Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El conseller d'Economia Andreu Mas Colell diu que sintonitza amb l'esperit de la reforma de la constitució pactada entre PSOE i PP per rebaixar el dèficit públic. A més rebaixa el to crític d'altres, mentre del govern català, ahir va qualificar la mesura d'atemptat contra l'autononia financera.

Muammar el Gaddafi continua desaparegut, però fa una crida als libis a travès d'una ràdio local perquè lluitin contra els rebels. Tot i això, no s'aturen les celebracions de l'oposició que pràcticament controla la capital, Trípoli. Als carrers continuen els combats.

En el que portem d'any 400000 ciutadans russos han triat Catalunya per fer turisme. Una xifra qua final d'any arribarà al mig milió. Tenen força poder adquisitiu: el 25% gasta més de 2.500 euros a la setmana i un 3% més de 15 mil. Enguany també han comprat 2000 mil segones residencies a Espanya.

Gerard Piqué es perdrà la final de la Supercopa d'Europa a causa d'una lesió muscular que el tindrà 3 setmanes de baixa. Guardiola haurà d'improvitzar en defensa. A l'Espanyol, mentrestant, segueix sense tancar-se el serial Osvaldo. Avui s'ha presentat a la Ciutat Esportiva, però no s'ha entrenat.

La reforma de la Constitució. El Conseller d'Economia, d'acord amb l'esperit dels canvis.

Gaddafi crida a la lluita. El seu discurs des d'una ràdio local no enterboleix les celebracions dels rebels.

Els russos trien Catalunya.Són turismes que compren i gasten molt i també inverteixen en segones residències.

Piqué, K.O.El central no jugarà la Supercopa d'Europa mentre Osvaldo no tanca el traspàs al Roma.

El govern de la Generalitat s'oposarà a qualsevol canvi que retalli l'autogovern de Catalunya. És la resposta a l'acord entre PSOE i PP per reformar urgentment la Constitució i limitar les despeses de totes les administracions.

Promotors, venedors i compradors acullen favorablement la rebaixa de l'IVA en la compra de vivenda nova. Tots els implicats, però, demanen que la mesura duri més temps. A Catalunya hi ha un parc de 100.000 habitatges en venda.

L'Ajuntament de Barcelona abandona definitivament la idea del Zoo marí i prefereix millorar les instal.lacions de la Ciutadella. La noticia s'ha conegut el mateix dia en que el Zoo recupera, despres de 25 anys, dos exemplars de hiena.

José Mourinho ha signat una carta aquesta tarda en la que demana disculpes únicament al madridisme i acusa indirectament d'hipòcrita el Barça. El portuguès podria ser sancionat entre 4 i 12 partits després que el Comitè de Competició hagi obert un expedient per la seva agressió a Tito Vilanova, a qui també podria castigar.

El president del Govern proposa canviar la Constitució perquè contempli el límit de despesa de les diferents administracions públiques i garantieixi l'estabilitat pressupostària. El PP ja ha dit que li donarà suport. El portaveu de CiU, Durán i Lleida diu que cal estudiar la mesura.

Constructors, promotors i venedors demanen que la rebaixa de l'IVA del 8 al 4% s'allargui més temps. També volen que s'ampliï a l'impost de transmissions que s'aplica a la compra-venda d'habitatges de segona mà, que cobren les comunitats autònomes. A més fan una crida a la banca perquè doni més crèdits.

A les portes de la capital Líbia avui han continuat els violents enfrontaments entre els lleials al règim de Gadaffi i els rebels. L'aparició pública del fill del dictador reforça els seguidors del dictador. Entre els revels s'imposa la prudència sobre la fi del conflicte.

A hores d'ara, un dels efectes del conflicte libi és la baixada del petroli, que des de l'abril s'ha abaratit de 18 euros per barril. Aquest descens, però, no es reflecteix en el preu de la gasolina que supera els 1,30 euros per litre, ni en el del gasoil que costa 1,20. Els experts diuen que la butxaca del consumidor no ho nota perquè el preu del petroli té un percentatge molt petit en el preu final.

El Barça s'emporta el Trofeu Joan Gamper amb una exhibició de joc i golejant per 5 a 0 al Nàpols. Cesc es va estrenar com a golejador i Messi va sumar dues dianes més en la primera maneta de la temporada. L'equip arriba en un gran moment de cara a la Supercopa d'Europa que els blaugrana juguen divendres contra el Porto.

D'acord a reformar la Constitució. Zapatero podrà comptar amb Rajoy per limitar el déficit.

La rebaixa de l'IVA . Constructors, promotors i venedors demanen que s'ampliï la mesura a la segona mà.

Els combats no s'aturen. A Líbia, la caiguda de Gadaffi es fa esperar. Prudència sobre la fi del conflcite.

