Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Més alumnes, menys diners. Entre les novetats, l'adéu a la sisena hora i a la setmana blanca.

Immersió lingüística. El conflicte sobre la immersió marca el nou curs escolar.

Nou dilluns negre. Les borses cauen per la por a una fallida de Grècia.

Dia europeu de la migranya. Afecta tres milions i mig d'espanyols 8 de cada 10 són dones.

El repte de la Champions. El Barça debuta demà al Camp Nou amb el Milan d'Ibrahimovic. A les 20:45 per La1.

La Diada Nacional de Catalunya es viu, aquest onze de setembre, amb una intensitat especial, marcada per totes les circumstàncies socials i polítiques que hi han confluit: La crisi, les polèmiques pel déficit fiscal o les retallades i ,darrerament, la polèmica pel model llinguístic a les escoles. Diada, per tant, amb esperit reivindicatiu. Comencem l'informatiu en l'acte institucional, convocat per la Generalitat de Catalunya al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Ceremònia solemne però que ha inclòs també paraules en defensa del model d'immersió língüistica.

L'alcalde de Badalona suspèn els actes institucionals de la Diada perquè l'oposició es nega assistir-hi. A les portes de l'onze de setembre tots els grups del Parlament a excepció del PP i Ciutadans intenten pactar un text en defensa de la immersio lingüística.

La vicepresidenta del govern de la Generalitat diu que si complissin amb les xifres de dèficit exigides pel govern central ofegarien l'economia catalana. Joana Ortega recorda que Catalunya ha fet molts més sacrificis que altres comunitats.

La topada d'un camió amb un panell informatiu de la Ronda de Dalt de Barcelona ha obligat a tallar aquesta via durant 6 hores. L'accident ha provocat cues de vehicles de fins a 15 quilòmetres.

La selecció espanyola de bàsquet ha guanyat Sèrbia per 84 a 59 i s'ha assegurat el pas als quarts de final de l'Europeu de Lituània. Els germans Gasol, amb 46 punts entre els dos, han tornat a ser decisius sota els taulers i han liderat la revenja de l'eliminació del Mundial de l'any passat.

La Diada del 2011 hauria de servir per fer un pas endavant, malgrat els entrebancs, en el camí per l'autodeterminació de Catalunya ha afirmat el Conseller de Governació de la Generalitat. Felip Puig ha afegit que suspendre els actes institucionals a Badalona és un error greu de qui no compren els sentiments dels catalans. Ho ha dit a l'essaig a Barcelona dels actes previstos per demà.

Les families catalanes es gasten uns 200 euros per nen en la compra dels llibres escolars del nou curs. Però cada cop més s'imposa la necessitat de re-utilitzar els llibres i la Generalitat promou aquest estalvi a través d'ajudes específiques.

L'esperat retorn de Sopa de Cabra es converteix en un esdeveniment emocionant i en un éxit inquestionable d'un dels grups claus a l'història del roc català. Tres hores de concert, repassant els temes d'una trajectorias musical que fa començar fa 25 anys.

El Barça juga aquesta tarda contra la Reial Societat a Anoeta el segon partit de lliga. Guardiola podria reservar alguna de les figures de cara al debut a la Champions contra el Mílan i donar minuts a Puyol. El tècnic blaugrana avisa del perill de l'equip basc i recorda que sempre els costa guanyar després dels partits de seleccions.

La Diada Nacional de Catalunya es viu, aquest onze de setembre, amb una intensitat especial, marcada per totes les circumstàncies socials i polítiques que hi han confluit: La crisi, les polèmiques pel déficit fiscal o les retallades i ,darrerament, la polèmica pel model llinguístic a les escoles. Diada, per tant, amb esperit reivindicatiu. Comencem l'informatiu en l'acte institucional, convocat per la Generalitat de Catalunya al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Ceremònia solemne però que ha inclòs també paraules en defensa del model d'immersió língüistica.

Ara fa deu anys aquestes imatges van conmocionar el món. A Nova York poc abans de les nou del matí quan el primer avió va xocar contra la torre Nord del les Torres Bessones. Poc desprès un altre avió atacava la torre Sud. L'esfondrament de les dues torres evidenciava la vulnerabilitat del pais més poderos del món. Un altre avió va esclatar contra el Pentàgon. El quart que apuntava a la Casa Blanca o el Capitoli es va estevallar a camp obert. Els atacs i atemptats d' Al Qaeda van deixar quasi 3 mil morts i 6 mil ferits.

