Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els veïns més veterans recorden com l'àrea al voltant de la plaça de les Glòries és una de les que més transformacions ha patit en els darrers anys. El llargament promès enderrocament del tambor viari del centre de la plaça es va començar a fer efectiu no fa ni una dècada, i el túnel que deixarà sense trànsit la superfície s'està acabant amb molt de retard sobre el pla previst.

El túnel de Glòries en sentit Llobregat ha obert aquest diumenge a les 6.40 hores. Uns autobusos han estat els primers en passar-hi, després que s'aixequés la barrera. L'obertura d'entrada a la ciutat completa la posada en marxa d'aquest túnel i posa fi a anys d'obres. Des d'ara, ja no està permès l'accés rodat als vehicles privats per la plaça.

El gerent de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Manel Valdés, ha alertat que la mobilitat pot ser complicada aquest dilluns, especialment en hora punta, i per això ha demanat sortir amb temps. Valdés ha demanat a tothom que "reflexioni" sobre la millor manera per accedir a la ciutat i ha posat en valor l'accés ràpid que permetrà l'autobús.

Les gelades de la matinada passada han malmès bona part de les collites de fruita dolça i ametlles del Segrià, Noguera, Baix Segre i el Pla d'Urgell. Malgrat activar els sistemes de protecció, els pagesos calculen que han perdut la meitat de la collita. I el pitjor podria estar per arribar. Si la propera matinada les glaçades es repeteixen diuen que les conseqüències poden ser catastròfiques.

Activat en fase d'alerta el pla Neucat amb possible afectació al Baix Llobregat i al Vallès Oriental i Occidental. Una alerta gairebé inèdita en un mes d'abril en aquesta zona. Ja s'ha vist caure les primeres volves gairebé a nivell de mar.

Les gelades de la matinada passada han malmès bona part de les collites de fruita dolça i ametlles del Segrià, Noguera, Baix Segre i el Pla d'Urgell. Malgrat activar els sistemes de protecció, els pagesos calculen que han perdut la meitat de la collita.

Obre el túnel de les Glòries en sentit Llobregat, de manera que ja està plenament operatiu. Una llarga demanda dels veïns de la zona però que, alerta l'Ajuntament, pot causar problemes de circulació les primeres setmanes.

El Gran teatre del Liceu de Barcelona fa 175 anys i ho celebra amb l'objectiu de fer l'òpera més accessible. Desprès de l'èxit dels descomptes per a menors de 35 anys, molt aviat presentaran la plataforma en streaming 'Liceu Plus'.

El Reial Madrid referma el lideratge a la Lliga amb una polèmica victòria per la mínima, 1 a 2, a Balaídos contra el Celta.

Les persones que tenen autisme es veuen afectades per les condicions de l'entorn i els estímuls que poden rebre. És per això que necessiten entorns segurs per fer activitats quotidianes, com ara anar al supermercat a fer la compra. El soroll o una intensitat de llum que per altres pot semblar normal es converteixen en una experiència desagradable.

Es calcula que a Espanya hi ha 470.000 persones amb autisme. En el dia internacional d'aquest transtorn posem el focus en la conscienciació sobre el dret a viure una vida plena. L'autisme pot provocar diferents complicacions, com ara problemes alimentaris, vessant que treballen a l'hospital Sant Joan de Déu.

10 anys després de la fi de la banda terrorista ETA, encara queden 300 assassinats per resoldre i es calcula que unes 200 persones no haurien pagat pels seus crims. És el tema que tracta el periodista Jon Sistiaga a la seva primera novel·la, que porta per títol 'Purgatorio'. Però també es refereix a un tema "tabú a l'Estat" com és "la utilització sistemàtica de la tortura per certs membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat. 

El mes d'abril comença amb un fred més propi de l'hivern i amb fortes ventades. El telèfon d'emergències 112 ha atés més d'un centenar de trucades relacionades amb el vent però cap de gravetat ni amb conseqüències significatives per a les persones. Les nevades abundants al Pirineu han activat com mai el turisme de muntanya vinculat a les activitats de neu.

L'Ajuntament de Barcelona preveu retencions durant les primeres setmanes de funcionament del túnel de Glòries en sentit Llobregat. Si les condicions meteorològiques ho permeten el trànsit s'obrirà aquest diumenge a les 8 del matí.

El gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, i l’inspector i portaveu de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Jordi Oliveras, recomanen l’ús del transport públic i planificar amb temps els desplaçaments en vehicle privat. La voluntat de la Guàrdia Urbana durant les primeres setmanes no serà sancionar sinó orientar els conductors de manera pedagògica.

Comença l'abril amb un fred més propi de l'hivern. La nit passada a moltes poblacions s'han registrat les temperatures més baixes dels darrers anys.

Els transportistes suspenen temporalment l'aturada que feien des del 14 de març. Mentrestant, menys cues i una certa normalitat a les benzineres el segon dia d'aplicació de la bonificació de vint cèntims per litre. A les de baix cost sí que s'hi han vist més cues. Els petits empresaris del sector es queixen.

En el Dia Mundial de l'Autisme ens fixem en els problemes que molts infants diagnosticats tenen en la seva relació amb el menjar. Es calcula que són entre el 50 i el 80 per cent. A l'hospital de Sant Joan de Déu hi fan una teràpia especialitzada.

Torna la lliga. El Barça es pot enfilar fins a la segona plaça si guanya demà el Sevilla al Camp Nou.

  • Renuncia a la reelecció i demana que hi hagi una sola candidatura per rellevar-lo
  • El govern municipal de Tarragona demana la dimissió de l'exalcalde Ballesteros i una altra regidora socialista
  • Feijóo s'estrena com a president del PP defensant la integritat territorial d'Espanya

Els transportistes autònoms que feia gairebé tres setmanes que protestaven per l'encariment del carburant han suspès temporalment l'aturada. No descarten reprendre les mobilitzacions però la bonificació de 20 cèntims per litre que s'aplica des de divendres a les benzineres ha afectat el sentit de l'aturada.

En el segons dia de l'aplicació dels descomptes, s'han vist menys cues però persisteixen les queixes dels petits empresaris del sector. A més a més, encara hi ha molt usuaris desorientats perquè no saben que el cartell de preus i el sortidor no recullen la bonificació sinó que s'aplica un cop es paga a caixa.

El president del Barça, Joan Laporta no perd l'esperança i creu que l'equip encara està a temps de lluitar per la Lliga. En una entrevista al Telediario de TVE, Laporta argumenta que els blaugranes tenen opcions "perquè estem fent un tram final de campionat molt fort, un cop recuperades les nostres senyes d'identitat amb un entrenador que té les coses molt clares".

Laporta és optimista perquè "tot i no ser una tasca fàcil, hem recuperat l'essència del nostre joc i és un repte factible, però abans hem de guanyar el Sevilla aquest diumenge i valora com una de les millors decisions en el seu primer any de renovar nou mandat: "recuperar Xavi com a entrenador alhora que apostar pel primer equip femení que tantes alegries ens està donant.

Pel que fa als rumors sobre futurs fitxatges, com Halland, el president blaugrana deixa clar que no faran cap incorporació que alteri l'estabilitat del sistema salarial del club. Admet que la situació econòmica segueix sent delicada però es mostra optimista respecte al fet que es pugui revertir la situació econòmica del club. En aquest sentit, destaca la possibilitat d'acabar tancant un acord amb CVC que donaria més marge salarial i recursos al club, i manté l'aposta per una competició de clubs més potent que la Champions actual.