mesura, que serà temporal, afectarà uns 160.000 contribuents i amb ella s'espera recaptar 1.080 milions d'euros. A més també s'eleva el mínim exent per a vivenda habitual de 150.000 a 300.000 euros.

La Generalitat promou el retorn als seus països d'origen dels presos estrangers en situació irregular amb penes inferiors als 6 anys. La mesura afecta uns 2.000 reclusos i, segons serveis penitenciaris,ajudarà a descongestionar les presons.

Només falta una setmana perquè arribi la tardor, però els metges encara atenen pacients afectats d'esgotament per la calor. A més la manca de pluges ha obligat a allargar la campanya de prevenció d'incendis a tot Catalunya. Aquest setembre es registren temperatures que no vam tenir ni al juliol.

El Reial Madrid debuta a la Champions amb victòria al camp del Dinamo de Zagreb gràcies a un gol de Di María. El protagonista del partit però va ser Crisitano Ronaldo. Després de rebre una patada al turmell, va criticar l'àrbitre i va dir que el xiulen perquè és guapo, té molts diners i és molt bo.

Suspès l'ultimàtum. El TSJC esperarà la resoluciódel recurs de la Generalitat.

Impost de patrimoni. El govern el recupera per a patrimonissuperiors als 700.000 euros.

Interns estrangers. La Generalitat promou el retorn als seus països d'origen.

La calor no marxa. Els metges encara atenen pacients afectats per les altes temperatures.

Un gol i prou. El Madrid debuta a la Champions amb victòria per la mínima a Zagreb

José Luis Rodríguez Zapatero defensa una Espanya plural però sempre dins d'una Espanya unida. Ho ha dit al Congrés, després que ahir el president de la Generalitat digués que Catalunya vol un camí propi.

Durao Barroso, el president de la Comissió Europea, anuncia que proposarà l'emissió d'eurobons: valors que unirien el deute dels paisos més febles amb el dels més forts. La borsa espanyola reacciona positivament i puja d'un 2'7% recuperant els" 8 mil" punts.

A Espanya hi ha més de "set-mil" alumnes d'educació infantil i primària que pateixen ceguesa. Gairebé el 99% d'quests estudiants van a escoles ordinàries amb suport específic que els permet un rendiment escolar i una integració social òptimes.

El Barça ha tornat als entrenaments, sense acabar de pair el seu desafortunat debut a la lliga de campions. No hi era Iniesta, que s'estarà 4 setmanes de baixa. Anit, el retorn de Puyol va quedar deslluit per l'empat "in extremis" del Milan. Però tot i els dos darrers mal resultats, el capità del Barça assegura que volen continuar fent història.

Sessió de control: Zapatero diu que Espanya és ara més plural que mai

Impost sobre el patrimoni: Blanco anuncia que es gravarà els patrimonis superiors al milió d'euros

Vestuari a les escoles: Un centre obliga uns alumnes a canviar de roba perquè incomplien la normativa

Mòbil i nens: Investiguen si estan més exposats a desenvolupar un càncer de cervell

Debut desafortunat: El Barça empata davant un Milan que marca al primer minut i a l'últim

Zapatero diu que Espanya és ara més plural que mai. El president del govern José Luís Rodríguez Zapatero assegura que a Catalunya hi ha hagut grans avenços en autogovern i finançament durant els seus mandats i diu que Espanya és ara més plural que mai. Ha estat en la penúltima sessió de control al congrés del Diputats, centrada en la reforma de la constitució i la situació de l'economia

Blanco anuncia que es gravarà els patrimonis superiors al milió d'euros. El govern gravarà els patrimonis superiors al milió d'euros. Ho ha avançat avui el ministre José Blanco que xifra en 90.000 els ciutadans afectats. Divendres el consell de ministres aprovarà la mesura amb la que el govern espera recaptar més de mil milions d'euros.

Un centre obliga uns alumnes a canviar de roba perquè incomplien la normativa. Una escola privada de Girona obliga una vintena d'alumnes a canviar de roba perquè incomplien la normativa que diu que han d' anar amb pantaló llarg o curt; i polo. Als centres públics, només està estipulat que han de vestir de manera adient i que permeti la seva identificació. Establir altres normes queda en mans de cada centre.

Mòbil i nens. Investiguen si estan més exposats a desenvolupar un càncer de cervell. Un estudi que es fa a 20 països de la Unió Europea investiga si els nens i joves que utilitzen molt el telèfon mòbil estan més exposats que els adults a desenvolupar un càncer de cervell. Els experts diuen que el seu crani és més fi i els protegeix menys.

El Barça empata davant un Milan, que marca al primer minut i a l'últim. El Barça va empatar a 2 amb el Milan en el debut a la Lliga de Campions. Els blaugrana van capgirar un gol de Pato al primer minut, gracies a una gran jugada de Messi rematada per Pedro, i a un xut de falta de Villa.... però es van deixar sorprendre per Thiago Silva a l'últim minut. A més, Iniesta es va lesionar.

