Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern recorre. Diuen que tenen arguments jurídics i de país suficients.

Preparant la tornada a l'escola. Els pares es gastaran uns mil euros de mitjana sobretot en vestuari i llibres de text.

Quatre mesos sense cobrar. Ho denuncien els advocats del torn d'ofici. El govern ho atribueix al deute acumulat.

Augmenten un 30% els avisos. Tot i això, 8 banyistes s'han ofegat aquest estiu a les platges catalanes.

Bitllet per l'Eurocopa. Espanya s'assegurarà la classificació si guanya avui Liechtenstein.

La qüestió lingüistica. El curs començarà amb normalitat. Rigau crida a defensar el català

PP i Ciutadans exigeixen la escolarització en castellà després de la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya. La Consellera Rigau diu que el curs començárà amb normalitat i es mostra favorable a mobilitzacions en defensa del català.

Pànic a les borses. Caiguda generalitzada. Es tem una nova recessió

Les borses europees pateixen una forta patacada. La espanyola ha caigut de 4'69 punts. És la reacció a les previsions del Fons Monetari i del banc mundial que som a les portes d'una nova recessió econòmica.

La febre de l'or. Refugi segur pels inversors. Solució última pels necessitats

La compra-venda d'or es dispara a Catalunya. Els inversors hi aposten com a refugi davant la inseguretat dels mercats financers, mentre que moltes persones necessitades es venen l'or de les seves les joies per aconseguir diners.

Un altre rècord. Xavi superarà Raúl com el jugador de camp amb més partits amb 'La Roja'

Xavi Hernández es convertirà demà en el futbolista de camp amb més partits jugats amb la selecció espanyola. En sumarà 103 i superarà l'ex madridista Raúl. Serà a Logronyo, on Espanya pot assegurar-se el bitllet per la pròxima Eurocopa amb una victòria davant Liechtenstein.

El govern català adverteix al PP que el model d'immersió lingüística a l'escola és innegociable i per això confia en trobar una sol.lució. La consellera d'ensenyament exigeix al PP que no faci demagògia amb la llengua. De la seva banda el populars catalans acusen a convergència d'atiar la polèmica mentre que Mariano Rajoy va més enllà i adverteix que seria dramàtic que le govern no complís la sentència. PSC, Esquerra i Iniciativa li recorden al govern que el PP és el seu aliat.

La comunitat educativa demana que no es polititzi el model lingüístic a l'escola. Un model aprovat pel Parlament el 1983 sense cap vot en contra i que va començar a aplicar-se en una vintena de centres de Santa Coloma de Gramanet amb l'objectiu de no separar el alumnes en funció de la llengua i impulsar el coneixement i l'ús del català.

Les principals borses europees pateixen importants caigudes després de l'avís de la directora del Fons Monetari Internacional sobre el perill d'una nova recessió econòmica mundial. L'Ibex ha arribat a perdre un 3'35% i la prima de risc espanyola ha fregat els 330 punts bàsics. El president de la Comissió Europea ho ha desmentit avui i ha dit que hi haurà creixement, però moderat.

Precisament les turbulència dels mercats financers converteixen l'or en una inversió atractiva. El seu preu ha arribat a màxims històrics aquest agost. La crisi empeny cada cop més persones a vendre les joies familiars per aconseguir diners ràpids. Mig miler d'establiments de compra d'or han obert en l'últim any a Catalunya, la comunitat on més creix el nombre d'inversors.

Xavi Hernández es convertirà demà en el jugador de camp amb més partits vestint la samarreta de la selecció espanyola. En sumarà 103 i superarà Raúl. Serà a Logronyo, on Espanya s'enfronta a Liechtenstein amb el bitllet per l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia com a objectiu.

Advertència al PP. El govern diu que el model d'immersió és innegociable.

30 anys d'immersió. La comunitat educativa defensa el model lingüístic aprovat pel Parlament el 1983.

Por d'una nova recessió. Les principals borses europees obren amb fortes caigudes.

La febre de l'or. La inestabilitat de la borsa augmenta les inversions en or.

Xavi de rècord. El migcampista del Barça superarà Raúl amb 103 partits amb la selecció espanyola.

PP i PSOE, amb el suport nomes d'Unión del pueblo Navarro, aproven la reforma exprés de la Constitució. Convergència i el PNB NO han volgut votar i Esquerra Republicana, Iniciativa, el BNG i Nafarroa Bai han abandoant l'hemicicle.

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya dóna dos mesos a la Generalitat perquè introdueixi el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament. La resolució respon a una sentència del Suprem que ordenava aquesta mesura després del pronunciament del Tribunal Constitucional sobre l'Estaut d'Autonomia.