I avui també fa 38 anys que un cop d'estat va fer callar aquesta veu. El president electe de Xile, Salvador Allende, es va disparar un tret durant l'asalt al Palau de la Moneda per evitar caure a mans de Pinochet i els colpistes.. Avui la Plaça Salvador Allende de Barcelona ha acollit, com cada any, un homenatge en que han participat desenes de persones. Se'ls han sumat alguns membres del moviment 15 M que també han reivindicat la figura del president xilè.

El Barça ja ha començat a preparar el debut de champions de dimarts contra el Mílan. Partit gros i que podreu seguir per La 1 de Televisió Espanyola. Abans de començar l'entrenament la plantilla ha felicitat Abidal que avui fa 32 anys. Miren de agafar-s'ho bé després que l'equip ensopegués ahir a Sant Sebastià on van empatar després d'anar guanyant per 0 a 2.

Emoció, coratge i agraïments en el discurs de Pep Guardiola després de rebre la medalla d'Honor del Parlament de Catalunya. Familiars i amics van acompanyar l'entrenador del Barça que es converteix en el primer esportista que rep aquesta distinció . El de Sanpedor va destacar la passió i l'amor que sent pel seu ofici.

L'Ajuntament de Badalona suspèn tots els actes institucionals de la Diada. Xavier García Albiol ha pres aquesta decisió després que la resta de partits de l'oposició anunciessin que no hi assistirien en protesta pels canvis introduits pel govern municipal. Per l'oposició és una mostra de què l'alcalde no creu en la Diada.

Els propietaris d'alguns bars de Barcelona es queixen de que no poden controlar si els els seus clients fumen haxix a les terreses. Però si no ho fan s'exposen a multes d'entre 300 i 30 mil euros .Per això han optat per posar cartells informatius en que es prohibeix aquesta pràctica

800 persones denuncien a Catalunya que els paquets que envien als seus països d'origen amb material per als seus familiars, no han arribat mai a la seva destinació. Segons els afectats, estan retinguts a l'aduana i per retirar-los han de pagar un impost. Les empreses que gestionen els enviaments confien en trobar a una solució aviat.

Honorable Pep. Guardiola rep emocionat la medalla d'Honor del Parlament.

Sense actes institucionals. L'alcalde de Badalona els suspèn per l'absència anunciada dels partits de l'oposició.

Fins a 30.000 euros. Els propietaris d'alguns bars prohibeixen fumar hatxis a la terrassa per evitar la multa.

Retingudes a l'aduana. 800 persones denuncien que els paquets que han enviat als seus països no han arribat.

El ministre Blanco diu que la immersió linquística és correcta i que el PP es mou per interessos electoralistes. Duran i Lleida afirma que segregar alumnes seria separar el país i el PSC vol que Artur Mas exigeixi al PP la retirada del recurs contra la llei d'educació.

Mariano Rajoy té 4 immobles i 600.000 euros i Alfredo Pérez Rubalcaba és propietari de mig pis i té un milió d'euros. Són les dades econòmiques que han declarat i que avui s'han conegut en fer-se públics els béns de diputats i senadors.

Les comunitats autònomes són al límit de traspassar el dèficit de despesa que tenien per tot l'any 2011. Ho ha desvetllat la vicepresidenta Salgado que diu que demanaran explicacions a les autonomies que incompleixin els límits fixats.

El Parlament de Catalunya condecora Josep Guardiola amb la Medalla d'Honor. És el primer esportista que la rep. La seva trajectòria, la projeccció que fa de Catalunya i els valors que transmet són les justificacions del guardó.

Les webs del Senat i el Congrés es col.lapsen davant l'allau de visites després que totes dues cambres han fet públic el patrimoni dels parlamentaris per primera vegada a la història. Ho fan complint el previst en la reforma de la llei electoral. Així hem sapigut que José Luís Rodríguez Zapatero declara guanyar 67 mil euros anuals i tenir només una parcel.la a Lleó i cap habitatge. Mariano Rajoy té gairebé 600 mil euros en comptes bancàries, accions i fons d'inversio i quatre immobles. I Alfredo Pérez Rubalcaba disposa d'un milió d'euros i un pis en propietat compartida amb la seva dona.