Les borses europees tornen als números vermells, després d'obrir a l'alça, pels dubtes sobre la situació econòmica a Grècia. Això l'endemà d'una jornada negra als principals parquets europeus. Hores d'ara les pèrdues volten l'1%. És el cas de l'IBEX 35, el principal índex de referència a Espanya. La cancellera alemanya Angela Merkel ha demanat que es deixi d'especular sobre la solvència a Grècia i ha assegurat que el país no farà fallida. I els preus van pujar a l'agost d'una dècima a Catalunya i la inflació se situa ara a nivell de desembre de l'any passat.

Els alumnes que dormen menys de 9 hores al dia rendeixen menys a l'escola i això podria estar al darrera del fracàs escolar. Per primer cop un estudi demostra la relació entre la falta d'hores de són i un mal resultat acadèmic per la incidència negativa que té en la concentració i l'atenció dels alumnes.

I un altre estudi en aquest cas de l'ICO i de l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge demostra que les dones que utilitzen el DIU tenen la meitat de risc de patir un càncer d'úter. L'ús continuat d'aquest mètode anticonceptiu pot evitar que el virus del papil.loma humà, causant de la malaltia, es desenvolupi.

Més de 1.400 catalans superen els 100 anys. En la última década, la població centenària s'ha duplicat. Quatre de cada cinc, són dones. Al darrera d'aquesta dada hi ha la genètica. Però segons els experts les dones tenen uns hàbits més saludables i es cuiden més.

A per la cinquena Champions. El Barça debuta a la competició davant un Milan sense Ibrahimovic.

Les borses europees tornen als números vermells, després d'obrir a l'alça, pels dubtes sobre la situació econòmica a Grècia.

Tornada a l'escola. Els nens que dormen menys de nou hores diàries rendeixen menys.

Càncer d'úter. Segons un estudi l'ús del DIU redueix el risc de patir-lo.

Més població centenària. S'ha doblat en els últims deu anys gràcies a la genètica i als hàbits saludables.

A per la cinquena. El Barça debuta a la Champions davant un Milan sense Ibrahimovic.

Associacions, sindicats i la plataforma "sóm escola" protagonitzen aquesta tarda manifestacions davant de tots els ajuntamens de Catalunya. Defensen que la immersió lingüistica és bàsica per la cohesió social i que sentències contràries amenacen aquest model.

Les retallades i la polèmica per la immersió lingüistica acompanyen el primer dia de la tornada a l'escola. A Catalunya, un milió dos-cents vuitanta-mil alumnes han començat avui les classes.

Una explosió en una central nuclear del sud de França, prop de Nimes, que ha causat un mort i 4 ferits, fa activar l'estat de prealerta a Catalunya. Els organismes de control asseguren que no hi ha fuita radiactiva i el mateix president Mas crida a la tranquilitat.

L'estrena del Barça a la Lliga de Campions es queda sense el morbo de veure el retorn de Ibrahimovic al Camp Nou. El suec s'ha lesionat aquest matí i no ha viatjat amb el Mílan a Barcelona. Però els blaugrana prefereixen centrar-se en la feina i deixar enrera l' ensopegada a la lliga contra la Reial Societat.

Aquest són alguns del milió dos-cents mil alumnes catalans que avui han començat a escola. Són 21.000 més que el curs passat. És la xifra més alta dels últims 22 anys. Un curs marcat per les retallades. De fet, per fer front a l'increment d'escolars, el Departament d'Ensenyament ha augmentat una hora lectiva als mestres i ha encabit més alumnes en més de 200 centres. Entre les altres novetats: l'adéu a la setmana blanca i la recuperació dels exàmens de setembre. La que ha provocat més enrenou és la fi de la sisena hora que obliga moltes escoles a acabar les classes a dos quarts de cinc de la tarda.

El conflicte sobre la immersió lingüística a l'escola marca l'inici del curs. La plataforma "Som escola.cat", que agrupa una trentena d'entitats cíviques i educatives, ha fet una crida avui a pares i mestres perquè enganxin cartells als centres escolars en defensa de la llengua i ha convocat concentracions a les 7 de la tarda arreu de Catalunya per refermar aquest suport.

Les borses europees cauen per por a una fallida de Grècia. El govern d'aquest país ha confirmat avui que només disposa de liquiditat per pagar pensions i sous fins l'octubre. L'Ibex 35 ha arribat a caure més d'un 3% i ha arribat al seu mínim en 2 anys. La prima de risc també s'ha vist afectada.

Tres milions i mig d'espanyols pateixen migranyes, el 80% de les quals són dones. L'estrés, els canvis hormonals i la ingesta de determinats aliments i begudes en són els principals desencadenants. Segons la OMS és una de les malalties que causa més discapacitat al món per això els investigadors se centren en la seva prevenció.

Demà torna la Lliga de Campions i Televisió Espanyola estrena la temporada amb el debut del Barça. L'equip de Guardiola rep al Camp Nou el Mílan d'Ibrahímovic per començar a defensar el títol conquerit a Wembley. El repte no és fàcil. L'últim que ho va aconseguir va ser precisament l'equip italià fa 21 anys.