L'atur torna a créixer al mes d'agost després de 4 mesos de baixades. A Catalunya ha pujat de "13 mil vuit-centes" persones i al conjunt d'Espanya s'han comptabilitzat "51 mil cent vuitanta-cinc" nous aturats.

La selecció espanyola de bàsquet ha guanyat Gran Bretanya per 86 a 69 i es manté invicte a l'Europeu de Lituània. L'equip d'Scariolo ha millorat el seu joc i liderat un cop més per Pau Gasol ha sumat la tercera victòria en tres partits. Ara l'esperen els rivals més forts del grup: Lituània i Turquia.

No hi ha hagut sopreses. La reforma de la constitució per limitar el sostre de dèficit s'ha aprovat amb 316 vots de PSOE, PP i UPN. Tot i que ni Ciu ni el PNB han votat i que els grups minoritaris han abandonat l'hemicicle abans de la votació, el tràmit ha aconseguit un centenar més de vots dels que calien per que tirés andavant. Finalment cap de les esmenes dels nacionalistes catalans ha prosperat.

L'atur ha pujat el mes d'agost trencant la tendència a la baixa dels últims quatre mesos. Catalunya amb 13.779 desocupats més, és la comunitat on més augmenta, sobre tot, per la fi dels contractes temporals del sector serveis que concentra quasi 11 mil dels nous desocupats. Al conjunt de l'estat l'augment de l'atur registrat a l'agost supera els 51.000 i el total s'enfila fins els 4.131.000.

Sanitat anuncia el tancament de les urgencies nocturnes a una desena més de centres d'atenció primaria. El Conseller de Sanitat diu que només es retalla l'horari d'atenció als centres que atenen menys de 4 pacients a la nit i assegura que l'atenció a les urgencies està garantida. Mentre continuen les protetes.

La selecció espanyola juga aquest vespre a Suïssa un amistós contra Xile amb molt color blaugrana. Del Bosque compta per primera vegada amb 9 jugadors del Barça i fins i tot podria fer debutar el defensa del filial Montoya. Els capitans Casillas i Xavi han aprofitat el partit per passar pàgina als conflictes dels últims clàssics.

Aprovada la reforma. 316 diputats a favor, CiU no vota.

Mal agost per l'atur. Catalunya amb 113 mil desocupats més és la comunitat on més augmenta.

Tancaran més centres. Sanitat diu que les urgències estan garantides mentre continuen les protestes.

La Roja més blaugrana. La selecció espanyola s'enfronta a Xile amb 9 jugadors del Barça.

Creixen les protestes veïnals i les acampades contra el tancament de serveis als centres d'atenció primària a les nits i els diumenges. El Departament de Salut diu que els centres que deixen de prestar serveis són els que atenien pocs pacients.

Artur Mas alerta que si s'ignoren les esmenes a la reforma de la Constitució augmentarà la distància entre Catalunya i Espanya. Iniciativa, Esquerra, Ciutadans i Solidaritat aconsegueixen forçar un plè perquè el Parlament català rebutgi la reforma.

Una associació de submarinistes de Vilanova i la Geltrú treballa perquè no desapareguin els cavallets de mar. La construcció de ports esportius i la regeneració de platges són algunes de les causes de la pèrdua d'aquesta espècie.

L'atleta tarragonina Natalia Rodríguez ha guanyat la primera medalla per a la selecció espanyola als Mundials de Daegu, a Corea del Sud. Rodríguez ha aconseguit el bronze a la final dels "mil cinc-cents" metres: una prova que ha guanyat la nort-americana Jennifer Simpson

Des d'avui 21 centres d'atenció primaria de tot Catalunya deixen d'atendre les urgències de nit. Se sumen als 25 que ja van deixar d'oferir aquests servei el juliol. Les comarques del nord de Barcelona, el Baix Llobregat i del Camp de Tarragona en són le més afectades. Les protestes veinals continuen als Caps. El departament de Sanitat diu que es tracta de centres que atenien molts pocs malats.

A aquesta hora s'acaba el termini per presentar esmenes a la reforma de la constitució pactada pel PSOE i el PP per limitar el dèficit. Convèngènciai Unió ha presentat un paquet d'esmenes per tal que el sostre de despesa de les comunitats es fixi als parlaments autonòmics. Duran i Lleida diu que no confia gaire en que els dos partits majoritaris en siguin receptius.

L'ajuntament de badalona multa amb 100.000 euros el propietari d'una pensió il.legal precintada fa dues setmanes. L'alcalde la ciutat assegura que aplicarà les sancions màximes que permet la llei, fins a 500 mil euros, als propietaris de pisos sobreocupats. Això inclouria els que pertanyen a les entitats bancaries, procedents d'embargaments.

