Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Artur Mas crida a evitar una repetició electoral i demana a Junts i Esquerra una estratègia conjunta per negociar una investidura de Pedro Sánchez. El president va més enllà i recomana Puigdemont que sigui més exigent que intransigent. Al costat oposat, el PP reclama Sánchez que rectifiqui i es reuneixi amb Feijóo. 

Primer dia per recollir credencials al Congrés. Si els populars albiraven alguna possibilitat després de la constitució de les Corts. Avui Pedro Sánchez els tanca la porta en xarxes socials i sense preguntes. De poc ha servit la petició dels populars que no tiren la tovallola. Per Vox, el PP s'equivoca amb l'intercanvi de cartes i acusa Sánchez.

Cedeixin o no, els socialistes miren a Junts. Puigdemont rebutja diu xantatges... mentre l'expresident Mas li recomana evitar una repetició electoral i negociar amb la força dels vots que diu són determinants.


L'Elena és la novena dona assassinada a Catalunya en només 7 mesos, dues en només 4 dies. La majoria tenien menys de 40 anys. A tot l'Estat són 31 les víctimes mortals. A l'estiu creix el risc per a les víctimes... Segons el Departament d'Igualtat i Feminismes el telèfon d'atenció sol rebre un 15% més de trucades durant l'agost i el setembre.



Minut de silenci i aplaudiments a plaça Sant Jaume en record de l'Elena. Tenia 29 anys i va morir ahir al Turó de la Peira, Nous Barris, a mans de la seva parella de 34 anys. No hi havia antecedents.

L'Elena és la novena dona assassinada a Catalunya en només 7 mesos... Dues en només 4 dies. La majoria tenien menys de 40 anys. A tot l'Estat són 31 les víctimes mortals. A l'estiu creix el risc per a les víctimes... Segons el Departament d'Igualtat i Feminismes el telèfon d'atenció sol rebre un 15% més de trucades durant l'agost i el setembre.

Artur Mas crida a evitar una repetició electoral i demana a Junts i Esquerra una estratègia conjunta per negociar una investidura de Pedro Sánchez. El president va més enllà i recomana Puigdemont que sigui més exigent que intransigent. Al costat oposat, el PP reclama Sánchez que rectifiqui i es reuneixi amb Feijóo. 

Darrer dia del juliol... Per a molts comencen les vacances... I per això és un dels més moguts a l'aeroport del Prat. L'operació sortida està sent esglaonada des de divendres. Avui s'esperen més de 900 operacions.

Afectacions a Rodalies per les obres en el corredor del Mediterrani. Uns treballs que es perllongaran fins al 17 d'agost amb talls de circulació a l'R4 i l'R8 i servei alternatiu per carretera.

En alguns casos, els casals d'estiu s'allarguen també durant l'agost i esdevenen clau en el desenvolupament del menor i en la cohesió social. Es converteixen en un espai de reforç educatiu i de lleure i, sobretot, per "fer-los saber que tenen xarxa fora de la seva casa i de l'escola i un lloc on venir si tenen una situació complicada".  

L'anomenen sordesa oculta i s'ha convertit en un dels principals maldecaps per als especialistes. Impossible detectar-la en una audiometria convencional. És cada cop més freqüent entre els joves a causa de l'exposició al soroll i l'ús d'auriculars. L'ús de mascaretes també ha fet aflorar casos de sordesa.

El sistema públic troba a faltar la incorporació d'audiòlegs als equips d'otorrinolaringologia, especialistes que mesuren i controlen la pèrdua auditiva | Informa: Macarena León

L'exposició solar perllongada sense protecció és la principal causa del melanoma. La detecció és imprescindible per evitar una metàstasi. Entre els principals consells hi ha protegir-se del sol, no exposar-se moltes hores al migdia, protegir-nos amb roba i utilitzar crema solar.  

El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, diu que intentarà convèncer, amb calma i discreció, que Catalunya ha dit no a un govern de l'extrema dreta. Els Comuns fan la mateixa lectura dels resultats a Catalunya i diuen que Junts té una gran responsabilitat. Puigdemont es va pronunciar ahir amb un llarg comunicat. Aposta també per la discreció i la prudència. I adverteix: no caurà en cap xantatge. 

Detingut el presumpte autor de la mort de la seva parella,  una dona de 29, al Turó de la Peira de Barcelona

Protecció civil demana extremar la precaució a platges i piscines, després que 2 persones hagin mort ofegades en piscines particulars i 4 més hagin hagut de ser rescatades al mar en només 24 hores. 

Les platges de Barcelona recuperen tots els seus socorristes, després de la desconvocatòria de vaga. L'empresa s'ha compromès a contractar més personal per garantir descansos.

Augmenta la incidència del melanoma, un tipus de càncer de pell. L'exposició solar perllongada sense protecció n'és la principal causa.

A Dallas, el Barça va golejar 3 a 0 al Reial Madrid en un partit distret que va tenir de tot i on van destacar el jove Fermín López i també Ousmane Dembélé.


De tan sols 29 anys, Freddie deTommaso va guanyar el prestigiós concurs 'Tenor Viñas' en fa 5. Amb veu de poderosa projecció i de timbre ple d'harmònics ha debutat ja en alguns dels coliseus operístics més grans com l'Scala de Milà, l'òpera de Viena o la Royal Opera House. Anit inaugurava l'edició estiuenca del festival de Peralada amb un programa 100% verdià.  

El Festival de Peralada encara enguany un certamen en un format més íntim, amb propostes de petit format, en òpera, dansa i recitals lírics.

L'operació sortida de les vacances d'agost es tanca amb més de 30 km de retencions a l'AP-7

La militància d'ERC votarà al setembre si dona suport a la investidura de Pedro Sánchez

Es manté la vaga indefinida dels socorristes de Barcelona

Entrevista a l'entitat Punt de Referència, que busca mentors pels joves en situació de vulnerabilitat  



Aquest mes d'agost es gradua una nova promoció, amb més de mil nous agents dels Mossos d'Esquadra i la Policia local. Més de 30.000 s'hi han format des dels anys 80. S'enfronten a situacions desconegudes o adverses que es podrien trobar al carrer, claus per poder ser policia.  Durant 7 mesos també fan classes de tir, de procediments penals o de drets humans, entre d'altres. Una formació que ha anat evolucionant amb els anys. 

Hostalers i restauradors esperen augmentar les reserves durant l’agost, després d'un juliol que no ha complert unes expectatives de rècord.

Junts manté la clau d'una possible investidura de Pedro Sánchez després que l'escrutini del vot estranger hagi deixat el PSOE sense majoria progressista.

Nova reunió de mediació que acaba sense acord entre els socorristes de Barcelona i l'empresa.

L'actuació del tenor Freddie de Tommaso dona el tret de sortida a una nova edició del Festival de Peralada. 

El PSG prepara una oferta per Dembelé