La crisi líbia i el cru. El petroli baixa però la gasolina no. Les gasolineres diuen que tenen poc marge.

Maneta al Gamper. El Barça goleja 5-0 al Nàpols i arribarà a la Supercopa d'Europa en forma.

L'onada de calor que aquest dies ha afectat Catalunya començarà a remetre en les propreres hores. Les altes temperatures encara s'han mantigut avui a les comarques del Pirineu i de Ponent, on continua activat el plà infocat per risc d'incendi.

Diferents alcaldes del Maresme protesten perque enguany moltes poblacions no han pogut gaudir de les platges. Les llevantades es van emportar la sorra i les operacions tradicionals de regeneració s'han mostrat cares i de poca duració.

500 treballadors de la planta de Seat tornen a la feina una setmana abans del previst per fer front a la demanada de l'Audi Q-3. Han de fabricar 500 unitats al dia d'aquest nou vehicle que a l'octubre sortirà al mercat.

Sandro Rosell creu que s'ha d'aturar l'espiral de crispació que s'ha generat entorn el Barça i el Madrid i no denunciaran Mourinho per no afegir més llenya al foc. El president blaugrana creu que la Federació té proves de sobres per actuar i que l'opinió pública ja ha jutjat al tècnic portuguès.

L'alerta per altes temperatures es manté avui a bona part de Catalunya. A l'interior poden tornar a superar els 40 graus. Protecció Civil i Creu Roja insisteixen en els consells bàsics per evitar els cops de calor.

Quart i últim dia de Benet 16 a Madrid. Aquest matí ha oficiat una missa a l'aeròdrom de Cuatro Vientos davant de centenars de milers de persones. El Papa ha anunciat que la pròxima Jornada Mundial de la Joventut es farà a Rio de Janeiro.

Les festes de Sants arrenquen amb un pregó llegit per la cantant Núria Feliu. El barri agafa així el relleu de Gràcia, per on han passat aquests dies més d'un milió i mig de visitants.

Novak Djokovic continua en un estat de forma espectacular i aquesta tarda pot establir un nou registre si guanya a Cincinatti, ja que mai ningú noO ha aconseguit 6 Masters 1000 en un sol any. El seu rival serà Andy Murray, que ja el va derrotar en aquest mateix torneig a la final de 2008.

L'alerta per la onada de calor es manté fins aquest vespre a 9 comarques . El pla Infocat contra els incendis forestals continuarà activat perquè el risc és molt alt, sobretot, a les comarques de ponent i el prepirineu.

500 treballadors de la planta de Seat a Martorell tornen a la feina una setmana abans del previst per fer front a la demanada de l'Audi Q-3. Han de fabricar 500 unitats al dia d'aquest nou vehícle que sortirà al mercat a l'octubre. És la primera vegada en 15 anys que es pren aquesta mesura.

Unes 200 persones malviuen entre deixalles en fàbriques abandonades del Poblenou. Viuen de recollir i vendre ferralla però la crisi ha agreujat la seva situació. Els que s'estan en aquesta nau estan pendents d'una ordre judicial que els deixarà sense sostre. Els veïns del barri demanen una solució definitiva.

Sandro Rosell ha explicat avui que no denunciaràn José Mourinho per no posar més llenya al foc i per posar seny a la situació. Creu que la Federació ja decidirà què fa i que l'opinió ja l'ha jutjat. Ho ha dit al Congrès Mundial de Penyes del Barça dins del marc del Trofeu Joan Gamper que juguen avui Barça i Nàpols.

Alerta per calor fins al vespre. El risc d'incendis continua alt degut a la baixa humitat.

Seat escurça les vacances. La demanda del Q-3 fa tornar una setmana abans els treballadors de Martorell.

Entre la ferralla. Unes dues-centes persones malviuen en fàbriques abandonades al Poblenou.

Prou llenya al foc. Rosell explica que no denuncien Mourinho perquè l'opinió pública ja l'ha jutjat.

Les temperatures poden superar avui els 40 graus en algunes comarques de Lleida i Tarragona. Protecció civil ha activat l'alerta per calor i la humitat baixa ha disparat a més el risc d'incendis durant el cap de setmana.

El Port de Barcelona rep avui més de 30000 creueristes que arriben o marxen de viatge. És la jornada amb més trànsit de passatgers de tot l'any. El seu impacte econòmic supera els 3 milions d'euros diaris.

Benet 16 oficia una missa a l'Almudena davant milers de seminaristes i demana que s'ajudi els més necessitats. La tercera jornada del Papa a Madrid ha començat al parc del Retiro, on ha confessat a 3 joves peregrins.