Els sindicats de l'ensenyament demanen ampliar la plantilla de mestres davant l'increment de 21000 alumnes el nou curs escolar. Això, diuen, si es vol mantenir l'actual nivell educatiu. Denuncien que les plantilles de mestres s'han reduït en molt centres. Una retallada que ha afectat també a personal auxiliar i vetlladors.

120.000 empreses tancaran els propers deu anys a Catalunya perquè no hi ha cap familiar que vulgui continuar amb el negoci.La confederació d'empresaris catalans, amb el suport de la Generalitat, engega un projecte amb joves emprenedors per evitar que aquestes empreses econòmicament viables tanquin.

El Parlament de Catalunya condecorarà avui Josep Guardiola amb la Medalla d'Honor. Serà el primer esportista que la rep. La seva trajectòria esportiva, la projeccció que fa de Catalunya i els valors que transmet són les raons d'aquest prestigiós reconeixement.

El teatre,la música i el circ envaeixen des d'avui i fins diumenge els carrers de la capital de l'Urgell. Arrenca FiraTàrrega en la seva edició més internacional. Tot i la retallada del 10% del pressupost, un centenar de companyies representaran 260 funcions. Ho veiem al final de l'Informatiu

PP i PSOE reiteren l'argument que la reforma de la Constitució és clau per superar la crisi i tirar endavant Espanya dins d'un projecte europeu. Els nacionalistes diuen que limitar l'autonomia financera és limitar l'autonomia política. Els partit d'esquerra titllen la reforma d'antidemocràtica i antisocial.

Artur Mas adverteix al PP que amb el català no s'hi juga i que poden perillar futurs pactes si els populars arriben al govern central. Alicia Sanchez Camacho replica que Mas no té un problema amb el PP si no amb la justicia.

1.280.000 d'alumnes tornaran dilluns que vé a omplir les aules d'escoles i instituts de Catalunya. La consellera Rigau reitera que el curs començarà amb tota normalitat seguint el projecte educatiu d'escola catalana que garanteix l'aprenentatge del castellà, l'anglès o el francès.

La selecció espanyola de bàsquet ha guanyat Alemanya per 77 a 68 en el primer partit de la segona fase de l'Europeu de Lituània. Marc Gasol amb 24 punts i Pau amb 19 han estat decisius per superar el conjunt de Nowitzki. L'equip d'Scariolo s'assegurarà el pas als quarts de final amb una victòria més.

Patrimoni dels parlamentaris. Per primera vegada a la història es publiquen els seus ingressos.

Més alumnes, mateixos mestres. Els sindicats de l'ensenyament diuen que això repercutirà en el nivell.

Sense relleu generacional.Un projecte intenta evitar el tancament de 120.000 empreses catalanes els propers anys.

Guardiola condecorat. Avui rebrà la Medalla d'Honor del Parlament per trajectòria i valors.

Arrenca FIRATÀRREGA. Un centenar de companyies mostren les seves propostes.

Artur Mas alerta el Partit Popular de què la seva posició respecte al sistema d'immersió lingüística en català a l'escola pot tenir conseqüències. El president de la Generalitat ha afegit que amb la llengua no s'hi juga. La presidenta del populars catalans li diu a Mas que el problema el té amb la justícia i no amb el seu partit. El PSC acusa CIU de tenir un discurs ambigu.

La consellera demana un esforç per mantenir la qualitat del ensenyament a la plantilla de docents que es manté. 1.200.000 alumnes comencen l'escola. Un 3% menys que l'any passat. 1.015 centres catalans iniciaran el curs en barracons. Són 42 menys que l'any passat. Les famílies encaren el nou curs retallant en activitats extraescolars i servei de menjador per estalviar-se uns diners

Xavier Garcia Albiol declara com a imputat en relació amb la publicitat del partit en què vinculava la inseguretat amb la immigració romanesa. L'alcalde de Badalona, que ha insistit que a la ciutat hi ha un problema amb algunes comunitats d'immigrants, ha estat acompanyat per la presidenta del populars catalans.