S'acaba l'agost però no la temporada turística. Barcelona es consolida com una de les destinacions preferides per fer vacances però també per al turisme de negocis. Les previsions d'ocupació per al setembre i octubre arriben al 90%. Al Priorat, el turisme temàtic, com ara L'ENOLÒGIC, també guanya adeptes.

El capità de l'Espanyol, Luis García, deixa el club desprès de 6 anys. En una última jornada de mercat frenètica, el conjunt blanquiblau va traspassar l'asturià al Saragossa i va fitxar el migcampista del Sevilla Romaric. A més, aquest migdia s'ha fet oficial també el fitxatge del davanter Walter Pandiani.

Més CAP tancats. Aquesta nit ja no obriran 21 centres d'atenció primària.

Sancions exemplars. Badalona multa amb 100 mil euros el propietari d'una pensió il·legal.

Bones perspectives. Barcelona i el turisme temàtic prometen una tardor amb alta ocupació.

Luis García marxa. L'Espanyol el traspassa al Saragossa i fitxa Romaric i Walter Pandiani.

Els consellers Mena i Cleries defensen la seva gestió del Pirmi i expliquen casos concrets de cobrament irregular. Iniciativa demana la dimissió del conseller Mena i el PSC anuncia una reprovació.

El govern socialista aprova un nou contracte de formació per a joves de fins a 30 anys. També es dóna llum verda a que es puguin encadenar contractes temporals sense límit.

PP i PSOE han registrat avui al Congrés la proposta de reforma de la Constitució. Duran i Lleida demana que aquest canvi passi un referèndum, però els socialistes ho veuen innecessari.

D'aquí a poc més d'una hora el Barça mirarà de guanyar la seva quarta Supercopa d'Europa davant del Porto. El club blaugrana es convertiria així en el que suma més títols europeus, superant els 14 que té el Mílan. Guardiola farà canvis en defensa i preocupa molt l'estat de la gespa.

Salut tanca a partir d'aquesta nit els serveis nocturns a 13 dels 25 ambulatoris del camp de Tarragona. Ahir els mossos d'esquadra van desallotjar els veïns que ocupaven els centres d'atenció primària de Sabadell, Badia, Santa Perpetua i Castellar del Vallès.

Continuen les reaccions davant la reforma express de la Constitució: el PSOE demana a CiU responsabilitat, Iniciativa i Esquerra criden els parlamentaris catalans a plantar-se, i Comissions Obreres i UGT convoquen mobilitzacions contra els canvis.

Les noves exigències per cobrar la renda d'inserció mínima deixen a molts aturats sense cap mena d'ingrés. Per cobrar el Pirmi ara caldrà acreditar que s'està en risc d'exclusió social.

La selecció espanyola de bàsquet ha debutat aquesta tarda a l'Europeu de Lituània amb una ajustada victòria sobre Polònia, 83 a 78. Juan Carlos Navarro i, sobretot, Pau Gasol han desencallat als actuals campions, que s'havien complicat la vida de mala manera als minuts finals.

Els mossos d'esquadra han desallotjat 4 Centres d'Atenció primària del vallès Occidental. Els veïns, que han marxat de manera voluntaria, hi dormien des de fa 1 mes per protestar pel tancament de les urgències en horari nocturn. A d'altres llocs com Viladecavalls continua la protesta.

Els grups polítics que s'oposen a la reforma de la contitució enllesteixen les seves esmenes, els sindicats CCOO i UGT se sumen a les veus que demanen que s'aturi.

A Catalunya s'abandonen cada any unes 700 embarcacions recreatives, un xifra que va en augment perquè els propietaris no poden mantenir-les i davant la impossibilitat de vendre-les les deixen a alta mar, amarrades i, fins i tot, les enfonsen. Aquests vaixells són molt contaminants perque tenen residus tòxics com gasolina, olis, bateries i bengales.

Els internacionals del Barça i el Madrid s'han retrobat avui a la concentració de la selecció espanyola per primer cop desprès de la nova polèmica a la Supercopa d'Espanya, i s'especula amb un sopar per fer les paus. El Barça mentrestant s'ha entrenat en família.

Desallotjament tranquil. S'acaben les tancades per la retallada sanitaria a 4 CAP.

Reforma Constitucional. Els sindicats CCOO i UGT temen que la reforma porti més retallades.

Vaixells abandonats. Cada any queden 700 embarcacions en alta mar o amarrades amb residus molt contaminants.

Signaran la pau?. Els internacionals de Barça i Madrid es retroben desprès de la Supercopa.