Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La constitució es reformarà per limitar el dèficit públic i garantir l'estabilitat pressupostaria. La proposta s'ha provat al Congrès amb els vots de PSOE, PP i UPN. Els diputats de CiU han donat la sorpresa en decidir no votar res. La resta de grups, tret de Coalició canària que s'ha abstingut, hi han votat en contra.

Aquest mes d'agost els preus han baixat dues dècimes, segons les dades de l'IPC avançat que dona l'institut d'estadística. Aquest descens situa la inflació interanual per sota del 3% per quart mes consecutiu. L'abaratiment del preu del petroli i dels aliments han afavortit el descens.

Arriben al Prat els 4 vols procedents de Nova York i altres aeroports de la costa est dels Estats Units programats per avui. Són els primers passatgers que tornen a Barcelona desprès de viure els efectes de l'huracà Irene. Alguns han arribat amb fins a 4 hores de retard. D'altres han hagut d'ajornar la tornada fins a dos dies.

El Barça s'estrena a la Lliga amb un contundent 5 a 0 sobre el Vila-Real. Els blaugrana van oferir una exhibició de joc, recuperant la defensa de 3, amb un centre del camp de luxe i un atac demoledor. Messi va fer dos gols més i ja en suma 101 al camp Nou.

Aquesta tarda al Parlament de Catalunya s'ha fet el funeral d'Heribert Barrera. L'expresident Pujol ha lloat la figura del desaparegut líder republicà posant-lo com exemple de patriota català i polític íntegre.

Demà comença al Congrés el debat sobre la reforma de la Constitució. El PSC hi votarà a favor, Convergència segueix reclamant que la reforma passi un referèndum i Esquerra demana autonomia fiscal i amenaça amb NO participar al debat.

Comissions Obreres denuncia que cada vegada hi ha més congestió a les llistes d'espera de la sanitat pública. El sindicat ha fet un estudi que recull que per una mateixa operació pot haver-hi fins a 20 mesos de diferència en la espera segons en quin hospital es faci.

El Barça debuta aquesta nit a la Lliga enfrontant-se al Vila-Real al Camp Nou. L'objectiu és guanyar el quart títol consecutiu i igualar el Dream Team de Johan Cruyff. Guardiola haurà d'inventar-se una defensa per culpa de les baixes.

Representans de tots els partits polítics catalans reten homenatge a l'històric dirigent republicà Heribert Barrera, entre ells els presidents Pujol i Montilla. Centenars de persones han visitat aquest matí la capella ardent instal·lada al Parlament que tanca a aquesta hora. El funeral se celebrarà a les 4 d'aquesta tarda a l'auditori del Parlament. El món polític coincideix a destacar el compromís ferm d'Heribert Barrera amb Catalunya.

Comença una setmana decisiva per a la reforma de la constitució.Les executives de tots els partits es posicionen davant el debat de demà al Congrès dels Diputats. Rubalcaba busca consens dins un PSOE on se senten veus a favor del referedum. CiU vol que, a més d'un límit pel dèficit, es posi xifra també a la solidaritat territorial.

Aquest cap de setmana han mort a les carretres catalanes 5 motoristes. En el que portem d'any ja en són una trentena. Segons Trànsit és el pitjor mes d'agost de l'última dècada .També preocupa la xifra de motoristes que perden la vida a les ciutats. A Barcelona només en un mes han mort 6 motoristes, i des del gener ja en són 15. Una unitat especialitzada en busca les causes

El Barça s'estrena aquesta nit a la Lliga rebent el Vila-Real al Camp Nou amb l'objectiu de guanyar el quart títol domèstic seguit i igualar el Dream Team de Cruyff. Guardiola haurà d'inventar-se una defensa nova per culpa de les baixes i haurà de recòrrer al planter.

El Congrés aprova el primer pas per a la reforma de la Constitució. Convergència i Unió s'ha negat a votar l'admissió a tràmit i denuncia que PP i PSOE han trencat el consens constitucional.

Detingut un home després de disparar un tret a l'encarregada d'una fàbrica i calar foc a les intal·lacions. El pressumpte agressor és l'antic co-propietari de la fàbrica situada al Bages.

Avui han arribat a l'aeroport del Prat els primers passatgers que havien quedat atrapats a Nova York arran de l'huracà Irene. Alguns d'aquests viatgers feia tres dies que esperaven poder sortir dels Estats Units.

Leo Messi i Cesc Fàbregas han demostrat en 3 partits que mantenen la mateixa connexió de quan jugaven plegats al cadet del Barça. Tots dos formen la nova parella atacant d'un equip que va fer un recital contra el Vila-real, demostrant que és el gran favorit per guanyar la Lliga.

Mor als 94 anys l'ex-president del Parlament Heribert Barrera. Els líders polítics catalans coincideixen en destacar el seu paper en la lluita per la llibertat i l'autogovern de Catalunya. La capella ardent s'instal·larà demà al Parlament.

L"Irene" ja ha arribat a Nova York on les autoritats han tancat tots els aeroports i el metro ha deixat de funcionar. Des que va tocar terra AHIR a Carolina del Nord, l'huracà ha causat ja 9 víctimes mortals. A Europa es mantenen les cancel·lacions dels vols que han de sortir cap a la costa est dels Estats Units.