La selecció espanyola ja té matemàticament el bitllet per a l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia de l'estiu vinent desprès de golejar per 6 a zero Liechtenstein anit a Las Gaunas. Xavi va celebrar el seu partit 103 amb un gol de falta i Villa va sumar dues dianes més amb Espanya.

I el Teatre Nacional de Catalunya estrena temporada marcada pel seu quinzè aniversari que celebra al novembre. I ho fa amb 15 espectacles, uns quants menys que l'any passat, que inclouen una reposició molt esperada.

Immersió lingüística. Mas avisa Camacho que la posició del PPC pot afectar la política de pactes.

Menys barracons. Són 42 menys que l'any passat. Les famílies retallen les activitats extraescolars.

Albiol, al jutjat. Declara com a imputat per vincular immigració i inseguretat en uns fulletons.

Classificats per l'Euro'12. Espanya goleja 6-0 Liechtenstein iestarà a Ucraïna i Polònia l'estiu vinent.

Temporada del TNC. Quinze espectacles per celebrar el seu quinzè aniversari.

El govern català ha enllestit avui el recurs en el que defensa la política d'immersió lingüistica davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Francesc Homs diu que la immersió es una línia vermella infranquejable i que no faran cap pas enrere.

Els senadors catalans expliquen el seu vot sobre la reforma de la Constitució.El PP defensa el sí a la reforma com imprescindible, Iniciativa critica el trencament dels consens contitucional, Esquerra pensa que la reforma és la mort de la Constitució i Convergència diu que no la votarà.

Els advocats d'ofici es queixen de retards de fins a 4 mesos per cobrar els honoraris dels casos en que intervenen.El govern català ho atribueix als deutes acumulats en el període del tripartit i anuncia que baixa la remuneració dels advocats d'ofici un 5%.

La selecció espanyola pot aconseguir avui la classificació per l'Eurocopa de l'any que ve a Ucraïna i Polònia. L'equip de Vincente del Bosque tindrà ja assegurat el bitllet si guanya la dèbil Liechtenstein a l'estadi de Las Gaunas a Logronyo. El partit el podeu veure en directe per La 1 a les 10 de la nit.

El govern tira endavant el recurs contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que dona a la Generalitat dos mesos perquè el castellà sigui llengua vehicular a l'escola. Ho fa diu perquè té arguments jurídics i de país suficient. El portaveu del govern Francesc Homs també ha dit que dilluns el curs escolar començarà amb total normalitat.

El govern ha anunciat també que farà una llei d'estabilitat pressupostària pròpia. I les borses tornen avui a la calma i aguanten en positiu desprès d'un dilluns d'infart en què van patir caigudes de fins al 5% per por a una nova recessió.

Nova oportunitat per a 6000 estudiants per superar les proves d'accés a la universitat. Mentrestant 1 milió 200 mil alumnes preparen la seva tornada dilluns a l'escola. Catalunya és una de les comunitats on més diners es gastaran els pares. Uns mil euros de mitjana per alumne. El vestuari s'endú el gruix de la despesa juntament amb els llibres de text.

4 mesos sense cobrar. És el que denuncien els advocats que treballen en el torn d'ofici a Catalunya. A més el govern ja ha anunciat que els retallarà un 5% les remuneracions que cobren per fer aquest servei d'assistència jurídica gratuïta. Una mesura que ja han recorregut. El govern justifica els impagaments pel deute acumulat per l'anterior govern.

Creixen un 35% els avisos preventius a les platges catalanes davant l'agument de les imprudències dels banyistes. Tot i això baixen el nombre de rescats, excepte a Tarragona on s'han incrementat. Precisament a Salou diumenge van morir dos banyistes. Hi havia bandera vermella. Aquest estiu 8 persones han perdut la vida a la costa catalana.

Creixen un 35% els avisos preventius a les platges catalanes davant l'agument de les imprudències dels banyistes. Tot i això baixen el nombre de rescats, excepte a Tarragona on s'han incrementat. Precisament a Salou diumenge van morir dos banyistes. Hi havia bandera vermella. Aquest estiu 8 persones han perdut la vida a la costa catalana.