Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Molts conductors han anat a fer gasolina a les benzineres aquest divendres per beneficiar-se del descompte de 20 cèntims per litre de carburant. Les estacions de servei calculen que l'activitat creixerà avui un 30% respecte a l'habitual.

Augmenten els accidents de trànsit i les víctimes mortals a la xarxa viària catalana. 34 persones han perdut la vida en els 3 primers mesos d'aquest any, 14 més que el passat.

La Unitat canina dels Mossos d'Esquadra reconeix la feina de l'equip de gossos ensinistrats per detectar explosius, droga o seguir el rastre dels desapareguts.

Les residències de gent gran recuperen part de la normalitat després de dos anys de pandèmia.

Molts conductors fent benzina per beneficiar-se del descompte de 20 cèntims per litre. Una rebaixa que des d'aquest 1 d'abril i fins al 30 de juny s'aplica a l'hora de pagar el combustible. Les benzineres calculen que l'activitat creixerà avui un 30 % respecte a l'habitual. Augmenten els accidents de trànsit i les víctimes mortals a la xarxa viària catalana. 34 persones han perdut la vida en els 3 primers mesos d'aquest any. 14 més que el passat. La via més negra, l'AP7, on avui mateix han mort atropellades dues persones. L'abril comença, però sembla que torna l'hivern. Divendres de neu, vent i Torb al Pirineu... i sol amb vent superant els 100 km/h a la resta del territori. Joan Laporta està convençut que el Barça guanyarà la lliga

Una reactivació que es veurà afavorida per l'arribada de la Setmana Santa, quan s'espera que el turisme s'incrementi un 50% respecte a l'any passat, segons el president del Saló i de l'Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades, Martí Sarrate

L'Agència Catalana de Turisme estarà present al certamen, on es reuneixen 100 expositors i 500 empreses, un 80% respecte al 2019. Els organitzadors de la fira preveuen duplicar l'assistència de visitants respecte al 2021.

Des d'aquesta mitjanit i fins a finals de juny s'aplica la bonificació de 20 cèntims el litre de benzina per a tots els consumidors. És una de les mesures econòmiques recollides al decret llei aprovat pel Govern per tal de pal·liar els efectes que la guerra a Ucraïna i l'elevada inflació provoquen en l'economia espanyola.

A les benzineres, els clients es troben que el preu final es pot apreciar al tiquet final i no als panells informatius. Alguns usuaris creuen que la bonificació és insuficient davant l'encariment exponencial dels carburants de les darreres setmanes. 

Ramón Puigfel, vicepresident de l'Associació Provincial d'Estacions de Servei de Barcelona explica que molts usuaris han esperat a aquest divendres per fer benzina. Calculen que des que es va conèixer la notícia de la bonificació els clients se'ls havien reduït a la meitat. I tal com esperaven, durant les primeres hores d'aquest divendres la demanda s'ha multiplicat provocant el col·lapse en els serveis de cobrament a alguns establiments com els de Repsol. 

  • S'habilita un nou centre que funciona les 24 hores del dia tots els dies de la setmana
  • Barcelona ha atès directament 974 refugiats i ha escolaritzat uns 300 infants

Joan Mena diu que "la llengua és un dels temes de la taula de diàleg". El portaveu de Catalunya en Comú i diputat al Congrés per En Comú Podem aposta per una Llei de llengües com a solució al debat lingüístic. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assegura que "queda poc perquè es torni a reunir". Mena defensa que els jutges no han de dir als professors quin ús de les llengües hi ha d'haver a les aules: "No té sentit entendre l'educació com a percentatges". Nega que l'acord de política lingüística reforci el castellà a les escoles, i diu que vol "blindar" la immersió i "evitar les ingerències de la justícia". Veu "un marge" perquè la CUP s'hi pugui incorporar i no s'explica perquè Junts per Catalunya s'ha despenjat: "No vull pensar que sigui per la pressió de Twitter". Defensa que ara té més sentit mantenir una llengua vehicular i demana que el govern central promogui l'ús de les llengües oficials: "No només l'escola s'ha d'activar, hi ha altres mecanismes".

El president de l'Agrupació Catalana d'Associacions d'Estacions de Servei, Albert Campabadal ha lamentat en declaracions a El Vespre del Canal 24 horas de TVE que no han tingut marge de temps per posar en marxa la mesura i que les 11.500 estacions de servei es veuen "obligades" a fer coses "que no tenen massa sentit" com finançar un descompte de l’Estat.