Aquest cap de setmana hi ha vaga de futbolistes, però no tots els jugadors l'estan seguint. Pep Guardiola va planificar un entrenament voluntari per aquest matí i tota la plantilla s'hi ha presentat, inclosos els lesionats. Mentrestant, AFE i la Lliga de Futbol s'han tornat a reunir avui per mirar d'arribar a un acord que permeti jugar la segona jornada.

El consell de ministres s'ha reunit avui de forma extraordinària per aprovar un nou paquet de mesures que redueixi el dèficit públic. Les més importants: avançar el pagament de l'impost de societats i prescriure fàrmacs genèrics per reduir la despesa de medicaments.

Setze comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona estan en alerta fins dimarts per l'elevat risc d'incendi forestal. Les temperatures poden arribar als 40 graus i la humitat relativa és molt baixa. La generalitat recomana evitar les activitats als boscos entre la una i les sis de la tarda.

Segona jornada de Benet 16 a Madrid amb la visita als Reis. Després, s'ha trobat a l'Escorial amb professors universitaris i joves religioses. El Papa ha alertat sobre el "rebuig al cristianisme" que segons ell mostra la societat actual.

José Mourinho no rebrà cap sanció per la seva agressió a Tito Vilanova en el clàssic de dimecres. El Barça no el denunciarà i el Comitè de Competició no actuarà d'ofici utilitzant el videu. Mentrestant, avui s'ha tornat a reunir els futbolistes i la Lliga per mirar d'arribar a un acord i desconvocar la vaga de la segona jornada.

Reduir el dèficit públic.El consell de ministres aprova un nou paquet de mesures.

Alerta per calor. Alt risc d'incendi forestal a setze comarques.

Segon dia del Papa a Madrid. Visita a la Zarzuela i trobada amb religioses a l'Escorial.

Mou sense sanció. El Barça no denunciarà al portuguès i el Comitè de competició no actuarà d'ofici.

El Barça es va endur la Supercopa d'Espanya després de guanyar al Reial Madrid al Camp Nou per 3 a 2. Leo Messi, amb dos gols i una assistència, va tornar a ser l'estrella d'un partit que manté l'hegemonia blaugrana. És la desena Supercopa del Barça, l'onzè títol de l'era Guardiola.

El gran partit, però, va quedar enfosquit per la duresa d'alguns jugadors del Madrid. Una duríssima entrada de Marcelo a Cesc va provocar una baralla en la que Mourinho va ficar el dit a l'ull de Tito Vilanova. El Madrid no va saber perdre i no es va quedar a l'entrega del Trofeu.

Benet 16 ja és a Madrid. L'han rebut els reis, el president del govern i del partit popular i representants de la clase política. Als carrers de la capital l'esperen més de mig milió de joves participants de la Jornada Mundial de la Joventut... Entre ells, 30.000 catalans. Aquesta és la tercera visita del Papa a Espanya.

Pagesos catalans protesten a la Jonquera per la crisi de preus al sector de la fuita. També denuncien els atacs que pateixen, per part dels agricultors francesos, els camions carregats de fruita i verdura procedent d'espanya. Com a protestes, donen als vehícles que arriben fruita i fulls informatius.

BARÇA SUPERCAMPIÓ!. Els de Guardiola guanyen la Supercopa amb un gran Messi.

Mal perdre blanc. El Madrid torna a jugar amb duresa i Mourinho va agredir Tito Vilanova.

Benet XVI arriba a Madrid. Tercera visita del Papa a Espanya. Participa a la Jornada Mundial de la Joventut.

Protesta a La Jonquera.Els pagesos es queixen dels preus de la fruita i dels atacs dels agricultors francesos.

Investiguen un pressumpte atac xenòfob contra la vicepresidenta d'una associació llatinoamericana a Vilanova i la Geltrú. La dona va ser agredida i insultada per tres encaputxats que la van intentar segrestar.

Més de 80 afectats per la pressumpta estafa d'una agència de viatges de Granollers. La majoria son llatinocamerians que han pagat entre 1000 i 6000 euros per uns bitllers d'avió que l'agència no ha comprat.

El president del grup del PSC, Joaquim Nadal, diu que el govern seria honest si reconegues que s'ha equivocat en el tema del cobrament de la renda mìnima. Felip Puig replica que els problemes del Pirmi son consequència de la mala gestiò del tripartit i que ara no es poden fer els indignats.

En menys de quatre hores podreu seguir per La 1 de Televisió Espanyola la tornada de la Supercopa entre el Barça i el Madrid. Un partit ple d'al·licients com ara els primers minuts de Cesc amb el Barça. El dia que s'ha sabut que es manté la vaga de futbolistes per la primera jornada prevista per aquest cap de setmana.