Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Sánchez dona per fet que tornarà a ser escollit president d'aquí a poc. Trenca així el silenci que ha mantingut durant el debat d'investidura de Feijóo. Des d'Esquerra, en canvi, rebaixen expectatives: avisen que el suport a Sánchez queda encara lluny. Qui sembla que acosta posicions són Esquerra i Junts. Han presentat una proposta al Parlament per no donar suport a la investidura si no "es compromet a treballar" per a un referèndum. I juntament amb la CUP han acordat una altra per l'amnistia. El PSC ja ha avisat que votarà en contra.

A menys de 24 hores per a la votació d'investidura de Feijóo els partits ja miren cap a una altra: la de Pedro Sánchez. Fonts del PSOE apunten que es podria celebrar a l'octubre. Però un moviment del PSC pot entorpir les negociacions amb ERC. 

52 atropellaments a les vies del tren el que portem d'any porten els maquinistes al límit. És la desesperació d'un d'ells en trobar-se amb una nova imprudència mentre circulava.

Que hi hagi algú a l'altre costat del telèfon en moments de desesperació és una de les claus per evitar els suïcidis. El primer pas, però és demanar ajuda. És el que es vol fomentar entre els joves amb les jornades "Trio la Vida".

Pedro Sánchez parla per primera vegada després del ple d'investidura fallit d'Alberto Núñez Feijóo. Ho fa per donar per amortitzada la candidatura del PP i reivindicar-se com a alternativa. Però, una decisió del PSC pot entorpir les negociacions amb Esquerra de cara a la investidura. Els d'Illa no votaran a favor de l'amnistia al Parlament, i això no agrada als republicans.

La Mònica i el John van arribar de Colòmbia fa dos anys i s'han establert a Pujalt, a l'Anoia. Com ells hi ha més de 90 persones refugiades de diferents països en conflicte, que s'han convertit en veïns de 24 petits pobles. L'arribada de migrants als pobles pot ajudar a millorar les comunicacions i els serveis. Les famílies integrades al programa d'acollida Oportunitat 500 han aportat 47 infants i adolescents que han consolidat les escoles d'alguns micropobles. A Catalunya hi ha més de 400 pobles de menys de 1.000 habitants, que apleguen el 3% de la població i més de la meitat del territori.

Els preus fa tres mesos que pugen. Ara tot costa un 3,5% més que fa un any. És la dada de l'IPC del setembre, que s'explica per l'encariment dels carburants i de l'energia. 

En el dia a dia, ho notem a la cistella de la compra. Les organitzacions de consumidors denuncien que moltes cadenes de supermercats no respecten la rebaixa de l'IVA dels aliments de primera necessitat que es va imposar per combatre aquesta elevada inflació.

Tanmateix, una decisió del PSC pot entorpir les negociacions amb Esquerra de cara a la investidura. Els d'Illa no votaran a favor de l'amnistia al Parlament, i això... no agrada als republicans. 

Els preus fa 3 mesos que pugen... Ara tot costa un 3,5% més que fa un any. És la dada de l'IPC del setembre, que s'explica per l'encariment dels carburants i de l'energia. En el dia a dia ho notem a la cistella de la compra. Les organitzacions de consumidors denuncien que moltes cadenes de supermercats no respecten la rebaixa de l'IVA dels aliments de primera necessitat que es va imposar per combatre aquesta elevada inflació.

Algunes d'aquestes imprudències estan al darrere dels 52 atropellaments de trens des de principis d'any. Situacions que porten al límit els maquinistes que s'hi enfronten cada dia. 

El jutge que porta el cas Negreira imputa el Barça per suborn per suposats favors arbitrals. També a Negreira i al seu fill, als expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu i dos exdirectius més. Que, inicialment, ja estaven encausats per corrupció esportiva..


 

Ernest Urtasun assegura que l'amnistia no està encara pactada, sinó que s'està negociant. El portaveu de Sumar reivindica que no tenen por d'usar el terme, alhora que veu "difícil" que el tràmit parlamentari de l'amnistia estigui aprovat abans de la investidura. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que la negociació de la investidura giren entorn de l'amnistia, i no sobre altres qüestions com l'autodeterminació i un referèndum. L'eurodiputat per En Comú Podem confirma que "alguns partits independentistes" han posat sobre la taula de negociació la figura del mediador. Admet que la negociació de l'acord del govern "ambiciós" és "una part important" de les negociacions actuals. Diu que Yolanda Díaz no va participar en el debat d'investidura de Feijóo per no convertir-lo "en una espècie de moció de censura". I replica les crítiques d'"autoritarisme" a Sumar.

Alberto Núñez Feijóo no ha superat la votació d'investidura. Ha aconseguit només 172 vots dels 176 on se situa la majoria absoluta. 178 diputats hi han votat en contra. La següent ronda serà divendres, on Feijóo només cal que aconsegueixi més sis que nos. Res fa pensar que hi hagi variació en les majories.

I, al Parlament, continua el debat de política general. Hi connectarem en directe per extreure'n conclusions. H

En les màquines expenedores es venia droga camuflada en paquets de CBD, una substància química legal si no supera la dosi de toxicitat permesa. La investigació es va iniciar a principis de 2022. Llavors van investigar els destinataris: dos homes de 37 i 33 anys, gestors d'una empresa on fabricaven i distribuïen el producte comissat. Estan detinguts conjuntament amb una dona de 46 anys que hi col·laborava. També investiguen 14 persones més: els responsables dels establiments on es venien les capses.

Alberto Núñez Feijóo perd la primera votació del debat d'investidura. El candidat del PP retreu al PNV que defensi l'amnistia i s'enorgulleix de no tenir els vots dels independentistes. Divendres, segona votació. Si no hi ha sorpreses: fallida.

Al Parlament en marxa el debat de política general. Junts i el PSC carreguen contra Aragonès l'endemà del discurs del President exigint Sánchez que pacti un referèndum. La negociació de l'independentisme amb el PSOE de cara a una eventual investidura protagonitza les intervencions de l'oposició.

Dues operacions policials contra el cultiu i tràfic de marihuana. La Guàrdia Civil ha detingut 20 membres d'una xarxa internacional i ha fet una vintena d'escorcolls a Barcelona i Tarragona. I els Mossos han desmantellat una organització criminal dedicada a la venda de marihuana i haixix a través de màquines expenedores.

Carn sortida de la impressora, farina d'insectes i tota mena de productes manipulats per les darreres tecnologies en alimentació.Són les novetats de la Fira Alimentaria Food Tech.

El Barça no pot passar de l'empat al camp del Mallorca. Les errades defensives penalitzen als de Xavi, i els gols de Raphinha i del jove del planter Fermín, després d'una gran jugada de Lamine Yamal, són insuficients. El Girona ho pot aprofitar per situar-se aquesta nit com a líder en solitari si guanya al camp del Vila-real.  

Sense sorpreses, el popular Alberto Núñez Feijóo no ha superat el debat d'investidura amb 172 'sí' i 178 'no'. Anècdota destacable l'ensurt a les files socialistes durant la votació: un diputat del PSOE ha donat un 'sí' a Feijóo, però s'ha tractat d'un malentès. 

ERC i Junts han materialitzat el seu 'no' a Feijóo mentre continuen negociant amb els socialistes per una eventual investidura de Sánchez. Al centre de les exigències: l'amnistia.

Cop contra el tràfic, cultiu i venda de marihuana a Catalunya amb dues operacions policials. Un macrooperatiu de la Guàrdia Civil acaba amb una vintena de detinguts d'una xarxa internacional assentada a Barcelona i Tarragona. S'han fet més d'una desena d'escorcolls.