El servei de Rodalies de Barcelona ha quedat restablert des d'avui entre l'estació de Sants i les de l'Hospitalet i Bellvitge. El tall ha durat 3 setmanes i s'ha fet per urbanitzar l'accés ferroviari de l'estació de Sants.

Ja ha començat la lliga de futbol. Ahir victòries del València, la Reial Societat i el Betis.Avui debuta l'Espanyol al camp del Mallorca. I demà el Barça tanca la jornada rebent el Vila-real al camp Nou amb moltes baixes a la defensa.

La Constitució es reformarà. Els 10 diputats de CiU opten per no votar.

Cauen els preus. l'IPC d'agost se situa en el 2,9 pel descens de la gasolina i el menjar.

Tornen els primers de EEUU. Arriben al Prat els 4 vols programats per avui desprès de l'huracà "Irene".

Maneta per començar.El Barça clava un 5-0 al Vila-real amb unjoc espectacular i un altre doblet de Messi.

Representans de tots els partits polítics catalans reten homenatge a l'històric dirigent republicà Heribert Barrera, entre ells els presidents Pujol i Montilla. Centenars de persones han visitat aquest matí la capella ardent instal·lada al Parlament que tanca a aquesta hora. El funeral se celebrarà a les 4 d'aquesta tarda a l'auditori del Parlament

Últim adéu. El món polític lloa la figura d'Heribert Barrera.

Reforma constitucional. Els partits enceten una setmana decisiva amb debats interns.

Cap de setmana tràgic. Augment alarmant dels morts en accidents de moto en carreteres i ciutat.

Objectiu: la quarta. El Barça debuta a la Lliga rebent el Vila-Real amb la defensa en quadre.

L'huracà "Irene" perd força però es manté l'alerta a la costa est dels Estats Units on ja s'ha evacuat a milers de persones. Nova York ha tancat els seus aeroports i a Barcelona s'han cancel·lat els 4 vols que havien de sortir del Prat.

Un home i el seu fill petit moren atropellats quan creuaven un pas de vianants al barri del Carmel, a Barcelona. La Guàrdia Urbana ha detingut el conductor del cotxe per un presumpte delicte d'homicidi imprudent.

Són alguns dels carteristes que cada dia es poden veure a les platges de Barcelona. Aprofiten qualsevol distracció per emportar-se alguna bossa o motxilla dels banyistes. A les platges es produeixen la meitat dels robatoris que hi ha durant els mesos d'estiu. Empresaris i veïns demanen solucions.

Xavi, que ja supera Guillermo Amor com a jugador blaugrana amb més títols, va aixecar anit la quarta Supercopa del Barça. Guardiola també és ja el tecnic que més n'ha guanyat a la història del club. Ho van fer possible els gols de Messi i Cesc, davant d'un Porto que NO ho va posar gens fàcil.

Mor als 94 anys l'ex-president del Parlament Heribert Barrera. Els líders polítics catalans coincideixen en destacar el seu paper en la lluita per la llibertat i l'autogovern de Catalunya. La capella ardent s'instal·larà demà al Parlament.

Recuperació de fragments de l'entrevsita feta a l'abril del 2010.

Biografia Heribert Barrera:

Nascut a Barcelona el 1917, era fill de Martí Barrera, diputat al Parlament de Catalunya i conseller de la Generalitat durant la republica. Militant a esquerra republicana des dels anys previs a la guerra civil, va ser-ne secretari general al mil nou-cents setanta sis, ja recuperada la democràcia, i diputat al congrés a la primera legislatura.

President del Parlament de catalunya entre els anys vuitanta i vuitanta quatre, i posteriorment diputat al parlament europeu, on va defensar l'ús del català. Va presidir esquerra republicanta entre mil nou cents noranta u i mil nou cents noranta cinc. Al marge de l'activitat política, tenia una sòlida formació en ciències químiques, física i matemàtiques, i va exercir com professor a la universitat autònoma de Barcelona.

Fidel a les seves conviccions independentistes, el juliol de dos mil deu el varem veure demanant la participació en la gran manifestació contra la retallada de l'estatut. Ell mateix va ser a la capçalera de la manifestació, i un any després encara va tenir forces per adreçar-se a aquells que tornaven a sortir al carrer per reclamar el que havia estat la seva lluita de tota la vida: la independència de Catalunya.

El Consell de Ministres aprova un nou contracte de pràctiques i formació per a joves de fins a 30 anys sense estudis. Les empreses s'estalviaran entre el 75 i el 100% de les cotitzacions a la seguretat social. També permet que els contractes temporals s'allarguin més de 2 any sense passar a ser fixos. A més, es prorroga mig any més la prestació de 400 euros mensuals pels aturats de llarga durada. I a Catalunya l'atenció se centra en la Renda Mínima d'Inserció.

Els consellers d'empresa i ocupació expliquen al Parlament que més de 6.700 xecs de la renda mínima d'inserció de l'agost no els ha cobrat ningú. Es tracta de persones que o bé viuen fora de Catalunya o bé han mort. L'oposició els acusa de voler estalviar amb els més febles.

