Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

24 de juliol, és la data de la doble consulta sobre els Jocs Olímpics d'Hivern. El Govern  de Pere Aragonès preguntarà l'Alt Pirineu i l'Aran si creuen que s'ha de presentar la candidatura. I al Berguedà, Solsonès i Ripollès si es volen involucrar en l'esdeveniment. Sobre el territori ja s’han exclamat les primeres veus que es mostren molestos perquè només la primera és vinculant, tot i que en principi els tres consells comarcals afectats ho veuen amb bons ulls.

La resposta, serà binària. Sí o no. A l'Alt Pirineu i l'Aran els vots es comptaran conjuntament. No passarà el mateix al Ripollès, Berguedà i Solsonès, on cada comarca decidirà si s'involucra en els jocs o no ho fa. Podran votar unes 63.000 persones. Els requisits per votar seran els mateixos arreu. El vot serà presencial, i no hi haurà possibilitat de votar ni per correu ni de forma anticipada.

Camps de fruita gelats. Tercera nit consecutiva de temperatures sota zero a ponent. La pagesia calcula que les pèrdues poden ser del 90%. Baixes temperatures mantenen la neu al Berguedà, on molts vehicles van quedar atrapats a la carretera.

El 24 de juliol és la data de la doble consulta sobre els Jocs Olímpics d'hivern. El Govern d’Aragonès preguntarà l'Alt Pirineu i l'Aran si creuen que s'ha de presentar la candidatura. I al Berguedà, Solsonès i Ripollès si es volen involucrar en l'esdeveniment. El territori: molest perquè només la primera és vinculant.

Quatre anys després torna l'Alimentaria. Més de 3.000 empreses participen en aquesta edició que espera rebre 100.000 visitants i que es calcula que generarà un impacte econòmic de 180.000 euros.

El Barça és segon a la lliga després de guanyar el Sevilla amb un golàs de Pedri.

L'obertura completa del túnel de Glòries està registrant des d'aquest dilluns al matí retencions per la Gran Via en sentit Llobregat. L’Ajuntament de Barcelona, però, ho ha emmarcat en una situació de “densitat viària com cada dia en hora punta”. El primer dia feiner de funcionament del túnel ha generat un gran volum de vehicles, sobretot a la cruïlla lateral muntanya, al carrer Bilbao amb Gran Via. El consistori ja va advertir de les possibles complicacions en hora punta i va demanar que els conductors ho tinguessin en compte.

El rei Felip VI ha inaugurat la 23 edició del Saló Alimentària a Barcelona sense la salutació protocol·lària prèvia del president Pere Aragonès ni de l'alcaldessa Ada Colau, com ja sol ser habitual en situacions d'aquest tipus. El cap de l'Estat ha arribat a Fira de Gran Via acompanyat pel ministre d'Agricultura, Luis Planas, per donar el tret de sortida a una nova edició del certamen gastronòmic després de quatre anys sense celebrar-se.

Elda Mata destaca que a Catalunya "hem suturat una ferida, però hem deixat la infecció a dins". La nova presidenta de Societat Civil Catalana destaca que no ha vist cap canvi en el Govern català respecte al procés independentista. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, es pregunta què han fet els indults als independentistes, i veu bé que hi hagi taules de negociació, "si la voluntat és millorar les coses": "No és una qüestió de confiança amb la taula de diàleg, és una qüestió de veure resultats". Sobre la llengua, critica que el català s'utilitza com a una eina identitària i necessita un "enemic" com el castellà. Veu bé un acord per l'educació, però creu que el pacte que s'ha fet "té molt poc a veure amb el compliment de la sentència", ja que aquesta "parla de percentatges" i "és molt clara". Critica que el Govern hagi cridat a la desobediència de aquesta sentència del 25% de castellà a les aules i que el model actual sigui "monolingüisme i prou". I defensa que hi ha un "espiral del silenci" relacionat amb la llengua on la gent troba que "si parla, tindrà conseqüències".

  • El saló recupera gairebé la dimensió que tenia abans de la pandèmia i ocupa set dels vuit pavellons de la Fira Gran Via
  • El sector carni és un dels que compta amb més representació catalana, com a principal motor exportador agroalimentari
  • El director de la Fira erigeix Alimentària com una "oportunitat" davant els problemes de subministrament

La neu caiguda aquests dies a muntanya representa una bona reserva hídrica per quan arribi el desgel. De moment, però, es manté la prealerta per sequera perquè les pluges del mes de març no han estat suficients per revertir la situació, ni tan sols, a les comarques de Girona, on les precipitacions han estat de les més abundants.

La guerra a Ucraïna continua tenint un impacte en els preus de l'energia i dels productes. La cistella de la compra no para d'encarir-se i això comença a afectar moltes famílies. Ja no només parlem dels subministrament bàsics com la llum, el gas o els preus dels carburants, sinó també de productes d'alimentació. Cada vegada és més difícil trobar algun producte que no hagi pujat de preu aquest 2022.

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona celebra els seus 175 anys amb l'objectiu de fer l'òpera més accessible. Desprès de l'èxit dels descomptes per a menors de 35 anys, molt aviat presentaran la plataforma en streaming 'Liceu Plus'. Entrevistem el director general del teatre, Valentí Oviedo, que ens parla d'aquests i altres projectes per fer créixer la institució i el seu abast.

Els veïns més veterans recorden com l'àrea al voltant de la plaça de les Glòries és una de les que més transformacions ha patit en els darrers anys. El llargament promès enderrocament del tambor viari del centre de la plaça es va començar a fer efectiu no fa ni una dècada, i el túnel que deixarà sense trànsit la superfície s'està acabant amb molt de retard sobre el pla previst.