En aquest sentit, ha denunciat que una estació mitjana ha d'avançar entre 30.000 i 60.000 euros d'impostos: "Mai havia vist que una rebaixa d'impostos l'hagués de sufragar l'últim eslavó de la cadena".

Entrevistem a Albert Campabadal, president de l'Agrupació Catalana d'Associacions, per parlar sobre la nova mesura de rebaixa del preu del combustible.

La bona notícia és que el FCB femení bat un rècord mundial d'assistència en un partit femení. Al Camp Nou, 91.553 espectadors van veure com les blaugranes es classificaven per les semifinals de la Champions.

El preu de la llum també bat preus històrics. Salut xifra en 250 milions d'euros la factura que hauran de pagar els hospitals a les elèctriques.

Les benzineres es queixen de manca d’informació a la vigília que hagin d’aplicar les bonificacions de 20 cèntims per litre de carburant.

Mercabarna fa un pas més en la lluita contra el malbaratament alimentari: estrena un foodback, un centre pioner que permetrà aprofitar millor les fruites i verdures que no es poden vendre.

Comencen les declaracions al jutjat pels 64 morts a la residència de Fiella de Tremp en la primera onada de la pandèmia. A la denúncia de la Fiscalia hi consten registres de temperatura o medicació a pacients que feia dies que estaven morts.

El president de l'Aragó avisa al COE que no assistirà a la reunió per concretar el projecte dels JJOO d’hivern que tenien convocada per demà i la Generalitat ja alerta que podria tirar endavant en solitari.

91.553 persones vibren al Camp Nou a l’eliminatòria contra el Reial Madrid de la LLiga de Campiones. Un rècord mundial d'espectadors que ha de culminar amb la professionalització de la Lliga Femenina.

Rècord mundial d'assistència al Camp Nou. 91.553 espectadors van veure en directe la classificació del Barça per les semifinals de la lliga de campiones. Mai abans cap partit de futbol femení havia reunit tanta gent... I per l'anada de semifinals es podria repetir perquè tornaran a jugar a l'estadi. L'afició esperava amb un ambient de festa les jugadores abans del que ja se sabia seria un partit històric al voltant del Camp Nou. Aitana a més va fer el gol de l'empat a dos. En un partit on Mapi León va avançar el Barça que després va veure com el Madrid remuntava per posar-se un a dos. Empat d'Aitana i després... Claudia Pina, Alexia Putelles i Graham Hansen van fer el 5 a 2 final. El Barça va eliminar el Madrid i es classifica per a unes semifinals de Champions que jugarà divendres 22 d'abril al Camp Nou. 

L'endemà del partit, molts encara assaborien el moment històric i la victòria del Barça femení. La fita del Camp Nou no pot amagar la realitat de la primera divisió femenina. Jugadores amb problemes per cobrar, equips sense metges o instal·lacions deficients són una realitat a la qual haurà de fer front la nova lliga professional.

Un clam pel futbol femení. 91a.553 persones vibrant al Camp Nou amb la Lliga de campiones. Un rècord mundial d'espectadors... Una fita que ha de culminar amb la professionalització de la Lliga Femenina. Falta un dia perquè entri en vigor la rebaixa de 20 cèntims per litre i els carburants tornen a marcar rècord de preus. I per primera vegada a la història el gasoil supera la benzina. Març acaba també sent el mes amb el rebut de la llum més car mai vist, 5 cops més que l'any passat. Comencen les declaracions davant el jutge per les 64 morts de la residència Fiella de Tremp BETA en la primera onada de la pandèmia. L'exdelegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, ha estat la primera. A la denúncia de la Fiscalia hi consten registres de temperatura o medicació a pacients que feia dies que estaven morts.

La bonificació de 20 cèntims per litre de carburant provoca el malestar i la inquietud de les estacions de servei. La mesura, aprovada pel Consell de Ministres per intentar controlar una inflació disparada als nivells més alts en 37 anys, entra en vigor aquest mateix divendres. La mesura estableix que l’Estat aportarà 15 cèntims i les petrolieres hauran de sufragar un mínim de 5 cèntims.

Ara bé, la formula triada per l’executiu a través d’un formulari a la pàgina web d’Hisenda, ha causat el desconcert de la majoria de benzineres que es queixen que hauran d’avançar els diners i adverteixen que “moltes hauran de tancar" per Setmana Santa.