PSOE i PP registren al Congrès dels diputats una proposta de reforma de la constitució que implica a totes les administracions de l'estat en el control del dèficit però no inclou cap xifra. El sostre de dèficit pactat del 0,4% pel 2020 es limitarà per llei. Des de Ciu, Duran i Lleida demana un referendum el mateix dia de les elecccions

El Barça buscarà aquesta nit guanyar la seva quarta Supercopa d'Europa davant del Porto. El club blaugrana es convertiria així en el que suma més títols europeus, superant els 14 que té el Mílan. Els de Guardiola ja han avisat dels perills del Porto i preocupa molt l'estat de la gespa.

Reforma de la contractació. Nou contracte de pràctiques fins els 30 anys.

Renda Mínima d'Inserció. El Govern diu que un 20% dels perceptors viu fora de Catalunya o bé ha mort.

Reforma Constitucional.El sostre de dèficit serà del 0,4% i es fixarà en una llei, no a la Constitució.

El millor d'Europa. El Barça vol guanyar la Supercopa al Porto i arribar als 15 títols continentals.

El PSC cel.lebra aquest vespre la seva tradicional trobada a la localitat gironina de Vilopriu. El relleu que substitueixi Montilla al capdevant del partit i la modificació de la Constitució pactada entre PP i PSOE planen sobre aquestes jornades.

Cada vegada son més freqüents les conductes de risc a les platges i el no fer cas de les prohibicions de bany en zones perilloses. La Generalitat està disposada a que els qui necessitin un rescat per aquestes imprudències en paguin les despeses.

Cop dels mossos d'esquadra contra una banda que robava als conductors a les autopistes. Han detingut onze peruans que feien aturar els cotxes de les víctimes amb l'engany d'una avaria i els hi treien les pertinences.

El Barça tindrà un grup assequible a la fase de grups de la Lliga de Campions. S'enfrontarà al Mílan d'Ibrahimovic, el "Bate Borisov" bielorrús i el "Viktoria Pilzen" txec. En la mateixa gala, Leo Messi ha estat escollit com a millor futbolista de la passada edició de la Champions per davant de Cristiano Ronaldo.

A 24 hores de presentar el text que ha de reformar la constitució per controlar el sostre de dèficit públic, el PSOE intenta ampliar el consens cap a altres forces politiques, més enllà del PP. El govern català insisteix que el límit de deute ha d'estar en mans del Parlament, mentre Iniciativa per Catalunya fa una crida als diputats catalans de tots els partits perque exigeixen un referendum.

48 mil joves catalans d'entre 16 i 24 anys encara no han trobat la seva primera feina. La xifra s'ha multiplicat per quatre els últims 5 anys. Segons un estudi de CCOO, fins els 30 anys practicament tots els contractes són temporals i cobren uns 900 euros bruts al mes. Per fomentar l'accés laboral dels joves, el govern aprovarà ampliar fins els 30 anys els contractes de formació.

Els mossos d'esquadra detenen 11 persones que formaven part d'una banda especialitzada en robatoris a l'autopista. El grup de peruans actuava, sobretot a l'AP7. Feien servir el truc de llençar una pedra contra el cotxe que pretenien robar per fer-lo aturar. En sortir els ocupants els robaven, fins i tot amb agressivitat.

El Barça ja és a Mònaco, on demà jugarà contra el Porto la final de la Supercopa d'Europa. Aquesta tarda, al Fòrum Grimaldi monegasc, se celebra el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions i es premia al millor jugador de la passada edició, que tot apunta que serà Leo Messi.

Compte enrere per la reforma. El PSOE busca aliats pels canvis més enllà del PP.

No hi ha manera. 48 mil joves d'entre 16 i 24 anys encara no han trobat la primera feina.

Robatoris a l'autopista. 11 detinguts d'una banda que acumula 140 antecedents.

Ja estan a Mònaco. El Barça s'enfronta demà al Porto i avui coneixerà els primers rivals a la Champions.

L'Ajuntament de Salt celebra aquest vespre un plè on aprovarà la congelació de llicències municipals per construir temples religiosos. Els musulmans de la població confien que aquest fet no afecti el projecte de construcció d'una mesquita que promouen.

Els rebels líbis prometen eleccions en 8 mesos. Segueixen buscant Gadafi, per qui ofereixen una recompensa d'un milió i mig de dòlars, i lluiten per fer-se definitivament amb el control de Trípoli.

La vicepresidenta del govern espanyol nega que la reforma de la Constitució per fixar els sostre d'endeutament sigui una conseqüència de les pressions alemanyes. El conseller Mas-Colell admet que el govern català preferiria que el sostre el fixés el Parlament de Catalunya.

Aquesta és la samarreta del Barça a la final de la Supercopa d'Europa que es jugarà divendres contra el Porto. Guardiola té baixes en defensa, però l'equip blaugrana mirarà de sumar a Mònaco un nou títol continental davant d'un Porto que ha perdut la seva estrella Falcao.